Merhabalar, Özel bir ünide lisans bölümümü bitirdim çap kaldı onuda 1 senedir donduruyordum. Çapa 2019da başladım 2019-2020 döneminde yani. Bu sene yine dondurmak istediğimde uzatan öğrenci olduğum söylendi. Çap yönergesinde uzatan öğrencilikle ilgili hiçbir şey yer almazken neye göre uzatan öğrenci olduğumu sorduğumda sistemde öyle görünüyor diyip geçiştirdiler. Devam etmek istiyorsam kredi başı para ödeyip ders alabileceğimi söyledi kaydımı dondurmak istersem alabileceğim en fazla sayıda dersi alıp kredi başına ücretten %20sini ödeyerek dondurabileceğimi sildirmek istiyorsam ise %25ini ödeyerek sildirebileceğimi söylediler. Programa başlarken tamamen ücretsiz olduğunu söylemişlerdi bu şekilde bir hakları var mıdır. Üstelik kendi isteğimle bırakabileceğim ve üst üste 2 dönem ders kaydı yapmazsam kendiliğinden kaydımın silineceğine yönelik maddelerde var yönergede hatta yönergeye göre başladığım tarihten itibaren 7 sene öğrenim hakkım olduğu yazıyor. Bununla ilgili olarak yasal haklarım nelerdir ? Özel üniler bildiğiniz bacasız sanayi olmuşlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenbergin asistanı -- 22 Eylül 2022; 20:31:1 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Özel üni ÇAP hakkında

-
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Up
Özel üniversite okuduğun için çift anadalı uzatma hakkın 1 senedir. İlk bölümünde %100 burslu olsan bile 1 seneden fazla çapı uzatırsan harç ve öğretim ücreti ödemen gerekir. Ben de İTÜ'den çift anadal ile mezunum ama 1 dönem uzattığım için harç ödememiştim. Şu an hem AÖF hem de İTÜ'de yüksek lisansa kaydım var. İlk önce aöfe kayıt olduğum için normalde bedava devlet üniversitesine yüksek lisansa harç ödüyorum her dönem.
Edit: 1 seneden fazla uzatma meselesi özel veya devlet farketmiyor diye biliyorum. Özelde okul ücreti, devlette harç veriyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Depar Atan Uruk Hai -- 26 Eylül 2022; 12:30:2 >
Tamamda çapa başladığım tarih 2019-2020 bu durumda 4 sene hakkım olmuyor mu neye göre uzatmış oluyorum ?
1. lisansına hangi tarihte başladıysa üstüne 4+1 eklemelisin. Yani çift anadal 2. Sınıfın başında başladıysan 4 senen, 3. Sınıfın başında başladıysan 3 senen var.
Yönetmelikte çapa kayıt olduğu tarihten itibaren şeklinde madde var. Lisans bölümüne kayıt olduğu demiyor.
Öyle yazıyorsa ya yanlış yazmışlardır ya da yazdıklarından haberleri yok. İTÜ'de süreç benim dediğim gibi işliyordu sizin okulda farklıysa ona bir şey diyemem.
-
Yanlış yazılan bir şey yok yönetmelikte gördüğüm kadarıyla. Çift anadala başladıktan sonra 7 sene süren var bitirmek için. Ama okulu 1 seneden fazla uzatırsan okul ücretini almaya başlarlar. İkisi ayrı konu.
Tamamda lisansı bitirdim uzama olmadı çap devam ediyor lisans üstünden değerlendirilmesi saçma. Birde ders kaydı henüz yapmadım dersler 30 eylülde başlıyor yinede keserler mi bu dönem ücretini
Ama zaten çapa 2. Sınıfta başladıysan ve okulu 1 seneden fazla uzattıysan yine 4 senenin üstüne çıkmış oluyorsun. Okulun öğretim ücreti istemesi normal.
3.sınıfta başladım
1 + 4 = 2 + 3
O zaman çift anadal başladıktan sonra 3 senede bitirmen lazım. Geç başladığın için 4 sene değil. Tabi 7 sene azami süre hakkın var dediğim gibi ama 3 senenin üstüne çıkarsan okula harç ödemeye başlarsın.
Üniye söylediğim lafları geri alıyorum. Tek sıkıntıları öğrenci işleri gibi ciddi bir departmana bilgisiz yönetmelikten çift anadal programından bir haber bilgisiz elemanlar koymaları. Üniye gittim çapın tamamen ücretsiz olduğunu söylediler. 1 dönem daha dondurdum. 2026-2027ye kadarda istediğim gibi okuyabilirim. 2 sene dondurma hakkımın 1.5 senesini kullandım. Diğer dönem okula dönmeyi planlıyorum. Hatta muhasebede dönem uzatan bir kızdan 3 ders için ödeme alındı sonra o bilgisiz eleman geldi çaptan para alınmıyormuş kusura bakmayın iade edeceğiz dedi. Bunun üzerine gittim dondurdum. Sırf bu elemanlar yüzünden kaydı sildirecektim.
Ahaha hocam geçmiş olsun. Ben hiç dönem dondurmadığım için o detayları bilmiyordum. İyi olmuş sizin için. Öğrenci işleri genelde bu tarz detayları bilmiyor. Bizim okulda çap ile ilgilenen bir görevli vardı normal görevliler anlayamadıklarında ona yönlendiriyorlardı hep. Ben de hep önşartlı çap derslerini önşart derslerini vermeden almıştım o görevli sayesinde.
Allahtan bizim okulda önşart muhabbeti yok birde o olsa kimse kalmazdı. Adam proje 1 almadan bitirme projesi bile alabiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- ekşimiş yoğurt yenir mi
- taylot ne işe yarar
- sigara içtikten sonra halsizlik nedenleri
- kelimeleri unutmak ve bilsen de cümle kuramamak
- nurofen aldıktan kaç saat sonra alkol alınabilir
- elektrikli bebek arabası
- en ilginç rekorlar
- prompt mühendisliği
- ets2 türkiye haritası
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X