Şimdi Ara

Oyun Safhalarına Göre Adc'ler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Plat seviyede supportum. Adc'ler hakkında iyi kötü bilgim var ama earlyde ve latede güçlü adc'leri tam olarak sayamıyorum. Daha tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Ben de bu duruma göre rün kabiliyetlerimi ayarlayacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eary ya da late farketmez artık güçlü ADC yok

Ama bildiğim kadarı ile late gamede jinx tristana, caitlyn, twitch ve jhin çok op oluyor. Ve tabi ki vayne, late için söylememe bile gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumadangeldim

Eary ya da late farketmez artık güçlü ADC yok

Ama bildiğim kadarı ile late gamede jinx tristana, caitlyn, twitch ve jhin çok op oluyor. Ve tabi ki vayne, late için söylememe bile gerek yok

Cait early herosu değil miydi ya?

• varus earlyde 3lvldan sonra çok güçlü. şuan öyle ahım şahım güçlü bi adc yok varus dışında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opethian v2

quote:

Orijinalden alıntı: Cumadangeldim

Eary ya da late farketmez artık güçlü ADC yok

Cait early herosu değil miydi ya?

runaan ve ebedi çıkana kadar işini bilen adc karşısında koridor ittirmek haricinde birşey yapamıyor. Hasar sıfır.

• Büyü direncini levele göre artanlardan al.Kırmızıları zırh al ve sarıları levele göre artan zırh yap.Büyükler sana kalmış.Ben Braum ve Tahm oynadığım zamanlar için 13,5 saldırı hızı giriyorum.
  • Early oyun / koridorda güçlü adcler:

Lucian (pasifiyle çok rahat trade girebilme / trade kazanabilme, ani hasar[burst])
    Caitlyn ( menzili , pasifi, w,e yeteneklerinin düz vuruşuyla poke yapabilme, rakibi zonelama ( minyonlara uzak tutma)
    Ashe ( Menzil ve W ile rakibi zonelama, kolay trade girebilme, R ile engage/disengage imkanı [savaş başlatma, savaştan kaçma ]
    Miss Fortune ( Q ile poke ve burst imkanı, geniş alana vuran E ile ganklerden kaçabilme, R ile trade kazanabilme, yüksek kill potansiyeli)
    Sivir ( Q ile uzun menzilden poke, W ile düz vuruş resetleyerek hasar devamlılığı imkanı, E ile can sıkan support ve jungler yeteneklerini etkisiz hale getirebilme, R kendi başına veya takım arkadaşları ile engange/disengage imkanı.)

Mid gamede güçlü adcler:

Corki ( yetenek ağırlıklı bir şampiyon, oyun ilerledikçe ADC'lerin normal saldırısının güçlendiği düşünülürse en etkili safhası midgamedir.)
    Ezreal ( Tartışma yaratabilecek bir görüş ancak ben Ez'in koridorda çok güçlü olmadığını düşünüyorum o yüzden mid game herosu olarak gösterdim. Hasar potansiyeline ulaşması diğer çoğu adcye göre daha uzun sürer, çünkü manaveren'i tamamlaması gerekmektedir. Ayrıca Q yeteneği temel hasar kaynağı olduğu için oyun uzadıkça düz vuruşları Ezreal'dan çok daha güçlü olan ADC'lere karşı zorlanacaktır. Kısacası en iyi olduğu zaman aralığı mid-game'dir.)
    Jhin ( yetenek ağırlıklı olduğu söylenebilir, eşyalarını kastıkça mid gameden itibaren güçlenir.)
    Kalista ( hasar vermek için birkaç eşya tamamlaması gerek. R yeteneği takım savaşlarında koridora göre daha çok iş yapar.Runaan'ın kasırgası ve bir iki AD eşyasından önce fazla hasar vuramaz, E'sini alan etkili kullanamaz.)
    Miss Fortune ( 550 menzili ve yetenek ağırlıklı olması sebebiyle mid game'e kadar güçlü bir ADC, orta oyundan sonraki dakikalarda potansiyeli azalıyor ve kaçış imkanları daralıyor.)
    Varus ( Gerekli zırh delme ve AD'ye mid game de ulaşır, q ile çok rahat poke yapabilir ve takım savaşlarında rakibi darlar.)
    Jinx ( koridordan aşırı avantajlı ayrılmadıysa standart olarak midgameden itibaren güçlenmeye başlar. Düz vuruşlarını güçlendirecek eşyalara bu dakikalarda ulaşır.)
    Sivir ( 525 düz vuruş menzili ile yapabilecekleri oyun uzadıkça sınırlanıyor, ancak R yeteneği ile takım savaşlarında büyük fark yaratabilir, oyun uzadıkça rakip ADC hasar potansiyelinde Sivir'i geçebilir.)
    Lucian ( potansiyeli midgame'de zirveye ulaşır, sonraki dakikalarda yetenek ağırlıklı bir şampiyon olması ve çok kısa menzili nedeniyle diğer adclere kıyasla düşer. Tf'lerde doğru pozisyon alınması gerektiği için risk büyür ve 500 düz vuruş menziline girene kadar rakip ADC takım savaşında lucian'dan daha çok hasar çıkarabilir.)
    Ashe ( gerçek güçü runaan ve ebedi bitiminden sonra ortaya çıkar, yüksek menzili ve alan etkili slow yeteneği ile rahat pozisyon alır, midgame'de yeni yeni başlayan TF'lerde R yeteneği ile fark yaratır.)
    Caitlyn ( yine ashe gibi runaan ve ebediden sonra düzgün vurmaya başlar, 650 düz vuruş menzili ile tf'lerde çok rahat pozisyon alabilir, pasifi, w ve e yeteneğinin düz vuruş güçlendirmeleri ile tflerde çok rahat hasarını yüksek tutabilir. Runaan ile pasifinin yarı yarıya daha hızlı çalışması sebebiyle hasarı katlanır.)
    Twitch ( Saldırı hızı ağırlıklı buildler tercih edildiği için güçlenmesi zaman alır, midgame'de mahvolmuş, runaan, youmu gibi eşyalardan en az ikisini alana kadar çok hasar vuramaz. Tf'lerde q yeteneği ile pozisyonunu kolayca değiştirebilir, rakibin kazandığını düşündüğü savaşı tersine çevirebilir. R ile çok yüksek menzilden (850) seri bir şekilde karşı takımı Runaan'ın yardımıyla dürterek E yeteneği ile burst hasar bırakabilir. )
    Vayne ( tamamen late game adc'sidir, hypercarry sınıfına girer. Midgame'den itibaren güçlenmeye başlar. Saldırı hızı ağırlıklı build kasıldığı için Q ve W yeteneklerinin son seviyelere gelmesi gerekmektedir. 550 menzili ile Tf'lerde çok dikkatli pozisyon alması gerekir.)
    Draven ( Koridorunda ezilmediyse midgame'de çoğu ADC'den fazla hasar potansiyeli mevcuttur. )
    Tristana ( Koridor safhası sıkıntılı bir şampiyon olduğundan midgame ile güçlenmeye başlar. Q ve E yeteneklerinin son seviyelere yaklaşması, pasifinin seviye başına verdiği ekstra düz vuruş menzilinin artması, ve en az iki eşya bitirmesiyle gücünü belli etmeye başlar. TF'lerde pozisyon alması, gerektiğinde kaçması çok kolaydır. R ile disengage yapabilir, insec bile yapabilir.)

Late gamede güçlü adcler.

Jinx ( hasar,saldırı hızı ve kritik statlarının zirveye ulaşmasıyla birlikte uzun menzilden alan hasarı verebilme, asist- kill alma durumlarında yüksek hareket hızı kazanabilme)
    Tristana ( pasifinin 18. seviyeye gelmesiyle menzilin yükselmesiyle birlikte uğraşmadan pozisyon alıp kolay hasar verebilme, kill-asist durumlarında W'nun sıfırlanarak kaçış/kovalama imkanı vermesi)
    Vayne ( Çok aşırı hasar potansiyeli, rahat tank eritebilme, görünmezliği ile menzilli suikastçi moduna girebilme, pasifi ile kaçanları yakalayabilme.)
    Draven ( Çok aşırı hasar potansiyeli, fakat vayne kadar rahat damage atamayabilir, pozisyon alması çok dikkat gerektirir, korunması önemlidir.)
    Caitlyn ( Full build ile uzak menzillerden çok aşırı rahat bir biçimde hasar verebilme, yetenekleri ile düz vuruşunu güçlendirebilme, E ile mobilite kazanması)
    Twitch ( Geç oyunlardaki takım savaşlarında patron benim diyebilir, R yeteneği ile takım savaşlarında çok rahat "en çok hasar veren" ünvanını alabilir.)
    Kog'Maw ( şu anki halinin oyunun hiçbir safhasında iyi olmadığını belirtmeliyim, ancak skillseti sebebiyle oyun uzadıkça güçlenir, W yeteneğinin saldırı hızı potansiyeli ve Q'sunun menzil artışı önemli faktörlerdendir, korunması gerekir.)

Hypercarryler:

Jinx ( Yüksek saldırı hızı ve alan hasarı, aşırı uzun menzil, orta derecede mobil özellikler)
    Tristana ( Yüksek saldırı hızı ve alan hasarı, aşırı uzun menzil, çok yüksek derecede mobilite)
    Vayne ( Yüksek saldırı hızı ve inanılmaz tekli hedef hasarı, geç oyunda herkesle 1v1 atabilecek duruma gelebilme, kovalama mekanikleri, görünmezlik, atak resetleme imkanı, çok kolay tank eritme gücü.)

--------

Çok kötü durumda olmasaydı Kog'Maw'da rahtlıkla hypercarry sınıfına girebilirdi.
    Urgot'un ne olduğunu yıllarca çözemedim, o yüzden listeye koymuyorum.
    Yazdıklarım benim League of Legends tecrübelerimdir, illa %100 doğrudur diye bir şey söz konusu olamaz.
    Graves ve Quinn artık ADC sınıfından kısmen çıktığı için değerlendirmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crossroads -- 8 Şubat 2017; 12:27:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam adamsın. Tam olarak istediğim liste buydu çok teşekkürler.

• opethçiye yardım ederiz elhamdülillah :)
  • Quinn ile süikastçilerin neredeyse hepsine kafa tutabiliyorum aynı şekilde graves içinde geçerli.

• Crossroads kullanıcısına yanıt
    Kog ve Twitch'te hyper carrydir.
  • Early draven

Mid draven

Late draven.

• quote:

Orijinalden alıntı: Henry Cavill

Early draven

Mid draven

Late draven.

Vel cummm to dı lig of dıreyvın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlazeR ` myth

quote:

Early draven

Mid draven

Late draven.

Draven ligine iyi boşalmalar?

Jhin'in early game'de güçlü olmadığını açıklar mısın ? Biraz uzaktan dürttükten sonra 4. hit artı q ile kill alıyor 2-3 levelde.Yanında Thresh vs olunca ayrı bir güçlü,bir levelde karşı adcyi alır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BlazeR ` myth

quote:

Early draven

Mid draven

Late draven.

Draven ligine iyi boşalmalar?

Olafları o şekilde çevirirseniz herkes anlar.

• theh3rkul3s T kullanıcısına yanıt
    düz vuruşlarının yeniden doldurulması gerekiyor bu özelliği de lane'de Jhin'in farm yapmasını zorlaştırıyor bazı durumlarda. 550 ile orta derece menzili var, mobilitesi yok. Karşı bot ikilisi üstüne korkmadan oynarsa Jhin'in zorlanacağını düşünüyorum.
    Jhin kalista corki lanede guçlu ashe mid late gamede asıl gücü.Early de güçsüz asıl

• quote:

Orijinalden alıntı: Crossroads

düz vuruşlarının yeniden doldurulması gerekiyor bu özelliği de lane'de Jhin'in farm yapmasını zorlaştırıyor bazı durumlarda. 550 ile orta derece menzili var, mobilitesi yok. Karşı bot ikilisi üstüne korkmadan oynarsa Jhin'in zorlanacağını düşünüyorum.

Graves tarzı şarjör yenilemesini saldırı hızı tetikleyebilse,açık ara en güçlü adc olur bana göre.Doğru söylüyorsun burada.Yine farm kesme olayını q ile yapabiliyorsun,ama diğer adclerden farklı olarak biraz zorlanıyor,4.hit gelince rakibe de değdiresin geliyor içinden. .d Kaçabiliyor minyon.

• Opet ? LOL?

not:karıştırmıyorum demi başka bi hesapla
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.