Şimdi Ara

Özel servis orjinal parça garanti saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gün geçmiyor ki özel servislerde bir saçmalık daha olmasın. Süreci biliyordum ama tam detayına hakim değildim. Bir tane olayın üstüne gidince çorap söküğü gibi geldi.

Saçmalığın adı ana firma çıkışlı orjinal parçanın garantiye girmemesi ile alakalı. Süreç şu şekilde işliyor,diyelim ki özel servise gittiğiniz, özel servis aracılığı ile ( kendiniz de olabilir) orjinal parçayı aldınız. Ürünü alırken size veya özel servise fatura ettiler. Sonra özel servis işcilik faturası ile size tekrar yapılan işlemi fatura etti. Diyelim ki üründe sonra sorun çıktı. Eğer ürünü siz dışarıdan aldıysanız özel servis diyor ki ürünü sen aldın ben sadece taktım,üründe sorun var orada değiştir. Parçayı aldığınız yetkili satıcı da diyor ki bu ürünü özel servis taktı ben nereden bileceğim doğru takmadığını bu ürün garantiye girmez. Yetkili servisin parça bölümünden aldın o da diyor ki ben takmadım nereden bileyim doğru takıldığını.

Kaldı ki bu en iyi senaryo, normalde özel servis ürünü alır kendi stoğuna bile sokmaz haliyle özel servis yaptığı işin arkasında durmaz ise, zaten işiniz yaş. Parçacısına sözü geçmeyen bir özel servis ise kesinlikle zaten işinin arkasında durmaz. Parçacının ana firmaya sözünün geçmesi ile konu direk ilgili.

Çoğu özel servis daha ucuza iş yapabilmek için nerede saçma sapan bir parçacı var onlardan ürün alıyor. Kanunlar da o kadar karışık ki ne tam bilen var ne de tam uygulayan.

Peki çözüm ne,tabi ki yıllar süren mahkemeler Yani özel serviste yaptırdığınız her işlemin kesinlikle faturasını almanız lazım. Aldıktan sonra da sorun çıkınca mahkemenin yolunu tutmanız gerekiyor. Tabi burada iş biraz daha bilirkişi filan derken uzuyor. Sıkıntılı bir mahkeme süreci var kısacası.

Diyeceksiniz ki yetkili serviste böyle değil mi. Değil,servis ve ana firma aynı anda ürünün arkasında durduğu veya durmak zorunda olduğu için çok basit bir mahkeme süreci ile ki çok çok çok nadirdir mahkemelik olması kaybedeceklerini bildiği için olmaz bile.

Özellikle VW özel servisleri bu konuda ciddi sorunlu, bilginiz olsun şu anda bir parça ile uğraşıyorum hatta. Mahkemelik olursam yazarım buradan sonucunu. Daha önce mahkemelik olan varsa da konuya yazarsa bilgilenmiş oluruz.

• Merhaba,
    Hocam siz yetkili bayi/servis çalışanıydınız değil mi?
  • Her yerde çalıştım ama hala yeni yeni saçmalıklar öğreniyorum Bu bahse geçen araç özel serviste yapıldı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.