Şimdi Ara

Özel tarihler hakkında ufak bir soru(Coğ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler hani 21 Haziran,21 Aralık vs falan var malumunuz.Bu tarihlerde güneşin nerede daha erken doğduğuna dair çelişkiye düşüyorum gibi.Hangi kaynaktan bakayım,aradığıma tam doyurucu olarak ulaşamadım.Şimdi şöyle:Örneğin 21 Haziran'da aynı meridyen üzerindeki iki noktada güneş kyk de olanda daha erken doğuyor,tamam.Peki ikisi de kyk de olan noktalarda güneş yine kuzey kesimlerde olanda mı daha erken doğar?

Umarım istediğimi tam anlatabilmişimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 21 haziranı ele alırsak ; kyk da yengeç d. ne dik düşüyor . ve kuzey kutbunda 24 saat gündüz yaşanıyor yani ne anlama geliyor kyk da kutba yaklaştıkça gündüz süresi artıyor bu sebepten güneş daha erken doğuyor umarım anlatabilmişimdir sorduğun eğer buysa
  • 21haziran da kuzeyde erken dogmasinin sebebi 21haziranda kyk de gündüz süresinin gyk den fazla olmasidir.Kuzey yarimkürede kuzeye gittikçe de gündüz süresi artar.Yardimci olabildim mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Fearlina

21haziran da kuzeyde erken dogmasinin sebebi 21haziranda kyk de gündüz süresinin gyk den fazla olmasidir.Kuzey yarimkürede kuzeye gittikçe de gündüz süresi artar.Yardimci olabildim mi?

O zaman,ne kadar kuzeye gidersek o kadar daha erken mi doğuyor güneş yani?(21 Haziran'ı baz alırsak)

• Up.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Hetfield

quote:

Orijinalden alıntı: Fearlina

21haziran da kuzeyde erken dogmasinin sebebi 21haziranda kyk de gündüz süresinin gyk den fazla olmasidir.Kuzey yarimkürede kuzeye gittikçe de gündüz süresi artar.Yardimci olabildim mi?

O zaman,ne kadar kuzeye gidersek o kadar daha erken mi doğuyor güneş yani?(21 Haziran'ı baz alırsak)

evet 21 marttan sonra kuzey kutbunda 6 aylık gündüz yaşandığı için ekvator kısmından kutuplara doğru çıkıldıkça gündüzlerin süresi uzuyor hatta bazı ülkelerde güneş batmak üzereyken tekrar doğuyor filan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.