Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1096. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş

65vt50 alırken artı olarak 3 senelik garanti için 750 lira istiyorlar...Gereklimi sizce ????

-Logo yanık izleri için;Scrolling bar ı çalıştırın bir süre temizlemesi gerekiyor(tamamen yanmış hale gelmediyse!!)

Veya Analog bir kanala geçen Tunerden,karıncalı görüntü gelsin ekrana 1/2 saat bu şekilde çalıştırın!!

Bazı izler "geçici"gibiyse/olduğu için tamamen temizlenmesi bir kaç günleri bulur/bulabilir!!

Bir süre örneğin Logolu yayın izlemeyin(logolu kanallarda Zoom1/2 gibi yaparak logoyu dışarı taşırın!!)

+++

Panel tip TV lerin riskleri yüksek olduğu için Sigorta/Garanti primleride yüksek olabiliyor!! ancak 750 kağıt bana da biraz yüksek
    geldi ama panelin normal fiyatıda çok yüksek olduğu için buna göre değerlendirmek gerekiyor tabiki!

Kesin kararı siz verin bu durumda+

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Forumda sanırım sorun var;dünden beri rahat giremiyorum veya sayfalar açılmıyor ve bir kaç mesajım da uçmuş

-Logo yanık izleri için;Scrolling bar ı çalıştırın bir süre temizlemesi gerekiyor(tamamen yanmış hale gelmediyse!!)

Veya Analog bir kanala geçen Tunerden,karıncalı görüntü gelsin ekrana 1/2 saat bu şekilde çalıştırın!!

Bazı izler "geçici"gibiyse/olduğu için tamamen temizlenmesi bir kaç günleri bulur/bulabilir!!

Bir süre örneğin Logolu yayın izlemeyin(logolu kanallarda Zoom1/2 gibi yaparak logoyu dışarı taşırın!!)

+++

Panel tip TV lerin riskleri yüksek olduğu için Sigorta/Garanti primleride yüksek olabiliyor!! ancak 750 kağıt bana da biraz yüksek
    geldi ama panelin normal fiyatıda çok yüksek olduğu için buna göre değerlendirmek gerekiyor tabiki!

Kesin kararı siz verin bu durumda+

Can bey, 50dt50e ve samsung es8000 arasinda tercihiniz ne olurdu ne gibi farklar var ? Ayrica dt serisi icin aciklayici yardimci olabilecek bir yazi ve site var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selam

>>DT için spesifik veya prof. v.s manada dünyada bir yazı/yorum v.s bulamazsınız!! eskiden beri böyledir ve Pany lerin LCD leri
    fazla rağbet görmediği ve fazla satılmadığı v.s için geniş çaplı araştırmalar olmaz!

>>Pany LCD lerin eskiden özel ama seçilmiş kullanıcıları vardı ve o zaman sadece Pany LCD dendimi 32/37 bilinir ve alınırdı çok pahalı
    olurdu!!! herkese hitap etmediği için de alıcısı özeldi süper paneller idi bunlar(2008 de sona erdi bu olay)
    O zaman da Siteleri veya bunlara ait yorumlar v.s olmazdı ama o zaman sadece "bileni" aldığı için,hiç bir yerde yorumları da olmazdı!

Günümüzde manzara değişti ama ne eski Pany LCD ler kaldı nede yenileri ortada olsada satılamıyor v.s

Fiyatları biliyorsun sen(DT/WT) ve rakip alternatifleri varken hele de bunlar daha iyi iyi iken kim Pany LCD alacakki!!

Kısaca ortada Pany için bir dengesizlik var ama,bu arada Pany nin işi zaten LCD değil,PDP dir!!! adamlar buna bakıyor!
    LCD işinde ise bu sene çok ciddi amatörce işler yaptılar ki bana göre akıllara zarar işler bunlar!!

WT/DT aman aman paneller değil bir kere,ancak malzeme kalitesi ve kalitekontrol ve Pany nin düzgün olması ve panellerinde
    buna karşılık belli bir seviyede olması güzel işler ancak bu paneller ancak cazip fiyat olursa satılır!!!

Ben Koreli lere acaip uzağım,"kalitesizlik" bu heriflerin mesleği,ayrıca dağ gibi sorunları ve bitmek bilmeyen müşteri şikayetleri v.s v.s v.s
    dolayısıyla ben Koreli en aynen kaçaroım ES8x genel olarak güzel bir panel olsada,her şey bununla bitmiyor!!

Normal şartlarda zaten ES8x panel DT50 den daha iyidir(teknik olarak) ama ben kesinlikle "Samsung" almam nede LGE alırım,daima bunların
    alternatiflerini tercih ederim!!

+++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Selam

>>DT için spesifik veya prof. v.s manada dünyada bir yazı/yorum v.s bulamazsınız!! eskiden beri böyledir ve Pany lerin LCD leri
    fazla rağbet görmediği ve fazla satılmadığı v.s için geniş çaplı araştırmalar olmaz!

>>Pany LCD lerin eskiden özel ama seçilmiş kullanıcıları vardı ve o zaman sadece Pany LCD dendimi 32/37 bilinir ve alınırdı çok pahalı
    olurdu!!! herkese hitap etmediği için de alıcısı özeldi süper paneller idi bunlar(2008 de sona erdi bu olay)
    O zaman da Siteleri veya bunlara ait yorumlar v.s olmazdı ama o zaman sadece "bileni" aldığı için,hiç bir yerde yorumları da olmazdı!

Günümüzde manzara değişti ama ne eski Pany LCD ler kaldı nede yenileri ortada olsada satılamıyor v.s

Fiyatları biliyorsun sen(DT/WT) ve rakip alternatifleri varken hele de bunlar daha iyi iyi iken kim Pany LCD alacakki!!

Kısaca ortada Pany için bir dengesizlik var ama,bu arada Pany nin işi zaten LCD değil,PDP dir!!! adamlar buna bakıyor!
    LCD işinde ise bu sene çok ciddi amatörce işler yaptılar ki bana göre akıllara zarar işler bunlar!!

WT/DT aman aman paneller değil bir kere,ancak malzeme kalitesi ve kalitekontrol ve Pany nin düzgün olması ve panellerinde
    buna karşılık belli bir seviyede olması güzel işler ancak bu paneller ancak cazip fiyat olursa satılır!!!

Ben Koreli lere acaip uzağım,"kalitesizlik" bu heriflerin mesleği,ayrıca dağ gibi sorunları ve bitmek bilmeyen müşteri şikayetleri v.s v.s v.s
    dolayısıyla ben Koreli en aynen kaçaroım ES8x genel olarak güzel bir panel olsada,her şey bununla bitmiyor!!

Normal şartlarda zaten ES8x panel DT50 den daha iyidir(teknik olarak) ama ben kesinlikle "Samsung" almam nede LGE alırım,daima bunların
    alternatiflerini tercih ederim!!

+++

Hocam zahmet etmissin yazin icin cok cok tesekkur ederim eline saglik:)

• 1 haftalıkken bozulan 42E5E için değişim talep etmiştim, bugün yenisi geldi ve servis akım korumalı priz veya regülatör tavsiye etti ama ucuz ürünlerden uzak durun dedi. 30-100 tl civarı ne tavsiye edersiniz? tunçmatik nasıl bu konuda?

Anahtarlı,kaliteli bir Akım korumalı Grup priz al(paneli buradan aç kapa!!! panelin üzerindeki anahtarı kullanma!)
    Ayrıca prizede yine Tunçmatik in akım korumalı tekli prizinide takabilirsin!

ANCAK bütün bunlar "tam koruma veremez" yinede!!! şayet bölgende voltajlar çok kötüyse yine de işin biraz zorlaşır!!

O zaman tek çözüm "On-Line UPS" lerdir

• arkadaşlar daha önce uzun bir forum araştırması sonucu kendime 46gw30 almıştım vatandan 2000 tl'ye..

anne baba da çok beğenmişti, onlarda benzer bir tv istiyor.

biraz araştırdım kliksa da %10 world puan kampanyasıyla 42st50e 1575 tl'ye geliyor. fiyat bana iyi gibi geldi.

sizden bir değerlendirme alabilir miyim?

42st50e için 1575 tl iyi midir?

ya da yine bu fiyatlar civarı başka bir panasonic tavsiye eder misiniz?

tv'yi yarın almayı düşünüyoruz, cevap verirseniz büyük yararınız dokunur.

iyi forumlar

Orijinalden alıntı: zapater1234

arkadaşlar daha önce uzun bir forum araştırması sonucu kendime 46gw30 almıştım vatandan 2000 tl'ye..

anne baba da çok beğenmişti, onlarda benzer bir tv istiyor.

biraz araştırdım kliksa da %10 world puan kampanyasıyla 42st50e 1575 tl'ye geliyor. fiyat bana iyi gibi geldi.

sizden bir değerlendirme alabilir miyim?

42st50e için 1575 tl iyi midir?

ya da yine bu fiyatlar civarı başka bir panasonic tavsiye eder misiniz?

tv'yi yarın almayı düşünüyoruz, cevap verirseniz büyük yararınız dokunur.

iyi forumlar

50" olanın fiyatı 2500 TL. Bence aldığınız fiyat çok iyi...

• Yardımların için sağol "albani" hocam,
    Bildiğim kadarıyla bölgemin voltajı fazla sıkıntılı değil ama sorun şu binada toprak yok:)) 38 yıllık bina, vaktinde toprağa ihtiyaç yoktu sanırım. Bu nedenle VR alsam sağlıklı olurmu bilmiyorum. Akım korumalı prizler topraksız kullanılabiliyor sanırım.

Orijinalden alıntı: eaduvan

Yardımların için sağol "albani" hocam,
    Bildiğim kadarıyla bölgemin voltajı fazla sıkıntılı değil ama sorun şu binada toprak yok:)) 38 yıllık bina, vaktinde toprağa ihtiyaç yoktu sanırım. Bu nedenle VR alsam sağlıklı olurmu bilmiyorum. Akım korumalı prizler topraksız kullanılabiliyor sanırım.

Olmaz kardeşim

Topraksız veya TÜRK işi topraklama ile bu iş olmaz ve özellikle PDP lerin en büyük düşmanıdır böyle dandik işler!!

Ben sana bu yazdığım hiç bir şeyi tavsiye etmem bu durumda!!

+++

Yapacağın ilk iş;çağır iyi bir Elektrik ustası ve senin prizi doğrudan toprağa verilmiş bir hatla(bu işi onlar bilir!!!
    bilmeyeni veya abi ne gerek var diyeni ise postala gitsin!!)düzgün hale getirsin,Sigortasınıda ayırsın kutudan!!
    Daireye röleli ve düzgün bir kutu taksın.....

Priz adam edilmedikten sonra ne taksan hikaye olur aynen!!

• Sağol hocam dediklerini uygulayacağım, Allah razı olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: talin

quote:

Side Panel;ON olacaktır!!! herhalde bunu veren,SidePanel in ne işe yaradığını bilmiyor

ayrıca

Pixel Orbiter;ON a alıp daha sık çalıştırın!
    Scrolling Bar;3/5günde bir temizlik yapın

IFC;FILM lerde>>Cinema Mode(ve Prof.1/2 de)en az Min.yapın(1080satırın işlenmesi için>>full çözünürlülük!!)
    Clear Cinema;ON(Film lerde)

++

Ayrıca Gece-zifiri karanlık ortam yaptıysanız>>>sıfır ışıklandırma ile;ECO/CATS;ON yapabilirsiniz veya ON yapın!!

Ya Can hocam bu konuyla ilgisi yok ama bir ricam(ız) var!Şu kızınızın tv sini kurcalamışsınızdır ,philips 5xx7 serisi için en iyi ayarları (genel ve film) bulduysanız paylaşır mısınız?Teşekkürler.

Kurcaladım ama,benim settingslerimi,onlar beğenmedi

Ben FILM ciyim ve ona göre set ediyorum paneli,zaten benim setlerim LCD paneli PDP gibi yapıyor

Şimdi ben gidip ayarlıyorum Kızımdaki paneli 2 gün sonra yine gidiyorum,bir bakmışım yine onlar ayarları
    kafalarına göre set etmişler ülen ne haliniz varsa görün dedim sonunda!

Çoğu insan parlak/canlı diye bir şey tutturmuş gidiyor ve çoğu insan zaten aldığı PDP yi veya LCD nin ne ruhunu nede
    fiziki yapısını bilmediği için,vivid/sature+aşırı ışıklı v.s izliyor görüntüyü

Adam "canlı" diyor başka bir şey demiyor;iyide "canlı" ne demek

SD&HDTV için paneli kafanıza göre set edin(LCD lerde)!!!

FILM lerde ise(5507)oturup spesifik olarak bir settings yapacak zaman bulamadım! ancak genel olarak,ancak paneldeki Default
    "Cinema" ayarlarını şimdilik değiştirme!

SD&HDTV içinde Doğal veya Standard modları kullan ve gerekiyorsa,buradaki ayarları yaz bir kenara ve bunu
    Kişisel moda uygulama ve sonrada bu modtan değişiklik yaparak kendine uygun olanı bul!

FILM lerde ise;ancak ext.BD/XBox/PS3 gibi org.1080p/24fps içerik varsa o zaman Cinema modunu buna göre
    set et!

SD&HDTV de FILM izliyorsan o zaman yine Doğal/Standard karışımı bir seti Kişisel moda uygula!

Bu arada SD&HDTV yi nereden izliyorsun;Receiver mı yoksa panelin DVB-S/S2 Tunerindenmi?

++

Hocam teşekkürler tüyolar için,benim Digitürk +Plus kutum var oradan izliyorum herşeyi.Kendime göre bir film ayarı çekmiştim ama dün Behind Enemy Lines"ı izlerken sisli sahnelerde filan başka zaman görmediğim belli belirsiz de olsa vertikal bantlar gözüme çarptı,ben de biraz daha Doğal konuma yakın getirdim banding kayboldu.Film ayarında led panelin malum kusurları çıkıyor ortaya galiba daha önce hiç dikkatimi çekmemişti çünki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talin -- 2 Eylül 2012; 9:22:17 >

• Arkadaşlar,
    Son 1 haftam kaldı.

Plasma VT50 - 55 inch. 1 aylık cihazımı (Tekosadan alınmıştır) + 2 adet 3D gözlükleri. Kitapçıklıkları, kumadaları, Kolisi vs vs. herşeyi ile eksiksiz! 2 Yıl garantili.

1 haftalığına 4.999 TL'ye kadar düşürdüm. Işten dolayı çok acil para gerekiyor. Neredeyse ST fiyatına VT'yi zararına satıyorum!!

Kolaylık olsun diye iphone 4'le de takas olabilir veya Samsung Galaxy 2 (Faturalı olmak şartıyla + kutus kitapçığı vs vs...

Cihazı Istanbuldan da teslim alınabilinir veya Antalya'dan.

Lütfen P.M atınız.

Tskler

Orijinalden alıntı: mandatorium

Alakasız biyere yazıyor olabilirim ama Panasonic 42ET5E sahibiyim. Half SBS film izlerken yazılar üstüste biniyo. 3Dsubtitler ile düzeltiyorum o zaman da idx veya sup diye çıkıyo altyazı bunu da tv okumuyo. nasıl düzeltebilirim yardımcı olabilir misiniz lütfen

biri cevap verse çok sevnicem yav

quote:

Alakasız biyere yazıyor olabilirim ama Panasonic 42ET5E sahibiyim. Half SBS film izlerken yazılar üstüste biniyo. 3Dsubtitler ile düzeltiyorum o zaman da idx veya sup diye çıkıyo altyazı bunu da tv okumuyo. nasıl düzeltebilirim yardımcı olabilir misiniz lütfen

Bütün Panel TV'lerin media player performansı o kadar yetiyor. Subtitler veya programlarla uğraşılmaz boşuna zaman kaybıdır...

3D media player almalısın.
  • quote:

Voltaj sorunun varsa VR şart!! Tunçmatik 1KVA olan OK dir(500Watlık olan dandik onu alma!!)

Anahtarlı,kaliteli bir Akım korumalı Grup priz al(paneli buradan aç kapa!!! panelin üzerindeki anahtarı kullanma!)
    Ayrıca prizede yine Tunçmatik in akım korumalı tekli prizinide takabilirsin!

ANCAK bütün bunlar "tam koruma veremez" yinede!!! şayet bölgende voltajlar çok kötüyse yine de işin biraz zorlaşır!!

O zaman tek çözüm "On-Line UPS" lerdir

Üstad,
    Online UPS dediğin bu mudur?
    Selamlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: AC//DC

quote:

quote:

Bütün Panel TV'lerin media player performansı o kadar yetiyor. Subtitler veya programlarla uğraşılmaz boşuna zaman kaybıdır...

3D media player almalısın.

Yapma yav. Önerebileceğin marka ve/veya model var mı?

Dipnot: Teşekkürler ilgi için

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.