Palionun modeli yüksek, kmsi az ama performansı düşük clio'ya göre. Araçtan performans beklemiyorsanız Palio iyi bir seçenek olabilir.
hocam bir araba al sende kurtul biz de kurtulalım. Kendin için ise Clio hemde performanslı ama aile için ise Palio ama bunu almazdım motoru 1.2 başkalarına bakmanı tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: alex2017
hocam bir araba al sende kurtul biz de kurtulalım. Kendin için ise Clio hemde performanslı ama aile için ise Palio ama bunu almazdım motoru 1.2 başkalarına bakmanı tavsiye ederim.
ne zormuş arkadaş bu araba almak ya..aslında araba pazarına gidip direk alacan bir tane acemiyim park sorunu olmasın az yaksın işte. bekarım yani
Modeli yüksek km'si az olan Palio'yu tercih edin tabi öncelikle iyice bir baktırın araca,kazası,değişeni,sorunu olmamak kaydıyla.1.2 motoru begenmeyip alma diyenlerede aldırma derim 1.2 16v kendi sınıfı içinde gayet ekonomik ve iyi bir motordur.
quote:
Orijinalden alıntı: MJet
Palionun modeli yüksek, kmsi az ama performansı düşük clio'ya göre. Araçtan performans beklemiyorsanız Palio iyi bir seçenek olabilir.
16v olanların performansında sıkıntı yok deniyor.
Hocam clio tek kapılıymış,işi zora sokabilir,2. elde illaki sıkıntı yaratır.Parça değişimi var.Keyfi boya var dediğine göre epey vardır.2 yada3 tane olsa belirtitrdi bence. 4 kapılı olsaydı clio derdim,motorda iyiymiş 1.6 16v.Genelde 1.4 8v. oluyor bunlar.
Palionun ise bir tek rengini sevmedim,go serisi en fulu diye biliyorum,ama bu serininde renkleri tuhaf işte.Üstelik kilometreside clionun yarısı.Bunu göz önünde bulundurun.4 yaş daha yeni.2000 tl farkta var tabi.Boya ve değişenden bahsetmemiş.
Modeli yüksek km'si az olan Palio'yu tercih edin tabi öncelikle iyice bir baktırın araca,kazası,değişeni,sorunu olmamak kaydıyla.1.2 motoru begenmeyip alma diyenlerede aldırma derim 1.2 16v kendi sınıfı içinde gayet ekonomik ve iyi bir motordur.
O kadar para veriyor neresi iyi Palio 1.2'nin.Benim araba kadar para veriyor adam sen düşün gerisini.Bu arada palio öyle az da yakmaz.
Fire ve multijet dışında palio için en iyi motor 1.2 16 valf.Clio bence tipten kaybediyor.
quote:
Orijinalden alıntı: oznk40
Hocam clio tek kapılıymış,işi zora sokabilir,2. elde illaki sıkıntı yaratır.Parça değişimi var.Keyfi boya var dediğine göre epey vardır.2 yada3 tane olsa belirtitrdi bence. 4 kapılı olsaydı clio derdim,motorda iyiymiş 1.6 16v.Genelde 1.4 8v. oluyor bunlar.
Palionun ise bir tek rengini sevmedim,go serisi en fulu diye biliyorum,ama bu serininde renkleri tuhaf işte.Üstelik kilometreside clionun yarısı.Bunu göz önünde bulundurun.4 yaş daha yeni.2000 tl farkta var tabi.Boya ve değişenden bahsetmemiş.
Renk sorun değilse ben palio derim.
renk sorun değil. pembe ve kırmızı olmadıktan sonra benim için önemli olan az yaksın, ikinci eli kuvvetl olsun.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: aboalpervet
O kadar para veriyor neresi iyi Palio 1.2'nin.Benim araba kadar para veriyor adam sen düşün gerisini.Bu arada palio öyle az da yakmaz.
8 sene Palio 1.2 8v 60 hp kullandım akü bitmesi haricince ne bir değişim ne bir arıza hiçbir sorun yaşamadım,satılığa çıkardıgımın 4.günü araç satıldı.Gayetde iyi ve kullanışlı bir arabaydı ekonomik yaktıgı içinde LPG taktırma ihtiyacı görmedim kısacası bence iyi bir seçenek.
quote:
Orijinalden alıntı: korfezgunesi
quote:
Orijinalden alıntı: MJet
16v olanların performansında sıkıntı yok deniyor.
Sıkıntı tabiki yok sadece clioya göre kıyasladım onun kadar performanslı değil.
quote:
quote:
quote:
8 sene Palio 1.2 8v 60 hp kullandım akü bitmesi haricince ne bir değişim ne bir arıza hiçbir sorun yaşamadım,satılığa çıkardıgımın 4.günü araç satıldı.Gayetde iyi ve kullanışlı bir arabaydı ekonomik yaktıgı içinde LPG taktırma ihtiyacı görmedim kısacası bence iyi bir seçenek.
Kesinlikle katılıyorum sana arkadaşım.Eniştemde var,2007 de acemiliğimi atıyım,seneye bilemedin birdahaki seneye satarım diye almıştı,şimdi satmaya kıyamıyor.Lpg de taktırdı,günümüz benzin lpg fiyatlarıda ortada; bedava geziyor.Onlarada hiç bir sorun yaşatmadı,performansıda o segmentte bir araba için yeterli.8 valf olsaydı haklılar derdim ama 16 valf bu arabaya yetiyor.
clio için Sahiplik Belge Tarihi03/10/2011 yani asıl sürücüsü ilan sahibi değil büyük ihtimalle, arayıp sormanız gerekli, ya al satçı yada icradan almış, veyada almış memnun kalmamış hemen elden çıkarıyor????
palio için Sahiplik Belge Tarihi11/05/2011
sizin için ne kadar önemli bilmiyorum ama ben de şu ara araba arıyorum, bu kadar yakın zamanda alınmış ve elden çıkarılacak arabalara bakmıyorum
sanırım bursadansın, hemşeri olarak belirteyim dedim kolay gelsin saygılar
Palio.. ama iyice bi detaylı baktırınk sorun cıkmasın.. haydi hayırlısı :)
pek bunların piyasasını bilmiyorum ama pahalı değiller mi?
biraz daha araştırsanız,bu fiyatlara corsa bulmak mümkün.
polionun rengi, jantları, döşeme rengi bence felaket.
quote:
Orijinalden alıntı: matekeli
palio için Sahiplik Belge Tarihi11/05/2011
sizin için ne kadar önemli bilmiyorum ama ben de şu ara araba arıyorum, bu kadar yakın zamanda alınmış ve elden çıkarılacak arabalara bakmıyorum
sanırım bursadansın, hemşeri olarak belirteyim dedim kolay gelsin saygılar
bak bu ayrıntıları bilmiyordum. işin acemisiyim. nasıl öğrendiniz, plakadan mı?
e-devlet şifresi ile internetten plakayı sorgula mutlaka, neler var böyle internette tahmin edemezsiniz, adam yazmış şöyle arabam iyi böyle iyi, sonra bi sorguluyorsun arabayı daha 5 gün önce almış, yalancılık üçkağıtçılık diz boyu kimisi hacizli arabayı saymaya çalışıyor, falan filan tramer içinde kesin sonuçlar çıkmaz, haberiniz ola sanırım 2005 öncesi kazalar yansımıyor sisteme ayrıca eğer trafik veya kasko sigortasını çalıştırmamışsa o kazaları veya hasarları görebilme imkanı yok güven önemli ama güven verebilecek kişi sayısı çok az maalesef...
bende araç baktığım için sana bi konuda yazdığımdan örnek vereyim
gerçi ben otomatik bakıyorum ama kasa olarak aynı arabalara bakıyoruz sanırım:
aynı kriterlerde bende anneme araç bakıyorum birkaç gün önce manuel vites clio'muzu sattık rxt 2001 model rxt ler için söylüyorum çok güzel araçlar fakat otomatik deyince 100000km üzeri başınız ağrıyabilir dediler renault ustaları, eski kullanıcılarına bağlı birde piyasada clio lar çok el değiştiriyor temizini bulmak zor ayrıca colt geri kaçırmama (hillholder)özelliği yok diye biliyorum bugün opel servisindeydim, corsaları sordum 2003/2006 arası corsa c Z14XZ motor nolu (üretim yılına tekabül eden bir kod sanırım) otomatik bulursanız 100000nin altında kaçırmayın dediler
1-zaten araştırdığım kadarıyla diğer corsa otomatikler üzebiliyor, easytronikler kesinlikle uzak durulmalıymış...
2-colt geri kaçırıyor, onun dışında herkes memnun...
3-getzler üzerinde pek fazla bilgim yok, araştırmalı...
4-palio speedgearlarda tavsiye ediliyor ama fiata nekadar güvenilir acaba yüksek km li araçlarda, bu bir muamma...
5-jazzlar süper, ama pahalı, maalesef elenme nedeni...
6-picantoları çok merak ediyorum, araştırmalı...
7-yarislerde var, eski arabam manuel yaristi, kesinlikle sorunsuz ve manueli çok iyi, ama otomatiğinde hillholder yok ve 1.0 motorlar çok kullanışsız, özellikle yokuşlarda bayılması herkesin dilinde...
8-spark çok düşük cc li, sanırım çok güçsüzdür, onun dışında bilgim yok
9-206 veya 106 yı peugeot olduğundan eliyorum, kimse kızmasın, zevk meselesi diyip kestirip atayım:)
10- kendi arabam c4 picasso ama citroen c3 ler konusunda ciddi anlamda sıkıntı var, o yüzden citroenden şimdilik uzak durmalı, düşük km li c1 bulmak olası olsada sensodrive bir huzursuzluk yaratıyor, kendi arabamdan biliyorum, fakat süper keyifli arabalar, c1 düşünülebilir...
11-micra, tam bayan arabası, ama 20000 nin altında yok, olsa hiç başka birşeye yönelmem...
12-fiesta kronik sorunları ve hararet yapması nedeniyle otomatikleri pek ömürlü değil
bilenler bilir,
motor hararet yaptımı ömründen ömürler gider
13-punto ise, sanırım o da pahalı,eşe olur ama anneye pek gitmez, onun dışında pek araştırmadım
14-sirionu herkes çok övüyor ama piyasadan çekilmiş olması pek bir olumsuz...:)
15-pandanın geri kaçırması ve pek fazla panda hakkında yorum bulamamam soru işareti , e birde fiat tabi, ama zamanının yılın otomobili ödülünü almış arabası...
tecrübelerini ekleyecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...