Arkadaşlar oynadığım oyunlarda ( CrossFire,NFS Shift,Mafia II,StarCraft II , Empire Total War, IceWind Dale II ( özellikle bunda acayip bir şekilde hem fps düşüklüğü hemde donma var ) ) fps yüksek olduğu halde donma var. Sistemim : AMD Phenom II x4 955 Black Edition 3.2 Ghz ASUS M4A78 Pro Anakart 2 GB DDR2 800 Mhz RAM HD4890 iCooler x4 1 GB 256 bit ekran kartı.
Şimdiden teşekkürler
fps yüksek olup donma olması imkansız çünkü fps saniyede alınan kare sayısını gösterir. donma olduğunda otomatikman düşer
ve kasmanın birçok sebebi wwardır.herhangi biri buna neden oluyor olabilir
1) bilgisyarında virüs vb warsa bilgisayarını kullanıyor olabilir. buda yawaşlatmaya sebep olur. 2) eğer pc çok açıkta kaldıysa ve sıcaklığı buna bağlı arttıysa veya soğutucu tam oturmadıysa sıcaklık buna bağlı arttıysa 3) oynadığın oyunların (CrossFire,NFS Shift,Mafia II,StarCraft II , Empire Total War, IceWind Dale II vsvs...) sistem gereksinimleri seninkinden yüksekse(minimumla senin aranda az fark war ve grafikler orta dereceden yüksekse)
bunlar neden oluyor olabilir. everestten sıcaklık ölçülerine bak 65+ysa sıcaklıktandır kaspersky,nod32,ad-aware biriini indir tarat pc'ni.
işletim sisteminiz nedir peki. Ram miktarı bana biraz az geldi sanki cunku belli zamandan sonra doluyor ve dediginiz gibi fps de sıkıntı olmasada donmalar yaratabılıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: -ExTReMe-
işletim sisteminiz nedir peki. Ram miktarı bana biraz az geldi sanki cunku belli zamandan sonra doluyor ve dediginiz gibi fps de sıkıntı olmasada donmalar yaratabılıyor.
Katılıyorum.Oynadıgı oyunlar strateji.Fazla ram isteyen oyunlar.bide oynadıgın cozunurluk ayarlarını yazarmısn?ram yetersız gibi duruyor
sisteminizi çok iyi. o oyunları su gibi çalıştırması lazım. harddisk ten kaynaklı bi problem olabilirmi diye düşünüyorum.harddisk load oluyorsa . anvir vb. bi programla hdd load derecesine bakın.bundan daha öncede hd tune ile bi test yaptırın.sıcaklığınada bakın tabiki.
aynı sorun bende var 150 fps alıyorum hala donuyor benim de sistemim amd yok mu yardım edicek