Şimdi Ara

Oyunlarda Takılma (Stuttering) Problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
5.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Technics

quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sync kapalıyken de oluyor bende, vsync sorunu değil sürücü sorunu diye tahmin ediyorum.

660ti ghost recon oynarken 560 ti top'ta görmediğim anlık çakılmalar mevcut, sık değil ama oluyor. enteresan ama alt+tab süresi de uzadı.

Evet V sync kapalıykende sorun devam ediyor Vsync açıldığında çok artıyor benim test ettiğim oyunlarda. Benim ve diğer yabancı forumlardaki arkadaşların görüşü BURAYA DİKKAT BOOST bu problemi yapıyor. Yani ekran kartının belli bir yüzdesi kullanılacağı yerde kart hem yüzdesini hemde saat hızını düşürüyor. Bu da fps düşüşlerine sebep oluyor. Kapatma yöntemleri pek bir işe yaramıyor çünkü power limite göre sürücü dalgalanmayı yapıyor.

yeni nesil kartlar beraberinde yeni teknolojilerle gelir, bahsettiğimiz kartlar güçlü ve düşük enerji tüketimiyle çok özel kartlar gerçektende, bu şekilde optimizasyon sorunları ilk aylarda olur, çıkacak firmware ve sürücülerle giderilecektir, ss alın içiniz rahat olsun.

Mayıs ayında rapor edilmiş bir sorun V sync sorunu yami NVIDIA biz düzelttik diyor. Sürücü notlarına bakarsanız sorun giderildi deniyor. Çözüm geleceğini sanmıyorum bir araştırın isterseniz

yanlış yere odaklıyorsunuz kendinizi hala

sorun vsync kapalı ikende oluyor dedim sizde yaşadığınızı teyid ettiniz, hal böyle iken sorunu hala vsync ile iliştiriyorsunuz ki alakası yok,
    vsync kapalı iken de olan bir sorun vsync sorunu değildir..

ben mayıs ayında 560ti top kullanıyordum bir vsync sorunu hatırlamıyorum bile, belki o aralar çok oyunlara bakamadığımdandır,

sorun 6x veya 660x serisinin sürücü veya optimizasyon sorunu gibi görünüyor diyorum.
    kaldı ki 660lar ağustos gibi çıktı yanılmıyorsam

Hocam sorun sadece V sync demiyorum zaten ki , NVIDIA stuttering olayını çözdüğünü belirtmiş zira bende NVIDIA ya mail attım sorunla ilgileneceklerini söylediler fakat sorun giderilemedi. Sorun GTX 680 , GTX 670 GTX 660 Ti GTX 660 da var ve mayıstan beri sürücü bekliyor benim şahsen inancım kalmadı. GTX 500 serisinde herhangi bir sorundan bahsedilmemiş hiç bir yerde. Kaldı ki olması da muhtemel. Sorunun yaşanma yüzdesi yarı yarıya olunca feedbackleri nasıl değerlendiriyor bu NVIDIA bilmiyorum ama 6 aydır da aynı sorunla oyun oynanmaz be kardeşim. Sizden ricam biraz araştırmanız.

farklı sorunlardan bahsediyoruz :)
    bahsettiğim sorun, internette adı geçen sizin dile getirdiğiniz sorundan farklı, siz evet vsync kapalıykende oluyor deyince aynı şeyden bahsettiğimizi düşündüm, benim bahsettiğim şey ekranın 1-2 saniye tamamen donması.. bu sorun optimizasyon sorunu olarak adlandırdığım sorun, giderileceğine eminim. sizin bahsettiğiniz şeyi bazı oyunlarda görüyorum ama hepsinde değil, bu oyunla alakalı bir durum mu, nvidia cephesiyle mi alakalı net bir şey söylemem mümkün değil. nvidia yı pek sevmeyerek kullananlardan birisiyim, ama feedbacklere atiden daha fazla önem vererek geri döndüklerini bu sebeple daha fazla sürücü çıkarttıklarını biliyorum.

Tamamdır hocam anladım sizi

• quote:

Öncelikle bu başlığı açmamın sebebi ya bu sorun sadece bana denk geliyor yada Vsync kullanmadığınız için siz rastlamıyorsunuz yada önemsemiyorsunuz. Şimdi konuya geleyim test sistemleri ;

i7 3770K GTX 670 , GTX 660Ti , GTX 660 , Asus P8Z77 v PRO anakart 16 gb vengeance 1600 mhz ram 1100 watt psu Philips monitor bu 3 kart için denendi ;

phenom x4 955 GTX 670 , GTX 660Ti , GTX 660 , MSİ anakart 6 gb ram 650 watt gerçek psu vs samsung monitör yine bu üç kart için denendi ;

E5200 3.2 ghz 4 GB RAM 9800 GT , 9500 GT 8600 GTS 450 watt gerçek psu vs

T9300 4GB RAM 8700M GT ekran kartı ;

Q9000 4gb ram GTS 160M ekran kartı ;

Takılma sorununu dünyada yaşayanlar var GTX 600 series stuttering yazarsanız karşınıza çıkacaktır ;

http://www.youtube.com/results?search_query=gtx+670+stuttering&oq=gtx+670+st&gs_l=youtube.3.2.0l4.280.7207.0.10026.14.13.1.0.0.1.752.3355.3-3j2j1j1.7.0...0.0...1ac.1.qoHcXSDg20U

Denenen oyunlar orjinaldir: Battlefield 3 , BF2BC , NFS Most Wanted New , Batman Arkham Asylum ve Arkham City , Far Cry 2 , Croyostasis , Rayman Origins , (Güçsüz kartlarda takdir edersiniz ki BF3 testi yapılmamıştır )

Tüm bu oyunlarda fps 60 ı geçtiğinde tearing olmaması için v sync açıldığında fps oyun içinde anlık 59 58 veya 56 ya düştüğünde takılma meydana geliyor aynı micro stutter gibi ama daha şiddetli yani daha çok rahatsız ediyor , v sync i kapattığınızda tabi bu sorun kayboluyor ama kaybolmuyor özelliklede oyun kendi içinde V sync ayarını yapıyorsa ( NFS Mostwanted , Rayman ) gibi.

Yukarıda jki tüm sistemlerde bu sorun var ve hepsinde de 300 serisi driverlar yüklü , şimdi size sorum bu sorunu yaşayan var mı yada farkında olmayan ? Rica etsem bir test edebilir misiniz ? Ben 5 farklı sistemde bu sorunu gördüğüm için artık size sorma ihtiyacı hissettim. Yorumlarınız ve testleriniz bekliyorum

Farklı mönitörlerde denedinmi? Monitor sürücünü tam yüklemeyi denedinmi?

VSync Monitorun tarama frenkansı ile oyunu senkronize eder. Kendimden örnek vereyim.

Benim monitorum 22'' 1680x1050 Bu çözünürlikte ekran ayarlarından çıkış 60hz olarak görünsede monitorun osd si bunu 59.7 gösteriyor. Bu bazı monitorlerin taram frekanslarını NTSC uyumlu yapmasından kaynaklatıyor.
    http://support.microsoft.com/kb/2006076

Bu durumda 60hz gibi görünsede vsnyc göre bazen fps baze 60 bazen 59 görebilirsin. Bu zaten kare atlaması yapar. Oyun motoru iyi değilse zaten zaten kesin kare atlaması yapar. Yaşadığım gibi.
    O zaman tam 60hz çözünürlük bulup mesela LCD tvde..

• quote:

Orijinalden alıntı: IUnknown

quote:

Öncelikle bu başlığı açmamın sebebi ya bu sorun sadece bana denk geliyor yada Vsync kullanmadığınız için siz rastlamıyorsunuz yada önemsemiyorsunuz. Şimdi konuya geleyim test sistemleri ;

i7 3770K GTX 670 , GTX 660Ti , GTX 660 , Asus P8Z77 v PRO anakart 16 gb vengeance 1600 mhz ram 1100 watt psu Philips monitor bu 3 kart için denendi ;

phenom x4 955 GTX 670 , GTX 660Ti , GTX 660 , MSİ anakart 6 gb ram 650 watt gerçek psu vs samsung monitör yine bu üç kart için denendi ;

E5200 3.2 ghz 4 GB RAM 9800 GT , 9500 GT 8600 GTS 450 watt gerçek psu vs

T9300 4GB RAM 8700M GT ekran kartı ;

Q9000 4gb ram GTS 160M ekran kartı ;

Takılma sorununu dünyada yaşayanlar var GTX 600 series stuttering yazarsanız karşınıza çıkacaktır ;

http://www.youtube.com/results?search_query=gtx+670+stuttering&oq=gtx+670+st&gs_l=youtube.3.2.0l4.280.7207.0.10026.14.13.1.0.0.1.752.3355.3-3j2j1j1.7.0...0.0...1ac.1.qoHcXSDg20U

Denenen oyunlar orjinaldir: Battlefield 3 , BF2BC , NFS Most Wanted New , Batman Arkham Asylum ve Arkham City , Far Cry 2 , Croyostasis , Rayman Origins , (Güçsüz kartlarda takdir edersiniz ki BF3 testi yapılmamıştır )

Tüm bu oyunlarda fps 60 ı geçtiğinde tearing olmaması için v sync açıldığında fps oyun içinde anlık 59 58 veya 56 ya düştüğünde takılma meydana geliyor aynı micro stutter gibi ama daha şiddetli yani daha çok rahatsız ediyor , v sync i kapattığınızda tabi bu sorun kayboluyor ama kaybolmuyor özelliklede oyun kendi içinde V sync ayarını yapıyorsa ( NFS Mostwanted , Rayman ) gibi.

Yukarıda jki tüm sistemlerde bu sorun var ve hepsinde de 300 serisi driverlar yüklü , şimdi size sorum bu sorunu yaşayan var mı yada farkında olmayan ? Rica etsem bir test edebilir misiniz ? Ben 5 farklı sistemde bu sorunu gördüğüm için artık size sorma ihtiyacı hissettim. Yorumlarınız ve testleriniz bekliyorum

Farklı mönitörlerde denedinmi? Monitor sürücünü tam yüklemeyi denedinmi?

VSync Monitorun tarama frenkansı ile oyunu senkronize eder. Kendimden örnek vereyim.

Benim monitorum 22'' 1680x1050 Bu çözünürlikte ekran ayarlarından çıkış 60hz olarak görünsede monitorun osd si bunu 59.7 gösteriyor. Bu bazı monitorlerin taram frekanslarını NTSC uyumlu yapmasından kaynaklatıyor.
    http://support.microsoft.com/kb/2006076

Bu durumda 60hz gibi görünsede vsnyc göre bazen fps baze 60 bazen 59 görebilirsin. Bu zaten kare atlaması yapar. Oyun motoru iyi değilse zaten zaten kesin kare atlaması yapar. Yaşadığım gibi.
    O zaman tam 60hz çözünürlük bulup mesela LCD tvde..

3 farklı monitörde denendi mesajımı tam okumadınız sanırım

• quote:

....i mesajımı tam okumadınız sanırım

Sanırım bende aynı şeyi benimde yazmam gerekiyor!
  • O öve öve bitirilemeyen Nvidia sürücülerinin aylardır bu sorunu aşamamış olması aklıma problemin donanımsal olabileceği ihtimalini geitiriyor.
    Üst segmentte Watt başına Performansta her ne kadar başarılı ürünler sunulmuş gibi gözüksede kartların stabilite sorunları olduğunu düşünüyorum.
    Hele ki kartlara voltaj verilmesinin engellenmesi oldukça manidar.
  • Bunu, yeni nesil kartların ilk incelemelerinden kısa bir süre sonra, Türkiye'ye ise henüz geldiklerinde söylemiştim. O zamandan beridir de söylüyorum. Keşke yanılsaydım ama zaman beni teyid ediyor. O yazılarımın dozajını sonradan artırmıştım ve en yoğun olarakta şu iki konuda yazmıştım. Dikkatinizi çekerim; konulardan biri Mayıs, diğeri ise Temmuz ayında açılmış. Bu iki konuda geçen mesajlarımda var mıydı hatırlamıyorum ama o konularda olmama ihtimaline binaen şunu da belirteyim. Bir de şöyle bir mesajım vardı: "Yeni nesil bu GPU'ların kırılganlıkları sebebiyle, 1 yıla kadar yüksek oranda arıza sayısıyla karşılaşmamız muhtemel."

Tabi ben bunları yazdığımda henüz voltaj kısıtlaması gündemde bile yoktu. Nvidia'nın kendi kartlarına voltaj sınırlaması getirmesini, muhtemel arızaların sayısını azaltmaya yönelik geçte olsa bir tedbir olarak yorumladım kendimce.

Buyrun konulara: GTX 680 Alcakların Dikkatine, GPU Pazarında İşler Kesat

• quote:

sync kapalıyken de oluyor bende, vsync sorunu değil sürücü sorunu diye tahmin ediyorum.

660ti ghost recon oynarken 560 ti top'ta görmediğim anlık çakılmalar mevcut, sık değil ama oluyor. enteresan ama alt+tab süresi de uzadı.

Bu yoruma dikkat beyler
  • İncelemeye aldım bu konuyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batman Arkham City'deki stuttering problemi hakkında:

http://carnage86.wordpress.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carnage86 -- 18 Ocak 2013; 21:08:36 >
  • Tüm bu sorunların sebebi, tampon bellek çakışmaları olabilir. Ekran çözünürlüğünüzü 1920 x 1080 yerine 1900 x 1080 ya da benzeri çok az değişik olarak ayarlayıp tekrar deneyiniz.
  • Aynı sorundanmı bahsediyoruz bilmiyorum ama bendede vsync kapatınca oyunlarda dalgalanmalar oluyor açıncada fps sabitleniyor bu seferde 60 fpsden 55 lere aniden düştügünden takılma hissi veriyor nasıl düzeltebiliriz
  • vsync açacaksanız triple buffer yapmanız lazım akıcılı kiçni. .d3d overrider ile.

nvidia kart kullanalara ise özellikle GTX 600. önerim adaptive vsync kullanmanız.. nvidia nın teknolojisi ve ben kullanıyorum memnunum
  • 3 farkli monitorde denedim demissiniz. Aralarinda 120 Hz olan bir monitor var miydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı olay bende de oluyor bf3 single playerda sorun yok ama multide vyscn açık olsa da kapalı olsada fps 60-70-80 ne olursa olsun takılıyor hissi veriyor.oynanışa direkt etki ediyor.adamı bezdiriyor.daha sonra küfür edip oyundan çıkıyorum.Ben monitör yerine lcd tv kullanıyorum.1920*1080 60hz de.İyi bir monitör mü amak lazım acaba tvden kaynaklı bir problem olabilir mi?ekran kartım gtx 670 1000 tl yeyakın para verşiyoruz performans yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mss1905

Aynı olay bende de oluyor bf3 single playerda sorun yok ama multide vyscn açık olsa da kapalı olsada fps 60-70-80 ne olursa olsun takılıyor hissi veriyor.oynanışa direkt etki ediyor.adamı bezdiriyor.daha sonra küfür edip oyundan çıkıyorum.Ben monitör yerine lcd tv kullanıyorum.1920*1080 60hz de.İyi bir monitör mü amak lazım acaba tvden kaynaklı bir problem olabilir mi?ekran kartım gtx 670 1000 tl yeyakın para verşiyoruz performans yok.

aynı sorun bende de var önceki ekran kartım amd 5870 ti böyle bir sorun yaşamıyordum gigabyte ın 3 gb lik modeli olan gtx 660ti ekran kartına geçtim bf3 te multi playerde fps değerleri 100-120 arası gayet akıcı ancak sturring sorunu yaşıyorum ve dediğiniz gibi oynanışa etki ediyor sinir oluyorum sanki biri arkadan beni tutyor 1-2 saniyeliğine sonra bir şey olmamış gibi devam ediyor ancak oyun içinde çok sık oluyor. çözümü var mı

• Msi afterburner yükledim oradan fps yi 60 a sabitledim.Ekran kartına ve işlemciye overclock yaptım.Oyunda fov ayarını 90 a getirdim(1920*1080 çözünürlük için 90 en iyisiymiş sen hangi çözünürlükte oynuyorsun.)Motion blur efektini off yaptım diğer ayarlar ultra mssa 4x v-sync off en son driver kurulu.Open screen adjust da ekranı daralttım,internete kablosuz olarak bağlanıyordum kabloluya geçtim.Bunları yaptım düzelme oldu.64 kişilik serverlarda kasılma oluyor ama idare eder.16lık ve32 kişilikserverlarda durum iyileşti.
  • AA'yı kapatıp ve ULTRA yerine Hıgh yaparsanız daha iyi olur. Bunlar lag sebebidir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

AA'yı kapatıp ve ULTRA yerine Hıgh yaparsanız daha iyi olur. Bunlar lag sebebidir...

O zaman görüntü gözüme çirkin geliyor.kaliteden taviz vermek istemiyorum 1000 tl ekran kartına para verdim.Zaten çok fazla lag olmuyor sadece 64 kişlik servelarda patlamalaı yıkılmalı anlarda oluyor.ben de 16-32 kişilik serverlarda tdm oynuyorum.conquest modunu oynamıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet V sync kapalıykende sorun devam ediyor Vsync açıldığında çok artıyor benim test ettiğim oyunlarda. Benim ve diğer yabancı forumlardaki arkadaşların görüşü BURAYA DİKKAT BOOST bu problemi yapıyor. Yani ekran kartının belli bir yüzdesi kullanılacağı yerde kart hem yüzdesini hemde saat hızını düşürüyor. Bu da fps düşüşlerine sebep oluyor. Kapatma yöntemleri pek bir işe yaramıyor çünkü power limite göre sürücü dalgalanmayı yapıyor.

yeni nesil kartlar beraberinde yeni teknolojilerle gelir, bahsettiğimiz kartlar güçlü ve düşük enerji tüketimiyle çok özel kartlar gerçektende, bu şekilde optimizasyon sorunları ilk aylarda olur, çıkacak firmware ve sürücülerle giderilecektir, ss alın içiniz rahat olsun.

Mayıs ayında rapor edilmiş bir sorun V sync sorunu yami NVIDIA biz düzelttik diyor. Sürücü notlarına bakarsanız sorun giderildi deniyor. Çözüm geleceğini sanmıyorum bir araştırın isterseniz

yanlış yere odaklıyorsunuz kendinizi hala

sorun vsync kapalı ikende oluyor dedim sizde yaşadığınızı teyid ettiniz, hal böyle iken sorunu hala vsync ile iliştiriyorsunuz ki alakası yok,
    vsync kapalı iken de olan bir sorun vsync sorunu değildir..

ben mayıs ayında 560ti top kullanıyordum bir vsync sorunu hatırlamıyorum bile, belki o aralar çok oyunlara bakamadığımdandır,

sorun 6x veya 660x serisinin sürücü veya optimizasyon sorunu gibi görünüyor diyorum.
    kaldı ki 660lar ağustos gibi çıktı yanılmıyorsam

Hocam sorun sadece V sync demiyorum zaten ki , NVIDIA stuttering olayını çözdüğünü belirtmiş zira bende NVIDIA ya mail attım sorunla ilgileneceklerini söylediler fakat sorun giderilemedi. Sorun GTX 680 , GTX 670 GTX 660 Ti GTX 660 da var ve mayıstan beri sürücü bekliyor benim şahsen inancım kalmadı. GTX 500 serisinde herhangi bir sorundan bahsedilmemiş hiç bir yerde. Kaldı ki olması da muhtemel. Sorunun yaşanma yüzdesi yarı yarıya olunca feedbackleri nasıl değerlendiriyor bu NVIDIA bilmiyorum ama 6 aydır da aynı sorunla oyun oynanmaz be kardeşim. Sizden ricam biraz araştırmanız.

farklı sorunlardan bahsediyoruz :)
    bahsettiğim sorun, internette adı geçen sizin dile getirdiğiniz sorundan farklı, siz evet vsync kapalıykende oluyor deyince aynı şeyden bahsettiğimizi düşündüm, benim bahsettiğim şey ekranın 1-2 saniye tamamen donması.. bu sorun optimizasyon sorunu olarak adlandırdığım sorun, giderileceğine eminim. sizin bahsettiğiniz şeyi bazı oyunlarda görüyorum ama hepsinde değil, bu oyunla alakalı bir durum mu, nvidia cephesiyle mi alakalı net bir şey söylemem mümkün değil. nvidia yı pek sevmeyerek kullananlardan birisiyim, ama feedbacklere atiden daha fazla önem vererek geri döndüklerini bu sebeple daha fazla sürücü çıkarttıklarını biliyorum.

Tamamdır hocam anladım sizi

Hocam hatırlar mısınız bu konuyu sorunlar halen devam ediyor , NVIDIA da Andrew Burns ile yazışmalarım yüz maili geçti halen araştırıyoruz diyor , forumda ki bazı dikkatli kişiler sorunların olduğunu söylüyor. Sorun boost olan tüm kartlarda yani 600 , 700 ve hd 7000 boost serisinde , sizde durum nasıl

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

3 farkli monitorde denedim demissiniz. Aralarinda 120 Hz olan bir monitor var miydi?

144 hz'lik monitör aldım bu sorun için.Sorunda hiçbir farklılık olmadı.GTX680 ve HD 7970 kartları denendi ayrıca.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.