Selamlar herkese, Oyun oynarken sistemim sürekli devam eden "tırrrrrr..." sesi ile bir anda donmaya başladı. Klavye ve fare hiçbir şekilde tepki vermiyor. Her seferinde kasanın düğmesinden kapatıp açmak zorunda kalıyorum. Geçen hafta 6 kez başıma geldi. PSU kablomu ek ara prizden çıkartıp duvardaki prize doğrudan takılı olan üçlü prize taktım. Yaklaşık 1 hafta boyunca tekrar etmedi sorunum. Ancak bugün yine EA FC 25 oynarken aynı sorun tam maç başlarken kendini gösterdi. Maç öncesi stadyum gösterilirken ilk önce ekran dondu, bir süre mevcut çalmakta olan oyun şarkısı çalmaya başladı ve sonra yerini "tırr"lamaya bıraktı. Klavye, fare, dualsense5 kontrolcüm hiçbiri tepki vermedi. Biraz bekledim belki mavi ekran verir ve bir hata kodu görürürüm de sorunun ne olduğunu tam olarak anlarım diye. Mavi ekranı beklerken sadece klavyemin (rgb mekanik klavye kullanıyorum) tüm ışıkları kapandı. Numlock-Capslock dahil hiçbir şeye tepki vermedi. Ancak mavi ekran hiçbir şekilde karşıma çıkmadı bu sorun mevcutken. Ekran donduğunda kasamı kontrol ettim, sıvı soğutucu ve kasa fanım sorunsuz çalışıyor. Sistem özelliklerim: İşletim Sistemi: Windows 11 Pro 64 Bit Sistem Modeli: B450M H Gigabyte BIOS: F64 İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 6-Core (12CPUs), ~3.5GHz RAM: Kingston 32768 MB (16x2 Soket kullanıyorum) Ekran Kartı: NVIDIA 4070Ti GALAX PSU: 650W 80+ SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB Son olarak alakası olur mu bilmiyorum ama tüm bunlar sistemimi Windows10'dan Windows11'e geçirdikten bir süre sonra olmaya başladı. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galhedhros -- 30 Kasım 2024; 15:3:12 > |
Bildirim