Arkadaşlar merhaba.Ben Togay Yurtsever.Kendimi tanıtmak için uygun yeri bulamadım ama yine araştıracağım. Forumunuzu uzun süredir ziyaretçi olarak takip eden biriyim.bir ürün alacağım zaman ilk baktığım yer burası olur.Ama bu kez buraya yazmadan almak istemedim. Şu an askerdeyim seneye bu zamanlar düğünüm var inşallah(hepinizi beklerim) adetten bizim burda tv yi erkek tarafı alır. Şimdi sormak istediğim şey şu izninizle; Askerliğimin bitmesine 5 ay var ve aylık gelen param çar çur olmasın diye tv işini aradan çıkartmak istiyorum. 1 haftadır aralıksız, modeller üzerine araştırma yaptım marka olarak panasonic viera neoplasma modellerinden birini almak istiyorum şu an seri sonu olarak birçok model oldukça uygun fiyata satılıyor hemde baya uygun. Asıl konuya gelecek olursak şu an evlenip tv yi kullanmam için 1 sene var ve bu kadar zaman için bu fırsatı değerlendirip tv alsam zarar edermiyim.Ürünler teşhir ürünü değilse fiyatlar ciddi anlamda uygun.2 sene garantisi olan bir ürünü şimdiden alıp 1 sene sonra kullanmak bir dezavantaja neden olurmu?1 sene sonra kurdurmak istesem yetkili servis sorun çıkartırmi?veya kurulduğu andan itibaren garantisini başlatma imkanım var mi? Almayı düşündüğüm modeller içinde kararsız kaldım.3D ve dahili hd uydu alıcısı konusunda kararsızım almışken o özelliler olsunmu gerek yokmu?Ülke yayınları gereği mecburen sd yayın ağırlıklı olarak izlenecek ama kesinlikle hd yayında izlerim.oyun oynarım ve multimedya özellik kullanırım çok ta olmasada. Kararsız kaldığım modeller şunlar;lütfen yardımcı olunuz eğer tamam derseniz yarın alacağım. PANASONIC TX-P42V20E PLAZMA TV 1299 tl PANASONIC TX-P50G20E FULL HD PLAZMA TV 1499 tl-P46 olanı 1199 -P42 olanı 999 tl. PANASONIC TX-P42VT20E FHD 3D PLAZMA TV 1699tl 4999 dan inmiş. PANASONIC TX-P42GT20E FHD 3D PLAZMA TV 1499 tl PANASONIC 46GW30 FHD PLAZMA TV 1499 tl PANASONIC 42ST33E FHD 3D PLAZMA TV 1499 tl siz olsanız neden hangisini alırsınız?
Bence şimdiden alman son derece yanlış. Bahsettiğin modellerle ilgili benim de bir bigim yok ama evleneceğin zamana yakın almanı tavsiye ederim.En azından çok daha iyi bir teknolojiye sahip olursun.Ben ağustosun sonunda evlenicem kısmetse ve 10 - 15 gü sonra alıcam.
Yorum için teşekkürler..
Seneye alacak olursam da o zamanda günün teknolojisine uygun daha yüksek fiyatlar olacak.Hani bunun üzerine kullanacağım daha ne özellik eklenir bilmiyorum.Listede ki çoğu tv nin fiyatı 3000 tl nin üzerindeyken şimdi bu fiyatlarda olması gerçekten büyük avantaj.zaten aldığım tv yi en az 6-7 sene kullanırım.o yüzden daha üst model olsun diye sıkıntım yok. ki zaten alacağım ilk tv olduğu için bir çok özelliğini de kullanabileceğimi sanmıyorum. Benim tek sıkıntım söylediğm gibi garanti durumu ve model seçimi. Ha açıkçası birazda ince olsun istiyorum.Bu modeller içinde en incesi ni ve onun dışında da hangi modeli tavsiye edersiniz üstadlar dan yardım lütfen.
Az önce bu ürünlerin teşhir ürünleri olduğunu öğrendim.sizce almanın sıkıntıları varmi teşhir ürünlerini.ölü piksel,burn inu vs olma durumu nasıl olacak.
Bahsettiğin modellerden son ikisi 2011, diğerleri 2010 model TVler... 2011 model olanları bahsettiğin fiyata sıfır bulabilirsin ama diğerlerini sanmam... 2010 yılından itibaren teşhirde kalan bir ürünü ise hiç mi hiç tavsiye etmem. Son iki TV ise 3000 TL'nin üzerine hiç çıkmadı zaten. 1 yıl sonra kullanacağın bir TVyi de bana kalırsa alma... Sonucta alım gücün 1 yıl sonra artar ama TV fiyatları pek değişiklik göstermiyor son yıllarda... Yani 1 yıl sonra da 2011-2012 model TVlerin fiyatları uygun olacağından 1 yıllık parayı TV'ye bağlamak mantıklı değil...
Peki seneye bu özellikte ki tv leri yine böyle uygun fiyata bulabilirmiyim? Ben açıkçası gelen saran heba olmasın diye bir yere bağlamak istiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: togay yurtsever
Peki seneye bu özellikte ki tv leri yine böyle uygun fiyata bulabilirmiyim? Ben açıkçası gelen saran heba olmasın diye bir yere bağlamak istiyorum.
Seri tükenmeye başladıkça firmalar zaten ellerinden çıkarıp stoklarını bitirmek, yeni ürünlere yer açmak için büyük ihtimalle indirimler yapıcaklardır. Şimdiden almanızı bende doğru bulmuyorum.