Şimdi Ara

Özellikleri Net Laptop Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Özellikleri kabaca belirli olan bir laptop tavsiyesi arıyorum, hangi modeli beğensem TR'ye gelen varyasyonları istediğim özellikleri içermiyor oluyor. Aşağıda düzgünce listeliyorum talepleri;

Bütçe: Maksimum 6000TL
    Amaç: İş/Ev kullanımı; işten kasıt office uygulamaları. Performans yüksek olmasına gerek yok, ancak uzun kullanım planladığım için yeni teknolojileri içermesi gerekiyor.

Ekran
    13.3"-14" arası
    IPS ekran
    Min 300 nit parlaklık değeri, daha doğrusu yeterli parlaklıkta olması
    Yansıtmayan ekran
    1080P
    Yeni mate 13 gibi 3:2 gibi salak bir oranda olmaması
    Opsiyonel: 2in1 veya dokunmatik ekran

Kasa ve bağlantılar
    Metal temelli kasa
    Min Bluetooth 4.2
    USB-C üzerinden sarj imkanı
    USB 2.0 bağlantı olmaması
    Isınma olmaması, metal kasa + iyi soğutmayla bu işin büyük oranda çözülüyor olması
    Opsiyonel: Bluetooth 5.0 ve üzeri

Donanım
    AMD Ryzen 5 temelli istiyorum, 7'li modele gerek yok. Intel'de olabilir ancak f/p kaynaklı 3500U yeterli benim için.
    Mın 8 GB ram
    Harici ekran kartına gerek yok
    Mın 256GB SSD
    6-7 saat ve üzeri sarj süresi
    Opsiyonel: Quick charge desteği veya benzer hızlı sarj özelliği, boş ram slotu

Opsiyonel Özellikler
    Parmak izi okuyucu
    Sarj dışında da usb-c girişi olması
    Klavye aydınlatma

• Aynı ürünü ben tavsiye edecektim. Bir kaç kriter hariç tüm beklentilerinize uyuyor. Fiyatı da uygun. Tam f/p ürünü bence. Üstelik Gg'da daha uyguna satılıyor. 4548 tl şu an.
    GittiGidiyor
    ACER SWIFT 3 Intel Core i5 10210U 8GB 256GB SSD 14ınc MX250 WİNDOWS 10 HOME NX.HPKEY.002 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/acer-swift-3-intel-core-i5-10210u-8gb-256gb-ssd-14inc-mx250-windows-10-home-nx-hpkey-002_pdp_556835519

• @befuzorro, @MaXiLoPeZ

Aslında bu modeli incelemiştim ancak USB-C için elemiştim. Gözümden kaçmış aslında 2'sini de barındırıyormuş Özellikle BL 5.0 ve Wi-fi 6 üzerinden 58G kodlu varyantı daha mantıklı duruyor. Gördüğüm kadarıyla swift 3 ile aşağıdakileri kaybediyorum;

Dokunmatik ekran
    Gereksiz bir usb 2.0 portu
    Hızlı şarj desteği
    Fazladan ram slotu
    Ekran 250nit değerinde

Baktığınızda büyük kayıplar değil bu segment için. Başka da bir alternatifim yok gibi duruyor zaten değil mi?
  • Ben de yeğenime almak için bir bilgisayar arıyorum. Aradığım kriterler hemen hemen aynı. Kendim bizzat Acer Swift i5 8250u-mx150 kullanıcısıyım. Şarjı
    +8 saat gidiyor. Gerçekten güzel bilgisayar severek kullanıyorum. Sevgilim gibi oldu kendisi. Yatakta her gün birlikte uyuyoruz. Dizi izlerken sızıyorum. Tavsiye ederim. Yine de konuyu takipteyim. Bakalım başka öneriler gelir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persheid1903 -- 3 Haziran 2020; 19:31:20 >
  • ArdaBarisC kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası tüm istediğiniz özellikleri barındıran bir model bulmanız çok zor. Bulsanız bile fiyatı baya yüksek olur muhtemelen.

Kayıplarınıza bakarsak çokta önemli değil bence. Bana kalırsa dokunmatik ekran olmaması daha iyi. Usb 2.0 portına çok takılmayın. İki adet 3.1 var, bir adet type-c var. Daha ne olsun? 2.0 portuna da kablosuz mouse falan takarsınız olur biter. Yalnız Type-c den şarj olmuyor bildiğim kadarıyla ama emin değilim. Ram 4 gb lehimli diğer 4 gb değiştirilebilir. Oraya 16 gb'a kadar takabilirsiniz toplam 20'ye kadar çıkar.

Swift 3'ün i3 8. nesil işlemcili 14 inçlik modelini babama almıştım 1 yıla yakındır kullanıyor. Genel olarak çok memnunuz. Fan sesi bir tık yüksek gibi sadece ama rahatsız etmiyor. Oyun oynamadığımız için bilgisayarda hiç ısınma yok. Çok serin çalışıyor. Ama yük altında nasıl olur bilemem denemedim.

Hızlı şarj olmamasına rağmen kendi orjinal adaptörü hızlı şarjı aratmıyor. Çok hızlı bir şekilde dolduruyor bataryayı. Bir saatte %70-80 seviyelerine geliyor. En güzel yanı da pilinin baya uzun gitmesi. Eğer oyun oynamazsanız standart rutin işlerde word, excel gibi çok rahat 7-8 saat götürüyor. Ekran nit'i 250 tam sınır değerde bence. İç mekanda hiç sıkıntı yok gayet yeterli ama dış mekanda bir tık yetersiz gelebilir.

Bu model henüz yeni çıktı. 1 ay oldu olmadı. Diğer tüm versiyonları 8. nesil işlemcili ya da ryzen işlemcili. Bu 10. nesil işlemcili yeni bir model. Dediğiniz gibi bl 5.0 var wifi 6 (2x2) var. Metal kasa, ips ekran, upgrade imkanı, aydınlatmalı klavye, parmak izi, mx250 ekran kartı, windows 10 olması vs. Bence çok iyi özellikler.

Ben de çok araştırdım bu özelliklerde ve segmentteki bilgisayarları. Tüm modelleri inceledim nerdeyse. Şu an bundan daha mantıklı bir model bulmanız imkansız neredeyse. 4550 lira çok iyi fiyat gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaXiLoPeZ -- 4 Haziran 2020; 9:17:20 >

• MaXiLoPeZ kullanıcısına yanıt
    Hocam yazamadım arada ama laptop siparişini verdim. Dediğiniz gibi bu özellikler bu fiyata bence de çok iyi; keşke şu nit değerlerinde de biraz özen gösterebilseler Bir de buradan görerek alacak kişiler için özellikle swift 3'ün hangi model numaralı olduğunu kontrol etmelerinde yarar var diye belirtmiş olayım; ram'den tutun, bağlantı özelliklerine kadar ciddi detay farkları var. Swift 3 diye alıp geçmeyin

Son olarak yukarıda konuştuğumuzun aksine ram ve ssd slotları muhtemelen maliyet kaynaklı birer adet. Yükseltmeyi düşünenlere de ekstra not olarak belirteyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hayırlı olsun bilgisayarınız hocam. Güle güle kullanın. Nit konusuna çok takılmayın bence. Gördüğünüz zaman ekran çok hoşunuza gidecektir eminim. Parlaklığı da yeterli. Kullandıktan sonra görüşlerinizi paylaşırsanız memnun oluruz
    Kullandıktan sonra deneyimlerinizi yazarsanız çok sevinirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Takip..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5.5K bütçem var. Oyun için bir gaming laptop bakmıyorum, üniversite için alıyorum ama alırken GTA 5, PUBG rahat oynayabileceğim bir bilgisayar isterim. Şu kadar paraya baya etkiler denirse, alternatifim kalmazsa 7 bin ₺'ye kadar bütçe esneyebilir. Monster Abra A.5 V15.5 baktım, oyun bilgisayarı esasında ama farkı sistemin iyi olması, oyun bilgisayarını eğitimde kullanamam diye bir şey yok. Tek sıkıntı CD okuyucu olmaması. CD okuyucusu olan, GTA 5, PUBG, en yüksek olmasa bile ideal ayarlarda oynatacak bir laptop arıyorum. Bilgili bilen varsa yardımcı olmasını isterim. 5.5K içinde fiyat olması iyi ama 7'ye kadar da esneyebilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar,

Laptop'u babama aldığım için henüz elime alıp inceleme şansım olmadı açıkçası. Yakınlarda görüşme ihtimalimiz var, kısa bir inceleme fırsatı yakalayacağım muhtemelen. Hani ne kadar referans alınır bilmem ama, babam memnun olduğunu iletti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.