Aynen buna kesinlikle katılıyorum. Benim yaşadığım şehirdede çok büyük 3 tane AVM var bunlar 5-6 katlı büyük binalar. Yakında ki ildede baya büyük 1-2 tane var. Bunlar hep şehrin tam merkezinde ve baya büyük yatırımlar. Sen hadi ben istemiyorum şehir dışına taşıyacam demek nedir ! O binalar kim bilir kaç milyon dolar verilip yapıldı içinde çok büyük mağazalar var onların yatırım maliyetleri dükkan dizaynları var cafeler restoranlar sinema salonları var. ben istemiyorum kaldırın nasıl denilecek hangi yasa ile hangi mantık ile ! BU kadar para çöpe mi gidecek bu binalar yıkılacak mı şehir merkezlerinde. Ayrıca şehrin dışı derken ne kadar dışı ! O şehrin dışı denilen yer 10-15 sene şehrin içinde kalırsa ne olacak ? Saçma sapan laf olsun torba dolsun diye konuşmuş gibi geldi bana. Ayrıca gençler bir sinemeya gitmek bir menü yemek için 30 km şehir dışına mı gidecek ! Veya bir LC Waikiki den ürün almak için şehir dışına mı gidecek herkesin arabası yok heralde. Üstüne binlerce A101 Şok veya BİM'in şehir dışına taşınmasının vatandaşa ne katkısı olacak ! Sırf zarar. Siyaseten çıkıp dese biz bu marketi daha sıkı denetleyecez öyle pahalıya ürün satamıyacaklar. Orada çalışanların haklarını savunacaz günde 9 saatten fazla çalışamıyacaklar haftalık izinleri olsun sosyal hakları olsun bunları sağlıyacaz flan deseler ne güzel diyecem. Ama gidip bunlarıda kapatacaz şehir dışına taşıyacaz demek resmen saçmalık. Üstüne birde kameralar önünde SÖZ VEREREK ! Not: Muhalefet inatla iktidar olmamaya uğraşıyor gibi geliyor bana. |
Özgür Özel: Üç harfli marketleri, AVM'leri şehrin dışına yollayacağız. (4. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: 1234Rambo
ikisi arasında fark olmadığına karar verebilmen için, chp'nin 20 yıl , kimseye hesap vermeden ülkeyi yönetmesi, ekonominin içinden geçmesi lazım. akp bunu yaptı, chp ise uzuuuun yıllardır iktidar olmadı. keza olduğu zamanki parti ile aynı olması, eşyanın tabiatına aykırı. kısaca bilmediğin konuda gereksiz ahkam kesmeye çalışmışsın. yapma .Chp nin ne yapacağını anlamak için 20 yıl iktidar olmasına gerek yok. Öngörü diye birşey vardır ve insanlarda belli bir yaş ve olgunluk seviyesine ulaştıktan sonra öngörü yeteneği artar. Kısacası balık baştan kokar. Ahkam kesme konusuna gelirsek 2009 üyesiyim ve 12 yıldır bildiğim doğruları yazarım. Bundan sonra da öyle olacak. Ama sen google dan araştırdıklarınla ahkam kesmeye devam edebilirsin bol googlelamalar
Klasik elinin altında google olan Türk insanı.. Google dan doktor olanlarda var, c.baskani olanlar da var, yatirim analisti olan da var 😂😂 Türkiyede okul okumak boşa ben hep diyorum google sayesinde binlerce farklı alanda binlerce uzmanınız var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok saçma bir karar olur. Muhalefet için gündem olmaması gerek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
şakşakçıları yazdım. sizin yazdıklarınıza dair tek kelimem yok. avukat mısınız?Herkesi genelleyerek yorum yapıyorsun yapmazsan avukatlığa dair bir yorum göremezsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ercuezel@BullPoweR7al@BullPoweR7al eleştirelim.
Yanlış, saçma konuşmuş özgür özel. Evet 3 harfli marketlerde insanlar köle gibi çalıştırılıyor, esnafı batırıyor ama genel halk ta ucuza bişeyler alabiliyorken bunlari şehir dışına çıkartmak saçma..
Biz diyoruz ki ne a partisine tapmak lazım ne b partisine.. Değiştirmek lazım arada
Zaten ekonominin böyle olduğu bir ortamda Tayyip daha fazla kalamaz. Her gün motorine, benzine zam gelirken, Suriyeli meselesi milletin canını sıkmışken boşa çabalıyorlar. Umarım Tayyip o koltuktan gidince oturduğu yalıları da elinden alırlar saraylar haricinde
-
Geçinme derdim bittide bu kaldı
alacak param olursa düşünürüm
-
Özgür özel çok haklı konuşmuş, bunlara ek olarak internetten alışverişde yasaklanmalı biricik esnafımızın kârı azalıyor malum.
Diyelimki kendine telefon mu alacaksın; internetten alma devri bitmiştir. Eskiden olduğu gibi gideceksin eminönü doğubanka esnaftan alacaksın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
avm kendi içerisinde zincir marketleri barındırabiliyor malum. avm'yi şehrin dışına ya da makul bir yere taşırsa, zincir marketlerin avm'deki varlığı bence sona erer. şehir içindeki zincir marketler içerisinde yer alan üç harflilere gelince
"şok, bim, ucz ve kim" geliyor hemen aklımıza. acaba bunları mı demek istedi? ucz ve kim zincir market doğrusu hiç görmedim ben. bunlar nerede var bilen var mı? bence bim'i hedef almış gibi görünüyor. reis'in telafuz ettiği beş market içerisinde bim var mı? bunu da merak ettim. merak etmediğim tek şey, bim'in artık eski kalitesinden çok ama çok uzak olduğudur.
-
Zamaninda AVM ler esnafi yok etti yakinda AVM ler urun deneyim ve urun teshir alanina donecek ve online alisveris AVM nin yerine gececek AVM ler eglence parki ve urun deneyim noktasi olacak kucuk olanlari kapanacak buuuk olanlarida dedigim gibi sekil degistirip yoluna devam edicek. Online alis veris icin tuketici haklarinin korunmasi konusunda Turkiyenin daha cok yol katetmesi gerekecek. ama hersey online a donecek
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: BullPoweR7Zaten ekonominin böyle olduğu bir ortamda Tayyip daha fazla kalamaz. Her gün motorine, benzine zam gelirken, Suriyeli meselesi milletin canını sıkmışken boşa çabalıyorlar. Umarım Tayyip o koltuktan gidince oturduğu yalıları da elinden alırlar saraylar haricinde
Alıntıları GösterŞaşırttın...
Biz halk olarak devleti, yönetenleri, polisi, askeri kutsal yaptıkça ahmet gidip hasan gelse biz yine kutsal yaparız.
Avrupada yönetici okul müdürü gibi, doktor gibi bir memur.. Biz değişmedikçe tepedekilerin değişmesi pek anlamlı değil.. Yine de objektif olman umut verici
-
3 harfli marketler en azından vergisini tam ödüyor. Kaçırma şansı yok. Bir sakız bile alsan fiş kesiyor. 10binlerce personele ş kapısı doğuyor. Aynı zamanda tedarikçiler kazanıyor. Hadi bakalım bakkala, çalkala bırak ortamıda gör ne oluyor. Alabiliyormusun vergi. Yada yanında adam çalıştıracak mı çalıştırsada kaça yolla mı çalıştıracak sigortasız. Ah bu CHP ah. Ne zaman adam olacak ki oy verelim.
Ben de muhalifim ama SAÇMALAMIŞ
Üç harfli marketleri şehir dışına atıp bakkal dönemine geri mi döneceğiz?
Bakkal dediğin kişiler gider o marketlerden bagajını doldurup üste kar koyarak vatandaşa satar.
Yaşım gereği bakkallı dönemi epey yaşadım.
50 kuruş için çocuklara patlayıcı satan bir kesimden bahsediyoruz.
-
Bugün markete gittim.
15 gün aldığım zeytin 21.95 ten 29.90 liraya çıkmış.
Ulan ne oynuyorsunuz milletin ekmeğiyle,zeytiniyle,peyniriyle..
Yetmiyormu yedikleriniz,dışarda yesinler demiyorum bak.Bırakın bari insanlar evinde zeytin peynir yesin!
-
sana göre "öngörü" , bana göre iftira, karalama, müneccim şeyi yakınlığı. kusura bakma ama yemezler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
3 harfli marketler birleşsin devlet kurar, devlet yıkar. En ufak bir şey yapamazlar. 1 sene önce her şeyi satamayacak diye kanun çıkacaktı, her şeyi satmaya devam ediyorlar.
-
quote:
sanayici diye, küçük sanayi sitelerindeki, 150 metrekare ufak kobileri biliyorsun , ha? vay be.Yok birader bugün sadece devasa bir fabrikadan gelip taşıdığım faturasız koli koli maldan biliyorum. Sen rahat ol biz neyin ne olduğunu biliyoruz.
Kola kapağından çıkan bedavayı bile marketten alamıyorduk!
Bu süper marketler çatır çatır fiş kesiyor, vergi veriyor, personel çalıştırıyor.
-
suç işlemişsin. faturasız mal nakliyesi yapmak da suçtur. para cezası vardır. sana düşen, irsaliyesiz nakliye yaptıranları maliyeye bildirmektir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
suç işlemişsin. faturasız mal nakliyesi yapmak da suçtur. para cezası vardır. sana düşen, irsaliyesiz nakliye yaptıranları maliyeye bildirmektir.Ben sana ne anlatıyorum sen bana ne cevap veriyorsun
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X