Şimdi Ara

PANASONIC TX-P42UT50E İçin Sorular.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni eve taşındım sıfırdan ev kuruyorum. TV alacağım full hed film izlemek ve xbox oynamak için.

daha önce ki led tv yi alırken media markt eskişehirde ki eleman ileride evine alırken gerçeklik istiyorsan PLAZMA almalısın diyerek test ettirmiş ve ikna etmişti beni. o yüzden şu an plazmalara bakmaktayım.

TV konusunda bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum. kendim araştırıp forum okuyamıyorum taşındığımdan dolayı evde internet yok cafeden açıyorum başlığı.

1-Plazma almalımıyım? (3 sene önce tv alırken plazmalarda parlama sorunu var çok çok elektrik tüketiyorlar diyorlardı, az çok baktığım kadarı ile şimdilerde de burn in sorunu logo sorunu falan demişler.)

2-Az çok baktığım kadarı ile burn in ve logo yanması sorunlarından bahsedilmiş bunlar nedir? sıkıntı çıkarır mı?

3-teknosa da ki arkadaş 2000 hz yazdığına bakma panel 50 hz falan gibi bir cümle kurdu bunun gerçeklik payı nedir?

4-ekleyecek şeyleriniz varsa merakla bekliyorum arkadaşlar.

vatanda şu an 42 inç panasonic plazma fiyatı çok uygun bana göre.

http://www.vatanbilgisayar.com/Televizyon/panasonic-tx-p42ut50e-tx-p42ut50e-3d-full-hd-106-cm-plazma-tv,1920x1080,2000-hz,wi-fi-ready/productdetails.aspx?I_ID=60174

• Fütursuz01 F kullanıcısına yanıt
    Soruların cevaplarını bende merak ediyorum. Uzman arkadaşlar bu konuda yardımcı olursanız seveniriz.

Not: bende TX-P42UT50E ile TX-P42GT50E arasında kararsız kaldım.
  • Arkadaşlar gt50 zaten süper hiç düşünmeyin ut 50 de birçok ledden daha güZel asıl fikrim bence ledlerin hepsinden güZel. Çok doğal akıcı görüntüler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de panasonic konusunda sordum ama pek ses çıkmadı. Haftasonu mağazaları gezeceğim, st50 bulamazsam ut50 alacağım. st50 isteyenler benim ut50 almamı beklesin, teknoloji konusunda o kadar şanssızım ki ut50 aldığım günün akşamı st50 stoğa girer

Forumda biraz araştırdım, genel olarak ut50'nin adının anıldığı yerde hemen st50 tavsiye etmişler ama tabi o zamanlar böyle stok sorunu yokmuş. Şu durumda ut50'nin yoklukta gideri var gibi görünüyor. Forumda genel olarak andy1 arkadaşımızın ut50 için yorumlarını buldum, o da zaten olumlu konuşmuş. Anladığım kadarıyla ut50+iyi bir hd uydu alıcı+kaliteli hdmi kablo ile bekleneni gayet rahat karşılıyormuş bu cihaz.

quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Donanımsal olarak ekonomik seri Panasonic UT50 alabilirsiniz, bu panelde eğerki alırsanız, görüntü sizi yanıltabilir, bir çok kullanıcı kötü panel aldım diye üzülüyor, bu panelde 24p resim taramasını kapatmak gerekiyor, sonuç harika resim kalitesine dönüşüyor !

Kafanızıda bulundırmıyım basit olarak yazaıyım, memnun kalırsınız, fiyat olarakta sanıyorum Türkiyede bir hayli ucuz paneller arasında !

Kesin almayı düşünürseniz, teknik özellikler merak ettiğiniz detaylarıda burdan konuşabiliriz !

Ucuz seri olarak, panasonic EW serisinide burdan tavsiye edebilirim, sanıyorum Türkiyede bu panelide benden başkası yazamaz, oldukça basit ama 2013 serilerinin ilk ayağıdır !

Yine L42E serisi tavsiye ederim !

Ezbere youmlar değil, isterseniz panel detaylarınıda konuşabiliriz !

Avantajları (sizin için) Teledünya kullanıcısı olduğunuzu yazmışsınız, hd reciver ile bahsettiğim panellerden keyif alma orananız %99 seviyesinde olacaktır, SD ve HD yayınlarda net olarak yüzünüzü güldecektir, HD yayın performası ise özellikle UT serisinde mükemmel siyah seviyesi ile kendine hayran bırakacaktır !

Şöylede yapabiliriz, ucuz panellerden beğendiğiniz var ise ve paneli incelemişsem seve seve yardımcı olmaya çalışırım, bilmediğim panelse belki bilen birileri bize yardımcı olur :)

Saygılar

quote:

Görevliye şunu sormak gerekir, paneli nete göre tavsiye etmedi yada hangi paneli tavsiye etti, firmalar Müşterilerine hiç bir zaman alt seri ucuza satılan panelleri tavsiye etmez, Panasonic gibi firmaları zaten tavsiye etmezler çunki bu firmalardan ürün başıa aldıkları kar payları daha düşüktür !

UT50 tavsiye etme sebebim, Televizyon izlemeye meraklı olan birisi Spor yayınları, Diziler, Filmler için fazlası ile UT50 yeterli ve keyifli bir cihazdır, SD yayınlarda görüntü derinliği size şaşırtıcı bir izleme süreci sunar, Futbola meraklı olanlar panelin ürettiği renk ve kontrast değeri ile detay resimlerde maçın keyfini yaşarlar !

Led yani Lcd panellerde işlem biraz farklıdır, Türkiyede satılan seriler normalde bir birinin nerdeyse aynısıdır yani fazla bir seçim şansınız yok hatta hiç yok, 3-5 firmadan mal almak zorundasınız, ve fiyatlarda aynı şekilde danışıklı döğüşten farksızdır !

Samsung Amiral serileri, LG Amiral serileri, Pansonic Amiral serileri, Phips Amiral serileri, Sony yazmıyorum Türkiyede fiyatlar akıl almaz, her halde Millet aç gezip marka giyiyor ki fiyatlar bu anormal, yorumum için kusura bakmayın !

Kısaca UT50 tavsiye etme sebebim, 5000 liralık Amiral serisi LcdLed panelden SD yayın olarak daha keyifli bir sürec yaşarsınız !

quote:

Doanım olarak farklılar, UT50 düz ekonomik seridir, ST50 ise üst serisi ve detaylı bir paneldir herşeyi ile !

Siz net olarak durumu yazmışsınız, Oyun için cihaz diyorsunuz, bu sebeblede UT50 sizin için daha ideal seçim olacaktır, hatta Oyun lag performansı ST50 serisinden daha iyidir, buna Samsung Üst serisi D8000de dahil ediyorum, Oyunlar için doğru karar olur !

Diğer serilerde temel izlenimden çok farklı detaylar var, UT50 ise oldukça sadece bir o kadarda şık ucuz bir cihazdır !

SD-HD,Oyun,Filmlerde performans olarak üst serilerle çok ama çok rahatlıkla kıyaslanacak bir panel !

quote:

Bakın, guzel bir soru olmus gercekten tebrik ederim !

Cevap size tuaf gelcek, cunki siz net istedginiz cihazı söyelediniz, ben oyuncuyum diyorsunuz !

ST50 oyunlarda, UT50 göre dahi az performans sunar mesela siyah renk tutmaları yada aynen sizin tesbitinizdeki süper yorum gibi, ST serilerinde bahsettiginiz problem vardır ama sadece oyunlarda, bu sorun D8000 Samsunglardada mevcut hatta birde tuaf buzzing olayı bazı cihazlarda görlülüyor, gerci yazılım bugünlerde çıktı sanırım, bakmak gerek !

Bu sebeble UT50 düz ama net cihazdır, özellikle oyunlarda lag performansı ST50 ve D8000 serilerine göre çok daha iydir !

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.