Yaklaşık bir hafta önce bu kartıhttp://www.palit.biz/main/vgapro.php?id=970 forumdaki arkadaşım superms adlı kullanıcı aracılğı ile eksen bilgisayardan aldım. Karta diyecek yok hız donanım vs çok güzel. Kutusunun içinden çıkanlar ise diğer markalara göre çok az. Fakat bu kart ile ilgili olarak bir türlü çözemediğim bir problem var ve forumdaki arkadaşların bilgisinde istifade etmek istiyorum. Bu kartı Asus maximus formula anakart e8400 işlemci 4 gb 1066 mhz kingston hprix ram 750 watt thermalkate psu sky star hd digital tv kartı linksayas wmp300n pcı la birlikte kulllanıyorum. Ayrıca povercom 1000 güç kaynağı ilede kullanıyorum.
Şimdi gelelim probelemlere Benim kullanmış olduğum lcd tv Lg 32lc2r maximum çözünürlük 1360*768 piksel. Ben bu kartı bilgisayara taktıkdan ve görüntüyü lcd tvden almaya başladığımdan ber ekran arada bir titriyor yalpalanıyor ve tekrar düzeliyor. Her şeyi hemen hemen denedim. Kabloları ayırdım tüm donanımı çıkatrıp ekran kartı taktim. Driverlere değiştirdim. Dört türlü çıkışı var bu ürünün hdcp dışındaki tüm çıkışlarından vga hdmı dvı çıkışlarından bağlantı yaptım sonuç aynı. Problem windows ta olbalir dedim ubuntuyu kurdum sonuç aynı ekran titriyor. Şimdi tüm forumdaki arkadaşalara soruyorum ne yapmam gerekiyor ve sorun nerede acilen yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden tüm arkadaşlara teşekkürler ederim.
hocam peki farklı bir lcd tv de denedinmi sistemi birde kulalnmış oldugun aparatlar ne kadar kaliteli ?hangi tip apartlar kullanıyorsun bi resim oalrak koyarsan seviniriz
nesim hocam herşeyden önce geçmiş olsun aynı kartı bende aldım superms hocamdan ve bende en ufak bir titreme vs. olmadı. 1680*1050 olarak kullanıyorum. forumdan bu işleri bilen arkadaşların yardım edecekleri ve duyarlı olduklarını düşünüyorum
Hayır farklı bir lcd tv de deneyemedim ama en kısa zamanda deneyeceğim. Kullanmış olduğum aparatlar çok kaliteli değil çokta ucuz değil. Yani orta seviyede. Benim anlamadığım bundan önceki kartım benim asus eah3870 ve hiç bir problem yoktu. Şimdi bunda olması beni şaşırttı. En yakın zamanda başka bir lcd tv de deneyeceğim inşaallah sonuçlardan sizleri haberdar ederim. Sizlerdende acaba bu sorun neden kaynaklanabilir cevaplarını bekliyorum ona göre farklı denemeler yapabilirim. İlginize teşekkür ederim.
sorunun hallolur
Hocam yardımlarınızı bekliyorum. Acaba hardiskin bir etkisi olabilirmi dün akşam aklıma geldi. Hardiskim vd raptor o tıklayınca ekranda biraz yalpalanma oldu. Daha önce hardisk ile ekran kartı arasında böyle bir durum yaşayanlar varmı acaba.
elektrikte problem olmasın, ups ile denedin mi? saçma gelebilir ama olmaz olmaz deme
dostum asustan palit e geçmek attan inip eşeğe binmeye benziyor...farklı modellerde olsa...asus iyi ama pahalı biraz... palit i ekran kartı olarak iyi bi marka olarak duymadım...
çözünürlüğünü ayarla düzelir
@carloska Palit özellikle Nvidia kısmında en az sorun çıkaran markalardan biridir.Attan inip eşeğe binmekle ilgisi yok.Palit soğutma konusunda çok iyidir ki forumda çok gezen biriyseniz bunu görmek mükündür.Palit kullandığım için söylemiyorum tabiki bunları.Ayrıca ASUS a tonla para dökmek te çok gereksizdir.İsmi yüzünden çok pahalıya kart satıyor.Aynı kalitede başka markalar mevcutken gidip te ASUS a para vermem(tabi bunlar benim görüşümdür).
quote:
Orjinalden alıntı: carloska
dostum asustan palit e geçmek attan inip eşeğe binmeye benziyor...farklı modellerde olsa...asus iyi ama pahalı biraz... palit i ekran kartı olarak iyi bi marka olarak duymadım...
Bana Palit ile ASUS 4870 in ya da farklı model ekran kartlarının farkını söyleyebilirmisin? Sonuçta yongayı yapan Palit ya da ASUS değil.
V-Sync gibi birşey olabilir...
V-Sync vs olabilr
Arkadaşlara tavsiyelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Güç kaynağındandır dedim olmadı. Halen arkadaşlar denemelerime devam ediyorum hardisk ile olabilir dedim onuda denedim oda tutmadı. Asustan inip Palite binmek tabiri benim açımdan doğru değil. Sonuçta kullanmış olduğu çipset aynı birde bu ekran kartını yakından görmenizi tavsiye ederim. Çok güzel ve kaliteli. Sadece beni şu an uğraştıran şu titremeler olmasa birde küçük fanından fazla ses geliyor bu iki problem olmasa müthiş bir kart diyeceğim. Hatta dün bir donanım testi yaptım lightsmark 2008 de sonuçlar çok yüksek çıktı hiç oc siz puanım 702,6 oc yaptığımda bu puan 730 lara varıyor. Anlaşılan zahmetsiz rahmet olmuyor ben bu problemi çözebilirsem belki de ekranı titreyen fakat farketmeyen bir çok kişiye yardım etmiş olurum. Saygılar sunarım.Halen yardımlarınızı bekliyorum.
HDMI yoluylamı bağladınız yoksa VGA ilemi?
dvı-vga kablosu ile vga dan bağladım
quote:
Orjinalden alıntı: carloska
palit en cok tutulan markalardan birisidir arkadaşım ne demek attan inip eşşeğe binmek anlamadım
Sorunuma yeni yeni çözümler bulmaya başladım. Sorun tamamen driver kökenli ne ekran kartında nede başka donanımda problem yok. En son ati catalsyt 8,12 kullanıyorum şuan titreme yok denecek kadar azaldı. Bu beta zannımca orjinalı daha iyi olacak. Fakat küçük fandaki ses problemini halen çözebilmiş değilim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
palitse kaldır at çöpe
tazeleme hızından(refresh rate) yapabilir bazen abzürt değerlerde ayarlabiliyor