Orijinalden alıntı: ozen yuksel arkadaşlar lütfen yardım edin...teknosa dan bugün aldım 1449 tl ye....acaba teşhir ürünü mü....
time 00267:00 on/of 0000029 yazıyor....
teşhir ise ne yapabilirm..çok istiyodum bu tv yi geri vermesem bişey olur mu
Teshir gibi duruyo,29 kere acilip kapanmasi normal degil.
267 saat açık kalmış başka varsa onu almak daha mantıklı....1574 tl ye vatan da hd receiverli olan modeli var....
ürün değişimi iste.bunu nasıl yapıyorlar anlamıyorum.benim baktığım kutular hep kapalıydı.alırken hiç şüphelenilecek bir emareyle karşılaşmadınızmı.bende alacaktım ama son anda vazgeçtim.bir sonraki indirimi bekliyeceğim
ürün kapalı kutuydu bandı tek banddı..yani açılmamış kutu gibiydi...hatta bikaç kişiye sordum bu teşhir mi diye yok olamaz üzerinde bant vard dediler..
aslında şu an çok memnunum...acaba 267 saat fabrikada denemişolabilirler mi?
birde iade etmek istesem 267 saat kullanıldığını nasıl anlatırım teknoloji cahili teknosa çalışanlarına.....
neyse yaa teknoloji gerçekten şans işi..şimdi değişir bide o bozuk çıkar ...bilmiyom yaaa kafam karıştı 1700 ü gözden çıkarmıştım 1450 ye aldım ama 267 saat kullanılması sorun mu
YARDIM EDİN ARKADAŞLAR
Ben alalı iki aydan biraz daha fazla oldu. 240 saat civarında şu anda. Günde 12 saat teşhirde açık olsa yaklaşık 23 gündür açık durmuş demektir. Fabrikadan çıkışta sıfırlanıp geliyor süresi. Ben ikinci açışta baktım saat 1 ve on off 2 idi. Görüntü girişini kaynak bağlı olmayan hdmi 2 gibi bir girişe geçirin. Siyah görüntüde ekranı iyice inceleyin burn in varmı. Yalnız şunu da bilmenizi isterim. İlk 200 saat doğru renkler içinde dikkatli geçirilmesi gereken bir süre. Ama teknosada muhtemelen dinamik modda çalıştırılmıştır. Bu da pek iyi bir durum değil.
burn in nedemek acaba ..bunu iade etsem yenisi varmıdır..nasıl iade edebilirim cevabın için teşekkürler coach
Eğer sana teşhir ürünü diye bilgilendirme yapılmadıysa faturanı al git. Bana teşhir olduğu söylenmedi ve bakıp süreyi kontrol ettiğimde 267 saat çıktığını gördüm diyin. Ve ürünün sıfırıyla değişmesini taleb edin. Aksi takdirde tüketici haklarına şikayette bulunacağınızı söyleyin. Muhtemelen yardımcı olacaklardır. Tüketici haklarına göre teşhir ürünlerinde alıcı bilgilendirme zorunluluğu olması lazım.
Burn in olayı sürekli aynı görüntünün oynatılmasından kaynaklanan sabit logo vb. şekillerin ekranda iz bırakması. Sürekli aynı veren fosfor belli bir süre sonra yanma yapar. Bu LCD ve LED lerde de mevcuttur ancak teknolojisi gereği plazmalar bu konuda biraz daha hassaastır.
Arkadaşlar P42G20E yerine P42GW20E mi almak iyi olur? P42GW20E 75 tl pahalı.
Bende düşünüyorum G20e ama arada fazla fiyat farkı bulunmuyosa P42GW20E almak daha iyi çünkü hd tuner farkı var.
quote:
Orijinalden alıntı: kadirt
Arkadaşlar P42G20E yerine P42GW20E mi almak iyi olur? P42GW20E 75 tl pahalı.
ben cuma günü sipariş ettim, %25 indirimi kaçırmamak için Panasonic TX-P42GW20E yi,önce terettütde kaldım g20e yi mi alayım diye panasonic türkiyeyi aradım, yalnız teledünya ve d-smartı desteklediğini ayrı bir modül alıp kartı ona takıyorlarmış o modülüde tv ye yerleştiriyormuşsunuz, fakat müşteri temsilcisi digitürkün böyle bir durumu destekleyip desteklemediğini bilmediğini söyledi.yalnız canaktan gelen kabloyu direk tv ye bağlıyorsunuz şifresiz kanalları tamamıyle izliyorsunuz dedi. hd tunerdan dolayı 75 tl lik bir farkı var hem kumanda fazlalığı hem uydu alıcısı gibi görüntüleri ortadan kaldırır, değer diye düşündüm.indirim hala devam ediyor bu gün tekrara kontrol ettim.hala hazırlık sürecinde bekliyoruz bakalım.
quote:
Orijinalden alıntı: coachya
Eğer sana teşhir ürünü diye bilgilendirme yapılmadıysa faturanı al git. Bana teşhir olduğu söylenmedi ve bakıp süreyi kontrol ettiğimde 267 saat çıktığını gördüm diyin. Ve ürünün sıfırıyla değişmesini taleb edin. Aksi takdirde tüketici haklarına şikayette bulunacağınızı söyleyin. Muhtemelen yardımcı olacaklardır. Tüketici haklarına göre teşhir ürünlerinde alıcı bilgilendirme zorunluluğu olması lazım.
Burn in olayı sürekli aynı görüntünün oynatılmasından kaynaklanan sabit logo vb. şekillerin ekranda iz bırakması. Sürekli aynı veren fosfor belli bir süre sonra yanma yapar. Bu LCD ve LED lerde de mevcuttur ancak teknolojisi gereği plazmalar bu konuda biraz daha hassaastır.
çok saol dostum bugün gittim değiştirdim sorun çıkarmadı teknosa ...baya bi değişmiş 2006 dan beri...çünkü foto mak almıştım 2006 da sorun oldu... hatta mağazada 0 kutu denedik.. açma kapama 2 yazıyodo ben evde tekrar 10 dk izledikten sonra 15 dk falan dı..
0 kutu 1450 tl şükürler olsun..
siz demeseydiniz aslında değiştirmeyecektim ama sizin gibilere teşekkürü bir borç bilirim...
şimdi acaba hangi modda izleyim. 100 saat falan thx mi normal mi
quote:
Orijinalden alıntı: ozen yuksel
quote:
çok saol dostum bugün gittim değiştirdim sorun çıkarmadı teknosa ...baya bi değişmiş 2006 dan beri...çünkü foto mak almıştım 2006 da sorun oldu... hatta mağazada 0 kutu denedik.. açma kapama 2 yazıyodo ben evde tekrar 10 dk izledikten sonra 15 dk falan dı..
siz demeseydiniz aslında değiştirmeyecektim ama sizin gibilere teşekkürü bir borç bilirim...
Rica ederim. Elimden gelen tüm yardımı yaparım. İlk 100 değil de ilk 200 saat normal modda izleyin. Renk ve ışık değerlerini biraz düşürün. Reng i de serin olarak ayarlayın. Maksat renkler otursun.
Dostlar bu aksam teknosada bu panelin baska bir versiyonunu 1199 tl ye neredeyse aliyordum 400 hz ve 2000000:1 kontrastlisi Alsamiydim tavsiye edermisiniz
quote:
Orijinalden alıntı: leigh_hunt
Dostlar bu aksam teknosada bu panelin baska bir versiyonunu 1199 tl ye neredeyse aliyordum 400 hz ve 2000000:1 kontrastlisi Alsamiydim tavsiye edermisiniz
Bahsettiğiniz panel g13 değil g12 panele sahip. Kontrast değeri düşük ve daha fazla güç tüketiyor. Yan yana değerlendirme fırsatı buldum. G13 panel çok daha iyi görüntü veriyor. Yansıma olayı daha da fazla g12 lerde. Kısacası daha eski bir teknoloji. Muhtemelen de teşhir ürünüdür. Burdaki teknosada da var ve teşhir ürünü.
quote:
quote:
Bahsettiğiniz panel g13 değil g12 panele sahip. Kontrast değeri düşük ve daha fazla güç tüketiyor. Yan yana değerlendirme fırsatı buldum. G13 panel çok daha iyi görüntü veriyor. Yansıma olayı daha da fazla g12 lerde. Kısacası daha eski bir teknoloji. Muhtemelen de teşhir ürünüdür. Burdaki teknosada da var ve teşhir ürünü.
Teshir urunu degil kapali kutuydu dostum, Birde bu cihaza, 32'' schaub lorenz plazmadan gececegim hd ready bile olmayan, 10.000:1 kontrastli 4 yillik bir cihazdan... Gecen gun panel iflaz etti, besleme kartiyla birlikte 850 tl masraf cikarttilar... Benim cihazdan beklentim turksati en guzel sekilde seyretmek, yoksa ps3 mus , usb imis ben anlamam o islerden :)
arkadaşlar sanırım teknosalar arada indirime gidip bu televizyonu uygun fiyattan veriyor, ben de bu tvden almayı düşünüyorum bu indirimleri takip etmenin kolay bir yolu var mı?
quote:
quote:
quote:
Teshir urunu degil kapali kutuydu dostum, Birde bu cihaza, 32'' schaub lorenz plazmadan gececegim hd ready bile olmayan, 10.000:1 kontrastli 4 yillik bir cihazdan... Gecen gun panel iflaz etti, besleme kartiyla birlikte 850 tl masraf cikarttilar... Benim cihazdan beklentim turksati en guzel sekilde seyretmek, yoksa ps3 mus , usb imis ben anlamam o islerden :)
Bahsettiğim görüntü kalitesi farklarıyla alakalı. Yoksa bende paneli hiç ps3 oynamak için kullanmadım. Daha kaliteli bir yayın izlemek için tavsiye ettim. Ama seçim sizin alabilirsiniz tabi. Ayrıca kapalı kutu olması her zaman teşhir ürünü olmadığı anlamına gelmez. Açıp servis menüsünden bakılması gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: neverdom
arkadaşlar sanırım teknosalar arada indirime gidip bu televizyonu uygun fiyattan veriyor, ben de bu tvden almayı düşünüyorum bu indirimleri takip etmenin kolay bir yolu var mı?
teknosanın elinde bu üründen daha var.muhtemelen önümüzdeki ay tekrar bu kampanyayı düzenleyecek.forumu takip edersen haberdar olursun
quote:
Orijinalden alıntı: ozen yuksel
quote:
hayırlı olsun yeni tv niz.gözlemlerini bekliyoruz
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus
quote:
Orijinalden alıntı: neverdom
teknosanın elinde bu üründen daha var.muhtemelen önümüzdeki ay tekrar bu kampanyayı düzenleyecek.forumu takip edersen haberdar olursun