Şimdi Ara

Oyun Oynarken Görüntü Gitmesi ve Fanların Aşırı Hızlı Dönmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, Asus Rog Strix RX 580 ekran kartı kullanıyorum PC'de ve sadece oyun oynarken (Battlefield - Witcher 3) görüntü aniden gidiyor ekranda no signal hatası alıyorum ayrıca ekran kartının fanları bu görüntü gitmesiyle birlikte aşırı hızlı dönüyor bu konuda yapabileceğim birşey var mı garantiye göndermekten başka? Bu arada kartı ilk aldığımda bu tarz bir sorun yoktu zaman içerisinde kendiliğinden artarak bu sorun oluşmaya başladı şimdilerde ise yarım saat civarı oyun açıkken bu sorun meydana geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kaç derece boşta ve yükte?
  • Psu nedir?
  • Bir arkadaşım aynı sorunu yaşıyordu. Sonradan fark etti ki 8 ve 6 pinlik güç kablolarından teki yerinden çıkmış. Yani kuvvetle muhtemel ekran kartınız yeterli güç çekemiyor.
  • @ugurr999

    Boştaki ısı değerleri bu şekilde:

    Oyun Oynarken Görüntü Gitmesi ve Fanların Aşırı Hızlı Dönmesi

    Ayrıca oyun içindeki değerlerde bu şekilde:

    Oyun Oynarken Görüntü Gitmesi ve Fanların Aşırı Hızlı Dönmesi

    @xentios PSU olarak ise bunu kullanıyorum: Xigmatek Shogun G Serisi 80PLUS GOLD 750W

    @Mr.Elm dediğiniz bir yandan mantıklı geliyor çünkü; kasanın montajını ben yapmadım yapan kişinin dikkatsizliğine denk gelmiş olabilir şimdi ekran kartı kutusunda garantiyi bekliyordu taktım kendim bağlantılarını da yaptım umarım dediğiniz gibidir de sorun ortadan kalkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKBLT-25 -- 2 Aralık 2019; 12:36:55 >




  • İnşaallah sorununuz düzelir. Ama unutmayın psu kablosunda bile sorun olabilir. Zamanında Hdd kafa vurma, donma vs sorunları yaşadım. En sonunda teknik servisin bulamadığı sorunun kaynağını buldum. Psu kablosunda iç kopukluk vardı.Bir deneyin. Sonucu yazarsanız sevinirim.
  • PSU kablosunu kontrol ettim fakat bir sorun gözlemlemedim olmadı ekran kartını garantiye yolladığım zaman bir sonuç alamazsam olumlu yönde geriye bir tek PSU'yu değiştirme seçeneği kalıyor gibi duruyor.
  • Sendeki psu da 4 adet 6+2 pin bağlantı var, karta tek kablodan 2x6-8 pin giriyorsa, 2 ayrı kablodan girip dene, kartın tek 8 pin girişi varsa da gücü diğer kablodan girip dene.

    Ne demek istediğim ile alakalı şu konuda resim fln var : https://forum.donanimhaber.com/asus-gtx780-furmark-gpu-ve-mem-dalgalanmasi-video--140649891#140651476

    Edit:
    Resimde gördüğün gibi 2 kablodan da 2 şer uç (toplamda 4) çıkıyo, eğer snn kartında tek kablodaki 2 uç kullanılmış ise 1 ini sök, resimdeki gibi ayrı gelen 2 kablodaki 1 er uçları kullan.

    Oyun Oynarken Görüntü Gitmesi ve Fanların Aşırı Hızlı Dönmesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 2 Aralık 2019; 17:8:58 >




  • Aynı sorunu geçen sene yaşadım normalde sorun yok ama pubg gibi oyunlara girince böyle oluyordu ve nedeni psu çıktı, 750w olmasına güvenmeyin sorunlu veya dengesiz güç sağlıyorsa bu soruna neden oluyor, deneme imkanin varsa çevrende vs psu üzerine yoğunlaş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Me[S]uT

    Aynı sorunu geçen sene yaşadım normalde sorun yok ama pubg gibi oyunlara girince böyle oluyordu ve nedeni psu çıktı, 750w olmasına güvenmeyin sorunlu veya dengesiz güç sağlıyorsa bu soruna neden oluyor, deneme imkanin varsa çevrende vs psu üzerine yoğunlaş.
    Çok fazla bu işlerden anlamıyorum yani donanım tarafında pek bilgim mevcut değil sadece anlamak için soruyorum eğer PSU'da sorun olsa bilgisayarımda görüntü gittiğinde oyun içi arka plan seslerini duymazdım sanıyorum? Yani güç kaynağında problem olursa görüntü gitmesi ile birlikte tamamen sistem kapanmaz mıydı?

    @Conar-XP

    Dediğinizi denedim benim ekran kartında sadece tek bir tane 8 pinlik giriş mevcut ona da ayrı duran 8 pinlik kabloları taktım ardından Battlefield 5'te yarım saat geçtikten sonra görüntü gitmesi artı olarak fanların normalden aşırı hızlı dönmesi durumu meydana geldi ama bu esnada oyun içindeki sesleri duyabiliyordum.




  • Aynı sorunu yaşadığım için biliyorum evet, fanlar son sürat dönmeye başlıyor ve görüntü gidiyor sese dikkat etmedim ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor.
  • Pekala teşekkür ederim ilgilendiğiniz için olmadı ben bir PSU fiyatlarına bir bakayım umarım fazla yüksek değildir. Bu arada tavsiye ettiğiniz bir PSU var mı? Aşağıdaki sistemime:

    Asus ROG STRIX Amd Radeon RX 580 8GB OC 256Bit GDDR5 (GPU)
    Ballistix Tactical 8x2GB 3000MHz DDR4 (Ram)
    MSI B450 Tomahawk Max (Anakart)
    Samsung 250GB 860 EVO SATA 3.0 (SSD)
    Crucial P1 500 GB M.2 (SSD)
    AMD Ryzen 5 1500X (İşlemci)
    Xigmatek Scylla 120 En8613 (Sıvı Soğutma)
  • Me[S]uT kullanıcısına yanıt
    Merhaba hortlatmış gibi olucam ama sorun psu ile mi alakalıydı oyun oynarken monitör gidiyor ama pc açık.
  • Yüksek ihtimalle PSU’dan değil, kartın kendisinden kaynaklı idi problem. Konu sahibi arkadaş umarım sorununu çözmüştür ve aynı durumu yaşayanlara yol göstermek amacıyla sonucu burada paylaşır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu bir sürücü sorunu ve halen çözülmedi.
  • vaultboyx V kullanıcısına yanıt
    Evet benim sorunum öyleydi kasa çalışmasına rağmen, monitör sinyal yok hatası verip kapanıyordu.
  • Selamun Aleyküm arkadaşlar, bendede buna benzer bir sorun var.

    Ekran kartim msi 6790 1gb 256 bit GDDR5, pc acildiginda hicbir sorun yok driverda güncel ama bir oyuna girince mesela ben the long dark oyununu aciyorum oyun acildiktan 10 15 saniye kadar sonra yatay cizgiler cikiyor yada karanlik ekran oluyor pc yi kapatmak zorunda kaliyorum . Furmark testine sokayim dedim 40derecen 70 dereceye gelince ayni ekran kaymalari oluyor siyah ekran oluyor vb. Sorunun psu dan kaynakli oldugunu sanmiyorum 750w sistemim asus 68hm k anakart işlemcim x4 740 6gb ram. Aklima takilan dvi vga dönüstürücülü kullaniyorum monitörüm 19 inch samsung 60 hz li ama ati radeon kontrol ünitesinden monitör ayarlarında pikseli ve 60 hz sınırınıda yapıyorum eşit olsun diye. Ekran kartinin fanında sıkıntı yok ve termal macununda yeniledim.

    Ekran kartim bozuk olsa normal kullanmama izin vermezmi? Yada driverini yükletmezmi sorunun ne olduğunu bilemedim yardimci olursaniz sevinirim teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efetemel -- 28 Aralık 2020; 19:58:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.