zuhahahahehehehehe dabi dabi oldu |
Özgür Özel: Üç harfli marketleri, AVM'leri şehrin dışına yollayacağız. (6. sayfa)

-
-
esnaftan alacağıma marketten alırım tabi ki...
bu arada da derdimiz marketler mi oldu, esnafa yaranmak için gereksiz konuşmuş
-
Chpden bir b.k olmaz dediğimde beni tayyipçi yapıyorlar. Yahu zihniyeti Antalya'dan biliyorum. Taş üstüne taş koyacak vizyon yok. Ülkeyi kurtaracak, medeniyeti yüceltecek durum yok.
İsteyen istediğini söylesin, daha düzgün partiler şart. Akp kaybederse bu yine akpnin kendi öz hatalarıyla olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"akpli değilim ama" ve "cehape zihniyetiii" yazmamışsınız. pardon ya, cehape zihniyeti demişsiniz. bu cumhuriyet gökten zembille indi sahi, değil mi? bir konuda haklısınız, sizin gibi düşünenler oldukça, bu ülkeden bir halt olmaz.olur, size rağmen olur, 99 yıl önceki gibi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İnsanların krizde can simidini elinden alıp boğulup gidin demek gibi bir şey bu.
-
Çok hesapsız kitapsız konuşuyor muhalefet. Bu söylemlere inanan var mı gerçekten?
Tüm AVM'leri ve Üç harfli marketlerin hepsini şehir dışına taşıyacaz ne demek? Zaten pahalılık var üstüne insanları neden mahalle bakkalına mecbur ediyorsunuz ki. Bırakın rekabet olsun çeşitlilik olusn. İnsanlar ucuza her türlü ürünü bulmak istiyor büyük market zincilerini şehir dışına taşımanın vatandaşa gram faydası yok. Ancak fırsatçı esnafı ve marketçileri zengin eder.
Benim evimin çevresinde yürüme mesaferinde 2 şer tane BİM-A101 ve ŞOK var. 1 tane DMR market var 1 tane Migros 1 tane CarrfourSA 1 tanede Tarım kredi var. Hepsi 2-3 DK lık mesafelerde. Her türlü ihtiyacımı karşılayabiliyorum. Peyniri birinden yumurtayı birinden indirime göre alabiliyorum. Çeşit çeşit peynirlerden zeytinlere çeşit çeşit meyveden sebzeye buralarda bulabilirken. Sadece bana yakın 1 tane mahalle bakkalı var oda yarım yamalak doğru dürüst ürün yok neden ona mahkum olayım.
AVM işide gençler için gidilebilecek ender yerlerden AVM'leri de şehir dışlarına taşıyarak insanlara günlük15-20 TL yol parası mı yaptırtacaksınız AVM'ye gitmeyek için. Bir menü yemek iki mağaza gezmek iki teknoloji mağazası görmek için herkes şehir dışına mı gidecek illaha...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 9 Eylül 2022; 18:32:12 >
-
İşin daha da kötü tarafı var. Ekşi sözlükte çok güzel yazılmış burda ben bahsedeyim. Mansur Yavaş bu kadar çiftçiye mazot gübre vs yardım yaptık diyor peki neden bunu Başkent Marketlerde göstermiyor? Bu yardımın geri dönüşünün olması gerekmiyor mu? Çiftçiye yardım yapıyorsan sana daha ucuza bu ürünleri üretir. Ancak başkent marketlerde her şey 2 katı pahalı. 3 harfli dedikleri marketler olmasa insanlar hiç geçinemeyecekler
Yani muhalefetin hepsi şu konularda adam akıllı muhaliflik örneği sergileseler çok rahat iktidara gelirler. Buna Kılıçdaroğlu, CHP'nin diğer vekilleri, Mansur, Ekrem ve diğer belediye başkanları dahil. Bir tek Tanju Özcan doğru davranıyor şu anda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BullPoweR7 -- 9 Eylül 2022; 18:35:7 > -
Milano da o kadar gezdim sadece havaalanı yanında AVM gördüm. Haa vardır belki ben görmemişimdir ama İstanbul da öylesine çıkın dışarı her mahalle AVM dolu. 3 harfli marketler yanyana. Herşeyin cılkını çıkarmaya bayılıyoruz.
Çok alakasız örnek veriyorsun bence.
Şimdi baktım Milano nufusu 1.3 Milyonmuş. İstanbul'un resmi nufusu 16 Milyon. ( Geleni gideni ve gayri resmi takılanları ile belki 20 Milyon.)
Veya mesela İstanbul için şehir dışı neresi? Adamları günde 3-4 saat yol mu götürecen alışveriş yapmak için... Ne yapacak adam İstanbul'un ortasında Silivri tarafına mı gelecek AVM'ye gitmek için. Veya Yeni Havalimanı tarafına mı gidecek. Anadolu yakasında ne yapacak Tuzla Şile taraflarına mı gidecek?
Ayrıca bunun vatandaşa faydası ne tam olarak?
-
Bir sinirle yazmışsınız ama benim yazdığım diğer yazılara bakabilirsiniz. Chp düzgün parti olsaydı başımızdakiler bu kadar rahat olamazdı. Beceriksiz, nabza göre şerbet vermeye çalışan ki onu bile beceremeyen bir parti. Akp ekonominin içinden geçmese, alt kadrolar devletin malı deniz zihniyetinin b.kunu çıkarmasa, Sedat Peker akpden yüz çevirmese chp anca %20 oy alırdı. Şükür ki akpnin iş yapan kadrosu fetö olaylarında uzaklaştırıldı. Geriye çerçöp kaldı. Yoksa ne chp ne de ip bir oy çıkartamazdı. Zafer ki bence Cem Uzan kadar değerli değildir bu zerzevat muhaleffetten daha doğru adımlar atmıştır. Eğer 6lı masa seçim cepte diye yıla çıkarsa fena hüsrana uğrayacak. Zırcahil kesime bile ulaşmayı bilmiyorlar. Zannediyorlar ki zırcahile taviz verince oyunu kaparım. Hayır zırcahili kafalarsan oyunu kaparsın. Arada çok fark var.
o anlamaz blokla geç. kafan rahat eder.
-
Millete gidip küçük esnaflık yapacağına gir benim 3 harfli şirketlerinde asgari ücret ile kölelik yap demek.
Milanoyu beğenmediysen git Londra ya bak istersen fark etmez.
akp yi bu kadar yıl ayakta tutan bu gibi gereksiz adamlardır ve nedense bizim ülkemizde de bitmek bilmezler.
-
Arkadaşım böyle şeyler planlama ile olur yıllara yayarsın. Ayrıca yaptığın işin bir mantığı olmalı. Vatandaşa bir faydası olması lazım. O kadar dert sorun sıkıntı var.
Ama gidip 90 yıl sonra iktidar olma ihtimali olup. İktidar olunca biz hemen marketleri AVM'leri şehir dışına taşıyacaz demek akıl karı bir söylem değil bu kadar basit. Bunu savunma gerekçen nedir çözemedim. Elimin altında her türlü ürünü bulabilmek ve ucuza alabilmek varken neden ben her hafta 20-30 km şehir dışına gidecem sırf alışveriş yapmak için?
O AVM'leri maliyetleri inşaat masrafları dükkat kiraları sözleşmeleri orada çalışan insanlar ne olacak? Çadır devletimi burası attım kaldırdım kestim kapattım oldu bitti mi denilecek. Benim oturduğum yere iki tane kocaman AVM yaptılar karşılıklı. Daha 2-3 sene olmadı yapılalı ne olacak bu binalar çöp yıkalım CHP öyle istiyor AVM'leri şehir dışına taşıyacaz. 3 harflı market zinciri sayısı ülkemizde 50 binin üzerindeymiş hadi onlarıda kapatılm hemen 1-2 yıl içinde kapatalım soran olursa Milano'da öyle deriz siz nerden alışveriş yaparsanız yapın deriz....
-
Zincir marketleri şehir dışına at.
sonra o zincir marketlerden "doblosunun bagajını" doldurup üstüne kar koyarak dükkanında satan bakkal mahmut efendiye muhtaç kalalım öyle mi?
Yahu özgür özel, Allah aşkına bir cümlen de mantıklı olsun be!
Bunca yıllık muhalifim, şu üstteki OzkanK. gibi tiplerle yıllardır burada kavga ettim, ama cidden artık saçmalıklarınız canıma yetti yahu!
bu seçimde ya oy vermeye gitmeyeceğim, ya da ümit özdağa vereceğim.
kılışdara, özgür özele, natocu merale, veya bu gruptan herhangi bir kişiye OY YOK!
20 yıllık muhalifi çıldırttınız be!
-
Şu partide mantıklı davranan bir tek Tanju Özcan var onu da ihraç etmeye çalışıyorlar. Gerçekten akıl alır gibi değil. Gerçek milliyetçi, Türk milletini düşünen, halkçı Tanju Özcan varken diğerlerinin cumhurbaşkanı adayı bile olmaması gerekiyor da işte.
-
Eskiden her köşe başında bakkal, kasap, manav varmış. Marketler açılınca hepsi birer birer kapanmış. (Sorun yok, iyi olmuş. Zaten dünya değişiyor)
Şimdi her köşe başına 3 harfli marketler açılıyor ve diğer marketler bir bir kapanıyor. Bu çok tehlikeli bir durum. AKP gidince muhalefetin el atması gereken konulardan biri de bu üçlü kartel.
Bakkal gelecek, her şey pahalı olacak... Bu devirde bakkal olmaz. Tarım desteklenirse Türkiye'de gıda pahalı olmaz. Arabistan'da petrol=Türkiye'de gıda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 12 Eylül 2022; 12:37:21 > -
ne kadar blokladığım şahıs varsa bu ve buna benzer chp karalama konusuna doluşuyorlar. ama hayat pahalılığı konularında ilaç için bir tanesine rastlayamıyoruz. cesaret şart.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X