Şimdi Ara

Oyunumuz Türkçe ! [Kanuni Dayanağımız var] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
20
Favori
51.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
413 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Türkiye yerli oyunlardan 700 milyon dolar kazandı

    Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Türk gençlerinin akıl teriyle yazılımını gerçekleştirdiği, katma değeri yüksek yerli oyunlarda 2017 yılı ihracatı önceki yıla göre yüzde 40 artarak 700 milyon dolara ulaştı." dedi.



    Türk oyun geliştiricilerin 2017 ihracatı önceki yıla göre yüzde 40 artarak 700 milyon dolara ulaştı. Art arda ihracat rekorları kıran sektör, bu yıl 1 milyar dolarlık ihracat hedefliyor.

    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın dört bir yanında ilgi gören oyunlara imza atan Türk oyun geliştiricilerin, ihracatta yakaladıkları başarıyı artırarak sürdürdüğünü ifade etti.

    Oyun geliştirme sektörünün, ortaya koyduğu projelerle bir yandan oyunseverlerin beğenisini kazanırken diğer taraftan dış ticarette fark yarattığını vurgulayan Zeybekci, "Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) verilerine göre, sektör, 2016’da bir önceki yılki ihracatını yüzde 25 artırarak 500 milyon dolar rakamına ulaştı. Bu, sektörün ihracat rekoru olarak kayıtlara geçti. Türk oyun geliştiricilerin oyunlarına artan ilgi, mevcut oyunlara yenilerinin eklenmesiyle geçen yıl yeni ihracat rekoruna imza atıldı. Sektörün ihracatı 2017’de bu kez yüzde 40 artarak 700 milyon dolara ulaştı." diye konuştu.

    Sektörün ihracatta her yıl yeni rekorlara imza attığına dikkati çeken Zeybekci, şunları kaydetti.

    "Türk oyun geliştiricileri 2023 yılına yönelik 2,5 ile 10 milyar dolar arası ihracat hedefini de koruyor. Türkiye’den çıkan oyunlar yakaladıkları ihracat başarısının yanında geçen yıl birçok prestijli uluslararası yarışmadan ödülle döndü. Art arda ihracat rekorları kıran sektör, bu yıl 1 milyar dolarlık ihracat hedefliyor. Bizler de Ekonomi Bakanlığı olarak oyun yazılım sektörüne yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz."

    "Oyunlar ülkeye döviz kazandırıyor"
    TOGED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkin de Türkiye’de geliştirilen oyunlara uluslararası alanda gösterilen ilginin artarak sürdüğünü söyledi.

    Erkin, mevcut oyunların yeni sürümlerinin, bunun yanında ciddi bir takipçi kitlesine ulaşan bireysel geliştirici ve oyun şirketlerinin yeni oyunlarının tüm dünyada merakla beklendiğini ifade etti.

    Uluslararası alandaki bu ilgiyi ülkeye döviz kazandıran bir faaliyete dönüştürmekten mutlu olduklarını dile getiren Erkin, hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

    "Sektör de insan kaynağı ihtiyacı da büyüyor"
    Erkin, bundan sonraki süreçte Türkiye'nin global oyun pazarından aldığı payı artırmak için çaba göstereceklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

    "Sektör ve firmalarımız büyüdükçe insan kaynağı ihtiyacımız da büyüyor. Öyle ki öğrenimleri süresince oyun geliştirmenin çeşitli alanlarına yönelik çalışmış, somut işlere imza atmış herkese sektörde kapılar açık. Bundan sonra hem sektörümüzü büyütmeye hem de ihtiyaç duyulan insan kaynağının yetiştirilmesine çalışacağız."



    https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/turkiye-yerli-oyunlardan-700-milyon-dolar-kazandi/1138416




  • Algenthor kullanıcısına yanıt
    Aslında biz muhatap olmayacağız. Biz heyet yada mahkemeye taşıyacağız durumu, yani muhatabımız hukuk birimleri. Aral yada Sony, kimin oyunuysa artık gelip savunma yapacaklar. KArar kesinleştikten sonra da emsal kabul edip bakanlık tarafından dağıtımcıların uyarılmasını gerekirse yaptırım yapılmasını isteyeceğiz.


    Artık sona geliyoruz, farklı uzmanlıklardı ama birkaç avukat ve mevzuatlara hakimiyet açısından bir yeminli mali müşavirle görüştüm. Çok olumlu baktılar duruma. Ramazandan sonra thh'ye taşıyorum durumu.
  • Algenthor kullanıcısına yanıt
    Bu ülkeye faydası dokunacak birçok şeyi engellemiştir kendileri sırf zarar bir firma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matmma

    Neredeyse tamamladım. Thh’ye gidiyorum yakında.


    Hangi oyun ve dağıtım üzerinden gidelim? Aral mı Sony mi?

    Alıntıları Göster
    SONY hocam Sony sen gir bence. Aral oyunları (pc ) en azından yama oluyor. Don durum ne oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuna kadar haklisiniz. Asla vazgecmeyin. Sizinle ayni seyi dusunen binlerce kisi var ama onlar sesink cikarmiyor . Hep baskarindan bekliyoruz. İcimizde vatan kilciklara bakmayin. Para kazaniyor sirketler paraaaaaaa. 2-3 fan birlesip yaptigi altyaziyi milyar dolarlik sirket bir zahmet yapiversin. Binlerce satiyor populer oyunlar. Oyun rakamlari ortada. Yok Satmiyor yok korsan aliyoruz diye mamal okumasin kimse. Ps4 satislari belli.



    Sinemaya gidip 20-30 tl odeyip ingilizce altyaziyla film izliyor musunuz?



    Milyon tl kazaniyorsan bir kac bin lira harcayip tr altyazi ekleyiversinler. Seve seve yapmiyorsan kanun/yonetmelikle zorla yaptiralim.



    Yaptiginiz isin onemi cok buyuk.

    Saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkishairboy

    Sonuna kadar haklisiniz. Asla vazgecmeyin. Sizinle ayni seyi dusunen binlerce kisi var ama onlar sesink cikarmiyor . Hep baskarindan bekliyoruz. İcimizde vatan kilciklara bakmayin. Para kazaniyor sirketler paraaaaaaa. 2-3 fan birlesip yaptigi altyaziyi milyar dolarlik sirket bir zahmet yapiversin. Binlerce satiyor populer oyunlar. Oyun rakamlari ortada. Yok Satmiyor yok korsan aliyoruz diye mamal okumasin kimse. Ps4 satislari belli.



    Sinemaya gidip 20-30 tl odeyip ingilizce altyaziyla film izliyor musunuz?



    Milyon tl kazaniyorsan bir kac bin lira harcayip tr altyazi ekleyiversinler. Seve seve yapmiyorsan kanun/yonetmelikle zorla yaptiralim.



    Yaptiginiz isin onemi cok buyuk.

    Saygilar
    Duygularım tercüman oldun be kardeşim. 3 kuruşluk altyazıyı yapmaktan aciz herifler. Bunun ekonomik bir açıklaması yok. Ya tembellik yada siyasidir. Şu salak durumu bile savunan Bazı cellat sevdalılarına inat arkandayım kardeş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Neden ramazandan sonraya bıraktın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sektörde çalışan türkçe oyun çeviri yapan firmalardan 23studio'da çalışan sait adlı kardeşimiz bu oyunların türkçe olma durumuyla ilgili güzel bir açıklama yapmış. Onun bu konuyla ilgili dediklerini okursanız burada size "oyun satmıyor o yüzden türkçe olmuyor" diyenlerin ne demek istediğini de anlayabilirsiniz bence. Bu işlerin maillerle bilmemnelerle olmayacağını kendi de yazmış zaten. En fazla burada birbirimizi kandırırız malesef.

    "Arkadaşlar,

    Şimdi bu tartışmalara hiç girmemeye çalışıyorum fakat hem bu çeviride bulunmuş biri olarak, hem de 24 ülkede faaliyet gösteren uluslararası bir şirketin yeni ülkelere girişiyle ilgilenen departmanında çalışan biri olarak konu ile ilgili bir iki kelam edeceğim. İyi okuyun:

    Öncelikle, paranın dini, dili, milliyeti yoktur ama profesyoneller yüksek riski sevmez. Ubisoft gibi bir şirkette çalışmayan birinin böyle şirketlerin aldığı kararları anlaması zor. O yüzden size bunu örneklerle anlatacağım.

    Örneğin, bir Türk şirketi olan LC Waikiki'nin 193 milyon nüfusu olan ve Türkiye'nin kadim dostu, halkı bize kurtuluş savaşımızda yardım etmiş Pakistan gibi bir ülkede SIFIR mağazası varken, 3 milyon nüfusu olan Türkiye'nin ezeli düşmanı, sınırları kapalı, diplomatik misyonu bulunmayan Ermenistan'da 4 mağazası var ve bu sayı az değil ülkenin durumu bu kadar zaten yani açabildikleri kadar açmışlar. Şimdi sizin mantıkla baktığımızda Waikiki'nin dost Pakistan'ı mağazayla doldurup, düşman Ermenistan'da hiç mağaza açmaması lazımdı.

    Sizce Ubisoft neden ilk olarak yeni bir oyuna değil de 3 yıllık bir oyuna Türkçe desteği getirdi? Çünkü bu oyunun Türkiye satışları kendini zaten kanıtlamıştı, çevirinin maliyetini zaten çıkarmıştı. Oyun belli ki sevilmiş çok sattı bir de Türkçe desteği getirelim satışları uçuralım dediler muhtemelen. Yani ben Ubisoft olsam ben de korsan oynanması mümkün olmayan satışı kendini kanıtlamış bir oyunla başlarım.

    Farklı dillere sonradan destek gelip Türkçe'ye gelmemesini de açıklayayım. Acaba Ubisoft Türkiye'de AC Syndicate 5.000 sattı Türkçe desteği getirelim parası neyse verelim sorun değil, satış ne kadar yükselecek bakalım mı der? Yoksa AC Revelations Çin'de 100.000 sattı, 6 yıl oldu çıkalı ama olsun zaten kendini kanıtladı Çince de ekleyelim karı maksimize edelim mi der? Aklı başında bir iş sahibi ne olacağı belli olmayan bir işe yatırım yapmaz, kendini kanıtlamış bir işe yatırım yapar.

    Yani işler sizin gördüğünüz gibi gelişmiyor büyük şirketlerde. Bu adamlar bu işi hobi olarak yapmıyor. Bu adamlar para kazanmak için varlar. Ayrıca halka açık bir şirket Ubisoft. Yani hisseleri borsada işlem görüyor bu yüzden yaptıkları her hareketin hesabını hissedarlara vermek zorundalar.
    Alın bakın burada Ubisoft'un ciğerinin içine kadar her bilgiyi halka açık olarak bulabilirsiniz: https://www.ubisoft.com/en-us/company/investor_center/index.aspx
    Bakın 2017 yıllık raporunun başında CEO'dan hissedarlara yazılan yazıda Assassin's Creed filmini çıkararak Assassin's Creed oyunlarının satışını %30 artırdık yazıyor:
    https://prnt.sc/jibdix Büyük şirketlerin düşünme şekli bu.

    Ha o zaman biz ne yapacağız onu da anlatayım. Ubisoft'un 10.000 çalışanı var. Benim çalıştığım şirketin ise 11.000 çalışanı var. Attığınız mailler, yapılan imza kampanyaları Ubisoft gibi bir şirket için hiçbir şey ifade etmiyor. Karar verici kişiye gelene kadar belki on kademe var, sizin mailler ikinci kişiye ulaşabiliyorsa iyi.
    Onlar için anlam ifade eden tek şey satışlar. AC Türkçe olsun diyen 50.000 imza bulmak yerine AC'yi şu anki haliyle parasını verip alacak 15.000 kişi bulabilirseniz AC Türkçe olur.

    Ha günümüz şartlarında oyunlar iyice lüks haline geldi. Benim param değerli, ben dil desteği olmayan oyunu almam boykot ederim diyorsan sonuna kadar saygı duyarım. Ama hem boykot ediyorum deyip hem de oyunu korsan oynamayacaksın. Bunu yapan sadece kendini kandırır. Almayacaksan başka yolla da oynamayacaksın.

    İnşallah demek istediğimi anlamışsınızdır. Şimdi Rainbow Six satışlarını en az iki katına çıkarmazsak, bundan sonra resmi Türkçe destekli AC, Far Cry ve diğer Ubisoft oyunlarını rüyamızda görmeye devam ederiz. Tabii herkesin parası ve kararı kendine ait.

    AC yamasının korsanda çalışmayacak olması da bana ait bir seçim değil ama uyumsuz olmasına sevindim, elimde olsa ben de çalışsa bile uyumsuz hale getirirdim. O kadar uğraşıp kendi ayağıma sıkmış olmak istemem.

    Diyeceklerim bu kadar. "



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 28 Mayıs 2018; 21:9:36 >




  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Yahu temcit pilavı gibi aynı şeyi yazmışsın yine bu konu defalarca konuşuldu bizim satış rakamımızla ilgimiz yok nasıl Avrupa'daki en uyduruk dillerde bile desteği var çünkü yasal zorunluluk var şirketlerin insafına bırakılmıyor. Türkiye'de de yasal bir zorunluluk var ve bu yasaya işlerlik kazandırmaya uğraşıyor herkes şuanda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sybercomp

    Yahu temcit pilavı gibi aynı şeyi yazmışsın yine bu konu defalarca konuşuldu bizim satış rakamımızla ilgimiz yok nasıl Avrupa'daki en uyduruk dillerde bile desteği var çünkü yasal zorunluluk var şirketlerin insafına bırakılmıyor. Türkiye'de de yasal bir zorunluluk var ve bu yasaya işlerlik kazandırmaya uğraşıyor herkes şuanda
    öyle bir şey yok kim uydurdu bunu ? kaynak var mı bununla ilgili?

    koskoca avrupa da 64 tane ülke var ama gta 5 için bakacak olursak dil desteği olarak sadece 5 avrupa ülkesini içeriyor mesela. Bu sadece bir örnek. Rockstar games kanunlara karşı mı geldi yani dil eklemeyerek?

    ha gerçekten yasayla böyle bir adım atılabiliyorsa bilemem ama öyle avrupada bir zorunluluk yok benim bildiği kadarıyla.

    arkadaş avukatlarla falan görüşmeye başlamış . Umarım dediği gibi bir yasal adımlarla bu iş çözülebilir ama bana zor ve sancılı bir süreç gibi geliyor. Ayrıca bu işler de avukatların pek çoğu hinlik yapıyor. Şimdi tamam demişlerdir çünkü her türlü işi kabul ediyorlar severek ama yavaş yavaş harç parası, bedel parası, bilmem ne parası falan istemeye başlarlarsa asıl niyetleri ortaya çıkar

    gönül ister ki bu iş olsun tabi eğer yasal yönden böyle bir imkan varsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 28 Mayıs 2018; 22:11:45 >




  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Avrupa birliğinden bahsediyorum avrupa ülkesi derken. Araştırırsan görürsün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Keşke o arkadaş iki fanın bile yapabildiği altyazının maliyetini de yazsaymış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlıktan çok ümitliyim. Türkçe kullanma kılavuzunun zorunlu tutulması gibi düşünün.
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Öncelikle 23Studios kar amacı olan ticari bir şirket. Bununla birlikte (oyun sektörü için konuşuyorum) 23Studios oyun firmalarını eleştiremez, tavır alamaz ve bir yaptırımı olamaz. Şimdi bu bilgiyi bir kenara koyalım.

    Çok şey söyleyip hiçbir şey anlatmamış.

    Verdiği örnek yanlış. Öncelikle tekstil ve yazılım sektörünün dinamikleri çok farklı. Hadi bunu bir kenara bırakalım. Neden Pakistan’da mağaza açmadığını Ermenistan’a mağaza açtığını söylemiyor. Kenya’nın durumu Pakistan’dan daha kötü ama mağazaları var mesela.

    Rainbow Six Siege’in ne kadar sattığını söylemiyor. Çünkü bu oyundan fazla satıp Türkçe’ye çevrilmemiş Ubisoft oyunları var.

    Çeviri maliyetini yüksek risk olarak gören birinin büyük şirketlerin aldığı kararlardan bahsetmesi de gülümsetti. Ben söyleyeyim, amazon.com kurulduğunda 6 sene kar edememeyi göze alarak çıktı yola. Müşteri memnuniyetini bağımlılık haline getirerek de devam ediyor. Her müşteri sorununda eline hesap makinesini alsaydı herhalde 23Studios büyüklüğünde bir şirket olarak kalırdı.


    EKLEME: Bu arada 23Studios Sait kim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 29 Mayıs 2018; 14:42:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • sybercomp S kullanıcısına yanıt
    Zaman meselesi hocam. Bu konuyu açmamla beraber işyerinde bir yoğunluk oluştu, şehirdışı gezileri vs. derken ancak zaman bulabiliyorum. Ramazandan sonra işler biraz yavaşlar, millet talil moduna girer. Ben de daha iyi odaklanma fırsatı bulurum o dönemde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matmma

    Öncelikle 23Studios kar amacı olan ticari bir şirket. Bununla birlikte (oyun sektörü için konuşuyorum) 23Studios oyun firmalarını eleştiremez, tavır alamaz ve bir yaptırımı olamaz. Şimdi bu bilgiyi bir kenara koyalım.

    Çok şey söyleyip hiçbir şey anlatmamış.

    Verdiği örnek yanlış. Öncelikle tekstil ve yazılım sektörünün dinamikleri çok farklı. Hadi bunu bir kenara bırakalım. Neden Pakistan’da mağaza açmadığını Ermenistan’a mağaza açtığını söylemiyor. Kenya’nın durumu Pakistan’dan daha kötü ama mağazaları var mesela.

    Rainbow Six Siege’in ne kadar sattığını söylemiyor. Çünkü bu oyundan fazla satıp Türkçe’ye çevrilmemiş Ubisoft oyunları var.

    Çeviri maliyetini yüksek risk olarak gören birinin büyük şirketlerin aldığı kararlardan bahsetmesi de gülümsetti. Ben söyleyeyim, amazon.com kurulduğunda 6 sene kar edememeyi göze alarak çıktı yola. Müşteri memnuniyetini bağımlılık haline getirerek de devam ediyor. Her müşteri sorununda eline hesap makinesini alsaydı herhalde 23Studios büyüklüğünde bir şirket olarak kalırdı.


    EKLEME: Bu arada 23Studios Sait kim?
    bizi cahil sanıp ahkam kesmiş bu sait kimse yada hayali bir kişiyse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alt yazı kesinlikle yasal zorunluluk haline gelmeli,Destekliyorum.
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Sinemalarda filmlere altyazı koymak için önce satışların artması mı bekleniyor? Aynı mantık oyunlarda da geçerlidir.
  • Az önce duyurulan Forza Horizon 4'ün türkçe seslendirme ile geleceği açıklandı.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 11 Haziran 2018; 1:2:19 >
  • up ulan up yetti artık canımıza bu durum 300 lira verip türkçe altyazı olmayan oyunu alıyoruz
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.