Şimdi Ara

Özel Üniversiteler, burslar vs..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
4
Favori
51.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    malumlarınız ülkemizde bir çok yeni üniversite açıldı.
    Bir baba olarak tercihim mahdumun oturduğumuz şehirde üniversiteye gitmesidir..

Üniversiteler arasında oldukça vakıf üniversitesi de var..... Fakat bu üniversitelerin bir çoğu yaptığım incelemelerde bazı tuzaklar hazırladığını da gördüm... Zira diyelim burslu veya % 50 burslu olarak bir yeri kazandık ve kayıt olduk... Buraya kadar problem yok ve ilk sene tamam.
    Fakat BAZI VAKIF ÜNİVERSİTELERİ DAHA ÇOK MADDİYATA ÖNEM VERDİKLERİ VE TAMAMEN TİCARİ düşündükleri için NOT ORTALAMASI VEYA BENZERİ bahanelerle BURSLARI kesebileceklerini açıkça belirtmektedirler...

Burada lütfen iyi ve burs yönünden de bir sıkıntısı olmayan vakıf üniversitelerini şu an buralarda okuyan kardeşlerimizin de katkıları ile öğrenelim.

saygı ve sevgilerimle

• bende aynı dertten müzdaribim..ailem şehirdışına göndermek istemediği için özel üniversite arıyoruz..%50 burs kazanabilirim şuanki puanlarımla ama mesela yeditepe üniversitesi 4 dönem kalmadıkça bursu almıyormuş,ama aydın üniversitesi ortalaman 2'nin altına düşmeyecek ve en fazla 2 zayıfın olabilir dediler..çok karışık işler hiç bilmiyoruz nereye tercih edeceğimi..ingilizce öğretmenliği istediğim için 4 seçeneğim var ama kararsızım..seçenekler yeditepe,maltepe,aydın,bilgi..
  • maltepe nasıl bu konuda
  • maltepeye daha gitmedim hiç bir bilgim yok ama oraya da gitmeyi düşünüyoruz ailemle..
  • İşte anlatmak istediğim konu da tam bu.. . Mesela Bilkent ciddi bir yer ve benim bildiğim burs varsa var yoksa yok.. Herşey belli. Fakat ticari amaçları biraz daha basabilen vakıflarda çok fazla soru işareti var...

not ortalaması vs bunlar hep görecelidir.. Eğer bir hoca not vermeyi sevmiyorsa öğrencinin ailesi ekonomik çöküntüye uğrar ve bu durum öğrencinin tüm hayatı boyunca psikolojik bir etki altına girmesine neden olabilir.

Bende mahdum için eğer normal olmazsa % 50 ve biraz da ekstra indirimle yer buflmam lazım... Yani yılda 5-6-7 bine kadar... Zira başka şehir de devlet demek zaten her ay ortalama 700-800 TL en az masraf demek bu da benim özele vereceğim miktarla aynı olur ama aile bütünlüğü bozulmaz.

Sonuçta her ikisi de maddi olarak zorlayacaktır... Ama malum şartların eşit olmadığı bu sınavlarda her kişi devlette istediği bölümü kazanamaz. Bu sistem gerçekten en başarılı olanların en iyi yerlere girmeleri açısından oldukça başarılı. Fakat gerçek gidişat kötü ve dersaneler bu işte en çok kazananlar... Aynı düzeyde IQ ye sahipler arasında eğer sizin daha çok paranız varsa daha fazla bilgi ile yüklenirsiniz ve otomatik olarak eşdeğer iq ye sahip olduğunuz kişiden daha iyi yere gidebilirsiniz.. Bu sistem zamanla tüm gençliği ilkokuldan itibaren bile dersaneye gitmelerine yol açacak ve kaynak ayıranlar kazanacaktır...

neyse fazla daldım...

Evet kardeşlerim biz konumuza dönüp tecrübeleri paylaşmaya devam edelim.

quote:

Orijinalden alıntı: darkness
    bende aynı dertten müzdaribim..ailem şehirdışına göndermek istediği için özel üniversite arıyoruz..%50 burs kazanabilirim şuanki puanlarımla ama mesela yeditepe üniversitesi 4 dönem kalmadıkça bursu almıyormuş,ama aydın üniversitesi ortalaman 2'nin altına düşmeyecek ve en fazla 2 zayıfın olabilir dediler..çok karışık işler hiç bilmiyoruz nereye tercih edeceğimi..ingilizce öğretmenliği istediğim için 4 seçeneğim var ama kararsızım..seçenekler yeditepe,maltepe,aydın,bilgi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeravalar -- 21 Haziran 2010; 0:44:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omeravalar

İşte anlatmak istediğim konu da tam bu.. . Mesela Bilkent ciddi bir yer ve benim bildiğim burs varsa var yoksa yok.. Herşey belli. Fakat ticari amaçları biraz daha basabilen vakıflarda çok fazla soru işareti var...

not ortalaması vs bunlar hep görecelidir.. Eğer bir hoca not vermeyi sevmiyorsa öğrencinin ailesi ekonomik çöküntüye uğrar ve bu durum öğrencinin tüm hayatı boyunca psikolojik bir etki altına girmesine neden olabilir.

Bende mahdum için eğer normal olmazsa % 50 ve biraz da ekstra indirimle yer buflmam lazım... Yani yılda 5-6-7 bine kadar... Zira başka şehir de devlet demek zaten her ay ortalama 700-800 TL en az masraf demek bu da benim özele vereceğim miktarla aynı olur ama aile bütünlüğü bozulmaz.

Sonuçta her ikisi de maddi olarak zorlayacaktır... Ama malum şartların eşit olmadığı bu sınavlarda her kişi devlette istediği bölümü kazanamaz. Bu sistem gerçekten en başarılı olanların en iyi yerlere girmeleri açısından oldukça başarılı. Fakat gerçek gidişat kötü ve dersaneler bu işte en çok kazananlar... Aynı düzeyde IQ ye sahipler arasında eğer sizin daha çok paranız varsa daha fazla bilgi ile yüklenirsiniz ve otomatik olarak eşdeğer iq ye sahip olduğunuz kişiden daha iyi yere gidebilirsiniz.. Bu sistem zamanla tüm gençliği ilkokuldan itibaren bile dersaneye gitmelerine yol açacak ve kaynak ayıranlar kazanacaktır...

neyse fazla daldım...

Evet kardeşlerim biz konumuza dönüp tecrübeleri paylaşmaya devam edelim.

quote:

Orijinalden alıntı: darkness
    bende aynı dertten müzdaribim..ailem şehirdışına göndermek istediği için özel üniversite arıyoruz..%50 burs kazanabilirim şuanki puanlarımla ama mesela yeditepe üniversitesi 4 dönem kalmadıkça bursu almıyormuş,ama aydın üniversitesi ortalaman 2'nin altına düşmeyecek ve en fazla 2 zayıfın olabilir dediler..çok karışık işler hiç bilmiyoruz nereye tercih edeceğimi..ingilizce öğretmenliği istediğim için 4 seçeneğim var ama kararsızım..seçenekler yeditepe,maltepe,aydın,bilgi..

benim ailem de aynı sizin gibi düşünüyor.farklı şehirde olmaktansa biraz daha verip aynı şehirde olmamı istiyorlar ki benim puanımla başka şehirler de tutabilir çok kötü netlere sahip değilim.
    mesela aydın üniversitesinin yine şöyle bir uygulaması var;tercihlerde ilk sıraya yazarsanız %30,2. tercihte %20,3. tercihte %15 ya da 10 indirim yapıyorlar..siz hangi şehirdesiniz acaba?

• eğer şımarıcak para yoksa özel üniversiteye gidip köpek muamelesi görmeyin bursluların tuvaleti kantini herşeyi ayrı gidin devlete hayatınızı yaşayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: baph1

eğer şımarıcak para yoksa özel üniversiteye gidip köpek muamelesi görmeyin bursluların tuvaleti kantini herşeyi ayrı gidin devlete hayatınızı yaşayın

ne alakası var arkadaşım ? ben burslu olarak aydın üniversitesinde okuyorum ve kimseninide beni kayırdığı yada dışladığı yok. hatta bizim sınıfın yarısı burslu ve kimseden de bu konuda henüz bir şikayet duymadım. heee sen gidip bak ben bursluyum ohh mis ,, siz zengin bebeleri verin dünyalar kadar paraları tavrına bürünerek etrafta dolanırsan düşüncelerindeki burslu insan tarifine ayak uydurursun demektir

quote:

Orijinalden alıntı: darkness_ec
    benim ailem de aynı sizin gibi düşünüyor.farklı şehirde olmaktansa biraz daha verip aynı şehirde olmamı istiyorlar ki benim puanımla başka şehirler de tutabilir çok kötü netlere sahip değilim.
    mesela aydın üniversitesinin yine şöyle bir uygulaması var;tercihlerde ilk sıraya yazarsanız %30,2. tercihte %20,3. tercihte %15 ya da 10 indirim yapıyorlar..siz hangi şehirdesiniz acaba?

tercih konusu şöyle ;
    o bahsettiğiniz bursları almak için 1. 2. yada 3. tercihlerinize okulu yazmanız yetmez . o yazdığın bölüme giren toplam adaylar arasından 1,2 veya 3. olursan o bursları alırsın . ANCAK %50 burslu bir yeri kazandığını ve ayrıca o bölüme girenler arasından 1. olduğunu düşünelim. Bu seferde okul sana %50 burs +% 30 burs vermeyek. iki burs kazanmış biri olarak en yüksek yüzdeli olana hak kazanırsın. fakat okul içinde derslerinde başarılı olup derece yaparsan okuldan ayrıca burs alırsın.

• Vakıf Üniversitelerinin başvuru kılavuzlarında ve birçoğunun web sayfasında , bursun hangi hallerde devam edeceği veya kesileceği açıkça yazıyor..
  • quote:

eğer şımarıcak para yoksa özel üniversiteye gidip köpek muamelesi görmeyin bursluların tuvaleti kantini herşeyi ayrı gidin devlete hayatınızı yaşayın

yok öyle bir ayırım ! burslu ve burssuz arasında hiçbir ayırım yok, hatta burslular daha havalı geziyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meraklı Insan -- 21 Haziran 2010; 16:58:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maniavolkan

quote:

ne alakası var arkadaşım ? ben burslu olarak aydın üniversitesinde okuyorum ve kimseninide beni kayırdığı yada dışladığı yok. hatta bizim sınıfın yarısı burslu ve kimseden de bu konuda henüz bir şikayet duymadım. heee sen gidip bak ben bursluyum ohh mis ,, siz zengin bebeleri verin dünyalar kadar paraları tavrına bürünerek etrafta dolanırsan düşüncelerindeki burslu insan tarifine ayak uydurursun demektir

quote:

tercih konusu şöyle ;
    o bahsettiğiniz bursları almak için 1. 2. yada 3. tercihlerinize okulu yazmanız yetmez . o yazdığın bölüme giren toplam adaylar arasından 1,2 veya 3. olursan o bursları alırsın . ANCAK %50 burslu bir yeri kazandığını ve ayrıca o bölüme girenler arasından 1. olduğunu düşünelim. Bu seferde okul sana %50 burs +% 30 burs vermeyek. iki burs kazanmış biri olarak en yüksek yüzdeli olana hak kazanırsın. fakat okul içinde derslerinde başarılı olup derece yaparsan okuldan ayrıca burs alırsın.

peki aydın üniversitesi iyi midir?memnun musunuz?ingilizce öğretmenliği bölümünü tavsiye eder misiniz?

• o tip tabela ünilere zaten kimse para verip gitmez yeditepe veya koç gibi sağlam vakıf ta okuyan bi tanıdık bulun bakalım o ne diyecek
  • Bilgi Üniversitesi'nde yüzde 50 burslu olarak okuyordum (bıraktım) Ben konuştuğum zaman bursu okuldan değil OSYM'den aldığım için her öğrenciye verilen 7 senede okulu bitirme süresi boyunca bursum devam edecekti.. OSYM'den kazanılan bursun kesilmesi söz konusu olacağını sanmıyorum tabii okulun ne kadar maddiyatci olduğuna göre değişebilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemen1903

Bilgi Üniversitesi'nde yüzde 50 burslu olarak okuyordum (bıraktım) Ben konuştuğum zaman bursu okuldan değil OSYM'den aldığım için her öğrenciye verilen 7 senede okulu bitirme süresi boyunca bursum devam edecekti.. OSYM'den kazanılan bursun kesilmesi söz konusu olacağını sanmıyorum tabii okulun ne kadar maddiyatci olduğuna göre değişebilir..

memnun muydunuz peki?

ayrıca şunu da sormak istiyorum öğretmenlik bölümlerinde hazırlık zorunlu mu??
  • dogu akdenız unı nasıldr acaba
  • quote:

quote:

quote:

quote:

tercih konusu şöyle ;

peki aydın üniversitesi iyi midir?memnun musunuz?ingilizce öğretmenliği bölümünü tavsiye eder misiniz?

ben tavsiye etmem

• Benim de merak ettiğim birşey var, hazırlık sınıfında alınan ücretle, 1.sınıfta alınan ücretler farklı mı aynı mı?
  • Ben bunları baya araştırdım. İstanbul'da Beykent üniversitesi, Kadir Has, İstanbul Kültür gibi eski(nispeten tabi sonuçta en fazla 10-13 yıllık en eskisi) üniversiteler gayet sıkıntısız üniversiteler. Zaten birazda sitelerinde gezince anlıyosunuz mütevelli heyetinden, kurucu vakıftan felan. Çoğu ilk tercihe %5-15 arası indirim yapıyor. Peşin ödemede %8 indirim. Çoğu benim gibi hakim-savcı çocuklarına (hukuk fakültesine kayıtta diye biliyorum bunu sadece) indirim yapıyorlar. Doğu akdenizi sormuşlar yukarda. Amcam doğu akdenizden mezun kuzenim de şu an orada okumakta. Doğu akdenizde hukuk hariç bütün bölümler ingilizce eğitim yapıyor diye biliyorum. eğitiminin iyi olduğunu duydum. kadrosu biraz yaşlı ve türkiyeden gidip gelen hoca çok varmış. tabi kıbrısa gitmeyi düşünenler kıbrısta yaşam şartlarını da araştırmalı. sadece üniversiteye gitmiyorsunuz. 4 seneniz orada geçecek. Hepsinin dışında şunu söylemek isterim ki, bence üniversite öğrenciliği ailenin yanında yapılcak bir iş değil. Farklı bir şehirde tek başınıza olmak farklı insanlar faklı coğrafyalar tanımak daha iyi bence.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: egemen1903

Bilgi Üniversitesi'nde yüzde 50 burslu olarak okuyordum (bıraktım) Ben konuştuğum zaman bursu okuldan değil OSYM'den aldığım için her öğrenciye verilen 7 senede okulu bitirme süresi boyunca bursum devam edecekti.. OSYM'den kazanılan bursun kesilmesi söz konusu olacağını sanmıyorum tabii okulun ne kadar maddiyatci olduğuna göre değişebilir..

memnun muydunuz peki?

ayrıca şunu da sormak istiyorum öğretmenlik bölümlerinde hazırlık zorunlu mu??

Memnuniyet sanırım kişiden kişiye göre değişecektir onun için bir yorum yapmam çok doğru olmaz... Bilgi'de öğretmenlik bölümü bildiğim kadarıyla yok eğer yeni açıldıysa arayıp sormanız size daha doğru bilgi verecektir..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tercih konusu şöyle ;

ben tavsiye etmem

peki sebep nedir tavsiye etmemenizde??

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.