Şimdi Ara

Özel Hastanede Özel Sağlık Sigortası Olmasına Rağmen SGK Ücreti Kesilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Özel sağlık sigortamla özel hastaneye muayeneye gititm. İlk girişte bankodaki bayan sgk ya bağlı hastane olduklarından 100 tl ödeme yapmam gerektiğini söyledi. Ne alaka ben özel sağlık sigortamla muayene olacağım tamamını kapsıyor diyince bu sgk nın kestiği bir ücret dedi. Anlam veremedim ödedim ama bana illegal gibi geldi. Bilgisi olan var mı bu yasal bir ücret mi? Muayeneyi komple özel sağlık sigortam karşıladı 5 kuruş ödemedim.

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Sizinkisi özel sağlık değil tamamlayıcı sağlık sigortasıdır. Tamamlayıcıda sgk üzerinden muayene olunuyor. Kalan farkı da kendi sigortan tamamlıyor. Sadece ufak bir katılım payı alıyor devlet. Özel sağlık sigortasında ayakta tedavinin %100’ünü karşılamaz zaten hiçbiri. %80’i sigorta karşılıyor, kalan %20’yi sen ödüyorsun. Yatarak muayenede %100 karşılıyor.

İkisinin farklı avantajları var. Tamamlayıcıda yılda 10 muayene hakkın oluyor. Sadece anlaşmalı kurumlardan muayene olabiliyorsun. Özel sağlıkta kısıtlama yok. İstediğin yerden muayene olup faturayı sigortaya gönderebiliyorsun. Direkt sgk yerine geçiyor zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yok hocam tamamlayıcı dğeil ondan eminim. Ayakta tedavımın %100 unu karşıladı burası şu 100 tl hariç hiç biri ödemedim aslında.

Dünya üzerindeki canlıların, DNA zincirinde sadece dört Nükleotit bulunur. Her canlı varlık, bu dört temel yapı taşlarının değişik kombinasyonlarıyla yaratılmıştır. Bizim gen zincirimizde ise; Boşluklar vardır. Bunlar beşinci ve altıncı DNA Nükleotidir. Şu an gen aktarımını tamamladık, yeni bir tür yaratmayı başardık, Bu tür insan ile uzaylı melezidir,
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Bazı hastanelerde de özel anlaşma oluyor. Anlaşmalı sigortalara hem öss, hem tss uyguluyor. Benim de öss mesela. Çoğu hastanede %20 ödüyorken bazı hastanelerde katılım harici hiçbir şey ödemiyorum. Özellikle sormuştum benim sigorta öss ama benden %20 almıyorsunuz diye. Onlar da pek anlamadı. Sonunda mantıklı bir şekilde açıklayan bir görevli çıkmıştı. Sizin sigortayla hibrit anlaşmamız var, ödemeniz gereken kısmı da tamamlayıcı üzerinden alıyor demişti. Ekstra bir katılım ödüyoruz o durumda da.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.