Şimdi Ara

Oyun oynarken başı ağrıyanların (özellikle de astigmatı olanlanların) dikkatine... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
515
Cevap
37
Favori
22.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HaypurTiryading

Nvidia'da ayarlanmamış halde çıkış rgb olarak geliyor. Görüntü soluk ve yüksek gamalı. Amd'de ayarlanmamış halde görüntü ybcr 4:4:4 (ismini tam bilmiyorum, deep color-black) olarak geliyor. Kablo ve mönitörünüz destekliyorsa nvidiayı 4:4:4e alabilirsiniz. Hem görüntü düzelir hem sıkıntı vermez. Nvidia 4:4:4'ken Amd ile pek fark yok denebilir. Amd biraz daha sıcak gösteriyor. Benimde başım ağrır, 780nin karşısında parlak modda akşama kadar oyun oynayabiliyorum sıkıntı olmuyor. Kablom Monster hdmi, nvidia 340.52 driver ve 4:4:4 açık. Monitördende pixel hızlandırma düşük ayarda açık.

Güzel ve hoş bir bilgi oldu bu... Peki astigmatınız var mı ve bu şekilde yaptığınızda ağrılarınıza bir son verebildiniz mi ? :)

• 4 yasindan beri gozluk kullaniyorum. Ilk sag ve sol goz 1.75 astigmatti. Zamanla boyun uzamasi ve astigmattan dolayi miyop ortaya cikti ve miyop surekli artti. Su an 22 yasindayim 1.75 bir goz digeri 1.70 astigmat. Miyoplarda 3.5 a 4.5 gur bir degerde. Gozlukleri duzenli kullaniyorum.

Dedigin olay benim icin gunes isigindan oluyor. Migrenimde var ustune ruzgar geldi mi o gun felc oluyor. Uyuyup kalkana kadar gecmiyor agri.

Teaekkurler astigmatin boyle bir seye sebebp olacagini bilmiyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unalcan319 -- 7 Eylül 2014; 20:57:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    hocam iyiki astigmat değilim bizim kimyacı çok çekti hastalıktan

en son askerlik sınavında kontrol ettiler gözler tertem,z
  • 1 buçuk yıldır Aoc e2357fm ve Asus hd 7870 kullanıyorum parlaklık ve kontrastı sonuna kadar açtım birde Clearvision denen özelliği açtim görüntüyü keskinleştiren böyle kullanıyorum saatlerce oyun oynamışlığım var ne başımda nede gözümde ağrı olmuyor ayarları kısınca hiç güzel olmuyor bilmiyorum belki eski monitörümden dolayıdır karanlık olunca odaklanamıyorum sürekli rahatsızlık duyuyorum bu yüzden parlaklığı arttırıyorum bilmiyorum ilerde sorun yaratırmı
  • Valla astigmat var mı yok mu bilemiyorum ama bir gözümde hafif kayma var. Parlak ışık, sürekli flaş gibi ortamlardan rahatsız olurum. Tüplü tv, kalitesiz lcd gözümü çok yoruyor. Monitör oyun modundayken yazı okuyamam. Onu kalibre ettiğim düşük ışıklı ayara alıcam ki masaüstü işlerini halledeyim-yazı okuyabiliyim ama oyunda oyun modu çok rahatsız etmiyor. Birazda kaynak seçiyorum yani. Oda ışığım falanda düşük wattlı. Bundan öncede 7850, onboard Hd3300, GF210 kullandım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unalcan319

4 yasindan beri gozluk kullaniyorum. Ilk sag ve sol goz 1.75 astigmatti. Zamanla boyun uzamasi ve astigmattan dolayi miyop ortaya cikti ve miyop surekli artti. Su an 22 yasindayim 1.75 bir goz digeri 1.70 astigmat. Miyoplarda 3.5 a 4.5 gur bir degerde. Gozlukleri duzenli kullaniyorum.

Dedigin olay benim icin gunes isigindan oluyor. Migrenimde var ustune ruzgar geldi mi o gun felc oluyor. Uyuyup kalkana kadar gecmiyor agri.

Teaekkurler astigmatin boyle bir seye sebebp olacagini bilmiyordum

Doğrudan güneş ışığından uzak dur kesinlikle geceleri dışarı çıkacaksan sokak ışıklarına bakmamaya çalış... Ağrı kesici vs bişey kullanma çünkü bu durumda bir işe yaramıyor kesinlikle 3 tane majeziği ağzıma attıgımı ve haribo niyetine gittiğini bilirim :)

Sana tavsiyem özel camlar yaptır kendine güneş ışığında saniyesine güneş gözlüğü gibi kararan camlar yapıyorlar artık astigmat hastalarına özel ben yaptırdım ve inanılmaz rahatlamış durumdayım... biraz tuzlu ama değiyor kesinlikle... Bahsettiğin düzleşme olayıda var bende hepsi birbirini tetikliyor zaten boyunda düzleşme - astigmat - migren hepsi birbirini tetikleyen rahatsızlıklar ve akşam olup uyuyana kadar kesinlikle geçmiyor kendince bazı rahatlamak için yollar bulabilirsin ama ilaçlar bunlara bir çözüm olmuyor tonla doktor gezdim... sıcak şeyler rahatlatıyor boynuna başına doğru sıcak su yastığı kullanabilir hatta onunla uyuyabilirsin :)

İnsanın psikolojisini gerçekten fazla etkiliyor bu ağrılar bazen...

• quote:

Valla astigmat var mı yok mu bilemiyorum ama bir gözümde hafif kayma var. Parlak ışık, sürekli flaş gibi ortamlardan rahatsız olurum. Tüplü tv, kalitesiz lcd gözümü çok yoruyor. Monitör oyun modundayken yazı okuyamam. Onu kalibre ettiğim düşük ışıklı ayara alıcam ki masaüstü işlerini halledeyim-yazı okuyabiliyim ama oyunda oyun modu çok rahatsız etmiyor. Birazda kaynak seçiyorum yani. Oda ışığım falanda düşük wattlı. Bundan öncede 7850, onboard Hd3300, GF210 kullandım.

Astigmat hastasısın dostum sen bende aynı şeyleri yapıyorum odamdaki ampul düşük wattlı sarı ampullerden... monitör sürekli TEXT modunda oyun modundayken dayanamıyorum görüntüye bri ve kontrast düşük flash parlak ışıklar rahatsız ediyor bir göz doktoruna görünmelisin kesinlikle boşlamanı tavsiye etmem özel camlı gözlükler kullanmanı tavsiye edecektir ışığı geçirmeyen - güneşte kararan - ince yapılı camlar önerecektir sana kısa zamanda bir doktora başvurmanda fayda var :)

• bende oluyor parlaklık filmlerde 40-60 normalde 14-25 oyunlarda 25 35
  • quote:

Orijinalden alıntı: emmre129

1 buçuk yıldır Aoc e2357fm ve Asus hd 7870 kullanıyorum parlaklık ve kontrastı sonuna kadar açtım birde Clearvision denen özelliği açtim görüntüyü keskinleştiren böyle kullanıyorum saatlerce oyun oynamışlığım var ne başımda nede gözümde ağrı olmuyor ayarları kısınca hiç güzel olmuyor bilmiyorum belki eski monitörümden dolayıdır karanlık olunca odaklanamıyorum sürekli rahatsızlık duyuyorum bu yüzden parlaklığı arttırıyorum bilmiyorum ilerde sorun yaratırmı

Bahsettiklerim rahatsızlığı bulunan insanlar için geçerli dostum bir sorunun yoksa ve böyle rahat ediyorsan herhangibir sorun olacağını düşünmüyorum ama yinede bir göz muayenesine gitmende fayda var çok kısa süren bir işlem 5dakikada çıkıyorsun sıra yoksa gözüne bakıyor bişey olup olmadığını söylüyor ve para vermeden ayrılıyorsun :) vaktini ayır derim bi ara ama rahatsız etmiyorsa seni büyük ihtimal bizde bulunan sorunlar sende bulunmuyordur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: AhmetY58

hocam iyiki astigmat değilim bizim kimyacı çok çekti hastalıktan

en son askerlik sınavında kontrol ettiler gözler tertem,z

Beni almıyorlar askere :) Boyun düzleşmesi - astigmat - migren - skolyoz - sinir düzleşmesi - düz tabanlık - ilaç bağışıklılığı ayaklı rahatsızım ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

bende oluyor parlaklık filmlerde 40-60 normalde 14-25 oyunlarda 25 35

Bir doktora görünmelisin o vakit :) Bişey çıkmasa bile göz bu insanın en hassas organı herkes bence senede 1 kere bişeyi olmasa bile kontrole gitmeli :)
    harbiden öylesin hocam beni de toraks ve göğüs deformasyonunda elediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Bir doktora görünmelisin o vakit :) Bişey çıkmasa bile göz bu insanın en hassas organı herkes bence senede 1 kere bişeyi olmasa bile kontrole gitmeli :)

bilgilendirme iiçin teşekkürler hocam gitmeye çalışacağım
  • quote:

harbiden öylesin hocam beni de toraks ve göğüs deformasyonunda elediler

Herkes çürük ülkede havasındanmı suyundanmı neyinden
  • quote:

quote:

quote:

bilgilendirme iiçin teşekkürler hocam gitmeye çalışacağım

Rica ederim dostum boşlamamalısın

bizde paşa torunu olsak sapasağlam olurduk
  • quote:

bizde paşa torunu olsak sapasağlam olurduk

• quote:

quote:

Nvidia'da ayarlanmamış halde çıkış rgb olarak geliyor. Görüntü soluk ve yüksek gamalı. Amd'de ayarlanmamış halde görüntü ybcr 4:4:4 (ismini tam bilmiyorum, deep color-black) olarak geliyor. Kablo ve mönitörünüz destekliyorsa nvidiayı 4:4:4e alabilirsiniz. Hem görüntü düzelir hem sıkıntı vermez. Nvidia 4:4:4'ken Amd ile pek fark yok denebilir. Amd biraz daha sıcak gösteriyor. Benimde başım ağrır, 780nin karşısında parlak modda akşama kadar oyun oynayabiliyorum sıkıntı olmuyor. Kablom Monster hdmi, nvidia 340.52 driver ve 4:4:4 açık. Monitördende pixel hızlandırma düşük ayarda açık.

Güzel ve hoş bir bilgi oldu bu... Peki astigmatınız var mı ve bu şekilde yaptığınızda ağrılarınıza bir son verebildiniz mi ? :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Chroma_subsampling Burada detaylı bilgi var.

• Emeğe ve bilgilendirmeye teşekkür etmeden geçmek olmazdı.

Parlaklık ve kontrast ayarları olabildiğince en düşükte sizin de belirttiğiniz gibi ama amd nvidia olayına gerçekten şaşırdım :) iyiki nvdia kartı satıp amd almışım :) gerçeği benim gözler sürekli yanıyor 1 saat oyun oynamam bile yetiyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Humboldt

Emeğe ve bilgilendirmeye teşekkür etmeden geçmek olmazdı.

Parlaklık ve kontrast ayarları olabildiğince en düşükte sizin de belirttiğiniz gibi ama amd nvidia olayına gerçekten şaşırdım :) iyiki nvdia kartı satıp amd almışım :) gerçeği benim gözler sürekli yanıyor 1 saat oyun oynamam bile yetiyor :)

Küçüklüğümden beri neden yarım saatten fazla oyun oynayamadığımı merak etmişimdir :) geçen yıllarda gittiğim doktor söyleyince düşmüştü jeton :) Oyundaki grafik ayarlarını kısarak bu süreyi biraz daha uzatabilirsin ve 2x antialiasing açık olsun en az :)

Rica ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 7 Eylül 2014; 22:46:02 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.