Şimdi Ara

Özel Sektörde Yıllık Yol İzni Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Özel sektörde çalışıp yıllık yol izni(ücretsiz) kullanan var mı ? Ben hiç çevremde görmedim duymadım. Bunu yöneticinize mi söylüyorsunuz? Süreç nasıl işliyor ve izin veriyorlar mı? Bunu kullanmak özel sektörde ayıp karşılanıyor mu ? Özellikle @Kaygerya hocamızın yorumlarını merak edıyorum.

Çalışanların yıllık ücretli izinlerini kullanırken yaşadıkları en önemli sorunlardan biri, yolda geçen sürenin izin sürelerinden düşülmesidir. Özellikle şehir dışı ya da yurt dışı tatil planlayan çalışanlar için yolda geçirilen zaman, tatil süresini ciddi şekilde kısaltabilmektedir. Bu noktada 4857 sayılı İş Kanunu işçilere “yol izni” adıyla ek bir hak tanımaktadır.

Yol İzni Kimlere Verilir?

Yol izninden yararlanabilmek için:

• Çalışanın yıllık ücretli izin hakkını elde etmiş olması gerekir.
    • Bu hak, işyerinde en az 1 yılını doldurmuş çalışanlar için geçerlidir.
    • Yıllık ücretli izin hakkı olmayan çalışanlar yol izni de talep edemez.

Ücretsiz izin misal ayda 22 iş günü varsa 2 gün izin alırsanız maaşınız/22 ile 2 günü çarparak bulunmuyor. Maaşı 30 a bölüyorsunuz ve 2 gün ile çarparak hesaplıyorsunuz

Bir keresinde 22 iş günün 22 sinde de ücretsiz izin almıştım ve maaşımın 1/3 ünü hiç işe gitmeden alabilmiştim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O şekilde ok'de yönetici falan laf etmez mi böyle bişey isteyince?

Hayır. Zaten ücretsiz. Gelmediğin günün tutarı maaşından kesilecek. Kim karışır. Maaşını 30 a böl ordan hesapla kesintiyi. Daha fazla keserlerse itiraz et

çunku istifa ettiğinde misal 23 gün iznin olsun sana 1 aylık maaşını vermiyorlar. 23 günlük maaşı verirler. Haftasonları da satılıyor. Bu o şekilde hesap

Kaynak sıkıntısı var ekipte iş çok hakkımız olan izni bile kullandirmiyolar kolay kolay o yüzden sorun olmaz mı dedim aslında hocam.

Istifa etmeden önce ücretli izinlerin hepsini kullanmak daha mı mantıklı o zaman hocam yoksa çıkınca nakit almak mı daha mantikli

Cıkmadan tüm izinleri kullanmak daha mantıklı. 22 gün izin kullanırsın ama maaşın tam yatar. Diğer türlü 30 gün iznine karşılık tam maaş alırsın

Son model arabalarla çalıştığımız için izne çıkarken 1 depo beleş yakıt alma hakkımız vardı.

Sektörden başka firmaların 2 depo verdiklerini bilirdim...

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.