Şimdi Ara

GPU Pazarında İşler Kesat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
1
Favori
3.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.pclabs.com.tr/2012/05/23/grafik-pazarinda-isler-kesat/

Pclabs'ın Jon Peddie'nin raporuna dayandırdığı habere göre ayrık/harici GPU pazarı çeyrek bazlı %2,7 büyüse de yıl bazlı %11 daralma var.

Intel ve Nvidia %5 civarı kayıp yaşarken AMD %0,2'lik büyüme kaydetmiş. Via ise pazar payını neredeyse 2'ye katlamış.

Rapor harici ve dahili tüm gpu satışını kapsıyor.

Kişisel görüşüme göre daralmanın yaşanması kaçınılmaz. Misal ben 2 nesil öncesine ait GTX460'ımla tüm oyunları yüksek grafik kalitesinde oynayabiliyorum ve kartımı değiştirmeyi planlamıyorum. Konsolların mevcut durumu oyunların gelişimin kısıtladığı sürece de daralmanın devam edeceğini düşünüyorum.

• İiy olmuş daralsın daha.

Sistem parasına Kart sattıktan sonra çok normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

İiy olmuş daralsın daha.

ekran kartı 1000 lira seviyesinde olursa buna rağmen zorlandığı oyun olursa , ayrıca dx 11'in oturması gereken şu yıllarda hala dx 9 kullanılan motorlarla
    yüksek sistem isteyen oyun yapılırsa bence çok normal.
    konsolların onlarca katı güçlü sistemlerimiz var ama ekrana çok dikkatli bakmadıkça çoğu zaman aradaki farkı bile göremiyoruz, fark görebildiğimiz oyunlarda da
    ekran kartı sürünüyor zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 23 Mayıs 2012; 12:24:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

İiy olmuş daralsın daha.

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

ekran kartı 1000 lira seviyesinde olursa buna rağmen zorlandığı oyun olursa , ayrıca dx 11'in oturması gereken şu yıllarda hala dx 9 kullanılan motorlarla

konsolların onlarca katı güçlü sistemlerimiz var ama ekrana çok dikkatli bakmadıkça çoğu zaman aradaki farkı bile göremiyoruz, fark görebildiğimiz oyunlarda da

Arkadaşlar her ikinizi de yürekten kutluyorum. Kitabın tam ortasından konuştunuz vallahi.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

İiy olmuş daralsın daha.

quote:

Arkadaşlar her ikinizi de yürekten kutluyorum. Kitabın tam ortasından konuştunuz vallahi.

Alıntıları Göster
    Hic sasirmadim.

2008 yilinda amd'nin high-end kartina 300$ vermistim. Bugun ayni firmanin high-end karti 500$ dan satiliyor. Fiyat artarken performasida ayni derecede artiyorm mu? Hayir. Hala cogu oyunda high-end kartlar surunuyor. Efendim dx11.1 varmista falanmista kac tane dx11.1 oyunu cikti? Hala oyunlarin %90'i dx9.c ve port oyunlar. 6 yillik konsollarin portlari.

Insan oglunun kotu bir gudusu vardir her cikan teknolojik aletin en iyisini almak gibi ama ekran kartinin geldigi nokta goz onune alininca bu insan oglunun cogunlugu hala aklini yemedi.

Butun bunlardan sonra bu daralma bana hic sasirtici gelmedi. Pazar kuculmuyor evet ama daralma var. Bu bir muddet sonra kuculmeye gider eger gpu ureticileri bu kafayla giderlerse.

• quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Hic sasirmadim.

2008 yilinda amd'nin high-end kartina 300$ vermistim. Bugun ayni firmanin high-end karti 500$ dan satiliyor. Fiyat artarken performasida ayni derecede artiyorm mu? Hayir. Hala cogu oyunda high-end kartlar surunuyor. Efendim dx11.1 varmista falanmista kac tane dx11.1 oyunu cikti? Hala oyunlarin %90'i dx9.c ve port oyunlar. 6 yillik konsollarin portlari.

Insan oglunun kotu bir gudusu vardir her cikan teknolojik aletin en iyisini almak gibi ama ekran kartinin geldigi nokta goz onune alininca bu insan oglunun cogunlugu hala aklini yemedi.

Butun bunlardan sonra bu daralma bana hic sasirtici gelmedi. Pazar kuculmuyor evet ama daralma var. Bu bir muddet sonra kuculmeye gider eger gpu ureticileri bu kafayla giderlerse.

Alıntıları Göster
    Firmalar da kullanıcıyı düşünme potansiyeli olsaydı zaten üretim maliyetleri azalırken fiyatlar artmazdı, üstelik piyasada oyun yokken

• Özellikler yükseliyor, kartlar gelişiyor, hızlar artıyor ama bu, oyunlara yansımıyor. Kartlar da pahalı. Ne yapacak müşteri? Alırken soracak kendine. Aldığıma değecek mi diye. Ya da benim gibi mevcut ekran kartıyla yetinecek.

Üreticiler biraz da kullanıcıları düşünmeye baslamazlarsa daha çok pazar kaybına uğrarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

Özellikler yükseliyor, kartlar gelişiyor, hızlar artıyor ama bu, oyunlara yansımıyor. Kartlar da pahalı. Ne yapacak müşteri? Alırken soracak kendine. Aldığıma değecek mi diye. Ya da benim gibi mevcut ekran kartıyla yetinecek.

Üreticiler biraz da kullanıcıları düşünmeye baslamazlarsa daha çok pazar kaybına uğrarlar.
    Kartlardaki malzeme kalitesi de düşüyor malesef. Bu malzemeden çalma, kaliteyi düşürme, hatalı üretim vs. kimi zaman kart üreticilerinden, kimi zaman da GPU üreticilerinden kaynaklanıyor.
    Aşağıda iki örnek vereceğim. Birisi NVIDIA'dan, diğeri de AMD'den.

NVIDIA:

GTX 570'in PCB yapısına baktığınızda GTX 680'in PCB yapısını kısmen anımsattığını gözlemleyebiliyoruz. Ancak 670'in PCB'sine bir bakın hele. Şahsen ben, Vapor Chamber soğutucusunu bile beğenmezken, onu bile aratır hale getiriyor firmalar bizi. 670'in soğutucusuna bir bakın hele. Daha doğrusu soğutucu diye kartın üzerine koyduğu şeye...

Referans model GTX 570:

Referans model GTX 670:

AMD:
    Gelelim AMD'ye. AMD cephesindeki durum, NVIDIA'nınkinden daha bir farklı, hatta biraz da enteresan.
    Örnek olarak 7950'yi aldım. Kartın hem PCB yapısında, hem de soğutucusunda malzeme kalitesi yönünden bir eksiklik göze çarpmıyor. Lâkin hepimizin malumu olan 590'ın yanması misalı olay bu sefer de AMD cephesinde 7970 Lightning'in başına geliyor ve forumdan bu kartları alan arkadaşların hiçbirisi 1200 MHz'in üzerine çıkamıyor. Halbuki kimi referans model 7970'ler bile 1250-1270 MHz'i görebiliyorken. Genel olarak bu kartın ne malzeme kalitesine, ne de PCB yapısına, ne de soğutucusuna söylenebilecek bir söz yok. Çünkü kart kendini zaten gösteriyor. Hatta bu kartta, önceki kartlarda kullanılmayan GPU reaktörü diye bir parça kulanıyor MSI. Ancak kartta kullanılan GPU'lar artık her nasıl ise, takoz çıkıyor ve ben de dahil olmak üzere herkes dumura uğruyor. Buradan anlıyoruz ki GPU'ların üretiminden kaynaklı bir sorun var. Kart üreticilerin bir günahı yok. Halbuki Lightning'in özellikle de 580 ile yaptığı büyük çıkışına büyük leke getiren bir durum oldu bu. Lightning AMD'ye yaramadı mı acaba? Bunu 680 Lightning çıktığında göreceğiz.

Referans model Radeon HD7950:

MSI Radeon HD7970 Lightning:

• quote:

Kartlardaki malzeme kalitesi de düşüyor malesef. Bu malzemeden çalma, kaliteyi düşürme, hatalı üretim vs. kimi zaman kart üreticilerinden, kimi zaman da GPU üreticilerinden kaynaklanıyor.
    Aşağıda iki örnek vereceğim. Birisi NVIDIA'dan, diğeri de AMD'den.

NVIDIA:

GTX 570'in PCB yapısına baktığınızda GTX 680'in PCB yapısını kısmen anımsattığını gözlemleyebiliyoruz. Ancak 670'in PCB'sine bir bakın hele. Şahsen ben, Vapor Chamber soğutucusunu bile beğenmezken, onu bile aratır hale getiriyor firmalar bizi. 670'in soğutucusuna bir bakın hele. Daha doğrusu soğutucu diye kartın üzerine koyduğu şeye...

Referans model GTX 570:

Referans model GTX 670:

AMD:
    Gelelim AMD'ye. AMD cephesindeki durum, NVIDIA'nınkinden daha bir farklı, hatta biraz da enteresan.
    Örnek olarak 7950'yi aldım. Kartın hem PCB yapısında, hem de soğutucusunda malzeme kalitesi yönünden bir eksiklik göze çarpmıyor. Lâkin hepimizin malumu olan 590'ın yanması misalı olay bu sefer de AMD cephesinde 7970 Lightning'in başına geliyor ve forumdan bu kartları alan arkadaşların hiçbirisi 1200 MHz'in üzerine çıkamıyor. Halbuki kimi referans model 7970'ler bile 1250-1270 MHz'i görebiliyorken. Genel olarak bu kartın ne malzeme kalitesine, ne de PCB yapısına, ne de soğutucusuna söylenebilecek bir söz yok. Çünkü kart kendini zaten gösteriyor. Hatta bu kartta, önceki kartlarda kullanılmayan GPU reaktörü diye bir parça kulanıyor MSI. Ancak kartta kullanılan GPU'lar artık her nasıl ise, takoz çıkıyor ve ben de dahil olmak üzere herkes dumura uğruyor. Buradan anlıyoruz ki GPU'ların üretiminden kaynaklı bir sorun var. Kart üreticilerin bir günahı yok. Halbuki Lightning'in özellikle de 580 ile yaptığı büyük çıkışına büyük leke getiren bir durum oldu bu. Lightning AMD'ye yaramadı mı acaba? Bunu 680 Lightning çıktığında göreceğiz.

Referans model Radeon HD7950:

MSI Radeon HD7970 Lightning:

Alıntıları Göster
    gtx 670'in soğutucu bloğunu tek parça halinde tutan paket lastiği gibi bir parça vardı bloğun üstünde o resimden sonra referans gtx 670
    tasarımından resmen iğrendim diyebilirim.

• quote:

gtx 670'in soğutucu bloğunu tek parça halinde tutan paket lastiği gibi bir parça vardı bloğun üstünde o resimden sonra referans gtx 670

Lastik değilmiş o parça; artık her neyse, o da mühendislik harikası bişey. İşte bu kart DH'den 3 ödül birden aldı.
    NVIDIA'nın yaptığı, tek kelimeyle terbiyesizliktir. Düşünün ki biz, Vapor Chamber soğutucuyu bile beğenmezken, NVIDIA'nın önümüze soğutucu diye koyduğu şeye bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 23 Mayıs 2012; 17:15:32 >

• quote:

quote:

Lastik değilmiş o parça; artık her neyse, o da mühendislik harikası bişey. İşte bu kart DH'den 3 ödül birden aldı.
    NVIDIA'nın yaptığı, tek kelimeyle terbiyesizliktir. Düşünün ki biz, Vapor Chamber soğutucuyu bile beğenmezken, NVIDIA'nın önümüze soğutucu diye koyduğu şeye bakın.

Alıntıları Göster
    bu resimleri görünce insan resmen bir tuhaf oluyor, hele ki fiyatını da göz önüne alınca.

ne yapmaya çalışıyorlar anlamak zor bu referans kartla, ki bazı özel soğutmalı modeller de bu PCB'yi kullanıyor.

örneğin Palit GTX670 Jetstream:

http://www.guru3d.com/article/palit-geforce-gtx-670-jetstream-review/2

ama şu bir gerçek ki bukadar iyi bir GPU daha önce hiç bukadar kotü paketlenip bu derece yüksek fiyata sunulmamıştır müşteriye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 23 Mayıs 2012; 17:22:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

bu resimleri görünce insan resmen bir tuhaf oluyor, hele ki fiyatını da göz önüne alınca.

ne yapmaya çalışıyorlar anlamak zor bu referans kartla, ki bazı özel soğutmalı modeller de bu PCB'yi kullanıyor.

örneğin Palit GTX670 Jetstream:

GPU Pazarında İşler Kesat  GPU Pazarında İşler Kesat

http://www.guru3d.com/article/palit-geforce-gtx-670-jetstream-review/2

ama şu bir gerçek ki bukadar iyi bir GPU daha önce hiç bukadar kotü paketlenip bu derece yüksek fiyata sunulmamıştır müşteriye.

herşeyin bir ilki vardır belki el akdar kartla bakın neler yapıyoruz demeye çalışıyorlar

• quote:

cok dogru bi tespit yapmisin artik yeni sistemlerde butcenin en buyuk kismi ekran kartina gidiyor her ust sinifa geciste fiyatlar ucuyor bide turkiyeye gelis fiyatlari varya ne desem bilmiyorum artik

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend3017

quote:

cok dogru bi tespit yapmisin artik yeni sistemlerde butcenin en buyuk kismi ekran kartina gidiyor her ust sinifa geciste fiyatlar ucuyor bide turkiyeye gelis fiyatlari varya ne desem bilmiyorum artik

Alıntıları Göster
    Daha 1 sene geçmeden yeni bir kart çıkartıyorlar.İyi oldu valla.Her sene bu parçalara 1500 - 2000 TL veremeyizki

• quote:

quote:

Mürsel abi 2çeşit üretim var biri referans modeller digeri özel soğutmalı daha sağlam bileşenler modeller.
    Durum böyle olunca Pro kullanıcılar hep özel soğutmalı modelleri bekleriz.
    Gelelim gtx670 e referans modeli bile yeterli
    El kadar kart (pcb bin üzerinde para edecek bir gpu var)pcb bin üzerindeki parçalar olanağı gereken standart Malzemeler

Kartın para edecek hiçbirşeyi yok bu kartın hakkı 500tl

Valla el kadar karta psikolojik olarak para vermek istemeyen çok olacaktır

İşlevi değil bazen boyuda önemli yoksa koca koca Tower kasalarımızı ne yapacağız

Ben gtx580 lerin 2yil daha gideri olduğunu düşünüyorum
    Yakında gpu yu dogrudan anakarta cpu gibi takacağız öyle görünüyor üzerine bi su soğutma al sana gpu

Neyse konu çok dağıldı ben gtx670 performanslı ama gereksiz pahalı buluyorum

Yap et ver hakkını al parayı
    Bana turbo motorunu Tofaşın gövdesinde montajlayıp versen ne olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo99

Daha 1 sene geçmeden yeni bir kart çıkartıyorlar.İyi oldu valla.Her sene bu parçalara 1500 - 2000 TL veremeyizki

Alıntıları Göster
    Bugünün orta seviye gpuları eskinin üst seviye gpularının fiyatına satılıyor. Sanki üretim maliyeti yükseldi. Hayır, aksine üretim maliyetlerini düşürdüler. Dandirik soğutmalar, Ivy Bridge' de ki Intel' in malzemeden çalıması sonucu ısı sorunları falan. Daha iyiyi gtimesi gerekirken herşey daha kötüye gidiyor. Dx 11.1 çıkarmışlar. Daha Dx 10' u doğru düzgün kullanan oyun yok. Konsol portu optimize özürlüsü Dx 9 grafikli oyunlarda fpsler yerlerde sürünüyor. 600 veya 1000 TL2 nin karşılığı bu olmamalı. En kaliteli şekilde sunulmalı. GTX 690 gibi kartları almayın. 3000 TL verilecek bir mahareti yok.

• quote:

O sene ellerindeki en iyi 3 sınıftaki gpuyu çıkarmalılar sonra o kartlar 2-3 sene gitmeli. 6 ayda bir kart mı çıkarılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Bugünün orta seviye gpuları eskinin üst seviye gpularının fiyatına satılıyor. Sanki üretim maliyeti yükseldi. Hayır, aksine üretim maliyetlerini düşürdüler. Dandirik soğutmalar, Ivy Bridge' de ki Intel' in malzemeden çalıması sonucu ısı sorunları falan. Daha iyiyi gtimesi gerekirken herşey daha kötüye gidiyor. Dx 11.1 çıkarmışlar. Daha Dx 10' u doğru düzgün kullanan oyun yok. Konsol portu optimize özürlüsü Dx 9 grafikli oyunlarda fpsler yerlerde sürünüyor. 600 veya 1000 TL2 nin karşılığı bu olmamalı. En kaliteli şekilde sunulmalı. GTX 690 gibi kartları almayın. 3000 TL verilecek bir mahareti yok.

Alıntıları Göster
    yeni nesil konsollar çıksın bir tane kapıp 6-7 yıl kullanmalı
    şu andaki konsollar çıktıktan sonra ekran kartına harcadğım paralarla 20 tane konsol alırdım heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: İstan34bul

quote:

quote:

Mürsel abi 2çeşit üretim var biri referans modeller digeri özel soğutmalı daha sağlam bileşenler modeller.
    Durum böyle olunca Pro kullanıcılar hep özel soğutmalı modelleri bekleriz.
    Gelelim gtx670 e referans modeli bile yeterli
    El kadar kart (pcb bin üzerinde para edecek bir gpu var)pcb bin üzerindeki parçalar olanağı gereken standart Malzemeler

Kartın para edecek hiçbirşeyi yok bu kartın hakkı 500tl

Valla el kadar karta psikolojik olarak para vermek istemeyen çok olacaktır

İşlevi değil bazen boyuda önemli yoksa koca koca Tower kasalarımızı ne yapacağız

Ben gtx580 lerin 2yil daha gideri olduğunu düşünüyorum
    Yakında gpu yu dogrudan anakarta cpu gibi takacağız öyle görünüyor üzerine bi su soğutma al sana gpu

Neyse konu çok dağıldı ben gtx670 performanslı ama gereksiz pahalı buluyorum

Yap et ver hakkını al parayı
    Bana turbo motorunu Tofaşın gövdesinde montajlayıp versen ne olur

Alıntıları Göster
    Piyasa alanları küçülsede her gpudan kazandıkları kar yükseldiği için belkide yatırımlarının parasını daha hızlıca amorti edip kara geçiyorlar. 670 gerçekten çok kötü görünüyor. bendeki 275 bile daha sağlam görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

O sene ellerindeki en iyi 3 sınıftaki gpuyu çıkarmalılar sonra o kartlar 2-3 sene gitmeli. 6 ayda bir kart mı çıkarılır

Aynen öyle kardeşim.Konsollar bir çıkıyo 5 sene tüm oyunları takır takır çalıştırıyor.Bu kart firmaları saçmalıyor gerçekten.Böyle giderse kimse bilgisayar toplamaz.Herkes bir konsol alır.AMD HD5770 alalı 1.5 sene oldu.Şimdi HD7000 serisi çıktı

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.