Merhaba arkadaşlar, Okumakta olduğum Bilkent Üniversitesi ile ilgili, tercih etmeyi düşünen arkadaşlar için üniversitemizdeki burs imkanlarından kısaca bahsedeyim.
1. olarak üniversitemizde verilen tüm burslar karşılıksızdır.
* ÖSYM ce yerleştirilerek aldığınız bursların sonradan not ortalamanıza bakılarak kesilmesi durumu söz konusu değildir (bölümde 3. döneminizden itibaren her hangi bir dönemde genel not ortalamanız 4 üzerinden 1.2 altında ise ücretli yada burslu olması farketmez okuldan atılırsınız).
Birçok üniversitede verilen bursların devamı için burslu öğrencilerden belli bir başarı ortalaması beklenmekte ve bu yüzden maddi olarak üstesinden gelemeyen arkadaşlar okullarını yarım bırakmaktadır.
* Bilkent Üniversitesi'nce ÖSYM yerleştirilmesi sonucu verilen burslar yukarıdaki şartlar sağlandığı takdirde hazırlık okulu için max 2 yıl (değiştimi emin değilim 3 yıla çıkmış olabilir), 4 yıllık lisans bölümleri için YÖK ün tüm üniversiteler için belirlediği max 7 yıl (değiştimi bilmiyorum) içerisinde mezun olmaları durumunda eğitimleri süresince geçerlidir.
Bazı üniversitelerde okulunuzu yarım sene bile uzattığınızda bursunuz direkt kesiliyor.
ÖSYM yerleştirme sonucunda verilen bursların ayrıntısına girersek:
1-Kapsamlı Burs: Tercih kodu olarak "kapsamlı burslu"ya karşılık gelen kodları yazıp bu kontenjana girerseniz
-Eğitiminiz süresince okul ücretinden muaf oluyorsunuz.
-Ankara dışından gelen öğrenciler eğitimleri boyunca Bilkent Üniversitesi yurtlarında 2 kişilik odalarda ücretsiz konaklayabiliyor. (Bilkent Üniversitesi servisleri ücretsiz olduğu için yurtlarda kalan arkadaşlar ulaşım sıkıntısı yaşamıyorlar) Bazı üniversiteler okulunuzu uzatmanız durumunda yurt imkanınızı da kesebiliyor.
-9 ay boyunca cep harçlığı alıyorsunuz.
2- %100 Burs: Bazı bölümlerde bu yıldan itibaren "%100 burslu" kontenjanı olacak. Bu burs türünde kapsamlı burstaki cep harçlığı ve ücretsiz yurt imkanı verilmiyor. Eğitim ücretinden muaf oluyorsunuz.
3- %50 bursu: "%50 burslu" kontenjanına girerseniz eğitiminiz boyunca "%50" oranında indirimli olarak okuyorsunuz.
Bilkent Üniversitesi tarafından verilen burslar:
1-Üstün başarı bursu: Ücretli olarak okuyor ve bölümünüzde 2 dönem (sonbahar ve ilkbahar) sonunda o 2 dönemin ortalaması 3.5 ve üzerinde ise ve bölümünüzde okuyan ücretli öğrenciler arasında ilk %5lik dilime girerseniz, bir sonraki yıl yüzdelik diliminize bağlı olarak %20 ile %100 arasında burs kazanıyorsunuz. Bu bursun devamı için her sene başarınızı devam ettirmeniz gerekiyor. %50 burslu öğrenciler de üstün başarı bursuna hak kazanabiliyorlar ancak değerlendirilirken bu kez burslu öğrenciler arasında değerlendiriliyorlar ve ilk %3lük dilime girmeleri gerekiyor.
Bazı üniversitelerde de üstün başarı bursu adı altında bir burs çeşidi veriliyor ancak o yılki ortalamanız yerine genel ortalamanıza bakıldığı için eğer ortalamanız ilk sınıfta düşükse sonraki yıllarda bu bursu almanız iyice zorlaşabiliyor.
2-Yetenek Bursu: Yetenek sınavıyla öğrenci alan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ile Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bölümlerinin bu sınavlarda üstün başarı gösteren öğrencilerine Yetenek Bursu verilir. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nce verilen Yetenek Bursu'na ancak mali durumu yeterli olmayan öğrenciler hak kazanabilir. Yıllık eğitim ücretinin tamamını ya da bir bölümünü kapsayan Yetenek Bursu'nun sürekliliği, öğrencinin başarısına bağlıdır.
Bilkent Üniversitesi bursları için son haline aşağıdaki adresten göz atabilirsiniz.
05437210686 bu numara burs veriyor kendisi hollandada yaşayan türk gurbetçimiz 300 kişiye burs vereceğini söylemisti bi arayın...
aynen buu bende merak ediyorum ????
Selam dostlar, Nişantaşı üniversitesinin son zamanlarda yaptığı yenilikçi uygulamalar ve burs imkanları bence takdire şayan. %100 burs imkanları ve kariyerli eğitmenleriyle size tavsiye edebilirim.
Yeditepe burs kesmiyor, aydın üniversitesi kesiyor
turgut özalda burs kesmeyen üniversiteler arasında... 4 yıllık programlarda 7 yıla kadar burs veriliyor.
Ben bahçeşehir üniversitesinde mimarlık okumak istiyorum acaba bi bilgisi olan varsa yazabilir mi burs olanaklarını
quote:
Orijinalden alıntı: melissayagmur
Ben bahçeşehir üniversitesinde mimarlık okumak istiyorum acaba bi bilgisi olan varsa yazabilir mi burs olanaklarını
7 sene kesintisiz burs.
arkadaşlar bu sene özel ünide yüzde 75 burslu başlıcam başbakanlık bursu alabilir miyim acaba?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme