Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (601. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: airea

Gerek panasonikin g20si, gerekse v10 modellerini İstinye Park taki teknosada yakından gördüm. Herşey çok güzel de bu bahsettiğim plazma tv lerdeki görüntünün titriyor olması benim baya canımı sıktı. Burda titremeden kastım crt monitörlerin 90-100hz yerine 60-70 hzde tarama yaparken yaptığına benzer bir titremedir. Yani sanki tvler 50-70 hzde filan çalışıyor gibiydi (evdeki crt tvlerdeki gibi). TV nin üzerinde 600hz filan yazmışlar ama ben bu duruma bir anlam veremedim, görüntüler çok bariz şekilde titriyordu (LCD lerde böyle bir şeye rastlamadım, en azından iyi modellerde).

Sadece tekknosadakilerde değil, daha önce gördüğüm g20 v10 lar da böyle titriyordu. Acaba bir ayarı yanlış mı yaptılar teşhirde, ya da bu tv ler gerçekten böyle titriyor mu?

Selamlar

Bahsettiğiniz "titreme" örneğin bizim "Flickering" dediğimiz türden birşeyse bu sorun genelde panelin ayarlarıyla ilgilidir,ama ayar tutmuyorsa
    ve bunu yine yapıyorsa o zaman sorun Processor dedir!!

Flicker ise resimdeki hareketli objelerin stabil hareket etmeyip;daha doğrusu olması gerektiği gibi hareket etmeyip titremesi efektidir,ama bu sorun
    PDP ler pek değildir,hatta hiç değildir!

Senin anlatımın Flicker gibi algılanıyor ama sen sanırım başka bir şeyden bahsediyorsun! örneğin Refresh-rate(ekran tazeleme hareketi)ise bahsettiğin
    yine ayarla ilgili olabilir örneğin IFC yi kapatmak gerekir,genelde bunu bilmiyorlar

600Hz ise Refresh-rate değildir!!! Sub-field Drive denen ve "sadece MOVIE MODE" ta çalışan ve IFC ile birlikte özellikle hızlandırma hareketlerini
    en iyi şekilde işleyerek görüntünün net/takılmasız ve sotf/smooth akmasını çalışan sistemdir,ama kimse daha tam ne işe yaradığınıda teknik olarak
    açıklıyamadı;

Üreticiler panelerde böyle Processor üzerindeki bir takım işlemleri "cazip" göstermek için böyle argümanlar kullanırlar!!
    Ayrıca bazı değerleri ise insan gözü göremez ve sadece Test aletleriyle bunlar tesbit edilir!!

Senin sorun diye bahsettiğin olayı açıkçası çok net anlamadım!

Kaynaktan dolayı böyle bir şey olması durumunu hariç tutuyorum!

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• tekno marketlerde tv ler çoğaltıcı ve yıpranmış kablolar ile bağlıdırlar bazen görüntü bir iki çoğaltıcıdan geçer ve aradaki kablo uzunluğu 30m. yi bulabiliyor. Tv leri incelerken buna dikkat edin ve seçenekleri üçe düşürdüğünüzde direkt bağlantı ile test edin. Umarım bir faydası olur bu yazdıklarımın. Bu arada bu çoğaltıların yüzde doksanı 720p görüntü bile aktaramaz.
  • albani üstat gerçektende çok derin teknik bilgilerin var.Ancak bu konuda yeni olduğumun vede çok teknik bilgim olmadığından bazı noktaları anlamakta güçlük çekiyorum.bende tv araştırmasına girdim yaklaşık bir aydır ama okudukça konu derinleşiyor ve iyice karmaşık hale geliyor.genelde kablo tv den veya uydudan sd yayın izliyorum.şu anda 51 ekran sony crt izliyorum görüntüsü de gayet iyi.ama salon olduğu için ekranı küçük geliyor.1000 tl bütçe ayırmıştım ilk başta,lcd mi olsun plazma mı olsun 102 106 derken 2500 tl ye kadar gitti ancak gördümki bu paraları ödeyen arkadaşlar bile bazı sorunlar yaşıyor.çok doğru bir noktaya değinmişsiniz insanlar daha iyisine sahip olayım derken eski crt konforuna bile özlem duyar haline geliyor.genelede sd yayın izleyecek biri olarak bende yazılarınız paralelinde crt tv de karar kıldım.ancak sony 70 ekran civarında crt tv si varmı nereden temin edebilirim.ayrıca crt tv de 100 hz faktörü önemli olurmu.şayet temin edilemiyorsa sizin tavsiyeleriniz hangi tip tv ve hangi markalarda yoğunlaşıyor.bu konuda ben ve benim gibi teknik bilgisi az ve tüm forumu okuyacak kadar zamanı olmayan arkadaşlar içi tavsiye niteliğinde birşeyler yazabilirseniz .çok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Gerek panasonikin g20si, gerekse v10 modellerini İstinye Park taki teknosada yakından gördüm. Herşey çok güzel de bu bahsettiğim plazma tv lerdeki görüntünün titriyor olması benim baya canımı sıktı. Burda titremeden kastım crt monitörlerin 90-100hz yerine 60-70 hzde tarama yaparken yaptığına benzer bir titremedir. Yani sanki tvler 50-70 hzde filan çalışıyor gibiydi (evdeki crt tvlerdeki gibi). TV nin üzerinde 600hz filan yazmışlar ama ben bu duruma bir anlam veremedim, görüntüler çok bariz şekilde titriyordu (LCD lerde böyle bir şeye rastlamadım, en azından iyi modellerde).

Sadece tekknosadakilerde değil, daha önce gördüğüm g20 v10 lar da böyle titriyordu. Acaba bir ayarı yanlış mı yaptılar teşhirde, ya da bu tv ler gerçekten böyle titriyor mu?

Selamlar

Bahsettiğiniz "titreme" örneğin bizim "Flickering" dediğimiz türden birşeyse bu sorun genelde panelin ayarlarıyla ilgilidir,ama ayar tutmuyorsa

Flicker ise resimdeki hareketli objelerin stabil hareket etmeyip;daha doğrusu olması gerektiği gibi hareket etmeyip titremesi efektidir,ama bu sorun

Senin anlatımın Flicker gibi algılanıyor ama sen sanırım başka bir şeyden bahsediyorsun! örneğin Refresh-rate(ekran tazeleme hareketi)ise bahsettiğin
    yine ayarla ilgili olabilir örneğin IFC yi kapatmak gerekir,genelde bunu bilmiyorlar

600Hz ise Refresh-rate değildir!!! Sub-field Drive denen ve "sadece MOVIE MODE" ta çalışan ve IFC ile birlikte özellikle hızlandırma hareketlerini
    en iyi şekilde işleyerek görüntünün net/takılmasız ve sotf/smooth akmasını çalışan sistemdir,ama kimse daha tam ne işe yaradığınıda teknik olarak
    açıklıyamadı;

Üreticiler panelerde böyle Processor üzerindeki bir takım işlemleri "cazip" göstermek için böyle argümanlar kullanırlar!!
    Ayrıca bazı değerleri ise insan gözü göremez ve sadece Test aletleriyle bunlar tesbit edilir!!

++

Hocam selamlar, benim kastettiğim flickering türü birşey değil, tam olarak refresh rate in düşük olması gibi bir titreme. CRT tv lerde direk tv nin ortasına bakınca refresh rate'in düşük olduğunu fark etmezsiniz ama tv nin biraz yanlarına doğru bakınca görüntünün titrediğini görürsünüz. CRT monitörleri düşük refresh rate e ayarlayınca da aynen bu şekilde bir titreme oluyor.

Benim plazmalar için de kast ettiğim böyle bir titreme. Sanki tv 50 hz de çalışıyor gibi idi...

• .) istinyeparkın teşhirinden 42g15e yi ben aldım. Sakın içinize kurt düşmesin evde öyle bir sorun olmuyacak. Gerçi benim tv de kendi kendine açılıp kapanıyoru ama geçti sanırım trafodan kaynaklanmıştı. Tekrar gitme şansınız varsa direkt bir bağlatın isterseniz. Bunun için hafta içi daha iyi olur. Hafta sonu çok kalabalık oluyor orası.
  • .) istinyeparkın teşhirinden 42g15e yi ben aldım. Sakın içinize kurt düşmesin evde öyle bir sorun olmuyacak. Gerçi benim tv de kendi kendine açılıp kapanıyoru ama geçti sanırım trafodan kaynaklanmıştı. Tekrar gitme şansınız varsa direkt bir bağlatın isterseniz. Bunun için hafta içi daha iyi olur. Hafta sonu çok kalabalık oluyor orası.
  • @tann34

Güle güle kullanın hayırlısı olsun.Kaça aldınız acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tann34

.) istinyeparkın teşhirinden 42g15e yi ben aldım. Sakın içinize kurt düşmesin evde öyle bir sorun olmuyacak. Gerçi benim tv de kendi kendine açılıp kapanıyoru ama geçti sanırım trafodan kaynaklanmıştı. Tekrar gitme şansınız varsa direkt bir bağlatın isterseniz. Bunun için hafta içi daha iyi olur. Hafta sonu çok kalabalık oluyor orası.

hayırlı olsun .
    evet bendede ilk başta açılıp kapanma oldu yanlış hatırlamıyorsam regulator bağlayınca geçti ..

yarın bi aksilik olmazsa g20 alacağız arkadaşa..
    izlenimlerimi paylaşırım px80 le farkını xbox taki sonuçlarını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 18 Nisan 2010; 12:33:30 >
  • Eyw. 1799 bonusa 8 taksitle aldım. Eğer axess yada word varsa 10 yapıyorlar. Ama fiyat olarak çıkabilirseniz 46sv tosh tavsiye ederim 2999 tl. Ama sadece teşhirde var birkaç tane. Gidip görmek lazım. Buarada ps3 bağlı benim tv'ye, wireless dan pc deki filmlere ulaşabilirmiyim. İlk defa ps kullanıyorum. Olmadı ethernet ile bağlıyacağım notebook u.
    Yanlız g15 in sesi filmler için yetersiz stereo bir sistem tavsiyesi olan varmı 300tl civarı ?
  • viera cast nedir ne işe yarar?
  • selam üstadlar bende geçen ay 42g15 aldım temmuzda düğünüm var o yüzden henüz kullanmaya başlamadım arasıra kurcalayıp çözüyorum tv yi ama kafama takılan bi konu oldu sd karttan avchd format ve mpeg2 izlenebilir diye biliyorum defalarca mp2ts, format, mts format, h264,mp4 vb ne bulursam videoları çevirmeme rahmen avi den başka bir format oynatamadım lütfen bu konuda yardımcı olurmusunuz hangi format hangi çözünürlüklerde izlenebilir

Orijinalden alıntı: Qantas

viera cast nedir ne işe yarar?

VIERA CAST, bilgisayar, harici hard disk veya bir DVD/CD kutusuna ihtiyaç olmadan televizyonun içine yerleştirilmiş bir web menüsü sayesinde, YouTube videolarını ve Picasa Web albümlerindeki dijital resimleri sadece tek bir tuşla izleme olanağı sunuyor.

Orijinalden alıntı: bariscevik

quote:

Orijinalden alıntı: Qantas

viera cast nedir ne işe yarar?

VIERA CAST, bilgisayar, harici hard disk veya bir DVD/CD kutusuna ihtiyaç olmadan televizyonun içine yerleştirilmiş bir web menüsü sayesinde, YouTube videolarını ve Picasa Web albümlerindeki dijital resimleri sadece tek bir tuşla izleme olanağı sunuyor.

teşekkürler
    peki philips tekinden farkı varmı bunun?yani artısı eksisi?

quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Selamlar

açıklıyamadı;

++

Hocam selamlar, benim kastettiğim flickering türü birşey değil, tam olarak refresh rate in düşük olması gibi bir titreme. CRT tv lerde direk tv nin ortasına bakınca refresh rate'in düşük olduğunu fark etmezsiniz ama tv nin biraz yanlarına doğru bakınca görüntünün titrediğini görürsünüz. CRT monitörleri düşük refresh rate e ayarlayınca da aynen bu şekilde bir titreme oluyor.

Benim plazmalar için de kast ettiğim böyle bir titreme. Sanki tv 50 hz de çalışıyor gibi idi...

Selamlar

-Açılı izlemede benzer sorunlar olur/olabilir ve TFT-LCD de daha çok olur!

-Daha spesifik bir tanımla,örneğin bahsettiğin panelin MB sini değiştitip bakmak lazım(H/W+S/W olarak bir sorunda olabilir)
    ama bu sadece bir ihtimal!

Ancak sen "genel" diye bahsettiğin için o zaman iş değişiyor yani MB yi değiştirmek çözüm değil
    Panel 50Hz de ve 46" üstü ebatta bunu yapar,ama ben senin gördüğün durumu açıkçası göremedim,yada açılı bakmadım
    yada çok dikkatli bakmadım,ancak bu olay CRT de çok daha belirgindir,açıyı biraz yükseltince!

Çeşitli sebebleri olabilir,ayrıca PDP dir ve sıfır hatalıdır ve CRT gibidir bunlar demekte bir o kadar yanlıştır,zira bazı arkadaşlar
    PDP işinde olayı fazla abartıyorlar(Pio hariç!!)

Ancak paneller bir kere bırak prof.setting,çok kötü set ediliyorlar,kısaca senin bahsettiğin panelde örneğin IFC açıktır veya set değerlerindeki
    bazı şeyler yanlıştır v.s

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• Albani;

IFC nedir acaba? 42g15'te PN-R diye bir şey var, o mu? Ayrıca IFC ve bendeki PN-R ne işe yarar?

Orijinalden alıntı: erhangun84

selam üstadlar bende geçen ay 42g15 aldım temmuzda düğünüm var o yüzden henüz kullanmaya başlamadım arasıra kurcalayıp çözüyorum tv yi ama kafama takılan bi konu oldu sd karttan avchd format ve mpeg2 izlenebilir diye biliyorum defalarca mp2ts, format, mts format, h264,mp4 vb ne bulursam videoları çevirmeme rahmen avi den başka bir format oynatamadım lütfen bu konuda yardımcı olurmusunuz hangi format hangi çözünürlüklerde izlenebilir

merhaba, öncelikle hayırlı olsun.. ben de bu ay aldım 42g15.. sadece divx formatını açabildim..diğer formatları divx'e çevirerek izlemek zorundayız sanırım..onun için de doğru dürüst bir program bulamadım..bu arada ben de teknosadan aldım..yine de arkadaşların kapalı kutu söylemiyle teşhir aldıklarını duyunca kontrol ettim..kullanım saati sıfır çıkınca rahatladım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c@gd@s -- 18 Nisan 2010; 22:29:38 >

• selamlar;

42v10 kumandasında recall tuşu yokmu , varsa ben mi bulamadım???

Orijinalden alıntı: timiral

selamlar;

42v10 kumandasında recall tuşu yokmu , varsa ben mi bulamadım???

'_______ PANASONİCLİLER_______'
    Back/Return tuşunu denediniz mi?

Orijinalden alıntı: mehmetturk52

Albani;

IFC nedir acaba? 42g15'te PN-R diye bir şey var, o mu? Ayrıca IFC ve bendeki PN-R ne işe yarar?

Bende birkaç ilave yapayım,Sn.Barıs ın verdiği tanımlar üzerine;

-önce IFC den bahsedeyim;bunu MOVIE MODE ta kullanan(şayet bir fazyadısını görürseniz ve SPOR da kesin kapatın!)
    600Hz ise yine MOVIE MODE ta active oluyor ve Sub-Field-Drive denilen pixel alt-sürücülerinin çalışmasını domine eden v.s
    bir sistem ve bunun Refrsh-rate ilede alakası yoktur!

ISF her ne kadar "Intellegent" yani akıllı/yetenekli v.s gibi densede aslında tam tersidir,yani ismi ile yaptığı iş aynı değildir

Evet bu bir Pany engine sisteminin parçası olarak geliştirilmiştir ama sanırım herifler hala bunu geliştirmeye devam ediyorlar
    Bu işin Uzmanları bile hala .....yaw bu ne işe yarıyor diye birbirlerine... sormaktadırlar

Barıs ın verdiği bazı panellerin benzer hızlandırma sistemleri içinde bu işi adam gibi yapan bir tek Sharp tır
    birde Tosh tur(ama bu sistem USA vers.içindir bizde ise ActiveVision vardır)

Ayrıca böyle Engine yardımıcısı sistemler her panelde aynı stabilite çalışmadığı gibi,örneğin aynı modelin bir panelinde
    güzel iş çıkarırken bir panelinde iş görmez/göremez v.s

Bu konuda bir tek Tosh ve Sharp sıfır hatalıdır aslında bu sisteminde bulucusu/geliştiricisi Sharp tır!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetturk52

Albani;

IFC
    Intelligent Frame Creation-Akıllı Kare Yaratma
    600Hz gibi değerlerle gösterilen özellik.
     '_______ PANASONİCLİLER_______'

Kısaca; izlenen görüntüde kareler arasına yeni görüntüler üreten Panasonic teknolojisi.

Farklı firmalarda da benzer teknolojiler var.
    Hitachi - Reel120
    Insigna - DCM Plus, for Digital Clear Motion 120 Hz
    LG - TruMotion 120 Hz, 240 Hz
    Mitsubishi - Smooth 120 Hz
    Panasonic - Intelligent Frame Creation (IFC)
    Philips - HD Digital Natural Motion
    Samsung - Auto Motion Plus 120 Hz , 240 Hz
    Sharp - Fine Motion Enhanced
    Sony - MotionFlow 100 Hz, 100 Hz PRO (XBR series, Australia), 120 Hz, 200 Hz, 240 Hz.
    Toshiba - ClearScan 120 Hz, 240 Hz
    Vizio - MEMC (Motion Estimation, Motion Compensation)

----------------------

P-NR ise Picture Noise Reduction
    Zayıf sinyallerden kaynaklanan karlanmaları otomatik olarak aza indirger. Dijital yayında bir işe yaramaz.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.