Şimdi Ara

Özyeğin Üniversitesi 205.000 TL oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
0
Favori
5.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • açıklandı arkadaşlar, yeni girişliler için bu fiyat. geçen sene 105.000 idi %95 oranında zama tekabul ediyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• aemreunal: Carnegie Mellon'da master yaparak OPT calisma izni cikartip Dropbox'da ise baslamis

Berker Soyluoglu: Koc Universitesi bilgisayardan mezun

Ali Kaan Kurbanzade, North Western Universitesi master mezunu, hem de Rusca bildigi icin Yandex'de Rusya'da ise baslamis, hayirlisi olsun.

Osman Dogan da Oregon State'de master ve doktora yapip, hem OPT calisma iznine sahip oluyor 3 yillik hem de Yale'e giriyor arastirma gorevlisi olarak.

Bunlarin hicbirisi Ozyegin'li oldugu icin bu noktada degiller. 5 dakika degil 30 dakika arastirsan anlardin.

Millete tavsiye verirken duzgun verin. Sonra mezun olacak adam sana kufredecek, hani isim garantiydi diye.

Ya da de ki, Hangi okuldan mezun oldugunun onemi yok, bir sekilde Amerika'da falan master ayarlarsan, ya da cok iyi Ingilizce ve ya Rusca falan bilirsen, master'i bu ulkeler de yaparken girisken olup is bulursan o zaman bir yerlere gelirsin diye tavsiye versen o zaman eywallah bak.

Ben Odtu'de Lisans yaptim, 8 yil yurtdisinda calistim, sonra degisiklik olsun diye Amerika'ya gelmek istedim calismak icin. GPA: 2.13'tu! ama Odtu'den oldugum icin kabul edildim sartli kabul aldim, yoksa Hindistan'dan 4.00 la gelen 300 aday vardi, beni Odtulu oldugum icin oradaki ITU'de profesorken Amerika'ya gocmus bir profesor, ben bu adami istiyorum diyerek beni aldirdi  

Yani 2.13'le master'a kabul ediliyorsan iste o zaman universiten fark yaratiyordur. 4.00 iken Kocaeli'den de olsan, Firat'tan da olsan kabul eder Amerikan Universiteleri.

Bana dekan sartli kabul verdi, amaci beni ilk donem sonunda atmakti. Sart suydu 3.50 olmasi lazimmis ilk donem master'daki GPA'in. Ben 2 yillik masteri 1 yilda 1.'likle bitirdim, ustelik Michigan Valiligi'nde devlet isine girdigim halde. Kapak oldu hepsine :D iste bu da Odtu farkindan ;) ustelik tez bile yazdim, hem de oyle haybeye degil bak, polymer chemistry ve structural concrete strength uzerine. Kendim insaat muhendisiyim.

Tecrubemdem dolayi da master yaparken Amerikali ogrencilere ders verdim, haftada 3 ders cover ediyordum. Structural Design, Geotechnical Investigations, Construction claims and arbitration...

Bu 3 ders 3 farkli dalin konusudur. Odtu'ye bak ki 3'unde de beni ders anlatacak seviyede egitmis.

Odtu'ye bak ki 8 yil is hayatindan sonra Amerika'da master'a gidip 1.'likle mezun oluyorum MSc in Construction Management.

Project Management turnuvalarinda Michigan Eyalet 1.'si oldum, $10,000 dolar burs kazandim PMI'dan ve Universite'den.

Okulda ders verdigim ve arastirma gorevlisi olmayi kabul ettigim icin $100,000 dolar olan ucreti odemedim.

2.13 GPA ile bu firsatlari yakalamak ancak Odtu mezunuysan oluyor.

Ozyegin'de 2.13 GPA yapsan okuldan atarlar seni ;) kimse yuzune bakmaz.

Yalansa yalan de, kabul ederim.

hocam sen odtü'yü bitireli 20 yıl falan oldu galiba. odtü ya da itü dışındaki okulların hepsi birbirine benzer mi? inanılmaz talihsiz bir mesaj. üzgünüm ama o işler çok değişti ;) ne itü ne de odtü senin bıraktığın gibi değil. tamam yine üst seviye okullar tabii ama koç,sabancı, bilkent halihazırda başı çeken okullar ve odtü'nün veya itü'nün mevcut durumda bunlarla mücadele edebilme imkanı samimi söylüyorum sıfır. yakın zamanda görseldeki diğer vakıflar da bu gidişle top devlet üniversiteleriyle yarışmaya başlar ben söyleyim :D özellikle özyeğinden öğrenci seçilmiyor demişsin, master yaptıgın okul da seni özellikle odtü mezunusun diye seçmiş gibi durmuyor bence. okudun odtü'yü itü'yü diyelim, gpa 2.13. yurt dışında master yapmak istiyorsun. gideceğin okulda seninki gibi güzel bir şans eseri sonucu bize kıyak geçecek odtülü itülü hoca olmazsa ne yapacağız? geçmiş olsun senin master hayallerine :D zor işler zor...

• Biz 90 kebabhane 95 koc sabanci kac olur acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    sabancı resmi olarak açıkladı zaten. koçun 256k olduğunu iddia etmiş bizim okul.

Özyeğin Üniversitesi 205.000 TL oldu

• Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    ve evet özyeğin üniversitesi alttaki okullara tier-2 ve tier-3 diyerek ayrıştırmış. mizyaza sormuş olabilirler.

hocam konudan bağımsız tablonun alt kısmındaki ünilerden hangisi mühendislik anlamında daha iyidir?

Doğru ya aklimdan çıkmış. Koc ortalamanin üzeri yapar kesin, geciktikce zam orani artiyo çünkü. Tip 400kyi gecmesin yeter yüklü iddiaya girdik Özyeğin Üniversitesi 205.000 TL oldu 

• Bilkent yapıştırrrrrr

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

R0WMSHWOQMQHD9 gece gece patladim, hemen kendisini taciz ediim ne kadar parmagi var die

• tierler ne alaka

• vitorpereira kullanıcısına yanıt
    hep söylerim khasın saçma bir programı var. ben yeditepe ve bilginin diğer ikisinden daha iyi olduğunu düşünüyorum. bauya giden türk arkadaşlarım nefret ediyor okuldan. "araplar için gazino" tabirini kullanan bir arkadaşım var. neden bilmiyorum ama arabistanlı arkadaşlarım arasında da baunun kötü bir şöhreti var. "az daha bauya gidiyordum aslında" dedim. çok büyük hatadan dönmüşsün çok şanslısın falan demişti birisi.

ben bu bau popülaritesini anlamış değilim

• bu para ne lan bu üniversiteye bu parayı vermeyin gidin banka hesabınıza aileniz atsın parayı dolar olarak dursun

• titeuf kullanıcısına yanıt
    dersaneleri ve kolejleri var. üstüne konumu harika. bir görsel vardı reklama neredeyse bütün iyi özellerim toplamı kadar harcıyorlardı. iyi bir algı olması normal.

• harby. milletin bedava okuduğu okula senelik minimum 200k vermek akıl işi değil. birkaç sene önce olsa anlardım

hocam sizce özyeğinde %50 mühendislik için değer mi bu fiyatlar?gerçekten eğitim ve mezun olduktan sonra iş imkanları fark yaratır mı?

• top okullarda dahil olmak üzere hiç bir üniversite trde 250-300b etmez. ediceği değer max 120-160b arasıdır. seneye o zaman 500bleri görürüz diye düşünüyorum.

özellikle bilgi yeditepe bauya %50 burslusuna 65-80b arası vericeğime giderim bilkentte okurum.

• gördüğüm en saçma yorumlardan biri bu. özyeğin hep 12.000 dolar. ülkede bu kadar enflasyon varken hiçbir kurum indirim yapamaz. ayrıca adamın puanı bilkente yetiyorken kimse yeditepeye bauya gitmiyor. bilkent ücretli zaten hemen her bölümde bu okulların %50 sinden çok daha önde kapatıyor.

hocam bence haklı trde tofaş asla 70K etmez gibi düşünebilirsin bu para değerine sana kattığı değer verdiğinin karşılığını sunacak mı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Özyeğin'in kendisini tier-1'a almasına öldüm Özyeğin Üniversitesi 205.000 TL oldu Özyeğin Üniversitesi 205.000 TL oldu 

ülkedeki ekonomik krizi baz alarak söylüyorum zaten bunu.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.