Şimdi Ara

Makine mühendisliğinden hangi bölüme çap yapılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaz okulunun önümüzdeki hafta bitmesiyle çap başvuruları da tamamlanmış olacak. Yani düşünmek için yaklaşık 12 günüm var. Makine mühendisliği 2. sınıfım şu an. Bir çok bölüme başvuruda yeterli olabilecek bir ortalamaya sahibim. Sizce hangi mühendisliğe çap başvurusunda bulunayım, hiç tercih yapmayıp makine mühendisliğinde lisans eğitimimi tamamlayıp iş sektörüne mi atılayım yoksa yüksek lisans mı önerirsiniz?

Uçak Mühendisliği
    Elektrik Mühendisliği
    Elo Hab Mühendisliği
    Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
    Endüstri Mühendisliği

Bunlar arasında kafama en çok yatan ve benim için en faydalı, karlı olacağını düşündüğüm bölüm uçak mühendisliği. Diğer bölümlere nazaran ortak derslerin çok olması hem alışma sürecimi kolaylaştırıyor, hem de ekstradan alacağım ders sayısını azaltmış oluyor(Okul 1 yıl uzuyor bu durumda). Ayrıca bölümün yükselişte olması, sadece birkaç üniversitede bu bölümün okutulması mezun olduktan sonra da iş hayatımda bana avantaj sağlayabilir. Bölüme ilgim çok aşırı olmasa da ders almaya başladıkça ilgimin artacağını düşünüyorum.

Elektrik fakültesi bölümlerine ilgim yazılıma daha doğrusu mekatroniğe olan ilgimden kaynaklanıyor. Hatta mekatronik ile yan dal yapmayı bile düşünmüştüm fakat yan dal hakkında olumsuz yorumları okuyunca vazgeçtim. Elektrik mühendisliği makine mühendisliği ile birbirlerine en çok fayda sağlayabilecek bölümler. Bu dönem almış olduğum elektrik elektronik mühendisliğinin temelleri dersi beni bu alandan soğutsa da hala aklımın bir köşesinde duruyor yazıp yazmamak. Keza aynı durum elektronik haberleşme mühendisliği için de geçerli. Bir de bu bölümleri seçersem okul ortalama 2 yıl uzuyor.

Kontrol ve otomasyon mühendisliği yazılım ve donanım ağırlıklı bir bölüm. Ayrıca makine mühendisliği ile birbirlerine yarar sağlayan bir bölüm. Bilgisayar mühendisliğine kontenjan açmadıklarından dolayı bu bölümü de araştırmak istedim. Yazılım içermesi beni cezbetse de ağır elektronik dersleri beni yıpratabilir ve bölümden soğuyabilirim. Ayrıca bu bölümü seçersem okul 2 yıl uzayacak. Alta da bölümlerin birbiriyle olan ilişkilerini daha iyi anlatabilmek için şu görseli bırakıyorum:

Makine mühendisliğinden hangi bölüme çap yapılmalı?

Endüstri mühendisliği hakkında herkesin bir görüşü vardır mutlaka. Ben bu bölümü sosyal mühendislik olarak nitelendiriyorum. Yani mühendislik bilgimizden ziyade bizden daha çok yabancı dil, iletişim vs. gibi sosyal yetenekler bekleyen bir bölüm, ve maalesef bu yeteneklere pek de sahip olduğum söylenemez. İşin yöneticilik kısmı bu alana olan ilgimi arttırıyor. Ayrıca bu bölümle çap yaparsam okul 2 yıl uzuyor.

Kısaca kafamın rahat olacağı, sunduğu imkanların diğerlerinin sunduklarına göre daha iyi olduğu aslında okudukça alışacağım daha da ilgimi arttıracağım bir bölüm olan uçak mühendisliği mi; yoksa daha çok ilgim bulunan fakat bana bu süreçte daha fazla zorluk yaşatacak mekatronik-yazılım-elektrik,elektronik ile ilgili bir bölüm mü? Sizlerin de görüşlerini özellikle bu bölümleri okuyan arkadaşların görüşlerini merak ediyorum...

NOT:Şuanda listemde sadece uçak mühendisliği bulunuyor. Bu şekilde tercihimi bildirirsem gelme olasılığı yüzde 50. Fakat diğer bölümlerden birini tercih etmem durumunda yerleşme olasılığım garanti neredeyse.

• endüstri harici hepsi çok güzel. yaz geç birini hocam.
  • İyi günler. Ben de metalurji ve malzeme mühendisliği okuyorum. Çap için başvuru yapacağım. Bir mühendislik daha istiyorum. Elimdeki bölümler

-Elektrik elektronik

-makine

-mekatronik

-bilgisayar

-kimya mühendisliği

Sizce hangi bölümü yazmalıyım kafamda makine canlanıyo. Onun için buraya yazdım saygılarımla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şuan bu durumdayım sizin kararınız nedir ve sonucu nasıl oldu
  • Başkentte bölüm kısıtlaması vardı. Makine sadece Endüstri yada Biyomedikal çap yapabiliyodu, gibi. Bölümüne bu bölümlerin hepsi açıldıysa makine yanına elektrik güzel olur.
  • sanırım itü densin. Kontrol ve Otomasyon en idealidir eger mekatronıge yonelmek ıstıyorsan. Fakat havacılıga karsı ozel bır ılgın varsa ucaklada yapabılırsın. Dıgerlerı hem cok uzun surer hemde pek butunlesık calısabılecegın bolumler degıl. bana kalırsa bılgısayarla yap derdım ama orası ayrı. kolay gelsın
  • dostum selam seçimin ne yöne oldu? şuan ne yapmaktasın? soru sormak istediğim birkaç konu var cevap verirsen çok sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.