Şimdi Ara

Panasonic TX-P42G20E (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.357
Cevap
6
Favori
137.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım blu ray tel bakarken acık mavı bır renk verıyor ve goruntu daha canlı oluyor . 46 ınca pana alacagıma 2.600 yapıyor sanırım teknosadan 100 tl ındırımle 1750 ye gelen bır 42 ınc alsam ps3 belese gelecek bu daha mantıklı sankı
  • Blu-ray disk DVD diskin teknoloji olarak bir üstü diyebilirsin.Tipik bir DVD 4GB ise Bluray 40GB bilgi saklar. Bu da 1080p sıkıştırılmamış tam kalitede video ve yüksek kalite sesleri depolayabilmeni sağlar. O yüzden senin televiyonun 1080p full hd ise en iyi görüntü şu anda bir bluray player ile elde edilir.

Bluray e tek alternatif yine bluray bir kaynaktan yüksek kalitede riplenmiş (10-20 GB) lık videoları PC den izlemektir.

Açık mavi renk alması filan gibi bir durum yok, bu tamamen filmin kendisiyle ya da TV nin o anki ayarlarıyla ilgili.
  • salonum biraz buyuk olsa 36g20 alırdım ama sanırım 700,800 tl fazla vermeye gerek yok 15 sm icin ben asil v20 serisini merak ettim urun ozelliklerine bakınca farkı anlayamıyorum,bazı arkadaslar tum plazmalar tur bindirir yazmıs bazıları fazla fark yok fıyattan anlıslıyorkı bır fark var ama benım ıcın goruntu onemlı yok mkv yomus da yok bu yokmusda bunlar bos laflar yok panasonıcı aramalar falan urun alırken ıyı bakın urun ozellıklerıne zaten yazıyor alt tarafı televızyon alıyorsunuz seyretmek ıcın detaylar onemlıyse o zaman led alın hepsını desteklıyor sonucta ben pc degıl tv alıyorum ısterse usb olmasın hıc umrumda degıl
  • pardon 46 g alırdım salon buyuk olsa cozunurluklerı aynı onu bende bılıyorum ama kım ne derse desın ekran buyudukce goruntu o kadar ıyı olmıyor 42 ıdeal
  • arkadasımla paylastım da pana plazma alacam dıye olum yenı nesıl led varken alınırmı dedı dedimki hem palı hem teknolojisi oturmadi hem parlak yansıma yapıyor dedim hepsi yapiyor dedi plazma dahil ustelık ledler daha zarıf ve az teketıyor elektıgı ayrıca 3d lı de alabılırsın hemen hemen aynı fıyata dedı 2.300 cıvarı bır suru led var 3d ustelık hatta samsung
  • merhaba arkadaşlar
    az önce 42g20e'yi getirdi kargo, vatan'dan hafta sonu sipariş etmiştim.
    şimdi bunun kurulumu için nereyi arayacağız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinsky

arkadasımla paylastım da pana plazma alacam dıye olum yenı nesıl led varken alınırmı dedı dedimki hem palı hem teknolojisi oturmadi hem parlak yansıma yapıyor dedim hepsi yapiyor dedi plazma dahil ustelık ledler daha zarıf ve az teketıyor elektıgı ayrıca 3d lı de alabılırsın hemen hemen aynı fıyata dedı 2.300 cıvarı bır suru led var 3d ustelık hatta samsung

Plazma Led Lcd hepsi karman çorman olmuş kafanızda. Her söyleneni dikkate almayın. Sizin için ne önemli olan ne? Görüntü kalitesi mi? fiyat mı? Güç tüketimi mi? Panelin dış görüntüsü mü? Led sonradan çıktığı için daha iyi deniyor hepsi hikaye. 3D li bir plazma led den kat be kat daha iyi 3D verir. 600hz plazma ve tepkime süresi 0,001 ms.

Az yaksın ince olsun görüntüsü çok mühim değil diyorsan = Led LCD (Bu arada bunlar gerçek led değiller hiçbiri)
    Fiyatı ucuz olsun başka birşey olmasada olur diyorsan= LCD
    Görüntü kalitesi sağlam olsun, LCD kadar yaksın, 3D de tam performans versin, gerçek siyah rengi versin diyorsan= PLAZMA (Tek geçerim)

• Bence sadece resim kalitesi dersek:

Plazma > Full LED (full back light dimming) > LCD > Edge LED

Tamamiyle şahsi fikrimdir.

Clouding ve backlight bleed felaket edge led lerde o yüzden tv den bile saymıyorum artık Edge Led i.

Bu arada LCD deyip geçmeyin. C650 serisi Samsung LCDler kontrast oranı nerdeyse Edge LED'lerle yarışıyor. 4000:1 gerçek kontrast var. Müthiş pahalı satılan bi kaç Edge LED TV de bile bu kontrast yok. Her neyse... Arkadaşın kafa zaten karışık iyice karıştırmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 20 Nisan 2011; 14:58:48 >
  • Bayadır forumu takip etmiyordum. çok şey geçmiş.. yeni home sinema aldım. blu-ray (3D) keşke bira daha bekleyip 3d plazma alsaymışım. sistem ucuz olduğundan 3d olan home sinema aldım. gelecekte plazmanın 3d olanını alırım belki diye. hd film seyretmek bir harika gerçekten mükemmel. üstüne birde sesler eklenince sinemadan daha iyi oluyor.
  • cachya ustadim aynen katılıyorum sana benım durumum ıyı led alabılırım ama gercekten ogun carpıldım pana plazmaya vede mantıklı geldı gercekten alacagam aradıgım tel bu dedim hıslerım de kuvvetlıdır ılk gordugumde ve de ozellıklerını gordugumde tamam dedım arama kıyaslama derdı bıttı dedım ıcım rahatladı gercekten ıyı tv ustelık ustune ps3 de alacam ustelık ledden ıkısı beraber dahı daha ucuz, yaktıgı elektırgr bakmam kalıteye bakarım,yalnız bu arkadasın simens te calısan arkadası varmis plazma konusunda servisler azalıyor parca sorunu olusuyormus yavas yavas dedi bilmiyorum ne kadar dogru gerci bizimki ilk cıkanlardan degil yeni nesil plazma yani boyle bır sey olmaması lazım. ustelik bana kalsa led lerin alternatifi olmali bu da kesinlikle plazmalardır lcd ler degil .son duyuma gore philips lcd uretiminden cekilmis.
  • Bir sey daha hd ready birde ful hd var elbetteki full daha iyi
    gelelim 3d plazmalara ozellikle 42 gt 3d modeline 2.490 teknosada
    sorum su : 3d li bu plazmanın ozelliklerine baktıgımda 3d yerine 3d ready var diyordu hemen aklıma yukarıdakı hd ready ve full hd geldi acaba bu tam anlamı ıle 3d degılmı zaten 2d den 3 d ye ceviriyor dıyor .kafam karıstı gercek anamda 3 d i se o plazma almayı dusunuyorum bılmıyorum degermi bu 600 tl farka o modeli incelerseniz vede bılgı verirseniz sevinirim ozellikla cachya ustad :)
  • quote:

Bir sey daha hd ready birde ful hd var elbetteki full daha iyi
    sorum su : 3d li bu plazmanın ozelliklerine baktıgımda 3d yerine 3d ready var diyordu hemen aklıma yukarıdakı hd ready ve full hd geldi acaba bu tam anlamı ıle 3d degılmı zaten 2d den 3 d ye ceviriyor dıyor .kafam karıstı gercek anamda 3 d i se o plazma almayı dusunuyorum bılmıyorum degermi bu 600 tl farka o modeli incelerseniz vede bılgı verirseniz sevinirim ozellikla cachya ustad :)

bu nokta benimde kafamı kurcalıyor.2d yi 3 d ye çevirme ve 3 d var.bunun ayrımı tv özelliği açısından nedir.bazılarında 3 d yazıyor bazılarındada 2d-3d yazıyor.piyasadaki tv ler 2 özelliğede saynı anda sahipmidir.bilen arkadaskar cevap verirse sevinirim
  • quote:

cachya ustadim aynen katılıyorum sana benım durumum ıyı led alabılırım ama gercekten ogun carpıldım pana plazmaya vede mantıklı geldı gercekten alacagam aradıgım tel bu dedim hıslerım de kuvvetlıdır ılk gordugumde ve de ozellıklerını gordugumde tamam dedım arama kıyaslama derdı bıttı dedım ıcım rahatladı gercekten ıyı tv ustelık ustune ps3 de alacam ustelık ledden ıkısı beraber dahı daha ucuz, yaktıgı elektırgr bakmam kalıteye bakarım,yalnız bu arkadasın simens te calısan arkadası varmis plazma konusunda servisler azalıyor parca sorunu olusuyormus yavas yavas dedi bilmiyorum ne kadar dogru gerci bizimki ilk cıkanlardan degil yeni nesil plazma yani boyle bır sey olmaması lazım. ustelik bana kalsa led lerin alternatifi olmali bu da kesinlikle plazmalardır lcd ler degil .son duyuma gore philips lcd uretiminden cekilmis.

Plazma konusunda servisler azalıyor ne demek anlamadım? Panasonic firmasının plazma servisi ayrı lcd servisi ayrı değildir. Çok saçma yorumlar bence bunlar. Plazma hala üretiliyor ve yeni modelleri çıkıyorsa bu destek kesilmez. Bence plazmalar şimdiki ledlerin asla alternatifi değildir. Plazmalar görüntü kalitesi açısından çok daha iyilerdir. Edge ledlleri sıralamaya bile koymuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus

quote:

bu nokta benimde kafamı kurcalıyor.2d yi 3 d ye çevirme ve 3 d var.bunun ayrımı tv özelliği açısından nedir.bazılarında 3 d yazıyor bazılarındada 2d-3d yazıyor.piyasadaki tv ler 2 özelliğede saynı anda sahipmidir.bilen arkadaskar cevap verirse sevinirim

3D TV lerde kızılötesi bir sistem kullanarak taktığınız gözlüklerle iletişim söz konusu. O an için sağ mı sol mu kameranın görüntüsü ekranda olduğu bilgisini gözlüğe gönderen kızılötesi verici sistemi eğer Panel de yerleşik olarak varsa bunlara 3D TV denir. Eğer bu verici sistem yoksa ancak sonradan alınıp entegre edilebilir durumdaysa da 3D ready dir. Aslında Panasonic P42G20 panelde sonradan 3D yapılabilir diye düşünüyorum bir bilgisayarla. Bilgisayarların ekran kartı özellikleri sayesinde 3D yetenek kazandırılabiliyor. Burda yapılacak olan bilgisayarı normal bir monitör yerine plazmamıza takmak. Böylelikle elde edilebilir diye düşünüyorum. Önemli olan panelin 120 hz ve üstünü desteklemesi. Bizim panelde zaten 600 hz. Bu konuda denemeler ve çalışmalar ilerleyen dönemlerde yapmayı düşünüyorum.

2D yi 3D ye çevirme ayrı bir durum. Panasonic 3D plazmalarda 2D içerikli bir videoyu 3D ye efektif olarak çevirebiliyoruz. Ancak gerçek 3D gibi olamaz tabikide.

• o zaman bu 3 d yı almaya gerek yok maden gercek 3 d gıbı olmıyorsa
    quote:

Orijinalden alıntı: coachya

quote:

quote:

3D TV lerde kızılötesi bir sistem kullanarak taktığınız gözlüklerle iletişim söz konusu. O an için sağ mı sol mu kameranın görüntüsü ekranda olduğu bilgisini gözlüğe gönderen kızılötesi verici sistemi eğer Panel de yerleşik olarak varsa bunlara 3D TV denir. Eğer bu verici sistem yoksa ancak sonradan alınıp entegre edilebilir durumdaysa da 3D ready dir. Aslında Panasonic P42G20 panelde sonradan 3D yapılabilir diye düşünüyorum bir bilgisayarla. Bilgisayarların ekran kartı özellikleri sayesinde 3D yetenek kazandırılabiliyor. Burda yapılacak olan bilgisayarı normal bir monitör yerine plazmamıza takmak. Böylelikle elde edilebilir diye düşünüyorum. Önemli olan panelin 120 hz ve üstünü desteklemesi. Bizim panelde zaten 600 hz. Bu konuda denemeler ve çalışmalar ilerleyen dönemlerde yapmayı düşünüyorum.

2D yi 3D ye çevirme ayrı bir durum. Panasonic 3D plazmalarda 2D içerikli bir videoyu 3D ye efektif olarak çevirebiliyoruz. Ancak gerçek 3D gibi olamaz tabikide.

• quote:

o zaman bu 3 d yı almaya gerek yok maden gercek 3 d gıbı olmıyorsa
    quote:

quote:

quote:

Yanlış anlaşılma olmasın. Panasonic 3D plazmalar gerçek 3D dir. Yani 3D kaynaklı bir götüyü gerçek şekilde 3D olarak verebilir. Ekstradan 2D kaynaklı bir video yu da 3D ye çevirme özelliği mevcuttur.

• quote:

quote:

quote:

Coacha ustadım dogrumu anlamısım bu 42 gt 3d plazmada 3 d var ayrıcı 2 d den 3 deye cevırme mi var yoksa sadece 2d den 3 deye cevirme mi var ilki ise hemen alıyorum o plazmayi ikinci secenek ise kalsın almiyorum daha ucuz g20 modelini alırım 3 d olmadan

• quote:

Coacha ustadım dogrumu anlamısım bu 42 gt 3d plazmada 3 d var ayrıcı 2 d den 3 deye cevırme mi var yoksa sadece 2d den 3 deye cevirme mi var ilki ise hemen alıyorum o plazmayi ikinci secenek ise kalsın almiyorum daha ucuz g20 modelini alırım 3 d olmadan

İlk söylediğiniz doğru olan. Gerçek 3D bu plazmalar. Ayrıca ekstradan bir özellik olarak 2D videolarıda 3D ye çeviriyor. Diğer 3D TV lerin hepsinde olmayan bir özellik bu.

Nacizane fikrim eğer 3D TV alacaksanız ve cebiniz musaitse 46" veya 50" alın. 3D hissini daha fazla yaşamanıza olanak tanır. Normal ayından farklı bir olay çünkü.
  • quote:

quote:

İlk söylediğiniz doğru olan. Gerçek 3D bu plazmalar. Ayrıca ekstradan bir özellik olarak 2D videolarıda 3D ye çeviriyor. Diğer 3D TV lerin hepsinde olmayan bir özellik bu.

Nacizane fikrim eğer 3D TV alacaksanız ve cebiniz musaitse 46" veya 50" alın. 3D hissini daha fazla yaşamanıza olanak tanır. Normal ayından farklı bir olay çünkü.

Cevabın ıcın tesekkurler o zaman bu 3 d plazmayı alayım 3d takıntım yok ustelık almayı dusundugum ps3 de bedavaya gelecek 3d plazma almazsam eger yanı 2600 e hem g20e hem ps3 alınabılırken obur turlu aynı fiyata sadece gt20 3d alacam tabı 3d artısı olacak. son diyecegim ilerde pısman omayayım diye 3d li alacam cunku bu teli 10 sene falan kullanmayı dusunuyorum bozulmaz ise, para vermısken bıraz fazla vereyım sonra 10 sene boyunca 3d li alsaydım keske dememek icin boyutuna gelince 50 cok buyuk ama 46 almayı calisirim uygun bir fiat buldugumda.

• Bu arada gecende teknosa da biriyle konustum coacha ustadın dedigi gibi demedi yani hem 3d hem 2 d den 3d ye cevirme var demedi gt 3d modeli icin sadece 2d yi 3 d ye ceviriyor deyince soguk bakmaya basladım o modele ama megerse boyle degilmis,o arkadas bılmeden neden oyle konusuyor anlamadım bu teknolojı magazaları ucuza baya dandık adam calıstırıyor .bunlara mutlaka urunlerle ılgılı bılgı verılıyordur ama artık bılerek mı musterıyı yanıltıyorlar bılemıyorum yada belki stoklarında yoktur elindeki malını ovuyor bunlar neyse
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.