Şimdi Ara

Oyun Oynarken PC Donuyor ve Ses Takılıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
7.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atmosferikmotor

Çok sorun ihtimali yazmışlar bence bilgisayarı komple bilmeyen birisine satıp yeni ve güzel bir sistem almak iyi olur
    bize yakışmaz öyle bir şey hocam.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Ekran kartına vbios atınca garanti dışı kalmıyor mu?
  • Hocam maalesefki birebir aynı sorunu yaşıyorum ekran gidip herhangi bir renk geliyor o sıra arkadaşlarda discordda falan iken 1 2 saniye daha sesleri geliyor sonra bir anda tüm iletişim kesiliyor kasa çalışmaya devam ediyor tek çarem reset atmak kalıyor.
    Eğer sorununa çözüm bulursan bende bir yandan araştırıyorum paylaşırsan çok memnun olurum 3-4 gündür çileden çıktım her yolu denedim olmadı.
  • Mutlaka yazacağım hocam. Sistemini yazar mısın bir karşılaştırma yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newpower13 -- 14 Ağustos 2018; 16:38:37 >
  • newpower13 kullanıcısına yanıt
    Normalde kalmaz ama bu işlem sirasida kart susarsa kalabilir.

farkli suruculer ile dene (windows surucu yuklemeyi devre disi birak)
    gene yapiyorsa madem garantin var ver servise gitsin bosuna kendi zamanindan caliyor hemde stres oluyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 1 Ağustos 2018; 18:23:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci : i5 7500
    Anakart : Msi B150 Gaming M3
    Ram : Corsair Vengeance 2x8
    Ekran Kartı : Asus Strix RX480
    HDD : WD 1TB
    PSU : 600 W 80+ Bronz Sertifikalı

hocam senin yaptığın gibi tüm sistemi ayrı ayrı stres testine soktum yetmedi tüm sistemi aynı anda saatlerce stres testine soktum.
    HDTune ile hddye baktım bad sector 1 tane bile yok.
    Ekran kartını her türlü benchmark testine soktum banamısın demedi.
    Eski driverları kurdum güncel driverlardamı sorun var diye sorun yapmadığı zamanlardaki gene aynı sorun devam etti.
    Anlayacağın seninle aynı kafayı yeme noktasındayız.
  • Görüntüyü on board ekran kartından almayı denediniz mi?

• demonix D kullanıcısına yanıt
    Hocam çok yüksek ihtimalle kartla alakalı bir sorun var. Yabancı forumlarda birisi işi gereği sürekli bu sorunu yaşadığını sorunun ekran kartıyla alakalı olduğunu söyledi Stress testlerinde sürekli aynı görüntü döndüğü için kart hata vermiyor ama oyun oynarken belli bir süre sonra kart hata veriyor. Biraz daha bekleyip olmazsa ekran kartını servise yollayacağım. Onun dışında yaptığım işleri ve sorunun gidişatını sürekli olarak buraya yazacağım. Gördüğüm kadarıyla bu sorunu yaşayan bir sürü insan var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newpower13 -- 14 Ağustos 2018; 16:39:35 >
  • bynoname kullanıcısına yanıt
    Denedim sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newpower13

Denedim sorun yok.
    Yani herşey normal mi? Eğer normal ise sorun ekran kartından kaynaklı gibi gözüküyor.

• valla hocam muhtemelen bilmediğimiz ufak bir ayrıntısı var gibime geliyor nedense .
    bir süre daha bununla çıldırma eşiğinde uğraşacağım olmazsada yeni bir kart gerekiyor gibi.
    maddi sıkıntı olmasa çoktan parçalamıştımda bakalım hayırlısı belki bir çözüm yolu bulunur.
  • demonix D kullanıcısına yanıt
    Birinden ekran kartı bulabilsem kontrol edeceğim de çevremde kimse yok. O yüzden emin olamıyorum.
  • Çevremde alıp deneyebileceğim bir ekran kartı bendede olmadığından mecbur çözüm yolu arıyorum.

Vatandan almıştım parçaları faturalarını arıyorum evde bulursam zaten ilk işim paketleyip servise kargolamak olucak sinir hastası olacağız yoksa.

• quote:

Orijinalden alıntı: newpower13

Hocam çok yüksek ihtimalle kartla alakalı bir sorun var. Yabancı forumlarda birisi işi gereği sürekli bu sorunu yaşadığını sorunun ekran kartıyla alakalı olduğunu söyledi Stress testlerinde sürekli aynı görüntü döndüğü için kart hata vermiyor ama oyun oynarken belli bir süre sonra kart hata veriyor. Biraz daha bekleyip olmazsa ekran kartını servise yollayacağım. Onun dışında yaptığım işleri ve sorunun gidişatını sürekli olarak buraya yazacağım. Gördüğüm kadarıyla bu sorunu yaşayan bir sürü insan var
    Hocam @demonix ve @Batuhanxxx ile ortak noktanız rx480. Lakin @berkay1074 de kendisinde aynı sorun olduğunu söylüyor ve 390x sahibi. Cidden çok merak ediyorum illaki çözülecek bu sorun ve çözüldüğünde hepiniz birer birer konuya yazıp aydınlatırsanız çok mutlu olurum. Umarım kısa sürede çözülür.

• @KciD valla her türlü benchmark stres testi format eski driverlar vesaire denedim . Gözden kaçırdığım birşey varmı diye konuyu takipteyim . Sürekli takıldığım discord sunucularında bu sorunla karşılaşan 4-5 arkadaş daha var ve karşılaştığım kişilerde hep amd ekran kartı var . Bakalım altından ne çıkacak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: demonix

@KciD valla her türlü benchmark stres testi format eski driverlar vesaire denedim . Gözden kaçırdığım birşey varmı diye konuyu takipteyim . Sürekli takıldığım discord sunucularında bu sorunla karşılaşan 4-5 arkadaş daha var ve karşılaştığım kişilerde hep amd ekran kartı var . Bakalım altından ne çıkacak :)
    Hocam valla geçen ben de onun ceremesini çektim ya konuyu dağıtmak gibi olmasın, AMD markasını da kötülemiyorum kesinlikle, bundan 3, 3.5 yıl kadar önce baya temiz olarak (2.el) aldığım ve bu kadar sürede kullandığım 6870 (powercolor) ekran kartı (artık zaten miadını doldurmuştu) bir anda altta oyun açık, dh forumda takılıyorum pat dedi monıtor "out of range" hatası verdi ve veriş o veriş sonrasında bir daha görüntü yok. Allahım zamanında dayımın 0 olarak aldığı Zotac'ın 9600gt si hala sapasağlam duruyor 2008'in kartı sanırım. 6870 "durup dururken" bozulunca bu emektarı aldım dayımdan 1 hafta kullandım kullanmayı bırak 720p de LoL bile oynadım 75 fps sabit (V-sync). AMD'den vazgeçmedim de Powercolor kesinlikle sonsuza kadar uzak duracağım bir marka olmaya hak kazandı. Bu da böyle son zamanda yaşadığım bir sıkıntıdır :D Sizinki inşallah çok kısa sürede çözülür baya dert bir şey ne zaman geleceği de belli olmuyor. Pat diye ekran gidiyor hoş olmuyor tabi.

• Ben bu aralar sadece fortnite oynayan birisiyim ne hikmetse 4 5 gün önce bu sorun başladı . İlk başlarda gene en azından 5 6 saat durmadan oynadığımda bunu yapıyordu şimdilerde ise oyunun lobisinde beklerken küt diye gidiyor bir anda daha hiç oyuna bile girmemişken yani daha ekran kartı kullanımı %15-20lerde gezerken . Şimdi asıl saçma olayda şu ben bu kartı tamire bile göndermeye korkuyorum nedeni ise basit kart üretim hatalı çıkarsa ve değişim gerekirse piyasada uzun zamandır asus strix 480 yok . Bu durumda para iadesi önerirseler ben bu ekran kartını yaklaşık 1.5- 2 sene önce aldım dolar 3.5 seviyesinin altındayken ve şu anda dolar 5 seviyesini geçmeye başladı . Kendi performans aralığındaki rx580 ve gtx 1060 6gb modellerinin fiyatlarıda ortada ve bu ikilimde kalmak sinir seviyemi zıplatıyor bir yandan ekran kartının üretim hatalı olmadığına inanmak istiyorum diğer taraftan çözüm yolu bulamıyorum . Hakkımızda hayırlısı diyorum zaten elden başka birşey gelmiyor şu durumda ... @KciD

• quote:

Orijinalden alıntı: demonix

Ben bu aralar sadece fortnite oynayan birisiyim ne hikmetse 4 5 gün önce bu sorun başladı . İlk başlarda gene en azından 5 6 saat durmadan oynadığımda bunu yapıyordu şimdilerde ise oyunun lobisinde beklerken küt diye gidiyor bir anda daha hiç oyuna bile girmemişken yani daha ekran kartı kullanımı %15-20lerde gezerken . Şimdi asıl saçma olayda şu ben bu kartı tamire bile göndermeye korkuyorum nedeni ise basit kart üretim hatalı çıkarsa ve değişim gerekirse piyasada uzun zamandır asus strix 480 yok . Bu durumda para iadesi önerirseler ben bu ekran kartını yaklaşık 1.5- 2 sene önce aldım dolar 3.5 seviyesinin altındayken ve şu anda dolar 5 seviyesini geçmeye başladı . Kendi performans aralığındaki rx580 ve gtx 1060 6gb modellerinin fiyatlarıda ortada ve bu ikilimde kalmak sinir seviyemi zıplatıyor bir yandan ekran kartının üretim hatalı olmadığına inanmak istiyorum diğer taraftan çözüm yolu bulamıyorum . Hakkımızda hayırlısı diyorum zaten elden başka birşey gelmiyor şu durumda ... @KciD
    Hocam para iadesi kesinlikle kabul edeceğiniz en son şey olmalı. Daha önce vatanda ve hepsiburadada ürün bozuk olduğunundan para iadesi aldım ve bana direk aynı ürünü verelim diye bir teklif yapmadılar. Lakin bunlar ilk 15-20 gün içerisinde olduğundan çok sıkıntı olmuyordu dolar kuru. Siz kesinlikle durumu belirtmelisiniz para iadesi sizi çok zora sokar çünkü. Garantisi devam ediyorsa size o kartın aynısını vermeli veya bu zamanki muadilini diğer türlü siz mağdur oluyorsunuz ve bence herhangi bir teknoloji şirketinin bu kadar açık açık müşteriyi mağdur etmemesi gerekir. Her şeyden önce hocam tam emin olmak lazım kesin kartta mı ciddi diyorum ben de şuan sizin kadar içerisinde hissediyorum kendimi konunun. Biri ekran kartı bulsa da denese çok çabucak. Umarım siz de, diğerleri de mağdur olmaz.

• Kartı vatandan aldım garanti belgesinde penta yazıyor , pentanın sitesine şu anda baktımda fatura olmadan ürünün seri numarasına göre tamir işlemi yapıyorlarmış sabah işten eve geçtiğimde şansımı öyle deneyeceğim . Kargolar gönderirim yapacak pek birşey kalmadı gibi .

• Update: Dolaşırken şunu buldum Link

Sanırım sorun benzer (veya aynı), adam Nvidia GPU'ya geçmiş ve hiçbir sorunu kalmamış.
    RX480'e sahipken bu sorunu çözmek için yaptıkları:
    quote:

Deleting and reinstalling drivers to different versions (16.7.2 , 17.1.1 and now using 16.12.2)
    Changing RAM slots and amount (now on 2nd and 4th DIMM)
    Changing the power cord
    Changing the power extension
    Removing and reinstalling GPU

- 16.12.2, 16.7.2, 17.1.1 driverlarını silip yükleyerek denemiş
    - RAMlerin slotlarını ve miktarlarını değiştirerek denemiş
    - Güç kablosunu değiştirerek denemiş
    - 3 lü 5 li (artık kaçlıysa) kablo uzatıcısını değiştirerek denemiş
    - Ekran kartını sök tak yapmış
    Bunlarla çözememiş en sonunda da geri vermiş GPU'yu ve yerine bir Nvidia almış. Yeni şeyler bulduğumda buraya ekleyeceğim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.