Şimdi Ara

Oyun Oynarken PC Donuyor ve Ses Takılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
1
Favori
7.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oyun oynarken PC bir anda tek renk gösterecek şekilde kitleniyor ve ses takılıyor. Genellikle bu renk beyaz ve pembe arasında bir renk oluyor. MMORPG oyunları, LOL gibi oyunlar dışında Fortnite ve GTA5 oynarken yaşıyorum bu durumu Oyuna giriyorum gayet düzgünce oynuyorum. 45 dakika ile 2 saat arasında herhangi bir sürede birden ekran tek renge dönüyor. Ekran donduktan sonra oyunun sesi 2-3 saniye daha çalmaya devam ediyor. 2-3 saniye sonra ses de takılıyor. Klavyem kitleniyor. Mouse kitleniyor. Sistemi sadece power tuşuna basarak kapatabiliyorum.

-Sıcaklıkla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
    -Prime95 ile işlemci stress teste sokuldu. Hiçbir şey olmadı. Ben bu işlemciyle 17 saat render aldığımı biliyorum. 17 saat boyunca yükte çalışıp hiçbir sorun yaratmadı bana.
    -Ses sürücülerim güncel. Anakartla alakalı tüm güncellemeleri resmi siteden yapıyorum.
    -Ekran kartı ASUS GPU TWEAK programıyla stress teste sokuldu. Bir buçuk saat 80 derece çalıştı. Hiçbir şey olmadı.
    -Ekran kartı sıcaklığı en fazla 80'i görüyor. Genelde 75-76. İşlemci sıcaklığı yükte 65-70 dereceyi geçmiyor. Boşta 40 derece.
    OCCT Power Supply testi yapıldı. 2 saat boyunca ekran kartı + İşlemci tam yükte çalıştı. Bir hata vermedi. Test başarılı.
    -Memtest 86 ve Windows bellek tanımlama aracı kullanıldı. Ramlerde hiç hata yok.
    -HDTune programıyla SSD ve HDD tarandı. Hiç hata yok. Bad sector bile yok.
    -Bios'un en son sürümü kurulu.
    -Ekran kartı ve işlemciyi overclock yapmadım. Ramleri XMP modunda değil, 2133 mhz hızında kullanıyorum.
    -Nisan ayında temiz format attım, 3 ay boyunca bu sorunu yaşamadım.

Sistem özellikleri

Asus RX 480 8 GB OC
    İntel i7 7700k
    Corsair 8x2 16 GB RAM
    MSI Z270 Gaming Pro Carbon
    Kingston SSDNow UV400 240GB 550MB-490MB/s
    WD BLUE 1 TB HDD
    High Power 750 Watt 80+ Bronze Güç Kaynağı
    SilverStone Tundra TD02LITE 240mm sıvı soğutma

Güncellemeler.

- 1 Ağustos 2018

OCCT Power Supply testi yapıldı. 2 saat boyunca ekran kartı + İşlemci tam yükte çalıştı. Bir hata vermedi. Test başarılı.
    -Sıvı soğutmanın yeri değiştirildi
    -Kasa tekrar sökülüp takıldı. PSU dahil tertemiz yapıldı.
    -Termal macun yenilendi.
    -Sesle alakalı bir sorun vardır diye HDMI VE DP PORT üzerinde gelen ekran kartıyla alakalı sürücüler devre dışı bırakıldı. Hoparlör bağlandı.
    -Ekran kartına giden psu kablosunun ucu değiştirildi.

Sonuç. Oyuna girildi 45 dakika sonra yine dondu.

-5 Ağustos 2018.

Sorun çözüldü. Wattman ayarlarına girip GPU Frequency ayar kısmında DURUM 5 ayarını 1210 yaptım ve DURUM 5 Ayarını MAX olarak işaretledim. Frekansı 1210a sabitledim. Voltaj ayarıyla oynamadım. Otomatik işaretledim. Yaz ayı sebebiyle CPU-GPU fazla ısınıyordu. Kasaya 2 adet akasa viper fan aldım. Kasanın eski fanlarından birini bu fanla değiştirdim. Diğeri kasanın yeni üyesi. Ekran kartına vuran fanı %100'e çektim. Diğer fanlar smart fan modunda. Normalde Fortnite oynarken klima açıkken 75-76, klima kapalıyken GPU 81 dereceyi görüyordu. Şimdi frekans düşünce bir de 2 adet fan takviyesi gelince klima açıkken 60-63 dereceyi geçmiyor. CPU sıcaklığıda 48-55 arasında gidip geliyor. Fortnite oynarken yaklaşık 1 saat içinde o lanet hatayı alıyordum. 1 saati hiç geçmedi. Bugün 3 buçuk saat boyunca sorunsuz oynadım ve çok şükür oyun donduğu için değil canım sıkıldığı için çıktım :D Düz mantık bakarsak sorun çözülmüş oldu. Sorunun ekran kartından kaynaklandığı kesinleşti ama kartın performansı düştü. Normalde destansı ayarlarda sorunsuz oynardım. Şimdi yüksek ayarlarda sorunsuz oynuyorum.Kendi kullandığım ayarları buraya ekliyorum. Herkese teşekkür ederim.

Oyun Oynarken PC Donuyor ve Ses Takılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newpower13 -- 14 Ağustos 2018; 16:37:19 >

• Windows 10 ??
  • Evet W10 64 bit Pro
  • 1803 mü . Format denedin mi. 1709 yada 1703 sürümüne gecmeyi. bu aralar windows 10 da baya sorun var.
  • Hocam 2 kere temiz format attım. Her sürümde yapıyor.
  • Hocam merhabalar, parçaları teker teker stress testine sokmayı denediniz mi? Sonrasında da tüm sistemi birden? Denemediyseniz hocam mutlaka ekran kartını furmark, işlemciyi p95, ramleri memtest veya aida, bütün sistemi ise OCCT'nin power supply testine sokarak deneyin bence. Bu arada gerçekten çok can sıkıcı bir durum umarım kısa sürede bir çözüm bulunur.
  • Hocam OCCT Power supply testi hariç, dediğiniz bütün testleri yaptım. Mesajınızı gördükten sonra OCCT programını indirip 2saat boyunca Power Supply testi yaptım ve hiç bir sorun olmadı. Sistem 2saat takır takır çalıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newpower13 -- 14 Ağustos 2018; 16:37:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı konuyu yabancı bir forumda da açtım. Olurda çözersem aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla kesinlikle çözüm yöntemlerini buraya yazacağım. Bu illet sorunu anca yaşayan anlar.
  • Benzer sorun bendede var. yalniz bende kafasina göre yapiyor. ayrica oyunlarda degil genel olarak. o kadar cok sey denedim ki, son care yedek parca bulup sorunu tespit edene kadar parca degistirmek.

Windows 8.1 Pro kurmayi denedin mi ??
  • newpower13 kullanıcısına yanıt
    aynı sorn bendede mevcut oyun oynarken birden siyah ekran gelip ardından donuyor tüm donanımlar sağlam hiçbir sorun yok. windows 10'dan şüpheleniyorum
  • Geçmiş olsun hocam. Bu lanet sorunu nasıl çözeceğimizi cidden bilmiyorum. O kadar para harcadık demek ki biraz daha masraf edeceğiz. Rezillik.

W8.1 denemek istemiyorum. En güncel sürüm varken kendimi eski sürümlere mahkum ederek bu işten kurtulmak istemiyorum. O kadar para verdim. Çözüm w8. 1 değil w10da düzgün çalışması.

• berkay1074 kullanıcısına yanıt
    Benimki belli bir dakikadan sonra yapıyor. Oyunun en başında yapmıyor mesela. Bu durum bana bir parçanın ısınıp, sistemi dondurma ihtimalini düşündürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newpower13 -- 31 Temmuz 2018; 17:37:57 >
  • newpower13 kullanıcısına yanıt
    Ekran Kartı aşırı ısınıyor ama bazen pc boşta dururken bile donuyor :d

En son ramleri hız aşırtma yaptım bakalım donucakmı yine

En azından senin ekran Kartı yeni ben 2-3 senedir kullanıyorum şimdiye kadar hata vermedi sistem yeniledim Anakart,ram,işlemci değiştirdim 4 ay sorunsuz kullandım hop bi anda donmalar başladı 2-3 gündür devam ediyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay1074 -- 1 Ağustos 2018; 1:20:42 >
  • macunu bir yenilesene
  • berkay1074 kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun.. Denemediğim yöntem kalmadı. Sende de geçici oluyor mu? Mesela 1 hafta sorunsuz kullanıyorum. İşte Komut satırından komutlar, sistem tamir vsvs derken, yada Format sonrası. Sonra birden başlıyor insanı deli ediyor. 24 saattir diye durdu. Nasıl bir bela ise 2-3 aydır 5-6 Format atmışımdir.

• dostum bu sorun devamlı degilde son 2-3 gündür başıma ilk defa geldi.Ramları 3266'ya çıkardım şuan lık donma yaşamadım. bakalım ne zaman doncak beklıyorum eğer bi kac gün icinde donmazsa ramlardan olabilir.

Edit : Cevabı yazdıktan 10 dk sonra dondu:d

Buarada ben macun yeniledim. Söküp temizleyip taktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay1074 -- 1 Ağustos 2018; 1:44:54 >
  • -Sıvı soğutmanın yeri değiştirildi
    -Kasa tekrar sökülüp takıldı. PSU dahil tertemiz yapıldı.
    -Termal macun yenilendi.
    -Sesle alakalı bir sorun vardır diye HDMI VE DP PORT üzerinde gelen ekran kartıyla alakalı sürücüler devre dışı bırakıldı. Hoparlör bağlandı.
    -Ekran kartına giden psu kablosunun ucu değiştirildi.

Sonuç. Oyuna girildi 45 dakika sonra yine dondu.

Bu sorunu çözeceğim aga. Bu uğurda ya bu kasa beni alacak ya ben bu kasayı.
  • asus rx 480 icin cikan vbios guncellemeleri var. Onlari bir kur.Tek tek dene.

bu seri kartlarda var bu tarz sorunlar.

stabil sayilan 17.2.2 surucusu ile de dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 1 Ağustos 2018; 10:41:51 >
  • Çok sorun ihtimali yazmışlar bence bilgisayarı komple bilmeyen birisine satıp yeni ve güzel bir sistem almak iyi olur
  • 2-3 gün önce yüklenen program ve Windows updateleri silip Erkan kartının eski driver’a geçircem olmazsa format beni bekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay1074 -- 1 Ağustos 2018; 11:52:16 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.