arkadaşlar yarış oyunları bölümündede benzer bi başlık var fakat orda tam bi çözüm bulamadık bende teknik yardımdakiler bunu çözer diye düşündüm.Oyun need for speed prostreet ,ekran kartı hd2600pro(bazı arkadaşlarda 8800gt var) sorun ise oyunda fps gayet yüksekken takılmaların olması, 50 fps alıyorum fakat oyunda rahatsız edici şekilde takılmalar oluyor.Sizce sebebi nedir?
quote:
Orjinalden alıntı: coxcomb
arkadaşlar yarış oyunları bölümündede benzer bi başlık var fakat orda tam bi çözüm bulamadık bende teknik yardımdakiler bunu çözer diye düşündüm.Oyun need for speed prostreet ,ekran kartı hd2600pro(bazı arkadaşlarda 8800gt var) sorun ise oyunda fps gayet yüksekken takılmaların olması, 50 fps alıyorum fakat oyunda rahatsız edici şekilde takılmalar oluyor.Sizce sebebi nedir?
Sanırım makinen Prostreet için biraz ağır veya yavaş. Kendi bilgisayarımda da bu sorunu yaşamıştım. Need for Speed çok kasıyor.Doğaldır...
dostum makina prostreet için yeterli, zaten oyunda kasma yok youn akışı normal ama takılmalar oluyor nası anlatsam, sola dönmeye çalışıyosun o anlık takılmalarda oluyon hakimiyeti kaybetip duvara giriyosun böyle bişey.üstelik laptopta oyun sorunsuz çalıştı(go 7400,1gb ddr2)
DirectX 9.0c sistem çalıştırılabilir dosyaları (oyunları ve bu tabanlı uygulamaları çalıştırabilmek için)al bunu kur sorun birazda olsa çözülür eğer yetmiyorsa arkadaşın dediği gibi ramlerin yada ekran kartının keşi yetersi dir.
Arka planda çalışan gereksiz işlemleri toptan kapat! Başlat - Çalıştır - msconfig yaz. Gerekmeyen bütün işlemleri kaldır. Update'dir, qttask'dır, mediadetector'dır, winamp'dır ne varsa kaldır. Hem açılışın da bir nebze rahatlar. Bunun dışında oyun için yeterli demişsin ama yine de aşağıda verdiğim link'ten nfs Pro street'i seçip bir dene bakalım ne ölçüde yeterliymiş bilgisayarın. Donanımla ilgiliyse bu sitede neyin eksik geldiğini söyler. Recommended kısmına bak required minimum gereksinimler ona bakma. Bu da değilse virüs taraması yaptır. Daha da olmazsa büyük ihtimalle ısınma problemidir. Everest yükleyip sıcaklıklara bak.
DirectX 9.0c sistem çalıştırılabilir dosyaları (oyunları ve bu tabanlı uygulamaları çalıştırabilmek için)al bunu kur sorun birazda olsa çözülür eğer yetmiyorsa arkadaşın dediği gibi ramlerin yada ekran kartının keşi yetersi dir.
benim için bunları söyledin hadi onu geçtim diyelim 8800 gt 2gb ramli arkadaşlarda da var aynı sorun.
ya burda neden herkes bi alıngan bende de çif işlemci anakart var 512 keş ekran kartı 2 gb dual ram var bende de kasılıyodu DirectX 9.0c kurdum düzeldi.
windows salak bi işletim sistemi olduğu için tekrar kurmak bazen basit olsada faydası var olmaz ise sisteminde gereksiz çalışan ve yoran donanın ve programlar olabilir. 2 gb ram i bilg'inde neler kullanıyo bi bak istersen.
yanlış anlaşılma olduysa kusura bakma. amacım yardımcı olmaz . kolay gelsin...
yok dostum yanlış anlamadım zaten directx 9.0c kurulu cod4 crysis flan oynuyorum makinada;
@thunderwatcher; dostum can you run it ten test etmiştim daha önce yeşil bölgeyi rahatlıkla geçiyorum
walla akklıma gelen bi yol var ama ekran kartın ve ram in elinde kalabilir. furumda olması lazım dı bi ram ve ekran kartı performans artırı program var ama ne kadar sağlıklı bilmiyorum. aşırı yükleme olabilir. arayıp bi dene istersen.
önemi yok biz bizeyim kardeşim.
kolay gelsin.
Kısa süreli donmalar ram kaynaklıdır.
Ramin ya yetersizdir. yada ramini kullanan başka bir program vardır
quote:
Orjinalden alıntı: thunderwatcher
Arka planda çalışan gereksiz işlemleri toptan kapat! Başlat - Çalıştır - msconfig yaz. Gerekmeyen bütün işlemleri kaldır. Update'dir, qttask'dır, mediadetector'dır, winamp'dır ne varsa kaldır. Hem açılışın da bir nebze rahatlar. Bunun dışında oyun için yeterli demişsin ama yine de aşağıda verdiğim link'ten nfs Pro street'i seçip bir dene bakalım ne ölçüde yeterliymiş bilgisayarın. Donanımla ilgiliyse bu sitede neyin eksik geldiğini söyler. Recommended kısmına bak required minimum gereksinimler ona bakma. Bu da değilse virüs taraması yaptır. Daha da olmazsa büyük ihtimalle ısınma problemidir. Everest yükleyip sıcaklıklara bak.
Hiç dinlememişsin hiç... Alınganlık yapmakla meşgulmüşsün herhalde...
quote:
quote: