Şimdi Ara

Oyunlarda İngilizce Sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İngilizcem orta seviyelerde desem yalan olur aldığım birçok oyunda örnek;Red Dead Redemption,Fable 3 GTA,Assasin Creed gibi birçok oyunda dil sıkıntı çekiyorum kör dövüş hır gür oyunu bitiriyorum, bir yaştan sonra oyunu anlamadıktan sonra sadece vurup kırmanında pek bir tat vermediği söylenemez benimle aynı durumda olanlar varmı ve herhangi bir yol önerebilirmisiniz teşekkürler.

• Aynı durumdayım bende hiç yok İngilizce bes oyun bitirdikten sonra dedim ne anladım bunlardan şimdi kendi Halim'e bişeyler öğrenmeye çalışıyorum zaten kısıtlı olan zamanimida o alıyor ama yapacak bisey yok belli bı seviyeye kadar öğrenmem lazım da bu sekilde de zor öğrenirim ya bakalım sende başla bence yapacak bisey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • red ve ac de altyazıları aç.biraz kelime bilgin varsa bişiler anlarsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya hocam 10 senedir eğitimini görüyorumda pratikte çok farklı oluyo cümle kuruluşları argolar falan bize resmen iş ingilizcesi öğretmişler My name is Cenk=Benim adım Cenk anladın sen:)
  • Yabancı dizi izleyin altyazılı. Bön Bön okumayın ama altyazıları, azıcık anlamaya da çalışın. Bir süre sonra kulak ve göz koordineli çalışıyor ve kelimeleri kapmaya başlıyorsunuz.

Ben öyle mi yaptım? Hayır. Neden?

Çünkü İngilizcem hayvani düzeyde
  • Valla How i met your mother'a başladım o kadar diyim az çok anlaşılıyorda Türkçe gibi anlamadıktan sonra anlıyacam diye kasılıyosun yani zevk almaktan çok eziyete dönebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poison21

Valla How i met your mother'a başladım o kadar diyim az çok anlaşılıyorda Türkçe gibi anlamadıktan sonra anlıyacam diye kasılıyosun yani zevk almaktan çok eziyete dönebiliyor.

İşte idareli git izlerken. Yarı anla yarı oku. Zaten şöyle düşün;

Gün içinde kaç kelime kullanıyorsun ki Türkçede?

İngilizcede de öyle. Bi bakmışsın kelimeleri anlıyor hale gelmişsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaVeR -- 11 Temmuz 2012; 21:38:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurhar

Yabancı dizi izleyin altyazılı. Bön Bön okumayın ama altyazıları, azıcık anlamaya da çalışın. Bir süre sonra kulak ve göz koordineli çalışıyor ve kelimeleri kapmaya başlıyorsunuz.

aman cnbc-e den izlemesinler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zedge08

quote:

Orijinalden alıntı: Onurhar

Yabancı dizi izleyin altyazılı. Bön Bön okumayın ama altyazıları, azıcık anlamaya da çalışın. Bir süre sonra kulak ve göz koordineli çalışıyor ve kelimeleri kapmaya başlıyorsunuz.

aman cnbc-e den izlemesinler.

Tv olarak kastetmedim zaten.

Ya torrent ten yada dizi izleme sitelerinden online olarak.
  • Tamam İngilizce önemide ama hangi ülke kendi dili olmadan oynuyor? Bir Araplar bir de biz. Tabii adı sanı duyulmamış bir kaç ülke daha.
    Yıllar önce feth ettiği Avrupa'ya şimdi üye olmaya çalışan bir millet, Avrupa sevdalısı bir hükümet.
    Hadi has milliyetçiler herşeyi doğal olarak Türkçe ister. Ama şu "Türkçe'ye ne gerek var yaaaaaaaaaa, İngilizce oynarım bennnn " diyen Avrupai insanlarımız acaba Avrupa'da her ülkenin kendi dilinde oyun oynadığını, bir oyun bile ana dillerinde olmayınca neler yaptıklarından habersiz galiba.
    Mesela açtığım şu konuda İspanyol bir arkadaşın anadilsiz oynadığımız oyunlar hakkında yorumu var:
    http://resim.donanimhaber.com/m_53091144/mpage_1/f_/key_//tm.htm#53091144

• Bu diziler turkce dublaj İngiliz alt yazımı olacak yoksa yada ingilizce dublaj turkce alt yazımı olacak

• Vallahi şimdiden az çok çözdüğümü farkettim ama kelimeleri çok yutabiliyorlar neyse alışacaz artık teşekkür ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kcelil42

Bu diziler turkce dublaj İngiliz alt yazımı olacak yoksa yada ingilizce dublaj turkce alt yazımı olacak

Nereden izliyorsun yahu türkçe dublajlı??

Orjinal seslendirme, türkçe altyazı olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

Tamam İngilizce önemide ama hangi ülke kendi dili olmadan oynuyor? Bir Araplar bir de biz. Tabii adı sanı duyulmamış bir kaç ülke daha.
    Yıllar önce feth ettiği Avrupa'ya şimdi üye olmaya çalışan bir millet, Avrupa sevdalısı bir hükümet.
    Hadi has milliyetçiler herşeyi doğal olarak Türkçe ister. Ama şu "Türkçe'ye ne gerek var yaaaaaaaaaa, İngilizce oynarım bennnn " diyen Avrupai insanlarımız acaba Avrupa'da her ülkenin kendi dilinde oyun oynadığını, bir oyun bile ana dillerinde olmayınca neler yaptıklarından habersiz galiba.
    Mesela açtığım şu konuda İspanyol bir arkadaşın anadilsiz oynadığımız oyunlar hakkında yorumu var:
    http://resim.donanimhaber.com/m_53091144/mpage_1/f_/key_//tm.htm#53091144

İspanyollar önce kendilerini krizden kurtarsınlar sonra gelip "aaa siz türkçe oynamıyor musunuz? Çohh yazık size" desinler.

• Altyazı aç arasahneleri izle belli bir süre sonra otomatik anlıyorsun çok geçen kelimelere bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poison21

İngilizcem orta seviyelerde desem yalan olur aldığım birçok oyunda örnek;Red Dead Redemption,Fable 3 GTA,Assasin Creed gibi birçok oyunda dil sıkıntı çekiyorum kör dövüş hır gür oyunu bitiriyorum, bir yaştan sonra oyunu anlamadıktan sonra sadece vurup kırmanında pek bir tat vermediği söylenemez benimle aynı durumda olanlar varmı ve herhangi bir yol önerebilirmisiniz teşekkürler.

Valla düşündüm de ben nasıl anlıyorum artık diye .. Abim sağolsun herşeyi ona sorardım ben :D İngilizcemin yarısı da oyunlardan gelir valla.Hala kelime eksikliği duyuyorum gerçi ama sözlük mözlük takılıyorum üşenmeden :)
  • alyazi acik olsun tum kelimeleri bilmene gerek yok butun olarak anlatilanlari zaten izlerken anlayabilirsin

• Ara konuşmalarda çok önemli bence oyundan sıkılmanıza mani olabilir.
  • 1- seçeneklerden alt yazıyı aç 2- oyun içi ara sinematik ve konuşmalarda starta bas 3- netten ing-türkçe sözlüğe gir, cümleler içindeki iki üç kelimeyi arat sonuç: hem yavaştan ingilizce öğrenmeye başladın, hem oyunu anladın

Oyunlarda İngilizce Sıkıntısı
  • saol einstein
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.