Şimdi Ara

Bilkent (İşletme) hakkında sorularım ve bahsedilen meşhur bilkent zorluğu hakkındaki yorumlarınız.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
5
Favori
4.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. birkaç saat önce muzdarip olduğum konu hakkında bir başlık açmıştım.

Şimdi bilkent hakkında bilgi almak istiyorum.
    öncelikle sıralamam 850, işletme bölümünün tam burslusuna girme ihtimalimi kaç olarak görüyorsunuz? son iki sene 1110 ve 1040 ile kapatmış.

sıralamaya rağmen gitmek istediğim bir bölüm yok. sadece ankara'da okuma isteğim ağır basıyor. güzel bir üniversite hayatı geçirmek istiyorum. güzellik anlayışım ise genel olarak sosyal yönlere dayalı. kulüpler olsun, spor takımları olsun falan. şu an kafamdaki önem derecelerini söylersem üniversitedeki sosyal yaşama %65, akademik hayata ise %35 önem veriyorum.

Bilkent bu düşüncelerim için nasıl bir üniversite? mühendislik bölümlerinin ve hazırlığının aşırı zor olduğunu duydum fakat genel olarak kolay denilen bir işletme bölümü için nasıl? İngilizce olarak b1 seviyem var çok zor diye yakınılsa da normal bir çalışmayla ve bu dereceyle geçilebilir mi? Staj/exchange/erasmus ve iş olanakları bakımından nasıl bir üniversite? her ne kadar sosyal alana önem versem de elbette donanıma sahip olmak için elimden geleni yapacağım. Fakat bilgisayar mühendisliğinde olduğu gibi geceleri uyumadan ders çalışmanın normal karşılandığı bir bölüm olmasını istemiyorum.

Diğer sorularıma gelecek olursak yurt/yemek bakımından nasıl değerlendirirsiniz? Benim için en önemli olan problemlerden birisi de vakıf üniversitesindeki öğrenci dağılımı. Burslu/Burssuz ayrımı yaşanıyor mu? bu sorularıma objektif yanıtlar almayı çok isterim. Ama lütfen çıkıp üniversitenin %75 i burslu demeyin çünkü bana tamamen palavra geliyor. zira sadece geçmiş yıllardaki işletme kontenjanlarına bakılırsa 100 ücretli 60 yarım burslu ve 20 tam burslu öğrenci olduğu görülüyor. yani tam burslu oranı işletme ve iktisat gibi bölümlerde %11. mühendisliklerde de yanlış hatırlamıyorsam %22 gibi bir şeydi.

ek soru olarak yukarıda yazdıklarım ve düşüncelerime göre işletme mi daha uygun iktisat mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fransizlarbensizlamam -- 28 Temmuz 2020; 18:15:6 >

• emin değilim ama bir bilkentli hocadan şunu duyduğumu hatırlıyorum. "Burslu burssuz kısmıyla maliye ilgilenir." Yani kimsenin bir burs sosyal sınıf farkı oldugunu sanmıyorum.

işletmeyi bilkentte 1.bitiren kişiyle konuşmuştum bana "bizi yönetici gibi yetiştiriyorlar o yüzden yeni mezunken kendimizi göstermemiz zor oluyor" demişti.

Ben bildigim kadarıyla cevap verdim hadi bayyy

ek olarak şöyle bir konu açmıştım hayaller hayatlar oldu ama yorumlarda baya konusuldu.
    https://forum.donanimhaber.com/bilkent-isletme-okur-musunuz--144202550
    Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    "bizi yönetici gibi yetiştiriyorlar o yüzden yeni mezunken kendimizi göstermemiz zor oluyor"

cümlesini anlayamadım. bu iyi bir şey değil mi? nerede göstermek zor oluyor

"İşletme kendi öğrencisine daha mezun olduktan sonra kazanman gereken yetenekleri önceden vermeye çalışıyor. Yani üst düzey yönetici yetiştirmeye çalışıyor. Bunun bir sıkıntısı var, başlangıç pozisyonlarında kendini göstermesi zor ve kendini göstermeden de yükselmek zor."
    Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2
  • B1 ingilizcen varsa hazırlık zor gelmez sana. Yarı dönemde geçme fırsatın var. İlk gün sınav oluyorsun, 200 soru 133 net (net evet) yaparsan zaten en kötü 4. Seviyeden başlıyorsun (5 seviye var). Kasımda üst kura atlayıp ocakta geçebilirsin ki bu çok mümkün. Hazırlığın zorluğu tamamen efsane benim gözümde. Ancak çok kötüysen ingilizcede o denilen kadar zorlanırsın.

Hangi özele gidersen git herkes burada burslu/burssuz ayrımı yok der. Tabii ki sen burslusun ona göre davranılır sen burssuzsun o zaman geç şuraya otur gibi tavırlar hiçbir yerde olmaz. Ancak bu ayrımın da alenen olmasına gerek yok. Hissiyat olarak etkilenebilirsin, birinin burslu veya burssuz olduğunu illa onun ağzından duyman gerekmiyor, anlaşılıyor bu zaten çoğunlukla da doğru çıkıyor. Akabinde uyumsuzluk sorunları olabiliyor doğal olarak. Bence İşletme bölümü de hangi vakıf üniye gidersen git bu durumu en çok yansıtan bölümdür diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 28 Temmuz 2020; 18:27:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    Bu okulda hazırlığın zorluğundan şikayet eden tayfa pelinsu berkecan tayfası dışında kimse değil bence. Hazırlık tam olması gerektiği zorlukta olduğunu düşünüyorum.
  • Bilkent'i bu kadar zor bulanlar, biraz çalışma disiplinine alışkın olmadan oraya gelenler. Ayırdım yapmak için söylemiyorum ama pek de ders çalışmadan Bilkent'e gelip okul çok zor ya diyenler de var. Halbuki okul ekstra zor değil, okul ne yapılması gerekiyorsa onu yaptırıyor. Kısaca Bilkent olması gerektiği kadar zor bir okul. Zorluğun yanındaysa disiplinli. Derslere devam koşulları nettir, derse gelmeyen öğrenci istemez. Bursunu hiçbir koşulda kesmez, yalnızca devamsızlıktan kalırsan kesiyorlarmış. Onda da direk mi kesiyorlar, uyarıyorlar mı oraları çok bilmiyorum. Derste performansını ölçecek kriterler de diğer okullara göre daha çeşitli. Sınavlar, essayler, sunumlar hepsi bir arada. Essay mühendisler için geçersiz oluyor tabi ama Bilkent'te mühendisler bir sürü sunum vs. yaparak mezun oluyorlar diye gözlemledim ben. Elbette ODTÜ'de falan da sunum dersleri var ama Bilkent biraz daha iş yükünü arttırıyor gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 28 Temmuz 2020; 18:37:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TIP HAKKINDA GENEL BİLGİ
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cevabın biraz içime su serpti ama cevaplamadığın sorular da olmuş. ben kendimi kıyısından çalışma disiplini olan birisi olarak görürüm. yani ne çok çalışabilirim ne de çalışmadan durabilirim. en azından lisede dersi dinledim, tekrarımı yaptım ve üstüne koymam gerektiğinde koydum. fakat asla en üst için kendimi yoracak kafada da olmadım. bu yüzden mühendislikte bahsedilen '' biz zaten geceleri uyumuyoruz dersler yüzünden ve bunu çok normal karşılıyoruz'' sözüne uyan birisi değilim. işletme ya da iktisat bölümündeysen bu bölümleri mühendislik zorluğuna veya diğer üniversitelere göre nasıl kıyaslarsın? hatta ''zorluk'' kelimesi yerine ''ders esnekliği / ders yoğunluğu'' kullanmak daha mantıklı olur. bahsettiğim sosyal imkanlara, mesela okulun voleybol takımına girmek gibi, ulaşacak esnekliğe sahip olur muyum? yoksa gerçekten çok fazla ineklemek mi gerekir?

ayrıca yazdıklarından anladığım kadarıyla zor diye yakınan kısım tam burslu olmayanlardan oluşuyor gibi,yani daha kötü sıralamalara sahip olanlar. doğru mudur?

• İktisat için değil sözüm, o daha ağır bir alan ama Bilkent İşletme'nin adından bahsettirecek kadar "zor" bir bölüm olduğu kanaatinde değilim. İlk 2 seneden sonra derslerin yapısı da matematik ve iktisattan uzaklaşıyormuş duyduğum kadarıyla. Her bölümün zor dersleri de vardır elbette, hepsi için konuşmuyorum tabi. Bana sorarsan endişe etmene gerek yok. Gereken ölçülerde çalış, miskinlik seviyesinde yaşama öğrenciliğini yeter. Yani ben mühendisliklerde dahi öyle sabahlamalara gerek duymadan, düzenli ve yeterli miktarda ders çalışarak dersleri geçen gördüm. Biraz kişiden kişiye değişir bu "çok zor, sabahlamak zorundayım" durumu.

Burslu ayrımı hiiiç olmuyomuş. Bunu 2.sınıf eee öğrencisinden tutun 10 yıllık mezun da söylüyor. Zaten bilkente para basmak için bile en azından mühendislikte iyi sıralama lazım.

Eğitimi zor diyorlar da ben de 12’yim daha yorum yapamam.

Bilkentin yurtlarında 4 gece geçirme fırsatı buldum. Tek kişilik oda sağlamışlardı. Tuvaletler gayet temiz. Tek kişilik oda biraz küçük. Çalışma masası vardı en azından da koltuk bile yoktu. Mutfak da toplu gözüküyordu da ben yarıyıl tatilinde gittim ondandı heralde.

Kampüsünü beğendim ben. Bir izmirli olarak karlı bir akşam kampüste yürümek aşırı hoşuma gitmişti. Yemekler filan pahalı biraz. Bilkentliye tabldot 7 lira. İtü odtü 2-3 lira mı ne.

Yine de okuyan birileri yazsa daha güzel olur. Ben de çok merak ediyorum bilkentin olanaklarını

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• theiceman07 kullanıcısına yanıt
    Çok güzel anlatmışsın zaten dostum, burslu burssuz ayrımı yok doğru söylüyorsun. Yemekler 7 lira ama özel okul olduğunu düşünürsek bedava. Eğitiminin zor olduğunu düşünüyorum.
  • Bilkent'te zorluğa dair bir şeyler yazmak istiyorum. Kolay değil. İlk hafta hatta ilk günden itibaren düzenli disiplinli bir çalışma gerektiriyor. Ha bunu yapamazsan nolur geçemez misin? Hayır geçersin ama düşük notla geçersin. Bolca ödev bolca proje vardır. İlk günden quiz olma ihtimalin vardır. Fakat bunlar ODTÜ'de de vardır. Nispeten daha disiplinli sanırım Bilkent. Disiplinli kalabilmek zor yalnızca.

Burslu burssuz konusuna girmiyorum zira ben mühendislikte bu tarz bir konuşmanın geçtiğini dahi duymadım bölümde geçen 3 senemde.

Sosyallik konusunda bir şey diyemeyeceğim senin için ama benim mühendislikte böyle bir şansım olmadı.

Diğer konularda bir şey diyemeyeceğim, bilgim yok. Hakkında hayırlısı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam bence işletme ve iktisat her ikisi de uygundur size. ancak iktisat işletme’ye kıyasla daha zor bir bölüm ve iktisat bilimi bana biraz tıkanık bir bilim gibi gelmeye başladı içine daldıkça. kendi içinde yeniliğe gidemiyor ve dolayısıyla sürekli değişen ve gelişen dünyayı tarihi geçmiş modellerle açıklamaya çalışıyor; en azından şu ana kadar aldığım dersler hep bu yöndeydi.

ancak işletme hem gereksiz derecede zorlamıyor hem de sana daha elle tutulur ve pratik bir bilgi birikimi sağlıyor. eğer akademik kariyer veya merkez bankacılığı sana çok uzak geliyorsa işletme okuman daha mantıklı.

her iki bölümün de içeriğine bakmak istersen aşağıdaki linkten bölümlerde verilen derslerin syllabuslarına göz atabilirsin, bu arada fall ve spring dönemlerini ayrı ayrı kontrol et bazı dersler sadece bir dönem verilebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mannis -- 30 Temmuz 2020; 21:55:13 >

• mannis kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.