Şimdi Ara

Özel Hastanenin Ücret Talep Etmesi Normal Mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Olay benden bağımsız, bunlar olurken ben akrabalarımın yanında değildim. En kısa zamanda gideceğim ama şimdilik edindiğim bilgilere göre olay aşağıdaki gibi. Ücret talebi doğru mu / yasal mı, bu konularda bilgisi olan var mı?

Emekli bir hastamızı bir ilçede devlet hastanesine yatırdık (Karadeniz'de bir ilçe). Anjiyo makinemiz yok diyerek bizi il merkezinde bir özel hastaneye sevk ettiler. Burada da bir gece için 200 TL (yatak parası), anjiyo için 600 TL eko için de yine bir miktar ücret talep ediyorlarmış. İşlemler tamam, ücreti ödemezseniz yapmayacağız diye bir şey yok ancak taburcu olacakken önümüze çıkan fatura bu.

Devlet hastanesinden sevk edilmiş emekli bir hasta için ücret talebi doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 29 Aralık 2018; 12:20:22 >

• eğer parayı ödedi iseniz faturanızla beraber sgkya gidip görüşün.bildiğim kadarı ile özel hastaneye sevk yapıldı ise giderler sgkya ait.özel hastane ticarethanedir.ona göre davranmak gerekli.başhekim yada müdürle görüşüp sevkle geldiğinizi tedavi yapmıyoruz gibi tehditvari şeyleri sgkya taşıyacağınızı söyleyin.babamı özel hastaneye yatırmıştık,kendimiz gittik,daha taburcu olmadan para istenince babam olay çıkarmış ve bir haftalık ücreti silmişlerdi.size önerim önce sgkya giderek durumu anlatın.
  • aynı olay bizim başımıza geldi babamı devlet hastanesine kaldırdık anjiyo olması gerekiyormuş ama gece vakti doktor yok diye özel hastaneye sevk ettiler hastanede girişte 1600tl ücret olacak dediler ona tamam dedim buraya kadar pek bilmiyordum. daha sonra araştırınca eğer hastanın ölüm riski varsa özel hastanede olsa ücret alamazmış özellikle sevk edilen hasta, sevk olan bir hasta ölüm riski taşıdığı için hastane para almadan muayne ve tedavi etmek zorunda sağlık bakanlığı,sgk,özel sigorta şirketleri hepsini aradım hepsi aynı şeyi söyledi hastaneye durumu anlatınca biz size girişte ücret sööyledik o zaman kabul etmeyecektiniz gibi şeyler söylediler hastanede konuyla alakalı tam 4 saat uğraştım en sonunda polis çağırıyorum kanunu çiğniyorsunuz dedim böyle diyince tamam taburcu ediyoruz dediler.

haklını ara sağlık bakanlığına şikayet et haberciler felan çağıracağım de korkut
  • Teşekkürler cevaplar için.

Biraz itiraz etmişler ve ekstra bir ücret ödememişler, dediğim gibi ben hastaneye geç gidebildim. Bizim iş itirazla hallolmuş. Eğer bu konuyu ileride okuyacak olanlar varsa bilsinler ki böyle bir ücret alınması yasal değil, ödemeyin. 1 kişiden alsalar bile adamlar kar gözüyle bakıyor sanırım ki ücretler de az buz değil. Bir gecelik ücret + film + o bu şu derken bir asgari ücret bırakma ihtimaliniz var. Aynı parayı bir de SGK'dan alacaklardır muhtemelen.
  • Devletten sevk ile gitmişseniz para alamaz.Acile giren kişidende para alamaz özel hastane.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TMoE T kullanıcısına yanıt
    tamamdır geçmiş olsun yalnız sağlık bakanlığına şikayet etmeyi unutmayın ceza ödesinler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.