Şimdi Ara

.exe'li dosyayı cd'ye yazma. Nero ile[Acil]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar xp sp3 indirdim, nero 7 ile burning rom'u açarak yazdırdım fakat cd'yi taktığımda direk dosya açılıyor. Normalde setup'ı çıkması lazım direk. Bunu nasıl sağlıyabilriim?

Teşekkürler.

.exe'yi .nrg'ye çevirdim yani iso'ya isoyla nasıl yazılır onda'da yardımcı olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhan15 -- 9 Ocak 2010; 20:24:59 >

• ULTRA ISO belki işini görebilir arkadaşım istersen bi bak.

http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=ultraiso&lid=7656
  • cd'yi taktığında setup dosyasının çalışmasını istiyorsan cd'nin içinde autorun.ini dosyası olmalıdır.

boş bir notepad sayfası aç içine aşağıdaki kodları yaz

[autorun]
    open= "çalışmasını istediğin dosyanın adı setup.exe mesela"
    icon= "bilgisayarım'da cd'nin simgesi olarak görünecek .ico dosyası"

bu arada son satırı yazmak zorunda değilsin.

dosyayı kaydederken dosya ismi kısmına autorun.ini yazmanız gerekiyor. kayıt türü olarak da tüm dosyalar'ı seçmelisiniz.

exe'yi nrg'ye nasıl çevirdin ? dosya uzantısını yeniden adlandır diyerek değiştirmek dosyayı çevirmek anlamına gelmez. elindeki dosyaları nrg'ye çevirmek istersen ilk önce normal cd yazar gibi nero açılır. imaj dosyası yapacağımız bütün dosyalar cd yazarken yaptığımız gibi eklenir. ileri tuşuna basarız. cd sürücü seçtiğimiz pencerede (burn tuşundan önceki pencere) cd sürücü olarak image recorder'i seçeriz. burn dediğimiz zaman nero dosyayı nereye yazmak istediğimizi sorar. işlem sonucunda belirttiğiniz dosyaları içerern imaj dosyası hazırdır.

Saygılar...
    Özgür Ozan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurozane -- 9 Ocak 2010; 21:02:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurozane

cd'yi taktığında setup dosyasının çalışmasını istiyorsan cd'nin içinde autorun.ini dosyası olmalıdır.

[autorun]

dosyayı kaydederken dosya ismi kısmına autorun.ini yazmanız gerekiyor. kayıt türü olarak da tüm dosyalar'ı seçmelisiniz.

exe'yi nrg'ye nasıl çevirdin ? dosya uzantısını yeniden adlandır diyerek değiştirmek dosyayı çevirmek anlamına gelmez. elindeki dosyaları nrg'ye çevirmek istersen ilk önce normal cd yazar gibi nero açılır. imaj dosyası yapacağımız bütün dosyalar cd yazarken yaptığımız gibi eklenir. ileri tuşuna basarız. cd sürücü seçtiğimiz pencerede (burn tuşundan önceki pencere) cd sürücü olarak image recorder'i seçeriz. burn dediğimiz zaman nero dosyayı nereye yazmak istediğimizi sorar. işlem sonucunda belirttiğiniz dosyaları içerern imaj dosyası hazırdır.

Saygılar...
    Özgür Ozan

Hocam xp .exe halindeydi son anlattığın yöntem ile .nrg yaptım işte sonra imajı yazdır felan diyorum cd'yi takıyorum yine setup dosyası olarak değil de. Cd'nin içinde dosya varmış gibi gözüküyor. 5 tane cd'im gitti anlamadım ki .

quote:

Orijinalden alıntı: jkom

ULTRA ISO belki işini görebilir arkadaşım istersen bi bak.

http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=ultraiso&lid=7656

Hocam buda işe yaramadı... Aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhan15 -- 9 Ocak 2010; 21:05:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: batuhan15

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurozane

cd'yi taktığında setup dosyasının çalışmasını istiyorsan cd'nin içinde autorun.ini dosyası olmalıdır.

[autorun]

Saygılar...
    Özgür Ozan

Hocam xp .exe halindeydi son anlattığın yöntem ile .nrg yaptım işte sonra imajı yazdır felan diyorum cd'yi takıyorum yine setup dosyası olarak değil de. Cd'nin içinde dosya varmış gibi gözüküyor. 5 tane cd'im gitti anlamadım ki .

quote:

Orijinalden alıntı: jkom

ULTRA ISO belki işini görebilir arkadaşım istersen bi bak.

Hocam buda işe yaramadı... Aynı

indirdiğin exe. uzantılı doysayı cd çalıştırmak için nrg felan çevirmene gerek tek yapman gereken exe dosyasını cd ye çekmeden önce autorun.inf uzantılı dosya yapmalısınki cd açıldığında o exe dosyası çalışabilsin. bunun için ilk başta boş bir notped açıyorsun. içine:

[autorun]
    open=bu kısıma çalıştırmak istediğin exe dosyasının isimini yazıyorsun
    icon=burayada programın ismi exe yada ico uzantılı bir dosyanın adını yazıyorsun

kayıtederken farklı kaydetten autorun.inf yazıyorsun. daha sonraki kısımda ise indirdiğin exe dosyasını önce yazdırdığın cdlerin birinden çıkar. exe uzantılı dosyayı, autorun dosyasını ve ico uzantılı dosyayı çekeceğin cd içine atıyorsun ve yazdırıyorsun. işlem bu kadar basit. nrg uzantılı dosya içine autorun dosyasını atamazsın. o sadece sanal cd dir. yukarda anlattığım gibi yap sorun düzelecektir. kolay gelsin.

autorun inf ye örnek aşağıdaki örnekteki gibi yapacaksın

[autorun]
    Open=windowxp.exe
    icon=windowxp.exe

yada

[autorun]
    Open=windowxp.exe
    icon=windowxp.ico

yukarıdaki ico uzantlı dosyanın cd içinde olması lazım. sonra farkı kaydetten autorun.inf diye kaydet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemsnbc -- 10 Ocak 2010; 0:14:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cd'yi Usb'ye kopyalama!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.