Şimdi Ara

Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
888
Cevap
70
Favori
156.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülker rondoda da var arkadaşlar.
  • Evde bulunan çikolata bisküvi keklere falan baktım, her şeyin içinde varmış bu palm yağı. Niye sadece nutellada varmış gibi davranıldı anlam veremedim. Hepsi yasaklanacak mı şimdi bunların?

    Listede göremedim ayrıca ama;

    gong
    brownie
    milka çikolatalar

    bunlarda da var. Olmayan şey yok daha doğrusu gördüğüm kadarıyla başka ürünlere da bakmıştım ama adlarını hatırlamıyorum.
  • palm yağı olmayan ürünleri yazsak daha kolay olur sanki.
  • Cips, çikolata, kek, abur cubur, salam, sosis ve sucuk tarzı gıdaları yemeyi bıraktım 10 gündür. Siz de yemeyin, hem sağlığınıza hem cebinize fayda olur.
  • Burçak yiyorum rahatım
  • Kinderin tüm ürünlerin de palm yağı var.



    http://www.kinder.co.uk/en/ingredients-and-quality/our-ingredients/fats-and-oils



    Palm yağının yanında bir başka tehlike de var.Glikoz şurubu ve şekersiz denilen ürünlerde kullanılan tatlandırıcılar.



    İnsülin direncine yolaçıp tip-2 şeker hastalığı yapmaktadır,tedavi edilmediği takdirde kalıcı olan tip-1 diyabete dönüşmektedir.



    Firmaların insan sağlığı gram umurlarında değil,pakete giren hiç bir şey yememeye çalışın.
  • faydalı konu. Favorilere ekledim.
  • Mc Donalds ve Burger King'de de patatesler için bol miktarda palm yağı kullanılıyor.



    2 Firmada çalışan arkadaşım 160 derecede işlenmiş emniyet kilitli paketlerde gelen palm yağını kullandıklarını teyit etti.



    Sarı patates püresine benzeyen biraz daha yoğun bir madde. Endüstri de işlenmemiş olanları kırmızı renktedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 17 Ocak 2017; 11:3:14 >
  • piyasa satılan bütün abur cuburlarda palm yağı ve glikoz şurubu gibi zararlı içerikler mevcut.



    bunlara kaşı duyarlıysanız evde annenizin yatığı kurabiye ve çörekler dışında abur cubur yemeyin.



    illa dışarıdan bir şey yiyecekseniz fındık badem vs yiyin. Onlar da yurtdışından geldiği için çok da güvenilir değil. belki genetiği değiştirilmiştir.
  • torku çubuk krakerde var :(
  • Tadelle iyidir beyler. Fiyat biraz tuzlu ama mükemmel tat, yanımda Tadelle Beyaz paketi vardı gofreti değil. Üzerine baktım Kakao yağı yazıyor.
  • laayn sırf palm yağı yok diye Torku Banada alıyordum Nutella yerine.
    Onun içerisinde hurma yağı yazıyordu.
    Şimdi siz diyorsunuz ki hurma yağı ve palm yağı aynı şey.

    Nerelere gidem ölem mi ben :(
  • hükümet bu şirketlere ciddi yaptırım uygulamazsa bu iş gider böyle
  • Daha yeni yedim içeriğine bakayım dedim ve palm yağı ülkerin her ürününde var galiba .



    Ülker Saklıköy Sütlü Kremalı Lifli
  • Senelerdir palm yagli seyleri yiyoruz 30 yasina geldim henuz kanser degilim yemeye devam
  • Piyasadaki kanserojenden kaçamazsınız. Diş macununuzda içme suyunuzda florür var siz ne diyorsunuz?
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    Bütün ürünler olarakta düşünebilirsiniz fakat ;UHT sütler ve pastorizasyon işlemiyle yapılmış sütlerde kanserojen madde olduğunu söylemişsiniz.Bende şöyle bir şey söylemek istiyorum.

    Birincisi;

    İneğin beslenmesinden tutun sütü ilk olarak memeden çiğ olarak alınınca en yüksek kalitede ve en iyi sütü almış olursun. Fakat neden UHT veya pastorize oluyor? diye düşündünüz mü? Kısaca özet geçmeye çalışıcam ama çok uzun bir konu.

    1) Çiğ süt inekten ilk çıktığında sterildir.Fakat daha sonradan yem olsun, gıda işçileri olsun,sağıcı olsun bu kişilerden bulaşma olur ve sterillik gider ve buda risk oluşturur.
    2)Pastorizasyon işlemi 100C altında, sterilizasyon ise 100 C nın ustunde uygulanır. Pastorizasyonda ısıya dayanıklı sporların yok edilmesi sağlanmaz.Bunun için yüksek ısı gereklidir.Bu yüzden sütteki bakteri sporlarını yok ederek sütün daha uzun süre bozulmadan saklanabilir. (Hani diyoruz ya 6 ay nasıl duruyor diye, böyle duruyor )Besin değerleri çiğ süt ile Pastorizasyon süt hemen hemen birdir. Fazla kayıp olmaz.
    3) Diyeceksiniz ki Ayşe teyzeden aldığımız sütü kaynatıp içelim. Tamam içilebilir. Şöyle bir durum var.Siz kaynatırken diyelimki 30 dk'da yüksek ısıya yavaş yavaş ulaşıyor ve kaynayınca 1 2 saniye tutup ocağın altını kapatıyorsunuz. Yukarıdaki fabrikasyon işlemi anlık sistemle birmi? Ayrıca süt kaynatma işleminde üst kısmında lökositler,kan vb kirler bulunur ve üstte kaymak oluşturur. O yediğimiz kaymak dediğimiz şey bunlar işte.(Bu kısmı tam hatırlayamadım dibede çökebilir.)
    4)Hadi bana TR'de boyle avrupada daha farklı iyi diyin. Tamam. Size söyleyeceğim şey FDA(Food and drug administration) yanılgılarını ve çiğ süt tüketiminin tehlikelerini okumanızı rica ediyorum.
    5)Kısaca Markette satılan bir sütte kesinlikle kanserojen madde içeren süt yoktur.

    5. madde için şunuda yazmak istiyorum. Genel olarak tüketilen bir ürün sakıncalı olmayacak diye birşey yok, dedikleriniz olabilir. Ama aslı yukarıdaki gibi benim dediğim gibidir. Şöyle düşünün TR'de uyuşturucu kanunen yasak, ama uyan varmı? Hala satılıyor. üretimde de boyle. iyi firma kötü firma diye ayırın. Direk bütün firmalar bunu boyle yapıyor, bütün sütler böyle demeyin.Biraz araştırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 22 Ocak 2017; 20:20:6 >
  • Up



    Glikoz srubu ve tatlandiricili(şekersiz zero cola gibi ama şeker tadi varmis gibi) olan urunlerden de uzak durmak lazim
  • Indomienin yanında geliyo
  • Nescafe'nin tüm çeşitlerinde palm yağı var yazıyor. Cafe Crown latte var şuan ona baktım Hindistan cevizi yağı var diyor. Cafe Crown'un diğer çeşitlerini bilemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.