Şimdi Ara

Oyun İncelemeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Son zamanlarda el konsollarına tekrar merak saldım ve oynadığım oyunlardan kısaca bahsetmek için bu başlığı açmak istedim. Sizlerin de bahsetmek veya incelemesini yazmak istediğiniz oyunlar varsa buraya yazın. Öncelikle son 1 ayda bitirdiğim 2 DS oyunundan bahsedeyim. İki oyunu da beyaz renk özel pokemon versiyon dsi konsolumda oynadım.

    Oyun İncelemeleri

    İlk oyun Legend of Zelda Spirit Tracks. Metacritic ort.:87 Gamerankings ort.:87,05

    Oyun İncelemeleri

    Zelda serisi şu hayatta en sevdiğim serilerden biridir ve en az 1 oyununu bitirmeyen kişilerin kendilerine oyuncu dememeleri gerektiğini savunurum :) Bu oyunla ilgili en büyük endişem kontrollerin tamamen stylus ile olmasıydı. Ancak stylus'a alıştıktan sonra Zelda keyfini sonuna kadar yaşıyorsunuz. Tek sıkıntı Phantom'un yönetilmesi gereken yerlerde bazen kontroller sıkıntı yaratabiliyor. Ancak gerek Link'in tek başına olduğu gerek Phantom'u yönettiği zindanlarda yaratıcılık sonuna kadar kullanılmış yine. Harika puzzle'lar var ve sıkıntılı bir noktayı geçtiğinizdeki tatmin hissi paha biçilemez.

    Bir diğer olumsuz nokta haritadan bir noktadan diğerine gidiş için zorunlu tutulan trenin bir yerden sonra sıkması. Sözün özü en iyilerden biri olmasa da harika bir Zelda oyunu bu ve DS sahiplerinin kaçırmaması gerek.

    Benim puanım 8.5/10.


    Oynadığım diğer oyun Professor Layton and Curious Village. Metacritic ort.:85 Gamerankings ort.:86,17

    Oyun İncelemeleri

    Professor Layton bir bulmaca/macera oyunu. Bu tarz bir oyun oynamayalı uzun zaman olmuştu. Oynarken oldukça keyif aldım. Bulmacalar çok keyifliydi. Hikaye başta zevk verse de açıkçası sonuç kısmı pek güzel bir tat bırakmadı. Cutscene animasyonları da oldukça eğlenceliydi. Keşke sayıca daha fazla olsalardı. Ancak bana göre bu tarz bir oyun sabırlı insanlara göre. Bazı bulmacalar sizi gerçekten oyalıyor ve çözene kadar göbeğiniz çatlıyor. Tabi eğer yeterli altın sikkeniz varsa bulmaca başına 3 ipucu alma hakkınız oluyor. İleride devam oyunlarını da oynamak istiyorum.

    Benim puanım 8/10

    Oyunları bitirdikçe yorumlarımı eklemeyi sürdüreceğim. Nintendo ile sınırlı da olmayacak. PSP ve PS Vita oyunları da oynayacağım. Herkesi yazmaya beklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intercityfirm1895 -- 7 Nisan 2017; 15:33:34 >







  • Nintendo forumuna aranan kan geldi

    Oyunlari not ettim, en kisa zamanda oynamak niyetiyle artik
  • 3ds oyunlari yok sanirim.

    3ds olursa daha cok ilgi ceker.
  • Herkese merhaba. Tekrar yazmak için yine 2 adet oyun bitirmeyi hedefledim. Bu sefer bir adet 3DS bir adet de Gameboy Advance oyunu bitirdim. Oyunlarla ilgili görüşlerim aşağıda yer alıyor.

    İlk oyun 3DS’in en güzel oyunların biri olan Resident Evil Revelations.

    Metacritic ort.: 82 Gamerankings ort.: %83,5

    Oyun İncelemeleri

    Oyunu ilk nesil Cosmos Black 3DS’te oynadım. Daha önce oynamıştım ama görüşlerimi yazmadan önce bir kez daha bitirmek istedim. Oyun bence harika. Eski Resident Evil tadını arayanlar için güzel bir seçenek. Hele de bir taşınabilir konsol da olunca ayrı bir tadı oluyor. 3DS için bu tarzda çıkmış çok oyun yok ve bence konsolun en iyi oyunların biri. 3DS için harika grafiklere sahip. Jill Valentine ve Chris Redfield gibi efsane karakterler var. Ana karakterimiz Jill ama oyunun çeşitli yerlerinde diğer karakterleri de ara ara kontrol ediyoruz.

    Oyunun hikayesi 10-11 saat sürüyor. Hikaye bölümlere ayrılmış ve bir dizi bölümü havası yaratılmış. Her bölüme başlarken “Previously on RE Revelations” sekansları hem hoş bir tat bırakıyor hem de oyunu uzun zamandır oynamamışsanız hafızanızı tazeliyor. Ana hikaye dışında bir de Raid Mode var. Oyunda geçen mekanlarda bölümün başından sonuna kadar ilerleyerek akın akın gelen yaratıkları hallediyoruz. Single Player dışında Co-Op olarak da oynanabiliyor. Ana hikaye bittikten sonra sizi bir süre daha götürebilecek bir oyun modu. Atmosferiyle, karakteriyle, oynanışıyla olsun RE Revelations benim oldukça keyif aldığım bir oyundu.

    Benim Puanım: 9/10

    Oynadığım diğer oyun Gameboy Micro’da oynadığım Rayman Raving Rabbids.

    Metacritic ort.: Yok (İnceleme sayısı yetersiz). Gamerankings ort.: %49

    Oyun İncelemeleri

    Oyunu oynamadan önce puanlara baktığım için biraz önyargılı başladım. Maalesef şaşırtamadı beni. Başarısız bir platform oyunu olduğunu söyleyebilirim. Bir platform oyununun belki de en önemli unsuru olan oynanabilirlik konusunda çok sıkıntılı. Kontroller sizi bazen çileden çıkartabiliyor. Rayman’in tepkileri çok zayıf. Oyunda her birinde 5 bölüm olmak üzere toplamda 5 dünya var. Bu da 25 bölüm demek oluyor. Toplamda 7-8 saat oynama süresiyle bitirebiliyorsunuz. Pod yarışı, zamana karşı yarış, boss dövüşü gibi farklı oyun modları var ve bu da en azından çeşitliliği sağlıyor.

    Grafikler GBA seviyesinde kötü kalıyor. Düşman tasarımları özgün olmaktan uzak ve sıradan. Yani oyun genel olarak berbat diyebileceğim bir seviyede değil. Ama tek kelimeyle vasat bir oyun. Özenilmemiş ve aceleye getirilmiş bir havası var.

    Benim Puanım: 5.5/10




  • Vakit buldukça oynamaya devam ediyorum. Son yazdığımdan beri birçok oyun oynadım. Gameboy Color’ımı özlediğim için önceliği ona verdim.

    İlk oyun Gameboy Color için çıkmış olan Pokemon Pinball. Metacritic ort.: Yok Gamerankings ort.: %81,73

    Oyun İncelemeleri

    İnternette aratırsanız kartuşun standart kartuştan farklı olduğunuz göreceksiniz. Kartuşun üst kısmında bir adet AAA pil bölümü var. Buraya pil taktığınızda oyunu oynarken kartuş titreşiyor. Buradaki amaç Pinball hissiyatını yaşatmak.

    Oyundaki hedefimiz bir yandan topu (Poketopu şeklinde) masada tutup puanları kazanırken, bir yandan Pokemon’ları yakalayıp Pokedex’i doldurmak. Red ve Blue olmak üzere iki masa var. Bu masalardan birini seçtikten sonra rastgele bir şehir denk geliyor. Her şehir ve masada çıkan Pokemon’lar farklı. Oyun esnasında topu belirli yerlere vurarak ve geçirerek Pokemon yakalama ekranını açıyoruz. Yine topu Pokemon’a 3 kere vurursak Pokemon’u yakalamış oluyoruz. Daha sonra belirli şartları yerine getirerek bu Pokemon’ların evrim geçirmesini sağlayabiliyoruz.
    Oyun eğlenceli ve hoş vakit geçirtiyor. Yine de bu bir pinball oyunu ve ister istemez bir süre sonra bırakıyorsunuz. Ara ara alıp yarım saat oynamak için ideal bir oyun.

    Benim puanım: 7/10.

    2. oyun için uzun süredir oynamadığım PSP’yi çıkardım. Çoğu kişi için PSP’nin en iyi oyunlardan biri olan God of War: Ghost of Sparta’yı oynadım.

    Oyunun Metacritic ort.: 86 Gamerankings ort.: %87,31

    Oyun İncelemeleri

    God of War’ı bilenler bilir çok da anlatmaya gerek yok. Oyun PS2 için çıkmış GOW 1 ve GOW 2 arasında geçiyor. Ares’i halledip Savaş Tanrısı olmasına rağmen rüyaları geçmeyen Kratos tekrar kesip biçmeye başlıyor ve kardeşi Deimos’un izini sürüyor. Oyun bildiğimiz God of War. Harika kombolarla düşmanları haklıyoruz. Platform öğeleri açısından zengin ama önceki oyunlarda daha çok olan puzzle’lar azaltılmış. Konsol sürümlerine göre nispeten kısa sürüyor. Oyunda 4 adet zorluk modu var: Easy, Normal, Hard, Very Hard. Easy ve Very Hard’ı doğal olarak hiç düşünmedim. Normal ve Hard arasında kaldım ancak uzun süredir GOW oynamadığım için Normal’de oynamak istedim. Kendimize işkence etmeye gerek yok sonuçta değil mi?  Normal zorlukta oyunu 9-10 saatte bitirdim. Biraz daha uzun olabilirmiş oyun.

    Ana hikayeyi bitirdikten sonra ekstralar açılıyor. Bunlar arasında çeşitli oyun modları var. Verilen çeşitli görevleri yerine getiriyorsunuz Arena’da. Mesela bir görevde hiç darbe almadan bütün düşmanları öldürmeniz gerekiyor. Oyun genel olarak çok başarılı. Çeşitli zayıf noktaları var. Mesela bir eksisi final boss’unun zayıf kalması. Oyun içinde daha çok zorlandığım düşmanlar oldu diyebilirim.

    God of War’ı tavsiye etmeye gerek yok. Oyunun ne olduğunu herkes biliyor. Bu zamana kadar oynayan zaten oynamıştır. Oynamak isteyen de oynayacaktır. Tavsiye vermeye gerek görmüyorum bu nedenle. Benim puanım: 8.5/10.

    Bu dönem oynadığım son oyun 3DS’in ilk dönem oyunlarından olan Super Mario 3D Land.

    Metacritic ort.: 90 Gamerankings ort.: %90,09

    Oyun İncelemeleri

    3DS için çıkmış en iyi oyunlardan biri olan bu oyunu daha önce oynamıştım. Bir kez daha zevkle oynadım. Kusursuz bir platform oyunu gerçekten. Oynanış, grafikler, sesler her şey çok başarılı. Zorluk seviyesi de kararında. Tanooki ve Propeller Box gibi keyifli power-up’lar zevki katlıyor. Oyunun ana hikayesinde 8 dünya var. Bu 8 dünyada yer alan 40-45 bölümü bitirince Prenses Peach’i kurtarıyorsunuz. Her bölümde 3 yıldızı toplamak için ayrıca uğraştığımı da belirteyim. Bu kısmı bitirince oyunda Special World açılıyor. Bir o kadar bölüm de burada yer alıyor. Buradan itibaren Luigi de oynanabilir hale geliyor. Buradaki bölümlerin zorluk seviyesi daha yüksek. Bölümleri 3 yıldızı da toplayıp bitirebilmek için bazen 4-5 kere oynamanız gerekebiliyor. Ayrıca bu bölümlerde ek zorlaştırıcı unsurlar da yer alıyor. Ama bölümler zor olduğu için bitirince yaşanılan tatmin hissi de daha fazla.

    2. kez oynamama rağmen oyun bana ilk oynayışımdaki zevki yaşattı. Her 3DS sahibinin oynaması gereken bir oyun. Benim puanım: 9/10.




  • Oynamaya tam gaz devam. Sıradan gideyim.

    İlk oyun GBA için çıkmış Mario Golf Advance Tour.

    Metacritic ort: 84 Gameranking ort.: % 85,41

    Oyun İncelemeleri

    Görüldüğü üzere oyunun inceleme puanları gayet iyi. Oyun aslında arcade bir golf oyunu değil. Oldukça derin ve RPG unsurları taşıyan bir golf oyunu. Bir ana hikayesi var. Oyun kazandıkça tecrübe puanı kazanıyoruz ve karakterimizi geliştiriyoruz. Haritada dolaşıp başka karakterle konuşuyoruz. Vuruş yaparken sopanın materyali, rüzgar, ortam vb unsurlar dikkate alınıyor.
    Oyunu ben yine de aşırı beğenemedim. Net olarak bir şey söyleyemiyorum. Ufak tefek şeyler var. Sanırım bunlar bir araya gelince kötü bir izlenim bıraktı bende. Mesela oyunun zor olduğunu düşünüyorum. Hiçbir tutorial falan olmadan direkt oyuna atıp başarılı olmanız istenmiş. Bir de ana hikayeyi Mario ile oynasak daha anlamlı olurmuş. Oyunun adı Mario Golf ama Mario sadece oyundaki bir karakterden ibaret. Başrol değil. İnsanlar yerine Mario ve Mushroom Kingdom evreni kullanılsaymış daha çok hoşuma gidebilirmiş.

    Benim puanım: 6.5/10

    İkinci oyun PSP için çıkan PES Serisi. Benim oynadığım Pes 2011’di. Ama her sene aynı oyun kadroları güncellenerek çıkarıldığı için herhangi bir fark yok diğer oyunlarla.

    Metacritic ort.: 74 Gamerankings ort.: %75,67

    Oyun İncelemeleri

    Futbol sever bir insan olarak futbol oyunlarını da her zaman sevmişimdir. Playstation’da Fifa 99’u ayıla bayıla oynardık. Sonra Fifa geriye gitti ve Japonya’dan gelen PES zirveyi ele geçirdi. 7. nesil konsollara kadar bu durum böyle gitti. Ancak PES PS3 ve Xbox 360’a uyum sağlayamadı bence. Fifa 2008’den sonra tahtı geri aldı. Son yıllarda PES cephesinde biraz kıpırdanma var. Ama bence Fifa hala önde.

    Yukarıda bahsettiğim gibi PES serisi benim gözümde altın çağını PS2’de yaşadı. Saatlerce, sabahlara kadar PES 5 PES 6 oynadığımı hatırlarım. Aldığımız tat bambaşkaydı gerçekten. O zevki asla unutmam. İşte PSP’deki PES 2011 o oyunların taşınabilir versiyonu. Aynı oynanabilirlik ve benzer grafik motoruna sahip.
    Ha tabi işte PSP’de yapay zekaya karşı oynamak zorunda kaldığım için aynı zevki alamadım o da ayrı. Yine de 1 hafta boyunca eski günleri hatırladım. Hoş vakit geçirdim. PES 5’te en çok tatmini sağlayan uzaktan zımba vuruşlardan yaptım.

    Aynı zevki veremese de PS2’de yaşattığı keyifli anların hatırına puanım: 7.5/10

    Bahsedeceğim son oyun Nintendo DS’te oynadığım Pokemon White.

    Metacritic ort.: 87 Gamerankings ort.: % 87,24

    Oyun İncelemeleri

    Aslında Pokemon White’ı bir süredir oynuyorum. Bitirmek bu zamana nasip oldu. Ana hikayeyi bitirmek 40 saat sürüyor. Nintendo DS için online servisler kapatıldığı için hikayeyi oynayabildim sadece. Ana hikaye bitince haritanın farklı bölgeleri açılıyor bunu da belirteyim.

    Şimdi burada uzun uzun Pokemon anlatmaya gerek yok. Bilen biliyor ne olduğunu. Pokemon White benim favorilerimden olmasa da sevdiğim Pokemon oyunlarındandır. Starter’larını çok sevmesem de genel olarak 5. jenerasyon güzel tasarlanmış Pokemon’lardan oluşuyor. Oyun ile ilgili çok sevemediğim kısım Team Plasma ve amaçları. Böyle olunca da hikayeyi bitirince bir tatmin yaşatmıyor. Yine de klasik Pokemon formülüne şık dokunuşlar eklenmiş Pokemon White’ın DS sahiplerinin oynaması gereken bir oyun olduğunu düşünüyorum.

    Benim puanım: 8/10.




  • Toplamda 10 oyunu bulmuşum. Bunlarla ilgili puanları toplu olarak yazmak gerekirse;

    1- Legend of Zelda Spirit Tracks - Nintendo DS 8.5/10

    2- Professor Layton and the Curious Village - Nintendo DS 8/10

    3- Pokemon White - Nintendo DS 8/10

    4- Resident Evil Revelations - Nintendo 3DS 9/10

    5- Super Mario 3D Land - Nintendo 3DS 9/10

    6- Rayman Raving Rabbids - GBA 5.5/19

    7- Mario Golf Advance Tour - GBA 6.5/10

    8- God of War Ghost of Sparta - PSP 8.5/10

    9- PES Serisi (2011) - PSP 7.5/10

    10- Pokemon Pinball - GBC 7/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intercityfirm1895 -- 7 Nisan 2017; 15:39:0 >
  • Uzun süredir yeni yorum yazmıyorum. Bunun sebebi aslında oyun oynamamam değil de her tür ve her nesilden konsol seven bir insan olarak başka cihazlarda oyun oynamamdı. El konsolları dışında normal konsollarda da sıklıkla oyun oynayan biriyim. Sonra düşündüm ki yorumlarımı oynadığım bu oyunlarla ilgili de yazabilirim. Geçtiğimiz ay iki adet Super Famicom (SNES) oyunu bitirdim. Onlardan da bahsetmek istiyorum. Oyunları orijinal konsolda oynadığımı da belirteyim. Emülasyon falan değil yani.

    İlk oyun Gameboy’da oynadığım el konsolu denen cihazların bugünlere gelmesinde önemli pay sahibi olduğunu düşündüğüm Tetris.
    Gamerankings ortalaması: %89,73

    Oyun İncelemeleri

    Gameboy’un Pokemon’la birlikte en çok satan 2 oyunundan biri. Tetris’in ne olduğunu burada anlatmayacağım pek tabi. Söylemek istediğim ne zaman oynarsanız oynayın aynı zevki verdiği. Taktım Gameboy’a 1 hafta boyunca zevkle oynadım. Klasik müzikleri eşliğinde dizdim 4 parçalı blokları. Kafamı rahatlattı, dinlendirdi adeta. 10 sene sonra oynasam yine aynı zevki alacağım.

    Tetris 8/10.

    Yukarıda da bahsettiğim gibi super famicomumla geçtiğimiz ay oynamaya başladım. Cihazı alalı çok uzun süre olmadı. Bunca yıl muhteşem bakılmış tertemiz bir alet. Sıkıntısız çalışıyor. İlk olarak Rare firmasının yaptığı Japonya’da Super Donkey Kong adıyla çıkan Donkey Kong Country oyununu bitirdim.
    Gamerankings ortalaması: % 88,94

    Oyun İncelemeleri

    Bitirmek kolay olmadı. Oynayanı zorlayan bazen çileden çıkartan bölümleri var. Platform oyunu olarak harikulade bir oyun. Her şey yerli yerinde olmasına rağmen bu oyunu ben en güzel sfc oyunlarından biri olarak görmüyorum. Karakter tasarımlarını ve dönemine göre herkesçe beğenilen grafikleri ve renk paletini ben bir türlü sevemedim. Bir de kontrol şemasında en azından Y ile B tuşlarının yeri değiştirilebilse daha iyi olurdu. Yine de SFC/SNES sahiplerinin mutlaka denemesi gereken bir oyun bana göre.

    Donkey Kong Country: 7.5

    SFC’de bitirdiğim bir diğer oyun Sonic Blast Man. Japonya dışında Batıda da çıkmış bir Beat Em Up oyunu. Gamerankings ort.: % 71,50

    Oyun İncelemeleri

    Farklı temalarda 5 bölüm var ve bölüm sonlarında boss dövüşü mevcut. Klasik bir Beat Em Up aslında. Güzel kotarılmış. Hikayesinde ilgi çekici bir yan yok. Kontroller rahat ve çabuk alışılıyor. Düşman tipleri değişken ve zorlayıcı. Sıkıntı olarak pek kombo yok oyunda. Döndürüp durduğunuz 3-5 hareket var. Ha eğlenceli mi eğlenceli. Ama bir kez bitirdikten sonra tekrar oynamak için çok sebep vermiyor.

    Sonic Blast Man: 7/10




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.