Şimdi Ara

p.files klasörünü c den d ye taşımak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • program files klasörünü c den d ye taşımak nasıl olabilir.yani d taşıyıp c yi sildiğimde programların hepsi yine çalışacak.bunun için ghost programı olumu olursa nasıl kullanacağız.bir link bulabilirmiyiz bu konu ile ilgili. saygılar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mto -- 26 Aralık 2006; 23:04:18 >

• Ghost işe yaramaz..

Yanlız hatırladığım kadarı ile yönetimsel araçların içinden bir yerden program files belgelerim gibi klasörlerin yerlerini değiştirebiliyordun. İşyerinde yönetimsel araçlar kilitli. Akşama unutmazsan bakayım.

Birde sadece program files değişecek değil mi? Komple windows'u D'ye taşımayacaksın..
  • peki program kurulumlarında oluşturulan kayıt defteri anahtarlarını ne yapacaksınız?C: deki program files'ı D: ye taşıyıp C: üzerindeki diğer bilgileri silerseniz D: deki hiçbir program çalışmaz.
  • Hocam eğer sistem içinden ayarlanabiliyorsa. Program files sistem klasörü bu olacak diye o ayarları sistem yapabilir diye düşünüyorum.
    Belgelerim kesin olarak farklı bir klasör seçilebiliyor ama program files'i tam bilmiyorum. Sanki var gibiydi öyle bir şey.

quote:

Orjinalden alıntı: ferdcasx

peki program kurulumlarında oluşturulan kayıt defteri anahtarlarını ne yapacaksınız?C: deki program files'ı D: ye taşıyıp C: üzerindeki diğer bilgileri silerseniz D: deki hiçbir program çalışmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cdemir
    Hocam eğer sistem içinden ayarlanabiliyorsa. Program files sistem klasörü bu olacak diye o ayarları sistem yapabilir diye düşünüyorum.
    Belgelerim kesin olarak farklı bir klasör seçilebiliyor ama program files'i tam bilmiyorum. Sanki var gibiydi öyle bir şey.

program kurulurken kurulum klasörü olarak D: sürücüsü veya başka bir sürücü içindeki bir klasörü göstermekle,program kurulduktan sonra erişim yollarını değiştirmek arasında çok büyük fark var.
    örnek olarak:
    kurulumda C:\Program Files\A Programı Klasörü\ seçtiğiniz zaman kurulum işleminde kayıt defteri anahtarları bu yola göre yazılır.siz programın yolunu D:\Program Files\A Programı Klasörü\ olarak değiştirdiğinizde kayıt defteri girdileri eski yola göre kalacaktır.teorik olarak çalışmaması lazım programların özellikle sisteme servis yükleyen anti-virüs,firewall gibi programların.

• Hocam dediğin gibi olmayabilirde. Ben yanlış hatırlıyor olabilirim.
    Değişikliğe izin veriyorsa da sanırım gerekli işlemler sistem tarafından sorun çıkmayacak şekilde otomatik olarak yapılandırılıyordur.
    Programlama yapanlarda bildiğim kadarıyla sistemin kurulduğu klasörü apiler yardımı ile öğrenip işlem yapıyorlar. Yani direkt c:\windows' a git demeyip (d:\windows ta olabilir) system_root gibi bir komutla sistemin yolunu öğrenip lazım olan dll veya başka dosyalara böyle ulaşıp işlem yaptırıyorlar.
    Program files içinde böyle bir değişken tanımlıysa mesela pfiles_root gibi. İşlem yaparken sabit yere değilde değişkenin içeriğine bakıp işlem yapılıyor olabilir.

Neyse zaten akşama gidince bakarım bende yanlış hatırlıyor olabilirim.

quote:

Orjinalden alıntı: ferdcasx

quote:

Hocam eğer sistem içinden ayarlanabiliyorsa. Program files sistem klasörü bu olacak diye o ayarları sistem yapabilir diye düşünüyorum.

program kurulurken kurulum klasörü olarak D: sürücüsü veya başka bir sürücü içindeki bir klasörü göstermekle,program kurulduktan sonra erişim yollarını değiştirmek arasında çok büyük fark var.
    örnek olarak:
    kurulumda C:\Program Files\A Programı Klasörü\ seçtiğiniz zaman kurulum işleminde kayıt defteri anahtarları bu yola göre yazılır.siz programın yolunu D:\Program Files\A Programı Klasörü\ olarak değiştirdiğinizde kayıt defteri girdileri eski yola göre kalacaktır.teorik olarak çalışmaması lazım programların özellikle sisteme servis yükleyen anti-virüs,firewall gibi programların.

• ferdcasx
    Hocam ben yanlış hatırlamışım. Prg files'in yeri değiştirilemiyor.
    Belgelerim değişiyor sadece..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunları C veya D ye Kurmak
    15 yıl önce açıldı
    Dosyaları C yerine D'ye indirme
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ferdcasx
    Hocam ben yanlış hatırlamışım. Prg files'in yeri değiştirilemiyor.
    Belgelerim değişiyor sadece..

tecrübe ile sabitlemiş olduk.
  • ilgilendiğiniz için sağolun.
  • Programı farklı bir dizine kurmayı tavsiye etmiyorum. Zira olmadık hatalar almaya başlayabiliyorunuz. Çünkü programcı bazen yol bilgisi yerine program files klasor bilgisini kullanabiliyor. Bu gibi durumlarda ise akla hayale gelmedik hatalar oluşabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.