Şimdi Ara

Oyun oynarken masaüstüne geçiş yaptığıma kasma oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

i7 6700K
    Asus Rog Strix GTX1070
    16 GB DDR4 3000mhz ram'e sahibim.

Mesela Witcher 3 oynayıp oyundaykan alt tab yapıp masaüstüne geçiyorum.

Fakat bu şekilde kullanınca masaüstünde kasma ve ağırlaşma oluşuyor neden olabilir? Hafif oyunlarda olmuyor tabi bu sorun.

Bu şekilde alt tab yapınca işlemci kullanım oranı %45 civarında. Ram kullanımı 16 gb üzerinden 8 gb. Disk kullanımı %1

• Windowed borderless oynarsan sorunun kalmaz, fullscreenda olması normal.
  • Monitörünüz 60hz mi? Vsync ayarını aktif edip 60fps'yi geçmemesini sağlayın, menüdeyken 60fps verebilmek kolay olacağı için sistem kaynakları daha az kullanılacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

Monitörünüz 60hz mi? Vsync ayarını aktif edip 60fps'yi geçmemesini sağlayın, menüdeyken 60fps verebilmek kolay olacağı için sistem kaynakları daha az kullanılacaktır.

Monitörüm 144hz hocam oyunuda vsync kapalı riva tunner ile 144hz kilitli şekilde oynuyorum. Tabi oyun 144 fps vermiyor min 70 max 110

İşlemci sıcaklıklarıda boşta boşta 35 41 derece arası bazen 55 60 dereceye çıkıyor anlık olarak uygulama işlemciyi kullanınca. Prime95 testi ile 100% yük altında 70 78 derece oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 24 Ağustos 2016; 1:36:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Standxalonedarknessx

Windowed borderless oynarsan sorunun kalmaz, fullscreenda olması normal.

Windowed borderless nedir hocam biraz açıklar mısınız?
  • BR9 kullanıcısına yanıt
    Pencereli mod demek istemiş hocam witcher 3 oynamadığım için ayarı nerede bilmiyorum ama örneğin gta 5'de görüntü ayarlarında "Fullscreen" yazan yeri "windowed borderless" olarak değiştirince oyun tam ekrandan çıkıp pencereli moda dönüşüyor çözünürlük de 1920x1080 yerine 1914x.... oluyor. İşe yarar mı bilmiyorum fakat denemekte fayda var oyunu alta atacağınız zaman ayarı bu şekilde değiştirip deneyin bir de.

• quote:

Pencereli mod demek istemiş hocam witcher 3 oynamadığım için ayarı nerede bilmiyorum ama örneğin gta 5'de görüntü ayarlarında "Fullscreen" yazan yeri "windowed borderless" olarak değiştirince oyun tam ekrandan çıkıp pencereli moda dönüşüyor çözünürlük de 1920x1080 yerine 1914x.... oluyor. İşe yarar mı bilmiyorum fakat denemekte fayda var oyunu alta atacağınız zaman ayarı bu şekilde değiştirip deneyin bir de.

İşlemcinin sıcaklık değerleri ile ilgili ne düşünüyorsunuz hocam?

Boşta 35-45 - Prime ile yük altında 70-78 - Witcher 3 gibi CPU kullanımı yüksek oyunda 60-67 arası seyrediyor bazen 55lere inip geri çıkıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BR9 kullanıcısına yanıt
    Yaz ayında olduğumuz için anormal değerler değil ancak %100 yükte bile olsa 70 derecenin üstüne çıkması iyi değil termal macun sürdünüz mü veya toplayan kişi toplarken işlemcinin üstüne termal macun sürdü mü? Soğutucu modeli nedir ve overclock var mı bunlar da doğru yorumlamak için önemli.

• quote:

Yaz ayında olduğumuz için anormal değerler değil ancak %100 yükte bile olsa 70 derecenin üstüne çıkması iyi değil termal macun sürdünüz mü veya toplayan kişi toplarken işlemcinin üstüne termal macun sürdü mü? Soğutucu modeli nedir ve overclock var mı bunlar da doğru yorumlamak için önemli.

Termal macun sürdüm hocam tabi ki zalman markalı 1 macundu ayrı olarak almıştım.

Soğutucum Thermalthake Water 3.0 Extreme Sıvı Soğutma

Overclock olarakta 4.00 ghz'den 4.3 veya 4.4 ghz olarak kullanıyorum.

Anakart ramler için X.M.P modunda açık.
  • @myalperen

Ek olarak hocam ben termal macunu biraz nokta şeklinde ortaya bırakıp elim ile yaymadan taktım sıvı soğutmayı.
  • Overclock yapılıysa bu yaz sıcağında normal bence, skylake kullanan arkadaşlar daha doğru yorum yapacaktır elbette, şahsen normal olduğunu düşünüyorum
    Termal macunu çok çok az veya çok fazla sürmedikçe pek farketmiyor o konuda sorun olacağını sanmıyorum.

• quote:

Overclock yapılıysa bu yaz sıcağında normal bence, skylake kullanan arkadaşlar daha doğru yorum yapacaktır elbette, şahsen normal olduğunu düşünüyorum
    Termal macunu çok çok az veya çok fazla sürmedikçe pek farketmiyor o konuda sorun olacağını sanmıyorum.

Teşekkürler hocam sağolun skylake ve maalesef kullanmış olduğum Asus z170 Pro gaming anakartım bana bu tarz ilginç şeyler çıkartabiliyorlar. Aldığım günden beri bunlarla uğraşıyorum.
  • i5 2500 k 12 gb ram 1440 p masaustunde gta5 full ayarda oynuyordum v twichde yayin acikken 1 saniyede tam ekrab oyuna donebiliyordum. gtx 1070 ve o islemci ve ramde ucman lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockymarlboro

i5 2500 k 12 gb ram 1440 p masaustunde gta5 full ayarda oynuyordum v twichde yayin acikken 1 saniyede tam ekrab oyuna donebiliyordum. gtx 1070 ve o islemci ve ramde ucman lazim

Hocam masaüstü ile oyuna geçiş arasında sorun yok çok hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Benim sorunum tam olarak şöyle.

Witcher 3 ağır bir oyun - GTA V'de öyle sonuç olarak. Oynarken oyun içerisinde bir anda alt tab yapıyorsunuz ve hızlı 1 şekilde masaüstüne geliyorsunuz.

Geldikten sonra masaüstünde işlem yapınca haliyle kasmalar oluşuyor bilgisayarda yavaşlamalar gibi gibi şeyler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.