Şimdi Ara

Oyun sektörüne adım atmak neden zor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yani başlangıç için Unity tarzı programlar kullanmayı öneriyorlar, tamam. Programları kullanırken sıkıntı yaşıyorsun her şey karışık araştırma yapayım diyorsun ama karşına bir sürü sorun çıkıyor. Adam mesela sizden kopyala yapıştır yapmanızı istiyor. Şu şu dosyaları şuradan indirin benim yaptığım şeyleri yapın vesaire vesaire. Yahu kardeşim sen anlatsana kopyala yapıştır olmadan nasıl yapılacağını? Adam yorumlara yazıyor birde "Arkadaşlar kusura bakmayın detaylı çekmeyeceğim derine inmeyeceğim." Ben hiç görmedim karakter çizimi hakkında bir video. Varsa da program ismi verip geçmiştir kesin. Arkadaş bu olaya adım atmak niye bu denli zor? İnsanlar neden millete hazır tabak sunup bunu yap diyor? Olay bu değil ki. Animasyonları veriyor karakter görünüşlerini haritada kullanılacak toprak taş vesaire yahu bu oyun yapmak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meola147of -- 17 Şubat 2021; 9:50:44 >

ama aslında hiç öyle değil. nitekim türk tipi kıytırık oyunlar da ortada sermayesiz anca bu kadar olur.

gta gibi oyunlara şirketler ne kadar milyon dolar para harcanıyor haberin var mı?

kaç bin kişi çalışıyor, kaç tane coder, kaç ses sanatçısı, grafiker, senarist, kaç aktris var haberin var mı?

evde tek başına anca oyun oynarsın.

çok fazla kişiyi bir araya getireceksin, senaryo olacak, ses aktörü, grafiker, yazılımcılar, bir dünya para harcayacaksın yakacaksın ki ortaya bir ürün çıkarabilesin, ondan sonra bir fiyat belirleyeceksin.

maliyetini kurtarır kurtarmaz o da ayrı bir muhasebe konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 17 Şubat 2021; 10:32:47 >
  • bağımsız geliştirici olarak farklı bir şeyler yapmazsan satamazsın oyunu zaten bkz hades,dead cells ,undertale

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bizim Türkler bildiklerini anlatmazlar, boş boş ego kasarlar sanki çok şey biliyormuş gibi...

Milleti tersler dururlar başka bildikleri yok. Git hintlileri izle, Avrupalıları izle, Amerikalıları, Çinlileri, Japonları, Güneykorelileri felan izle 1.000 kat daha yararlıdır...

Bizim kanalların çoğu copy paste yapıyor bir hintliden sonra bunu Türkçeleştiriyor ben ne yaptım? İçerik ürettim...

İçerik öyle üretilmez sıfırdan bir şey yaparsın.

Udemyde bu tiplerle kaynıyor.

Türkler arasında bir çok az insan emek verip yazılım konusunda içerik üretiyor gerisi sadece popüler olmak, tanınmak sürümden marka yapıp kitap yazıp satmak boş kurs yapıp pazarlamak için uğraşıyor.

Öğrettikleri çoğu şey başlangıç seviyesinde ilerisi yok. Oradada sen araştıracaksın başka çaren yok illa Türkçe izleyecem diyorsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 17 Şubat 2021; 14:56:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.