Şimdi Ara

özürlü raporu ile arac alimi yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhab arkadaşlar.babam yurume ozurlu ve hareketleri kısıtlı oldugundan bu hafta ici ozurlu raporu icin başvuracağız.benim bi kac konuda bilgi almam gerek.kafamda sifir arac almak var.c4citroen dusunuyorum ozurlu raporu ile yaklasik ne kadar indirimli alabilirim? ornegin 1.6 vti comfort benzinli bir modeli kacken kaça alabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Baban yürüme özürlüyse araçta ona göre tertibat olacaktır ve kanunlara göre aracı babandan başkası kullanamayacaktır. Geçmiş olsuın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferdurukan

Merhab arkadaşlar.babam yurume ozurlu ve hareketleri kısıtlı oldugundan bu hafta ici ozurlu raporu icin başvuracağız.benim bi kac konuda bilgi almam gerek.kafamda sifir arac almak var.c4citroen dusunuyorum ozurlu raporu ile yaklasik ne kadar indirimli alabilirim? ornegin 1.6 vti comfort benzinli bir modeli kacken kaça alabilirim?

Raporun % 40 üzerinde olması gerekir ve % 40 ÖTV den muaf olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomeri -- 21 Nisan 2013; 11:07:46 >
  • İndirimli fiyatı bulmak için aracın Vergiler dahil anahtar teslim fiyatı/1,40= Aracın ÖTV muafiyeti ile anahtar teslim fiyatı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomeri

quote:

Merhab arkadaşlar.babam yurume ozurlu ve hareketleri kısıtlı oldugundan bu hafta ici ozurlu raporu icin başvuracağız.benim bi kac konuda bilgi almam gerek.kafamda sifir arac almak var.c4citroen dusunuyorum ozurlu raporu ile yaklasik ne kadar indirimli alabilirim? ornegin 1.6 vti comfort benzinli bir modeli kacken kaça alabilirim?

Raporun % 40 üzerinde olması gerekir ve % 40 ÖTV den muaf olursunuz.

Tertibatlı alacaksa doğru, tertibatsız şekilde alınacaksa Raporun %90 oranında olması gerekiyor veya Sol ayağın ortopedik engeli olması ve raporda " H sınıfı ehliyet alır, Otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi ile Otomatik vitesli araç alabilir.

• Yalnız burada bir bilgi kirliligi olmamasi acisindan bir sey izah etmem gerek. Kanunen arabayi babamin kullanmasi sart degil. Cynku birakin babamin yürümesini,elleri bile güçlükle tutuyor.yari yariya bakima muhtaç.bu sebeble arabayi kendi üzerime alma hakkina sahibim.kuzenimin arkadasi bu sekilde arac aldigindan dolayı bende de bu fikir olustu.plaka özürlü plakası olarak cikacak sadece

• quote:

Yalnız burada bir bilgi kirliligi olmamasi acisindan bir sey izah etmem gerek. Kanunen arabayi babamin kullanmasi sart degil. Cynku birakin babamin yürümesini,elleri bile güçlükle tutuyor.yari yariya bakima muhtaç.bu sebeble arabayi kendi üzerime alma hakkina sahibim.kuzenimin arkadasi bu sekilde arac aldigindan dolayı bende de bu fikir olustu.plaka özürlü plakası olarak cikacak sadece

Eğer araç tertibatlı olacaksa sadece babanız kullanabilir.

Eğer tertibat olmayacaksa ve rapor oranı %90 ve üzeri olacaksa siz kullanabilirsiniz.

Veya rapor oranı %90'ı bulmazsa ve sol ayakta ortopedik problem varsa " H sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vites araç kullanır" ibareli raporla yine alabilir, siz kullanabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yalnız burada bir bilgi kirliligi olmamasi acisindan bir sey izah etmem gerek. Kanunen arabayi babamin kullanmasi sart degil. Cynku birakin babamin yürümesini,elleri bile güçlükle tutuyor.yari yariya bakima muhtaç.bu sebeble arabayi kendi üzerime alma hakkina sahibim.kuzenimin arkadasi bu sekilde arac aldigindan dolayı bende de bu fikir olustu.plaka özürlü plakası olarak cikacak sadece

Bilgi kirliliği var doğru hemde yanlış bilgiler.Şimdi baban adına çıkacak rapor 90 puan ve üzeri olmalıdır.Bu şekil bir raporu olursa siz oğlu olarak varis olursunuz ve aracı kullanabilirsiniz,özel tertibata gerek yoktur.1.6 motora kadar araclarda yaklaşık 1.40 oranında ötv indirimi var 5 yıl vergi ödemiyorsunuz,özürlü plakası çıkıyor ama plakada özürlü ibaresi yok normal plaka.Eğer babanın yani kişinin adına 90 puan altında raporu varsa ki bu rapor fiziksel özürü olduğunu belirtmesi ve raporda h sınıfı ehliyet alabilir ve özel tertibatlı araç kullanabilir olmalı ki aracı indirimli alsın ve sadece rapor sahibi kullanabilir.

• Tamamdir cok tesekkurler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.