Şimdi Ara

Özel Kursla Pilot Olmak?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
5.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşalr üniversite okumadan özel kursla pilot olunma hakkında bilgisi olan var mı?

Kurs ücreti sanırım 50 bin euro civarında. 16 aylık zor bir eğitim varmış.

Lise mezunları kursa katılabiliyormuş, üniversite mezunu olmak veya okumak şart değilmiş.

Bu konuda bilgisi olan var mı?

• Bizim matematik hocası anlatmıştı arkadaşı olmuş onun bu şekilde.Lise mezunu olmak yeter. Geçen sene 45.000 euro diyodu.Dediğiniz gibi 16 aylık bir eğitim var ve bunun sonucunda bir sınav yapıyolarmış.Eğer o sınavı kazanırsanız Pilot olabiliyomuşsunuz kazanamazsanız 45.000 euro çöpe gidiyomuş.
    45.000 euro ödeme şekili de isterseniz kurs zamanı ödeyip bitirebiliyomuşsunuz ya da sınavı kazanıp pilot oldugnuz zaman otomatik belirli bir miktar maaşınızdan kesiliyomuş.

Co-Pilot olarak başlıyosunuz sonra 10 bin saat uçuş saatini doldurdgunuz zaman pilot oluyosunuz ve ondan sonra THY ye girebiliyosunuz.İlk başlarda anadolu jet onur air vs. gibi şirketlerde çalışmanız gerek hemen THY olmuyo:) Hocanın dediğine görede normal bir hava yolunda aldıkları maaş 4-5 bin euro civarı THY de 8.bin eurodan başlıyomuş..

Hocadan duyduklarım böyle :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: arielortega77

Konu ciddi, geyik yapılmasın lütfen...

Arkadaşalr üniversite okumadan özel kursla pilot olunma hakkında bilgisi olan var mı?

Lise mezunları kursa katılabiliyormuş, üniversite mezunu olmak veya okumak şart değilmiş.

Orda dur ağır liseli

Şimdi hocam şöyle ki bu kurslara lise mezunu olarak katılırsın ve bitirip bir özel şirkette işe başlarsın ancak hiçbir zaman kaptan pilot olamassın üni mezunu değilsen.Yani anlayacağın üni şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: emure

quote:

Konu ciddi, geyik yapılmasın lütfen...

Orda dur ağır liseli

Şimdi hocam şöyle ki bu kurslara lise mezunu olarak katılırsın ve bitirip bir özel şirkette işe başlarsın ancak hiçbir zaman kaptan pilot olamassın üni mezunu değilsen.Yani anlayacağın üni şart.

üni neden şart onu nerden çıkartıyosn anlamadm ?

• Eğer airline pilotu olunacaksa ve türkiyedeki bir şirkette çalışacaksa vede 2. pilotluktan KAPTAN pilotluğa terfide etmek istiyorsa üniversite mezunu olması gerek.Üni mezunu değilse Türkiyede kaptan pilot olamaz.
  • Peki kaptan olunmasa sürekli 2. pilot olarak kalınsa. 2. pilotluğun maaşı 4-5 bin euro civarı mıdır diğer hava yolu şirketlerinde?

Ayrıca başlangıcı 4-5 bin euro olan iş için harcanacak para 50 bin euro az geliyor bana yani sanki 50 bin euro ile kalmaz bu eğitim süreci..
  • ciddi para ve zaman gozden cikacak sevgili arkadasim... Ama umdugunu bulamayabilirsin bu kadar fedakarliktan sonra. Ucmak senin icin gercekten onemliyse goze al ama bunu 50000 euro yatirip senede 100000 euro kazanirim diye bir yatirim araci gorme. Bir de universite bitirmeye bak, askerlikten tut bir suru irili ufakli sorun cikar yoksa.
    ayrica kesinlikle ingilizce bilmelisin. lisede ogrendiysen ne mutlu.
    kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviator007 -- 5 Kasım 2010; 12:27:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pilot olmak için göz
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum elbette ciddi para ve zaman gözden çıkacak. Umduğunu bulamamak kısmını açmak lazım alsında bu ücreti verip kursa aktılanların yüzde kaçı başarılı yüzde kaçı başarısız oluyor bu bilgileri edinsek iyi olurdu.. Ki bence 50 bin euro bile az kesin daha yüksek bir bedeli vardır diye düşünüyorum.. İngilizce ise en kolay tarafı işin. Zaten hali hazırda seviyem Upper Intermediate, bu yola baş koyan adam Upper Advanced veya TOEFL hangi seviye gerekliyse zorlanmadan ulaşır diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arielortega77 -- 5 Kasım 2010; 12:34:47 >
  • quote:

Peki kaptan olunmasa sürekli 2. pilot olarak kalınsa. 2. pilotluğun maaşı 4-5 bin euro civarı mıdır diğer hava yolu şirketlerinde?

Ayrıca başlangıcı 4-5 bin euro olan iş için harcanacak para 50 bin euro az geliyor bana yani sanki 50 bin euro ile kalmaz bu eğitim süreci..

benim ablam suan pilotluk okuyor ozel bir kurumda arkadaslarin dedigi dogru universite mezunu olmazsan kaptan pilot olamazsin bu sebeple acikogretimden bir bolume gidiyor.ucretleri ise dedigin gibi artabiliyor rahatca bir 80.000 dolari gozden cikarman gerekir ama kazanacagin paralara bakarsak pek bir onemi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SteeLs

quote:

Peki kaptan olunmasa sürekli 2. pilot olarak kalınsa. 2. pilotluğun maaşı 4-5 bin euro civarı mıdır diğer hava yolu şirketlerinde?

benim ablam suan pilotluk okuyor ozel bir kurumda arkadaslarin dedigi dogru universite mezunu olmazsan kaptan pilot olamazsin bu sebeple acikogretimden bir bolume gidiyor.ucretleri ise dedigin gibi artabiliyor rahatca bir 80.000 dolari gozden cikarman gerekir ama kazanacagin paralara bakarsak pek bir onemi yok.

Sevindim :) Ben zaten açık öğretim 2. sınıftayım AÖF ile bitirmek kabulse bu da kolay bir iş. Ablan hangi okula gidiyor acaba? Madem bilgin var rica etsem biraz bilgi verir misin? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arielortega77 -- 5 Kasım 2010; 12:36:11 >

• İş konusunda sıkıntı çekilmeyeceğinin garantisi yok, ne sartlar altinda hangi firmada çalışacağının da. Kredi çekip kursa veren sonra ayda 1 milyar maaşı kendine ayırıp gerisini bankaya öden tanıdıklarım bile var bu sektörde... Biraz da insanın kendine bağlı.

Ayrıca yabana atılmasın, bu işi sevmeden yapmayın... Çok sevin ve öyle yapın, maalesef son zamanlarda bunu gayrimenkulden farksız yatırım aracı olarak kullananlar gördüm... çok üzülüyorum

quote:

Dostum elbette ciddi para ve zaman gözden çıkacak. Umduğğunu bulamamak kısmını açmak lazım alsında bu ücreti verip kursa aktılanların yüzde kaçı başarılı yüzde kaçı başarısız oluyor bu bilgileri edinsek iyi olurdu.. Ki bence 50 bin euro bile az kesin daha yüksek bir bedeli vardır diye düşünüyorum.. İngilizce ise en kolay tarafı işin. Zaten hali hazırda seviyem Upper Intermediate, bu yola baş koyan adam Upper Advanced veya hangi seviye gerekliyse zorlanmadan ulaşır diye tahmin ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aviator007

İş konusunda sıkıntı çekilmeyeceğinin garantisi yok, ne sartlar altinda hangi firmada çalışacağının da. Kredi çekip kursa veren sonra ayda 1 milyar maaşı kendine ayırıp gerisini bankaya öden tanıdıklarım bile var bu sektörde... Biraz da insanın kendine bağlı.

Ayrıca yabana atılmasın, bu işi sevmeden yapmayın... Çok sevin ve öyle yapın, maalesef son zamanlarda bunu gayrimenkulden farksız yatırım aracı olarak kullananlar gördüm... çok üzülüyorum

quote:

Dostum elbette ciddi para ve zaman gözden çıkacak. Umduğğunu bulamamak kısmını açmak lazım alsında bu ücreti verip kursa aktılanların yüzde kaçı başarılı yüzde kaçı başarısız oluyor bu bilgileri edinsek iyi olurdu.. Ki bence 50 bin euro bile az kesin daha yüksek bir bedeli vardır diye düşünüyorum.. İngilizce ise en kolay tarafı işin. Zaten hali hazırda seviyem Upper Intermediate, bu yola baş koyan adam Upper Advanced veya hangi seviye gerekliyse zorlanmadan ulaşır diye tahmin ediyorum.

Tabiki haklısın sevmeden olmaz. Zaten ilk hedef gayrimenkul gibi yatırım amaçlı para kazanmak olsa o parayı buraya bağlayacağıma pek çok garanti yolla değerlendirebilirim. Sonuçta bu okullara gidip pilot olanlar var. İmkansız veya kimsenin yapamadığı bir şey değil, isteyen, imkanı olan vs. arkadaşlar için biraz bilgi alışverişi olsun bu konu.

• Hiç bir meslek mükemmel değildir. Pilotluk çok havalı gibi görünse de bazı yönleri en hevesli insanı bile tüketebilir, ama tam tersi de olabilir.

Bu meslek insanın hayatını kendi çevresinde şekillendirir, aileyi, boş vakti, kişisel hayatı, geleceği, hep kokpit camından izlersiniz. Maddi kazanç tamam, ama iyi düşünmek lazım. Eşiniz evde 9 doğuruyorsa, İstanbul'dan çıkıp Vana oradan Romaya gidiyorsanız (!) sonra istanbula döndüğünüzde hayat, sabah istanbuldan çıkarkenki gibi pırıl pırıl görünmez. Hele bir de o dönüşte fırtınada kalırsanız Tekirdağdan Yeşilköye gelişiniz 2 saat sürerse buyrun bakalım (TEM'den daha kısa sürerdi). Mecbur kalıp Gökçen'e hatta bir de bakmışsınız İzmir'e inmişseniz işte o zaman şenliğe gelin.

Tatile çıkarken karayolundan gidelim de 1000km de olsa ayağımız yere bassın dersiniz. Vs.

Ama istiyorsanız, imkanınız varsa, hiç durmayın girişin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviator007 -- 5 Kasım 2010; 12:55:59 >

• aviator007 güzel yazmışssın sanırım siz de havacısınız :) avatar'dan da belli zaten. Maddi olarak imkanım, manevi olarak da isteğim var ama konu hakkında bilgim yok... Teşekkürler bilgiler için :)
  • Bende bu konuyu ciddi olarak düşünüyorum.
    Pilotluğa çok ilgim var.
    Kaptan pilot bi abimizle de konuştum eğer istiyorsan olursun dedi.
    Bu sene üniversiteyi kazandım Akdeniz Üniversitesi.4 sene sonra mezun olup pilot kursa girmeyi planlıyorum.
    Hedefim THy yada Lufthansa gibi şirketlerde çalışmak.
    aviator007 bu konuda bilgili sanırım.Bilgilerini biraz daha bizimle paylaşırsan sevinirim.Neler yapmamız lazım?
    Şu anda üniversitedeyim ilk yapmayı düşündüğüm şey kurslara giderek ingilizcemi en üst seviyeye taşımak.
    Üniversitede de almanca ve rusça öğreniyoruz.Bitirdiğimde üç dilim olucak.Ne dersiniz olur mu benden pilot ?
  • iş hiç bulamama gibi birşey var mı benim merak ettiğim nokta o. mesela lisansı aldık, iş bulamadık. yıllar süren bişey mi olur yoksa illa bulur muyuz? yurtdışında yabancı firmalar nasıl bakıyor yabancı pilotlara? yani yurtdışında şansımız olur mu?
  • Pilotluk işi özel havayolundan mezun olur olmaz bitmiyor.Bir de type eğitimi var.O eğitime de 25 bin dolar vermeniz lazım(her havayolu şirketine göre farklılık gösterir.)Yani 50 bin euro özel havayolu + type eğitimi 75 bin euroyu gözden çıkarmalısınız.Bunun yanında iş garantisi yok.Type eğitimini almaya başlarsanız şanslısınız.
    Benim tavsiyem eğer üniv. mezunuysanız THY'nin yapmış olduğu pilotluk alımlarına başvurmanız.Hem ücret ödemeye yok hemde THY'ye 10 yıl boyunca çalışacağınıza dair sözleşme imzalıyorsunuz.Tabi bu o kadar kolay bir süreç değil.

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkliali

Bende bu konuyu ciddi olarak düşünüyorum.
    Pilotluğa çok ilgim var.
    Bu sene üniversiteyi kazandım Akdeniz Üniversitesi.4 sene sonra mezun olup pilot kursa girmeyi planlıyorum.
    aviator007 bu konuda bilgili sanırım.Bilgilerini biraz daha bizimle paylaşırsan sevinirim.Neler yapmamız lazım?
    Şu anda üniversitedeyim ilk yapmayı düşündüğüm şey kurslara giderek ingilizcemi en üst seviyeye taşımak.
    Üniversitede de almanca ve rusça öğreniyoruz.Bitirdiğimde üç dilim olucak.Ne dersiniz olur mu benden pilot ?

azim hırs irade güç içindee.neden olmasın dimi

• Kurs fiyatı+type fiyatı+tekrarlanan uçuş ücretleri+kitap paraları+sınav paraları =80bin euroyu gözden çıkartacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: platonn

quote:

Orijinalden alıntı: bjkliali

Bende bu konuyu ciddi olarak düşünüyorum.
    Pilotluğa çok ilgim var.

azim hırs irade güç içindee.neden olmasın dimi

Kes

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.