Şimdi Ara

Panasonic TX-P42G20E (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.357
Cevap
6
Favori
137.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: coachya

quote:

Orijinalden alıntı: omnivor75

quote:

Arkadaşlar hiç mantıklı mı hepsiburada nın paralel ticaret yapması. Üşenmedim kalktım baktım Panasonic elektronik satış a.ş. yazıyor garanti belgesinde. Bu da kanıtı türkiye distiribütöründen alındığının;

http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/Destek/Bize+Ulaşın/3190895/index.html

yanlış anlaşılmasın tartışma yaratmak istemiyorum başımdan geçeni anlatayım:
    bende tv yi maximum card %10 maxi para kampanyası varken hepsiburada.com dan alacaktım müşteri hizmetlerine cepten 25 dk. bekledikten sonra bağlandım ve panasonic garantisi olup olmadığını sordum "bizim çalıştığımız tedarikçi firmalar var tv.yi onlardan alıyoruz" dedi yani net cevap veremedi bende panasonic türkiye yi aradım müşteri hizmetleri hepsiburada.com a direkt satış olmadığını soruyu onlara sormam gerektiğini söyledi bende risk almak istemediğim için teknosa.com dan 100 tl hediye çeki ve 6 ay d smart hd hediyesi ile 1899 tl. ye aldım ama henüz kurulum yapmadım. gizli menüden kullanım saatini kontrol ettim 0 km. şimdilik kutuda kuzu gibi duruyor...

Bende tartışma açılsın istemiyorum tabiki ancak hiç mantıklı değil hepsiburada nın böyle birşey yapması. Ayrıca sizin hepsiburada ve panasonic den aldığınız cevaplar pararlel ticaret olduğunu göstermiyor. Siz öyle yorumlamış olmalısınız. Bu oradaki çalışanların durumdan bi haber olmasından kaynaklanıyor.

Ben ne teknoloji market çalışanlarına, ne firmaların türkiye distürübitörlerine inanmıyorum söylediklerine. Giderim internetten güvenilir kaynaklardan araştırma yaptıktan sonra emin olurum. Veya cihazı almış kullanmış kişilere sorarım. Zira samsung un türkiye temsilcisi bile yanlış bilgi giriyor kendi sitesine. Cep telefonun usb bağlantısı olduğu yazıyor ancak telefonla arayıp sorduğumda mümkün değil diyorlar. Allah bizim gibilere sabır versin.

doğru söze diicek yok, duanızı da aminnn!!!

• arkadaşlar lütfen cevap

hd görüntülü konuşma için (ki skype 720p görüntülü konuşma destekliyo) tr deki net hızı asimetrik değil simetrik olarak 1 mb yada üstü olması gerekli galiba..

işte şimdi ben diyorum ki fiberinternetin 20 mb download hızı 5 mb upload hızı olan paketinden alsam hee bide kotası 8 gb olanından akıcı bir şekilde görüntülü görüşme yapabilirmiyim
    (simetrik demek upload hızı download hızını etkilememesiydi yanlış değilsem)

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • JASON133
    -------------

oncelikle selamlar,bende babama lcd bakıyordum butun gun panasonic tx-l32s20e modeli teknoasada bırkac adet var 999 TL 100HZ-82 EKRAN 100.00/1 kontrast
    ama su an bvurada ıncelem yaptım ve gercekl alıcılar bımekste yuzde 24 indirimde SOK FIYAT 1554,39 TL bence gayet iyi fiyat bu arada bende de panasonic eski model plazma var 42 ınc bugun lcd ve led tvlere bakınca benım evdekının yanında yayın kalıtesı cok geberik herkese plazma tavsiye ederim bu arada dünyadaki en iyiplazma paneli üreten panasonic dir bundan emin olun.

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1083&uid=110503

bu fiyata kacırmayın babamı ıkna edersem bu tvyi ona alacağım kendisi belgesel hastası bu arada pc-oyun filan anlamaz ama olsun olacaksa uygun fiyata
    iyisini satın alsın derim :ŞO))

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar hiç mantıklı mı hepsiburada nın paralel ticaret yapması. Üşenmedim kalktım baktım Panasonic elektronik satış a.ş. yazıyor garanti belgesinde. Bu da kanıtı türkiye distiribütöründen alındığının;

http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/Destek/Bize+Ulaşın/3190895/index.html

yanlış anlaşılmasın tartışma yaratmak istemiyorum başımdan geçeni anlatayım:
    bende tv yi maximum card %10 maxi para kampanyası varken hepsiburada.com dan alacaktım müşteri hizmetlerine cepten 25 dk. bekledikten sonra bağlandım ve panasonic garantisi olup olmadığını sordum "bizim çalıştığımız tedarikçi firmalar var tv.yi onlardan alıyoruz" dedi yani net cevap veremedi bende panasonic türkiye yi aradım müşteri hizmetleri hepsiburada.com a direkt satış olmadığını soruyu onlara sormam gerektiğini söyledi bende risk almak istemediğim için teknosa.com dan 100 tl hediye çeki ve 6 ay d smart hd hediyesi ile 1899 tl. ye aldım ama henüz kurulum yapmadım. gizli menüden kullanım saatini kontrol ettim 0 km. şimdilik kutuda kuzu gibi duruyor...

Bende tartışma açılsın istemiyorum tabiki ancak hiç mantıklı değil hepsiburada nın böyle birşey yapması. Ayrıca sizin hepsiburada ve panasonic den aldığınız cevaplar pararlel ticaret olduğunu göstermiyor. Siz öyle yorumlamış olmalısınız. Bu oradaki çalışanların durumdan bi haber olmasından kaynaklanıyor.

Ben ne teknoloji market çalışanlarına, ne firmaların türkiye distürübitörlerine inanmıyorum söylediklerine. Giderim internetten güvenilir kaynaklardan araştırma yaptıktan sonra emin olurum. Veya cihazı almış kullanmış kişilere sorarım. Zira samsung un türkiye temsilcisi bile yanlış bilgi giriyor kendi sitesine. Cep telefonun usb bağlantısı olduğu yazıyor ancak telefonla arayıp sorduğumda mümkün değil diyorlar. Allah bizim gibilere sabır versin.

doğru söze diicek yok, duanızı da aminnn!!!

Sitede yer alan bu açıklama herşeyi özetliyor bence.

Hepsibuarada.com'dan alıntı;

Panasonic TX-P42G20E

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghan87 -- 27 Şubat 2011; 11:23:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozen yuksel

arkadaşlar lütfen cevap

hd görüntülü konuşma için (ki skype 720p görüntülü konuşma destekliyo) tr deki net hızı asimetrik değil simetrik olarak 1 mb yada üstü olması gerekli galiba..

işte şimdi ben diyorum ki fiberinternetin 20 mb download hızı 5 mb upload hızı olan paketinden alsam hee bide kotası 8 gb olanından akıcı bir şekilde görüntülü görüşme yapabilirmiyim

Simetrik demek upload ve download hızı aynı demek. Asimetrik ise normalde kullanılan 8 mb download 1 mb upload a sahip olan adsl bağlantılarına deniyor. Sizin için upload u yüksek bir bağlantı gerekli. Ama simetrik olması gerektiğini düşünmüyorum. Hem simetrik abonelikler daha pahalı. Video gönderim olayını ise deneme yapmadan bilemeyiz. Zira bulunduğunuz bölgenin santral durumu nedir portların durumu nedir bakmak lazım. Bence 8 mb e kadar diye geçen abonelikleri tercih etmeyin. Bağğlantı yapıldığında eğer 1 mb olrsa bağlantınız hak iddia edemiyorsunuz. Çünk 8 mb e kadar diyorlar kesin 8 verebiliriz demedikki diyorlar.

• Bimekste bu tv 1554,39TL internette kalmamış mağazalarda var diyor. Güzel fiyat gibi geldi bana. Vatanda indirimli 1799TL.

Ekleme: Aklıma yeni geldi. Acaba teşhir mi merak ettim şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnizca -- 27 Şubat 2011; 15:04:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalnizca

Bimekste bu tv 1554,39TL internette kalmamış mağazalarda var diyor. Güzel fiyat gibi geldi bana. Vatanda indirimli 1799TL.

Ekleme: Aklıma yeni geldi. Acaba teşhir mi merak ettim şimdi.

Bimeks'deki kampanya perşembe 16:10 gibi bitti.Web'e özel indirimdi ve web stoklarını erittiklerinden kampanya sonlandı %24 olan inidirim oranı bi anda %8'e düştü.Teşhir olacağın pek düşünüyorum kabak gibi belli olr kutudan çıkan teşhir ürünü.bende alıcaktım ama bi türlü kredi kartı ayarlayamadım
  • iyi pazarlar beyler
    vga baglantılı netbukum var ayrıca xboxım var buyuk ihtimalle de ps3 alacağım 32inç lg HD READY tvim vardı sattım sayılır bir arkadaşa... 32inçten daha büyük lcd tv bakarken plazmalar gözüme carptı ve foırumdada en hit çeken başlıklardan biride budu
    önceki sayfalarıda az cok okudum sayılır yorumcu arkadaşlara teşekkür ederim.
    sorularıma gelince:
    1 - 46 inç almayı düşünüyorum . cunku 50 inçle arasında büyük bir fiyat farkı var istesemde veremem o fiyatı:(ve evdeki odalardada 50 inçe uygun değil..12 metrekare diyeyim odalara...
    46 '' panasoniz alsam KAÇ SENE ÖMÜR BİÇERSİNİZ 3D TVLERİN CIKTIGI ŞU GÜNLERDE ?
    2- hdmi çıkışlı netbukla hd ready plazmanın uyumu nasıl olur?
    3- ps3 testi yapanların yorumu nedir?
    4- önceki 32'' lg lcd tvmde , usb den mkv felan seyrediyordum.. lg kadar usbsinin kullanımıkolay ve pratikmi ? pratik değilse bile extra medya oynatıcı için neyi önerirsiniz
    5-karasal yayından dahada öte , dreambox ve teledünya için extra parçaları takacak genişlik bölümleri varmı ?
    6- wi-fi ile internet bağlantısı varmı? varsa msn youtube skype testleri nasıl ?
    7- mat bir ekranmı yoksa parlakmı?mat olmasını cok sevmiştim lgde..
    son soru olarak ;
    8 -- TÜM YUKARDAKİ SORULARDA DAHİL.. HERŞEYİ GÖZ ÖNÜNE ALIRSANIZ BU PLAZMANIN EN BÜYÜK EKSİĞİ VEDE EN BÜYÜK ARTISI SİZCE NEDİR? TEŞEKKÜRLER

• arkadaşlar sd yayın ve ps3 için yarınki vatan bilgisayar indiriminden yararlanarak bu televizyonu almak istiyorum ancak kafamı en çok karıştıran burn in olayı. yeri geldiğinde 3-4 saat futbol oynanacak ps3'de. televizyonu bu şekilde kullanan arkadaş var mı? burn in işi benim için gerçekten önemli.
  • bende bunu almayı kafama koydum da benim de kafamda ki en büyük soru işareti burn-in olayı sitesinede sordum aldığım cevap aşağıda o yüzden mayıs haziran gibi nasipse bu tv yi alacağım....
    "İlk 1000 saatlik kullanım da televizyon ekranında 5,6 saat boyunca çok detaylı bir resmin sabit olarak kalmaması gerekmektedir. Bu duruma dikkat etmeniz halinde bu problem ile karşı karşıya kalma riskiniz oldukça düşüktür."
    quote:

Orijinalden alıntı: linkin_park20

arkadaşlar sd yayın ve ps3 için yarınki vatan bilgisayar indiriminden yararlanarak bu televizyonu almak istiyorum ancak kafamı en çok karıştıran burn in olayı. yeri geldiğinde 3-4 saat futbol oynanacak ps3'de. televizyonu bu şekilde kullanan arkadaş var mı? burn in işi benim için gerçekten önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birmezun

iyi pazarlar beyler
    vga baglantılı netbukum var ayrıca xboxım var buyuk ihtimalle de ps3 alacağım 32inç lg HD READY tvim vardı sattım sayılır bir arkadaşa... 32inçten daha büyük lcd tv bakarken plazmalar gözüme carptı ve foırumdada en hit çeken başlıklardan biride budu
    önceki sayfalarıda az cok okudum sayılır yorumcu arkadaşlara teşekkür ederim.
    sorularıma gelince:
    1 - 46 inç almayı düşünüyorum . cunku 50 inçle arasında büyük bir fiyat farkı var istesemde veremem o fiyatı:(ve evdeki odalardada 50 inçe uygun değil..12 metrekare diyeyim odalara...
    46 '' panasoniz alsam KAÇ SENE ÖMÜR BİÇERSİNİZ 3D TVLERİN CIKTIGI ŞU GÜNLERDE ?
    2- hdmi çıkışlı netbukla hd ready plazmanın uyumu nasıl olur?
    3- ps3 testi yapanların yorumu nedir?
    4- önceki 32'' lg lcd tvmde , usb den mkv felan seyrediyordum.. lg kadar usbsinin kullanımıkolay ve pratikmi ? pratik değilse bile extra medya oynatıcı için neyi önerirsiniz
    5-karasal yayından dahada öte , dreambox ve teledünya için extra parçaları takacak genişlik bölümleri varmı ?
    6- wi-fi ile internet bağlantısı varmı? varsa msn youtube skype testleri nasıl ?
    7- mat bir ekranmı yoksa parlakmı?mat olmasını cok sevmiştim lgde..
    son soru olarak ;
    8 -- TÜM YUKARDAKİ SORULARDA DAHİL.. HERŞEYİ GÖZ ÖNÜNE ALIRSANIZ BU PLAZMANIN EN BÜYÜK EKSİĞİ VEDE EN BÜYÜK ARTISI SİZCE NEDİR? TEŞEKKÜRLER

1- 46" ile 50 arasındaki fiyat farkı 42 ile 46 arasındakinden çok daha az. 42" 1799, 46" 2699, 50" 3199 TL. Ben 46 nın parasını çıkarabileceksem az daha sıkar 50 alırdım. Pnael olarak ömürleri 30 yıl. Ama bana ne zaman yetersiz kalır derseniz 3D yayın olarak şimdilik uzak. Ama film için çok yakın. Ama ben 3D ye o kadar fark ödemezdim.
    2-Vga girişinden bağlantı yaparsanız en yüksek 1368x768 çözünürlük destekliyor. HDMI dan 1920x1080 destekliyor. Ayrıca bu modeler hd ready değil Full HD
    3-PS3 konusunda bir yorum yapamıcam çünkü yok bende.
    4-MKV oynatmıyor. Ya lisanstan yada illegal bir uzantı olmasından olabilir. Ancak desteklediği formatlarda çok başarılı oynatım yapıyor. Özellikle DLNA çok güzel.
    5-common interface mevcut.
    6-Skype ile görüntülü görüşme var ancak denemedim. Wi-fi için kendi adaptörünü ekstra almanız gerekiyor. Ancak uyumlu br kaç model usb wi-fi da varmış sanırım.
    7-Ne mat ne de parlak ekran bence ikisinin ortasında. Ancak camdan gelen bir yapıda olmasından dolayı ekranı lcd lere göre yansımalı. Ama gündüz pencerenin karşısında olmasına rağmen rahatıkla izleyebiliyorum. CRT tv mde bu kadar rahat izleyemiyordum.
    8- En büyük eksiği diyebileceğim bir şey yok. Verdiğim paraya göre fazlası bile var cihazda. En büyük artısı SD yayındaki görüntü kalitesini LCD lerle kıyaslamam bile. İşin aslı epeydir arkadaşlarımdaki LCD TV lerle kıyasladığım kesinlikle HD de de fark atıyor. Tabki birde ışıkları kapadığımda tam siyah görüntünün verdiği sinema hazzı.

• Arkadaşlar cuma günü hepsiburada'ya attğım italaatçı firmayla ilgili soruya cevap az önce geldi

Panasonic TX-P42G20E

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghan87 -- 28 Şubat 2011; 14:12:28 >
  • Ben VATAN dan TX-42GW20 E aldım 1900 e sanki daha iyi oldu gibi geldi. Çünkü dahili hd uydu alıcısı sayesinde yok altın uçluydu yok hdmı girişiydi demeden uydu kanallarını izleyebiliceğim.
  • 1900 değil 1972 gözüküyor ve peşin fiyatı bu sanırım. Ben o kadar peşin çıkabilseydim bende alabilirdim.
  • benim sorulara cevap yok anlaşılan, ama en azından skype konusunda okadar heveslenmeyin derim. Çünkü skype uygulaması ile pc den tv görüşmesi yapılamıyor şu an. Sadece tv den tv ye. Aşağıda ingilizce metin skypenin kendi sitesinden alınmıştır. Edit: Sadece Mac ve linuxta var problem. Windows ta sıkıntı yok.

- Internet hizmeti çok hızlı fakat sorunlu, modemin ateş duvarını kapamak zorunda kaldım (firewall) bu işlem beni biraz huzursuz etmiyor değil. Başka ne gibi çözümler yapılabilir, not: routerimde mac filtreleme yok, zaten kablo ile bağladım.

- Ülke ayarını değiştirince internet kanalları da değişiyor mu? yoksa Tr den bağlandığımız için hep aynı mı kalıyor. Buna kanalda eklenmiyor galba, bir haberde amazonun 40000 içerikle kanal açtığını felan okumuştum, film kiralamalar satın almalar yapılıyormuş. Proxy felan uğraşan oldu mu hiç ?
    üç beş uyduruk kanal var, ama picasa iyi 15 gb lik foto arşivimi çok iyi gösteriyor.

-Şimdi bu tv bir ip tv midir web tv midir? Aradaki farkı bilen var mı?

- HDDkayıt için standart yayın hdd ye atılamaz diyor. şimdi bende teledunya var kayıt yapamayacak mıyım ?

- Filmlere altyazı desteği var mı?

- Kitapçığında HD divx formatı destekleniyor diyor, ama divx.comda böyle birşey görmedim doğru mudur?

-Teledunya set üstü cihazı bağladığımda intelligence frame creation kapanıyor mu ? (teledunyayı daha yeni eve bağlayamadığımdan test edemedim)

- skype kamera alternatifi var mı? (baktım yok gibin)

ayrıca skype app baya kötü bu makinede ahanda;
    Note: this webcam does not work with computers. Video calling from your TV to a PC is only supported in the latest version of Skype for Windows (version 4.2 or later).We are working hard to make it possible to video call from your TV to people using Skype for Mac and Linux

- şimdi elimizdeki hddyi fat32 yapsak desteklediği formatlardaki filmleri kullansak altyazılı felan izlenebilir mi? (harici hdd uçtuğu için bu testi de yapamıyorum bir türlü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaRgAKaRA -- 4 Mart 2011; 10:56:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozen yuksel

arkadaşlar lütfen cevap

Tv deki skype uygulaması pc ile görüşme imkanı sağlamıyor şu an. Skype bu konuda çalışıyormuş.

Edit: Sadece Mac ve linuxta var problem. Windows ta sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaRgAKaRA -- 4 Mart 2011; 10:56:04 >

• Ya arkadaşlar şu an bu televizyon vatanda 1.799-TL. Dahili HD receiverlı p42gw20e ise 1.899-TL . Arada 100-TL fark var. Mantıken gw almak gerekmezmi :S aralarında dahili receiverdan başka fark var mı? GW serisini bilen tavsiye edecek varmı :D Cidden merak ettim. Bu ay 3 yada 4 televizyon alacağız. İyice araştırmadan almayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaRgAKaRA

benim sorulara cevap yok anlaşılan, ama en azından skype konusunda okadar heveslenmeyin derim. Çünkü skype uygulaması ile pc den tv görüşmesi yapılamıyor şu an. Sadece tv den tv ye. Aşağıda ingilizce metin skypenin kendi sitesinden alınmıştır.

- Internet hizmeti çok hızlı fakat sorunlu, modemin ateş duvarını kapamak zorunda kaldım (firewall) bu işlem beni biraz huzursuz etmiyor değil. Başka ne gibi çözümler yapılabilir, not: routerimde mac filtreleme yok, zaten kablo ile bağladım.

- Ülke ayarını değiştirince internet kanalları da değişiyor mu? yoksa Tr den bağlandığımız için hep aynı mı kalıyor. Buna kanalda eklenmiyor galba, bir haberde amazonun 40000 içerikle kanal açtığını felan okumuştum, film kiralamalar satın almalar yapılıyormuş. Proxy felan uğraşan oldu mu hiç ?
    üç beş uyduruk kanal var, ama picasa iyi 15 gb lik foto arşivimi çok iyi gösteriyor.

-Şimdi bu tv bir ip tv midir web tv midir? Aradaki farkı bilen var mı?

- HDDkayıt için standart yayın hdd ye atılamaz diyor. şimdi bende teledunya var kayıt yapamayacak mıyım ?

- Filmlere altyazı desteği var mı?

- Kitapçığında HD divx formatı destekleniyor diyor, ama divx.comda böyle birşey görmedim doğru mudur?

-Teledunya set üstü cihazı bağladığımda intelligence frame creation kapanıyor mu ? (teledunyayı daha yeni eve bağlayamadığımdan test edemedim)

- skype kamera alternatifi var mı? (baktım yok gibin)

ayrıca skype app baya kötü bu makinede ahanda;
    Note: this webcam does not work with computers. Video calling from your TV to a PC is only supported in the latest version of Skype for Windows (version 4.2 or later).We are working hard to make it possible to video call from your TV to people using Skype for Mac and Linux

- şimdi elimizdeki hddyi fat32 yapsak desteklediği formatlardaki filmleri kullansak altyazılı felan izlenebilir mi? (harici hdd uçtuğu için bu testi de yapamıyorum bir türlü)

İngilizce metinden nasıl skype pc ile çalışmıyor anlamını çıkardınız? Metinde "bu web cam bilgisayarlarda çalışmaz" diyor. O webcam de panasonic in bu TV için yaptığı webcam büyük bir olasılıkla. "Görüntülü görüşme sadece SKYPE ın en son versiyonu (4.2 ve üzeri) ile çalışır" diyor. Skype Mac ve linux versiyonunda çalışması için uğraştığını yazmış.

TV den hardiske kayıt sadece dahili olan digital karasal yayın üstünden kayıt yapabiliyor. Bu da Türkiye de olmayan bir yayın sistemidir.

HD Divx var ama çok duyulmuyor. Paylaşım sitelerinde geneli MKV kullandığı için pek rastlayamıyorsunuz. Video converter programları ile dönüşebiliyor.

intelligence frame creation ı her modda açabiliyorsunuz veya kapatabiliyorsunuz diye biliyorum.

Web TV viera castdeki gibi web sitelerine girebildiğiniz internetten video izleyebildiğiniz bir sistem. IP tv yine internet üstünden direk canlı yayın alabildiğiniz tv sistemlerine deniyor. Ama bu model ip tv yi destekliyor mu işte onu ben de merak ediyorum.

Altyazılı izleyebiliyoruz ama deneyimlerden duyduğum kadarıyla türkçe alt yazı desteği bulunmuyor. Ben PC den bağlayıp izlediğim için bütün bu sıkıntılara gerek kalmadan izleyebiliyorum filmleri mkv olarak hd formatta.

TV deki skype PC ile görüşmeyi sağlıyor. Çeviriyi dikkatli yapın.

• Sayın coachya verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Haklısınız çeviride sıkıntı olmuş, elimde pc yerine Mac olduğu için son cümleye odaklanmışım. Fakat HD video call için pc deki kameranın "built in H264 encoder" olması gerektiği konuşuluyor skype nin forumlarında.

"I URGE SKYPE STAFF TO COMMENT ON THIS MATTER AS ONE DOES PAY HELL OF ALOT OF MONEY FOR ALL THIS AND IT STILL DOESN'T WORK.

Salepersonal, commercials, skypehomepage and panasonic, they all says HD VIDEO CALL...... Works fine from TV to PC... blalba.. :x

Anyway, to the qoute, i also guess it has to do with encoding, as when the C910 cam doesn't do h.264. I would assume it Would work with the Freetalk cameras.
    BUT SKYPE SURE DOESN'T IMPLY ON THIS ANYWHERE!"

Buradan anladığım kadarı ile pc de kullandığınız hd camin h.264 video codekini desteklemesi lazım gibi bir sonuç çıkartıyorum. Bu kodekin desteklenmediği durumda görüntülü görüşme yine yapılıyormuş ama kalitesi vga da kalıyormuş.

Çeviride sabıkalı olduk artık bahsi geçen konunun linkini de vereyim bari =)
    http://forum.skype.com/index.php?showtopic=796919&view=&hl=panasonic&fromsearch=1

Best buy ın sitesinde ip tv ile ilgili şu bilgileri veriyor, aynen koyuyorum:

------------------------------------

İnternet Protokol televizyonu – veya IPTV – artık günümüzün önemli teknolojik terimleri arasında yerini aldı. Kısaca betimlemek gerekirse, IPTV, televizyonun evrensel popülerliğini alıp ve onu internetin erişim ve etkileşimine bağlar. Böylece televizyonunuzda hem internet tabanlı TV programlarını izleyebilir hemde büyük ekranınızda en son web içeriğini yakalayabilirsiniz. Hangisini tercih ederseniz edin, IPTV iki temel teknolojinin mükemmel evliliğidir – ve istediğiniz içeriği istediğiniz zaman ve mekânda size verir.
    IPTV – temel özellikleri

Kaba tabirle, IPTV terimi uydu veya geleneksel antenden ziyade geniş bant internet ile gönderilen herhangi bir televizyon içeriğini tanımlamak için kullanılabilir.
    Herhangi bir başka donanıma ihtiyaç duymadan etkileşimli web içeriğini doğrudan TV’nizde kullanma imkânı veren internet erişim TV’leri ancak geçen sene piyasaya çıkmıştır – ve bu makalede üzerinde yoğunlaşacağımız bu yeni teknolojidir.
    TV’nin geleceği

IPTV sayesinde, TV üreticileri, web içeriğini özellikle TV ortamına uygun materyal sağlayacak içerik sağlayıcıları ile işbirliği yapmaktalar. Bu da TV´nin kendisini basitçe tek yönlü veri akışının pasif uç noktasından, her iki yönde veri gönderme kapasitesine sahip etkileşimli bir cihaz haline gelmesi anlamına gelmekte.
    IPTV, henüz yeni ve gelişmekte olan bir teknoloji. Bazı üreticiler internet erişimini az sayıda kilit hizmetler ile sınırlandırmakta, diğerleri ise istediğiniz hizmetleri seçmenize imkan tanımakta. Her iki durumda da bu teknolojinin potansiyeli akıllara durgunluk vermekte; IPTV TV’nizi sosyal ağları takip etmek ve hatta filmleri doğrudan setinize getirmek için kullanabilmenize imkan tanımakta.
    IPTV deneyimi için ne gerekiyor?

IPTV iki şeye gereksinim duymaktadır: Web erişimli bir TV ve geniş bant bir internet bağlantısı. Neredeyse önde gelen bütün TV üreticileri artık internet kapasiteli setler sunmaktadır. Sadece pahalı en son teknoloji setlerin değil, herkese hitap edecek standart modellerinin bu teknolojiyi sunduğunu görmemiz ise elbet iyi bir haeber.
    İnternet gereksinimlerine gelince, 2Mbps veya daha hızlı bir geniş bant bağlantı yeterli olacaktır – ancak çevirmeli ağ yeterince hızlı değildir.
    Tercih sorunu

Daha önce bahsettiğimiz gibi, IPTV, isteğe özel web içeriğini amaca özel pencere öğeleri ile kullanıcıya sunar. Maalesef çoğu durumunda kapalı bir sistemdir, dolayısıyla YouTube, Facebook, Yahoo, vb. gibi TV üreticinizin anlaştığı içerik sağlayıcıları ile sınırlısınızdır.
    TV üreticileri, anlaştıkları belirli ortaklar ile çalışmalarının söz konusu içeriğin mümkün olan en iyi kalitede olmasını garanti edebilmek ve TV ortamına uygun bir şekilde sunulabilmesini sağlamak için olduğunu söylemekteler, ama her birinin bir diğerine göre farklı hizmet setleri sunuyor olması bir dezavantaj olarak görülebilir.
    Üreticiye göre IPTV

Elektronik devlerinin her biri kendi özel IPTV teknolojilerini kullanmaya karar verdikleri için her birinin getirdiklerine bakmakta fayda olacak. Öncesinde de belirtelim: Internet ortamında sürekli yeni hizmetler ve teknolojiler geliştirilmekte, bundan dolayı hangi markanın size en uygun olduğunu görmek için en son hizmetlerini ikinci kez kontrol ettiğinizden emin olun.
    Samsung

İnternet@TV platformu çok sayıda pencere öğesine erişim sağlamaktadır; BBC iPlayer ve Lovefilm film akışı gibi önemli hizmetlere ek olarak, bir grup Yahoo portalı, YouTube, Flickr ve Twitter erişimi de bulunmaktadır. Pencere öğelerine kullanımı kolay düzenli aralıklarla açılan yeni eklemeler ile Pencere Öğesi Galerisi ile erişilmektedir.
    Philips

Philips’in Net TV’si, rakiplerinin çoğundan daha açıktır ve kendi web tarayıcısı bulunmaktadır (ancak Philips bütün sitelerin %100 düzgün bir şekilde görüntüleneceğini garanti etmemektedir). Pencere öğesi hizmetleri, YouTube, eBay ve hava durumu sağlayıcısı MeteoGroup’un benzerlerini içerirken, Net TV’nin esnekliği, doğrudan tarayıcıdan gelen üçüncü parti içeriği söz konusu olduğunda Philips’in önde olacağı anlamına gelmektedir.
    Sony

Sony Internet TV, 2010 için AppliCast platformunu değiştirmiş ve Facebook, Twitter, eBay, Flickr ve daha birçok siteye pencere öğeli erişim sunmaktadır. Filmler, Lovefilm aracılığı ile oynatılabilmekte ve YouTube ve DailyMotion video paylaşım sitelerine ve ayrıca Demand Five yayını yapan televizyona erişim sağlamaktadır.
    LG

LG’nin NetCast’ı, YouTube, Picasa ve Yahoo gibi tanıdık eklentilere ağırlık vermektedir ama aynı zamanda birkaç ilginç özelliği daha barındırmaktadır. Şu anda Skype’ı destekleyen sadece iki üreticiden biridir ve film akışı hizmeti Netflix üzerinden gerçekleşmektedir.
    Panasonic

Panasonic’in IPTV sunumu olarak bilinen Vierra Cast, YouTube, Picasa ve haber sitesi Bloomberg benzerleri ile yükselen rakiplerine göre daha sınırlı bir hizmet seçimi sunmaktadır.
    Şimdi o listeye Skype’ı da ekleip VoIP (internet üzerinden telefon görüşmeleri) hizmetini destekleyen iki markadan biri olmak üzere LG’ye katılmıştır
    Toshiba:

Şu anda, Toshiba bütün TV’lerinde web bağlantısı sunmamaktadır. Yalnız bu durum, 2010 sonlarında Cell TV´sini piyasaya sürmesi ile değişecektir. Toshiba, bu setlerin tipik TV’den 43 kat daha güçlü olacağını ve sadece kesintisiz bir şekilde her türlü çevrimiçi multi-medya içerik sunumu değil aynı zamanda görüntü kalitesini de yükselteceğini iddia etmektedir.
    --------------------------------------------------
    http://www.bestbuy.com.tr/pages.aspx/internet-tv-ile-baglanin

burda yazılana göre bizim tvler ip tv imiş. Açıkçası philipsin esnekliğine de hayıflanmadım değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: talhagezer

Ya arkadaşlar şu an bu televizyon vatanda 1.799-TL. Dahili HD receiverlı p42gw20e ise 1.899-TL . Arada 100-TL fark var. Mantıken gw almak gerekmezmi :S aralarında dahili receiverdan başka fark var mı? GW serisini bilen tavsiye edecek varmı :D Cidden merak ettim. Bu ay 3 yada 4 televizyon alacağız. İyice araştırmadan almayacağım.

Bugün kontrol ettim TX-P42G20E World Kartla KDV indirimiyle şu anda 1657TL.
    http://www.vatanbilgisayar.com/panasonic-tx-p42g20e-full-hd-106cm-plazma-tv,-1920x1080,-5.000.000:1-kontrast,-600-hz,-4xhdmi/productdetails.aspx?I_ID=44161

TX-P42GW20E ise World Kartla KDV indirimiyle şu anda 1749TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/panasonic-tx-p42gw20e-full-hd-106cm-plazma-tv,-1920x1080,-600-hz,-5-mil:1,-4xhdmi,-usb,-tx-p42gw20e/productdetails.aspx?I_ID=52499

Fiyatlar bir nebze gerilemiş. Olurmu olmazmı bilmem ama 1500TL sınırının altına düşmesini bekleyeceğim. Yoksa CRT ye devam :)

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.