Şimdi Ara

Oyunda Ekranda çizgiler çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar benım makına kafayı yedı herhalde normalde bişey yok oyuna gırınce ekran yukarda asagıya doğru çizgiler çıkıyor neden acaba

Oley
  • ya oynadığın oyunu bilgisayarın kaldırmıyor ya da ekran kartının işi bitmiş

bence yeni bir ekran kartı almalısın
  • ekran kartında sorun olabilir driver da veyaa tam oturmamıs bile olabilir ?? veya ekran kartın harbiden sağlamdır senin oynadığın oyunda eski ise öyle acayiplikler yapıyor :) ama her oyun için geçerli değil tabi eğer her oyunda öyle sorunlar çıkarıyorsa 2 sansın var ya ekran kartına güle güle de yada yeni bir driver bulmaya çalıs kolay gelsin :)

Eğer oyun harici her türlü işlemde (masaüstünde, internette, messengerda, Word-Excel gibi programlarda falan.....) hiçbir sorun yoksa, sürücülerden kaynaklanabilir.

"BAŞLAT" > "ÇALIŞTIR" > "DXDIAG"

yazın. "Display" sayfasında "Test Direct 3D" testleri normal çalışmıyorsa, Direct-x' te yada ekran kartı sürücülerinizde bir problem vardır. Kaldırıp farklı sürücüler kurmak sorunu çözebilir.

Orjinalden alıntı: habecan

bilgisayar kilitleniyor mu o durumda? ya da çizgilerle oynamaya devam edebiliyor musun?

aynı sorundan bendede var carbon olsun stalker fear gibi oyunlarda daha menüye girer girmez çizgiler ve ekranda bazı bölümlerde yanıp sönmeler olyor ve pc takılıp kalıyor en son sürücüleri yüklediğim halde halen çözemedim. asus 9550 ekran kartım.
    Ekranda Çizgiler Oluşuyor
    15 yıl önce açıldı
    Ekranda çıkan yeşil çizgi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartının remi çatlamış olabilir. garanti varsa yolla. başka bir kartla dene...önce..

Orjinalden alıntı: mikail13

ekran kartının remi çatlamış olabilir. garanti varsa yolla. başka bir kartla dene...önce..

cevabı benim için yazdıysan öncelikle teşekkürler.
    bu durum sadece oyunlarda oluyor normal windows olaylarında her şey normal
    oyuna girince ekran çatırdıyo
    oyunlarda garip renkler çizgiler oluşuyor.
    6 aydır bir sorun yoktu.son 1 aydır makina oyunlarda yamuluyor.
    ilginç olan fifa2007 de sorun az ama most wanted medieval 2 ghost recon gibi oyunlarda çizgiler çok.
    ekran kartında sorun olsa hiçbir oyunu açmazdı diye düşünüyorum
    neyse daha garintisi var.
    önce driver sonra ekran kartını sok çıkart sonra xp yi yeniden kurma işlemi yapıp duruma bakmaktan başka bir çözüm bulamıyorum
    en son nvdia ve directx yüklü.
    acaba nvidia en son yüklemek iyi gelmedi mi?
    başka fikri olan?

My Life For Aiur
  • ekran kartının ramleri rahmetli olmuştur .

Orjinalden alıntı: msakalar

Selamlar,

Eğer oyun harici her türlü işlemde (masaüstünde, internette, messengerda, Word-Excel gibi programlarda falan.....) hiçbir sorun yoksa, sürücülerden kaynaklanabilir.

yazın. "Display" sayfasında "Test Direct 3D" testleri normal çalışmıyorsa, Direct-x' te yada ekran kartı sürücülerinizde bir problem vardır. Kaldırıp farklı sürücüler kurmak sorunu çözebilir.

Selam arkadaşım;

Söylediğini benim bilgisayarda yaptım DirectX'te dinput8.dll yanlış yüklenmiş silinmesi gereklidir diyor.

Silmeye çalıştığımda >

Resimdeki sorun geliyor , nasıl düzeltebilirim ?

• quote:

Orjinalden alıntı: fener19
    aynı sorundan bendede var carbon olsun stalker fear gibi oyunlarda daha menüye girer girmez çizgiler ve ekranda bazı bölümlerde yanıp sönmeler olyor ve pc takılıp kalıyor en son sürücüleri yüklediğim halde halen çözemedim. asus 9550 ekran kartım.

bence ekran kartın arızalı,düzelmez de,garantisi varsa yarın git ver derim.(not:hiç oc yapmadan mı oldu bu?)

Orjinalden alıntı: ©enq

quote:

Orjinalden alıntı: msakalar

Selamlar,

Selam arkadaşım;

Söylediğini benim bilgisayarda yaptım DirectX'te dinput8.dll yanlış yüklenmiş silinmesi gereklidir diyor.

Silmeye çalıştığımda >

Resimdeki sorun geliyor , nasıl düzeltebilirim ?

DirectX'i komple kaldırıp yeniden yüklemeniz daha sağlıklı olur. Bunu DirectX Eradicator
    yardımıyla yapabilirsiniz.

Kolay gelsin..
    | Core i7 4770K | MSI Z87 GD-65 Gaming | EVGA GeForce GTX 780 SuperClocked ACX Cooler| Corsair Vengeance® Pro Series 2x4GB (2400Mhz OC) | 2 x 128GB OCZ Vector Raid0 • MACH-XTREME 120GB MX-DS FUSİON + WD Caviar Black 1 TB 32 MB 7200 RPM | ASUS VG248 24" LED 144Hz | Akasa Venom Voodoo | Zalman Z11 Plus | XFX Pro 850W XXX Edition | Creative İnspire T3130 2+1 | Razer Blackshark 2.0 Battlefield 3 Edition | Logitech G105 | Corsair M60 | Razer Battlefield 3 Scarab Mouse Pad|

• quote:

Orjinalden alıntı: habecan

quote:

Orjinalden alıntı: fener19

bence ekran kartın arızalı,düzelmez de,garantisi varsa yarın git ver derim.(not:hiç oc yapmadan mı oldu bu?)

hiç bişey yapmadım sadece yeni çıkan sürücüleri yükledim olmadı sildim eskileri yükledim en son çıkan 7,3 ati catalyt iyükledim yine aynı sorun
    bu durum teknik serviste nasıl anlaşılır?
    garanti kapsamında bir sorun sanıyorum ?
    buna benzer sorunla garantiye ekran kartı verip yenisini alan oldu mu acaba?
    ramler niye çatlar?
    ekran kartı tozlanmıştı tozlarını temizledim
    teşekkürler

My Life For Aiur
  • temizleme sonrasında bu sorun başladıysa kesin ekran kartındandır.ramlerinde arıza olmuştur.tozlar bazen kısa devre yaptırabilir.garantisi devam ediyosa garantiye verin ve yaptığınız temizlikten bahsetmeyin ve umarım Gold Bilg den almamışsınızdır.eğer ordan aldıysanız boşuna gitmeyin.yada distribütör firmaya direk gidin.

Orjinalden alıntı: xcoll

Arkadaslar benım makına kafayı yedı herhalde normalde bişey yok oyuna gırınce ekran yukarda asagıya doğru çizgiler çıkıyor neden acaba

Bu sorunun nasıl halledecegım arkadaslar herkes farklı bişey yazmış tam olarak nasıl öçzecegı bılen bırı yokmu
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.