Şimdi Ara

Oyun Oynarken PC Donuyor ve Ses Takılıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
7.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: demonix

Kartı vatandan aldım garanti belgesinde penta yazıyor , pentanın sitesine şu anda baktımda fatura olmadan ürünün seri numarasına göre tamir işlemi yapıyorlarmış sabah işten eve geçtiğimde şansımı öyle deneyeceğim . Kargolar gönderirim yapacak pek birşey kalmadı gibi .
    Hocam o zaman sizde eminsiniz sorun 480de kesin? Ben aslında içinizden bir arkadaş (benim bulduğum link bir kenara) başka bir ekran kartı bulup denese de tam emin olana kadar bekleseniz diye düşünüyordum. Bilemedim ama şimdi.
  • Sizin o yabancı forumda bulduğunuz yazıdan daha çeşitli şeyleri bende konu sahibi arkadaşta denedi 0 dan bir pc toparlayıp uğraşsam daha az zahmetli olurdu . Yaklaşık 6 gündür günümün 9 saati iş için 6 saati uyku geri kalan tüm vaktimi forumlarda aynı veya benzer sorunlarla karşılaşan kişilerin hemde kendi aklıma gelen envai çeşit çözüm yolunu denedim . Hiçbir program hiçbir driver bilgisayarımdaki sorunu çözemedi ama bu süreçte gördüğüm tek çözüm insanlar ya farklı ekran kartına geçip sorunu çözmüşler yada ekran kartını söküp bilgisayarı onboard çalıştırmışlar ve sorunla karşılaşmamışlar . Benim aklıma ekran kartını garantiye göndermekten başka seçenek gelmiyor artık gerçi kaç güne gider kaç güne gelir onada güvenemiyorum ama yapacak birşeyde kalmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sizin o yabancı forumda bulduğunuz yazıdan daha çeşitli şeyleri bende konu sahibi arkadaşta denedi 0 dan bir pc toparlayıp uğraşsam daha az zahmetli olurdu . Yaklaşık 6 gündür günümün 9 saati iş için 6 saati uyku geri kalan tüm vaktimi forumlarda aynı veya benzer sorunlarla karşılaşan kişilerin hemde kendi aklıma gelen envai çeşit çözüm yolunu denedim . Hiçbir program hiçbir driver bilgisayarımdaki sorunu çözemedi ama bu süreçte gördüğüm tek çözüm insanlar ya farklı ekran kartına geçip sorunu çözmüşler yada ekran kartını söküp bilgisayarı onboard çalıştırmışlar ve sorunla karşılaşmamışlar . Benim aklıma ekran kartını garantiye göndermekten başka seçenek gelmiyor artık gerçi kaç güne gider kaç güne gelir onada güvenemiyorum ama yapacak birşeyde kalmadı.
    Hocam bir de şunu buldum siz bunu denediniz mi? Link

Linkte kısaca Wattman sorunu olduğu yazıyor. Sizle aynı hata. Bu arada bu hatayı alan rx480 kullanıcısı kaynıyor, kart lanetli resmen.

Sorunu çözen bir kişi şöyle başarıya ulaşmış:
    quote:

Can confirm this exact same issue - hard locks with a range of different coloured screens, ranging from grey to purple. Occasional buzzing sound as well.

Putting the Wattman voltages at 1105 mV fixed the issue.

1105v'ye sabitlediğinde voltajı sorun kalmamış.

Diğer bir arkadaş da şöyle yapmış, hemen hemen aynısı:
    quote:

I know I'm SUPER late to the party, but I bought one of these cards the other day and had it crash. I started with this guide, but found that the issue was more voltage based. At a maximum of 1.1v, 1300 MHz seems stable enough. Anything above 1.1v will crash as soon as it encounters load.

1300mhz çekirdek hızı 1.1v voltajda sabitlemiş ve ne zaman 1.1v'nin üzerine çıkartsa bu sorunla karşılaşmaya devam ediyormuş.

Bu çözüm yollarının dışında hocam kartta kesin hata olduğunu anlamamıza yarayabilecek bir şey de şu olabilir. Bu sorunu yaşayan bir kişi aynı sizin de yaptığınız gibi Furmark testlerinde hiçbir sıkıntı yaşamamış lakin Unigine Heaven 4.0 da hiçbir zaman Benchmark'ı tamamlayamamış, aynı sizdeki hata gibi pat diye ekran gidiyor bir renk alıyor ve hard resete zorluyor makineyi. Bu konuda da biri şöyle yorum yazmış:
    quote:

FurMark loads only GPU(but very heavy indeed)

Heaven loads PCI express bus and PCIe slot accordingly

Diyor ki: Furmark sadece GPU'yu (Grafik işlemci çekirdeğini) yüke bindirir. Heaven ise PCI express bus'u ve dolayısıyla PCIe slotunu yüke bindirir. Aslında mümkünse Unigine Heaven 4.0 Bench'i de deneyebilirsiniz hocam. Bunların dışında ben de artık tam anlamıyla RX480' le alakalı bir sorun olduğundan eminim @BatuhanXxX @newpower13 ama 390x'li arkadaş neden bu sorunu yaşıyor orada sanırım hala bir gizem söz konusu

• Eğer bu kullanıcılar dediğiniz yollardan çözüme ulaştıysa sorun ekran kartında değil amdnin wattman yazılımında çünkü aklıma şöyle bir ışık parladı şu anda eve gidince denemem için . Nedenide şu bu wattman yazılımı bilgisayarın her hatalı kapanmasında ayarlarını default hale getiriyor . Bu çözüm yollarındanda anladığım kadarıyla kendini ekran kartının güç alışverişine adapte edemiyor o yüzden manuel ayarlamak gerekiyor . Sabah 9da eve vardığımda deneyeceğim bu yöntemi kesinlikle .

• quote:

Eğer bu kullanıcılar dediğiniz yollardan çözüme ulaştıysa sorun ekran kartında değil amdnin wattman yazılımında çünkü aklıma şöyle bir ışık parladı şu anda eve gidince denemem için . Nedenide şu bu wattman yazılımı bilgisayarın her hatalı kapanmasında ayarlarını default hale getiriyor . Bu çözüm yollarındanda anladığım kadarıyla kendini ekran kartının güç alışverişine adapte edemiyor o yüzden manuel ayarlamak gerekiyor . Sabah 9da eve vardığımda deneyeceğim bu yöntemi kesinlikle .
    Sonuçları dört gözle bekliyorum hocam. İnşallah iadeyle, servisle, garantiyle vb uğraşmadan çözülür sorun.
  • Umarım olur hocam biraz yabancı dil kıtlığı olduğu için redditte bakmak aklıma geldi ama çözemem zaten diyip yanaşmamıştım .

Bu arada ilgi ve alaka içinde çok teşekkür ederim . Bir ara wattman ayarlarını kurcalamıştım düzelmemişti daha detaylı uğraşmamıştım bende sinirlenip , eve gidince altını üstüne getiricem

• sorun bence ekran kartından kaynaklanıyor. benim laptopta da böyle bir sorun vardı. ekran kartı gerektiren bir oyuna girdiğimde bilgisayar çığlık atarak kilitleniyordu. hata kodlarına baktığımda ekran kartından kaynaklandığını gördüm. her ne yaptıysam düzeltemedim. senin bilgisayarın masaüstü olduğu için ekran kartını değiştirip yoluna devam edersin. umarım sorunun kısa sürede çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-863C807A0 -- 2 Ağustos 2018; 5:58:54 >
  • Sorun bence anakart & işlemci. Skylake bug deniliyordu sanırsam bu soruna. İşlemcinizi garantiye yollayın yenisi ile değiştirtin bakalım.

Başka İşlemci bulabilirseniz birde onla deneyin, bakalım aynı sorun oluyor mu.

• @KciD
    Hocam sabah işten geldim ilk işim global wattman ve Asus GPU Tweak II ayarlarıyla oynamak oldu 1300Mhz Ve 1105mVye ayarladım.
    Fakat Asus GPU Tweak II 1305ten aşağı inmeme izin vermedi bende öyle oyuna girdim.
    10-30dk arası ekran gitme ve donma sürem 2 saate uzadı diyebilirim.
    Daha sonrasında içime bir kurt düştü ve bu sefer ayarları sadece Wattmanden yaptım Asusun kendi yazılımını kapattım açmadım bile ve Heaven 4.0 Benchmarkı indirip Ultra ayarda teste soktum 151.7 ve 156.4'lük 2 test ile alnının akıyla çıktı.
    İşten geldiğim için uyumam gerekiyor yorgun düştüm fakat bekleme ekranında bile 10dk içinde bilgisayarın sorun açmasına yol açan Fortnite'yi bilgisayarımda açık bırakacağım uyandığımda güncel durumu paylaşırım.
  • quote:

@KciD
    Hocam sabah işten geldim ilk işim global wattman ve Asus GPU Tweak II ayarlarıyla oynamak oldu 1300Mhz Ve 1105mVye ayarladım.
    Fakat Asus GPU Tweak II 1305ten aşağı inmeme izin vermedi bende öyle oyuna girdim.
    10-30dk arası ekran gitme ve donma sürem 2 saate uzadı diyebilirim.
    Daha sonrasında içime bir kurt düştü ve bu sefer ayarları sadece Wattmanden yaptım Asusun kendi yazılımını kapattım açmadım bile ve Heaven 4.0 Benchmarkı indirip Ultra ayarda teste soktum 151.7 ve 156.4'lük 2 test ile alnının akıyla çıktı.
    İşten geldiğim için uyumam gerekiyor yorgun düştüm fakat bekleme ekranında bile 10dk içinde bilgisayarın sorun açmasına yol açan Fortnite'yi bilgisayarımda açık bırakacağım uyandığımda güncel durumu paylaşırım.
    Hocam uyan da güzel haberler ver bize :D Sevindim bu arada güzel bir gelişme ama hala tam olarak çözülüp çözülmediğinden emin olamayız daha erken

• cmos temizledim şuanlık donmadı ekran kartım r9 390 burada
  • Güncel durumu paylaşayım.
    Wattman ayarlarında Frekans Üst Sınırı 1300 Mhz mV üst sınırını 1105 ayarladım.
    Benchmark testlerinden geçti fakat oyunda süre artsada sonuç aynı oldu.
    Daha sonrasında Memory Voltajınıda 1105e ayarladım ve internette kendi bulduğum bir yöntemi üstüne yamadım.
    Güç Limiti % -20
    5-6 saattir oyun oynamaya devam ediyorum fakat sıkıntı olmadı .
    Herhangi birşey olursa yazarım.
    @KciD @newpower13

Güncelliyorum : 16:30-22:40 arası sürekli oyunda olmama rağmen herhangi bir hata ile karşılaşmadım şu anlık işe gidiyorum yarında aynı ayarlar ile devam edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonix -- 2 Ağustos 2018; 22:40:46 >
  • quote:

Güncel durumu paylaşayım.
    Wattman ayarlarında Frekans Üst Sınırı 1300 Mhz mV üst sınırını 1105 ayarladım.
    Benchmark testlerinden geçti fakat oyunda süre artsada sonuç aynı oldu.
    Daha sonrasında Memory Voltajınıda 1105e ayarladım ve internette kendi bulduğum bir yöntemi üstüne yamadım.
    Güç Limiti % -20
    5-6 saattir oyun oynamaya devam ediyorum fakat sıkıntı olmadı .
    Herhangi birşey olursa yazarım.
    @KciD @newpower13

Güncelliyorum : 16:30-22:40 arası sürekli oyunda olmama rağmen herhangi bir hata ile karşılaşmadım şu anlık işe gidiyorum yarında aynı ayarlar ile devam edeceğim.
    Sevindim hocam bir gelişme var :)
  • Hocam valla sorun dün düşündüğüm gibi çıktı ekran kartı ile psu arasında bir sorun var gibi duruyor .

Sizden sonra sabah bende reddite göz gezdirdim biraz rx 460 serisindede aynı sorun varmış onlardada çözüm yolu güç limitini %-20 yapmak. Bende işe yarar düşüncesiyle aynısını ekledim olumlu sonuç aldım ama performanstan çaldım . Ne kadar doğru bir çözüm yolu tartışılır ama idare ettiği kesin.

• Mesaj yazan, öneride bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu konuyu başka forumlarda, yabancı sitelerde de açtım. Kimsenin umrunda olmadı, dh forum farkı böyle bir şey herhalde. Yazılan mesajları tek tek okudum. Wattman ayarlarından mhz sınırı 1250 yaptım. 10 dakika sonra oyun yine dondu. Normalde bu süre ortalama 45 dakikaydı. Yalnız can sıkıcı olay şu. 1250mhz ye bile çekince FPS anlamında ciddi bir kayıp oluyor. Normalde en yüksek ayarlarda 75 Fpsde rahatça oynuyordum ( Freesync açık, 75 hz monitör var) 1250'ye bile çekince FPS 59-75 arası gidip geliyor. Sonra kasayı açtım bir şeylere bakarken egzoz fan parmağımı ve kendini imha etti... Güç limitini arkadaşların dediği gibi -20'e çekmek çözüm olabilir ama ne yalan söyleyeyim bu iş bana pek doğru gelmedi. Sırf bu hatayı almamak için para ödeyip aldığımı kartı full performans kullanamamak bana mantıklı gelmiyor. Hata almayalım diye kartın gücünden çalıyoruz. Sorunun ekran kartında olduğu belli oldu gibi. Kasamın egzoz fanı yüzünden şuan oyun yada benchmark deneyemiyorum. Kasa zangır zangır titriyor kırık fanla. Yeni fanlar gelince şu güç limiti ve yukarda bir arkadaşın önerdiği benchmark testini yapıp nihai sonuçları buraya yazacağım.

@enginakar hocam özelden monitör hakkında mesaj atmışsınız. Ben telefon numaramı siteye yanlış girdim. Düzeltemiyorum da. O yüzden PM ye cevap veremedim. Monitörden oldukça memnunum. Freesync ve 75 hz özelliği sadece AMD kartlarda oluyor. NVIDIA kartla 60 hz alırsınız. Monitör beni tatmin etti. Tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newpower13 -- 14 Ağustos 2018; 16:40:52 >

• newpower13 kullanıcısına yanıt
    Hocam rx480 yabancı forumlarda da çok bahsedilmiş (tam olarak sizin yaşadığınız sorun) resmen lanetli bir kart. Tabiki performanstan ödün vermeyi kimse istemez. Garanti devam ediyorsa bence hemen bunu göz önünde bulundurun hocam performans cidden istemediğin kadar düşüyorsa ve yerine düzgün bir rx480 vermelerini talep edin.

Diğer türlü düşündüğümüzde böyle üst düzey bir kartı bu hatayla elinizden çıkarmanızda zor olur ileride bir gün. Yani benim aklıma hocam garantisinin devam ettiğini umarak garantiye göndermenizden başka bir çözüm yolu gelmiyor (performanstan ödün vermeden). Tabi bu dediklerimi hemen kaale almayın hocam ilkten wattman ayarlarını düşürün deneyin, fanlarınız gelsin, benchmarkı deneyin sorun çözülecek mi bir bakın. Sorun çözüldükten sonra performansta yaşanacak kayıp durumuna göre bakarsınız. Kolay gelsin, umarım kısa sürede sıkıntısız çözülür.

• valla haklısınız bende aynı fikirdeyim.
    Heaven 4.0 Benchmarkta Ultra ayarlarda 154-156 fps sonuçları alan bilgisayarım 120fpse düştü güç limitini aşağı indirdiğim için.
    1300 Mhz 1105 mV sorun değil zaten asıl sorun güç limitini aşağıya çekmek .
    En iyisi garanti servisini arayıp onlardan bilgi almak sonrada paketleyip göndermek .

Güncelliyorum ürün seri numarasından garanti geçerlilik süresine baktım 2019un 11.ayına kadar geçerliliği devam ediyormuş pazartesi ilk işim ekran kartını söküp kargolamak olucak.
    Bu arada ne yazıktır ki sorun sadece asus strix rx480lerde değil forumları gezdiğimde rx480 ve rx460 serisi kartların bu sorun ile cebelleştiğini gördüm . Garantisi bitmiş veya 2.el kart almış kişilerin benim uyguladığım çözüm yolunu uyguladığını gördüm . Ama ben sırf performans için OC model aldığım bir ekran kartının OC performansını geçtim kendi performansından bile aşağıya çalışmasına göz yummak istemiyorum . Konuyu takip eden arkadaşlara şöyle birşeyde ekliyeyim bu sorun bende 5 6 ay daha uzunda olabilir 1-2 günlüğüne boy göstermişti fakat umursamadım virüs vesairedir dedim bilgisayarı temizledim formatladım kullanmaya devam ettim ve sorun yapmadı . 2.defa başıma geldiğinde artık bilgisayarı kullanılamaz hale getirdi size tavsiyem eğer bu sorunla uğraşıyorsanız ve garantiniz varsa paketleyin gönderin ya tamirini yapsınlar yada muadilini göndersinler paramızla rezil olmanın alemi yok .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonix -- 3 Ağustos 2018; 18:15:13 >

• format attım 2 gündür donma olmadı :D neden se buraya yazdıktan sonra donuyor çok tehlikeli iş yapıyorum ama ... editlicem..

pc boştayken dondu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay1074 -- 4 Ağustos 2018; 20:33:31 >
  • Ben de son 3 gündür kafayı yemek üzereyim. Ben de 4 senedir fx 8350 r9 280x sistemine sahibim. Aldığımdan beri 2 3 ayda bir sadece 1 kere donup düzeliyordu. Fakat 3 gün önce sapıtmaya başladı.Videodaki gibi donuyor bir daha açılmıyor. Reset atınca kasa çalışıyor fakat görüntü gelmiyor. Bios pilini ramleri cmos reset en az 5 6 kere yaptigimda şansa açılırsa açılıyor. Pc açmayı basarabildigimde ramler ekran kartı islemci herhangi bir sıkıntı görünmüyor dxdiagdan baktığımda. Hangi oyuna girersem gireyim donuyor reset atınca yine görüntü gelmiyor kasa çalışıyor . Normalde DP kablosuyla bağlıyorum fakat bugün hdmi ile deneyeyim dedim görüntü geldi ama ekranin %50 60 ı beyaz cizgilerle kaplı. Bir de güvenli modda açabiliyorum normal yine açılmıyor. Bütün ekran kartı driverlerini sildigimde normal de açabildim. En yeni driveri yüklediğimde hdmi da duzeldi (beyaz çizgiler) DP kablo da. internette 2 saat dolaştım eskisi gibi ama oyuna girince yine bozuk haline döndü.Arada acaba ekran kartı pert mi oldu diyorum da bozuk olsa da dxdiagda görünür mü. Bir de ekran kartinda sorun olduğunda anakarttan uzun bip sesi gelmesi falan lazımmış ama bende öyle bir sorun yok. Kafam iyice karisti delirmek üzereyim. Benim gibi bu sorunu yaşayıp çözen varsa en kisa sürede cevap verirse sevinirim.

• Arkadaşlar. Güzel haberlerim var. Wattman ayarlarına girip GPU Frequency ayar kısmında DURUM 5 ayarını 1210 yaptım ve DURUM 5 Ayarını MAX olarak işaretledim. Frekansı 1210a sabitledim. Voltaj ayarıyla oynamadım. Otomatik işaretledim. Yaz ayı sebebiyle CPU-GPU fazla ısınıyordu. Kasaya 2 adet akasa viper fan aldım. Kasanın eski fanlarından birini bu fanla değiştirdim. Diğeri kasanın yeni üyesi. Ekran kartına vuran fanı %100'e çektim. Diğer fanlar smart fan modunda. Normalde Fortnite oynarken klima açıkken 75-76 klima kapalıyken GPU 81 dereceyi görüyordu. Şimdi frekans düşünce bir de 2 adet fan takviyesi gelince klima açıkken 60-63 dereceyi geçmiyor. CPU sıcaklığıda 48-55 arasında gidip geliyor. Fortnite oynarken yaklaşık 1 saat içinde o lanet hatayı alıyordum. 1 saati hiç geçmedi. Bugün 3 buçuk saat boyunca sorunsuz oynadım ve çok şükür oyun donduğu için değil canım sıkıldığı için çıktım :D Düz mantık bakarsak sorun çözülmüş oldu. Sorunun ekran kartından kaynaklandığı belli oldu. Normalde destansı ayarlarda sorunsuz oynardım. Şimdi yüksek ayarlarda sorunsuz oynuyorum. Destansı ayarlarda FPS kaybı yaşıyorum. Yorum yapan herkese, özellikle yol gösteren @KciD e teşekkür ediyorum. Dert ortağım @demonix in de sorunu çözüldü. DH olarak bu işi halletmiş olduk :D

Oyun Oynarken PC Donuyor ve Ses Takılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newpower13 -- 14 Ağustos 2018; 16:41:36 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.