Şimdi Ara

Oyun için ne değiştirmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yeni çıkan oyunları oynamak için kasa da neyi değiştirmem gerekir? Komple kasayı değiştirmem gerektiğini biliyorum fakat yaş 28 ve eskisi kadar oyun oynadıgım yok benı ıdare edebılecek şekilde ne önerirsiniz?

Lütfen anakartı ve psu yu filan dikkate alın yani ekran kartını değiştir deyipte arkasından psu yetmez fılan olmasın komple soylersenız sevinirim.

PC özellikleri

Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz

ATI Radeon HD 4770

kasa asus vento ak

ram 4 gb kullanabılır mıktar 3.5 gb ( böyle yazıyor)

Şimdiden teşekkür ederim...

• anakart modelini yazsana..??
  • 32 bit windwostan ilk olarak 64 bite geç birde bütçe yazın ona göree ayarlayaayım.

bütçeniz kısık ise a10-7850k işlemci+anakart sizin için ideal çözüm olacaktır

battlefield 4 fullhd orta ayarlarda 30fps veriyor ekran kartı gömülü bir işlemci(Apu)
  • pc x64 bit tabanı kaldırıyorsa format attırınız pc nizi win7 professional yapın win8 şimdilik çoğu oyunda hata veriyor ve x64 bit taban yaptırınız ama olmuyorsa can sağlığı
    ram i yükseltin bütçe iyiyse 16gb ram çok iyi olur ama bütçe iyi değilse 8 gb e yükseltseniz yeter
    oyun oynarken grafiklerin iyi olması ve kasmaması olayındaki en büyük etmenler RAM ve EKRAN KARTIdır.
  • arkadaslar windows 7 32 bit kullanıyorum anakartım ise gigabyte p43-es3g bütçede 250 tl ye kadar cıkarım.
  • Ram 4gb yeter fazlasında şuanki oyunların çoğunda fps artışı yaşamazsınız.
    64 bit windows a geçin 7 veya 8 fark etmez.
    İşlemci orta ayarlarda değişmek anakartıydı ram iydi pahalıya patlar gerek yok. Tek yapacağınız 7770 tarzı bir ekran kartı almak. Psu belirtmemişsiniz ama 4770 çalıştırıyorsa sorun çıkarmaz sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun oynayacaksan iyi bir karta verebildiğin kadar ver iyisini almaya çalış pişman olmazsın. Ama büyük harcama gerisinide getiriyor. PSU yükseltmen gerekebilir Ekran kartı alırken. Güç tüketimi artıcaktır. Aynı zamanda karıtının verdiği PCI Ekxpress 2.0 gibi şeyleride anakartının desteklemesi lazım yoksa ekran kartı frenlenir. Para sıkıntın yoksa güncel bir modifikasyon yap.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kardeşim için oyun önerisi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakartım gigabyte p43-es3g, psu yu bılmıyorum ama kasa asus vento sadece ekran kartını değiştirsem en azından high olmasada medium kalitesinde oyun oynayabılırmıyım?

Anakart psu değiştirmekle zamanım yok kasayı komple satsam yeni bitane toplardım ama dediğim gibi sürekli oyun oynayan biri değilim.

sadece ekran kartı yeterli ise öneriniz ne olur ?

Cevap yazan arkadaslarada çok çok teşekkürler bu arada.
  • ????
  • Hocam kısa vade için ancak ekran kartı yükseltilebilir. Tabii bunun yanında veya devamında işlemci de yükseltilebilir. Anakart oyun performansına bu ikisi kadar etki etmediği için bir şey demiyorum. Zaten o da değişse sistem değişmiş oluyor Ama uzun vadede eğer yeni bir sisteme geçilecekse bunların hepsi zarardır. Şayet yeni sisteme geç geçilecekse ekran kartınızdan değişime başlayın derim. Önce ekran kartınızı satışa çıkarın. Daha sonra windows 7 home premium 64 bit işletim sistemi kurun (home premium ultimateden daha az ram tüketiyor, ev kullanımı için daha uygundur). İster ekran kartınızın satılmasını bekleyin, ister satılmadan yeni bir ekran kartı alın. Alınacak ekran kartı şu dönem için en az gddr5 256 bit 1 gb olmalıdır. Fakat güç kaynağı özelliklerinizin alacağınız ekran kartını çalıştırır olmasına dikkat edin (pin, watt, A değerleri). Güç kaynağınızın modelini veya üzerinde yazan özelliklerini yazarsanız arkadaşlar yardımcı olacaklardır

Not: 1 gb 256 bit gddr5 ekran kartıyla son çıkan oyunların (bf4 gibi) orta ayarlarda oynanacağını tahmin ediyorum (yaklaşık 30 fps).

Not: Senin sistemine yakın bir sistemim var. 6790 ekran kartı, 4 gb ram, 6000+ işlemciyle crysis 2, most wanted, far cry 3'ü single playde full'e yakın ayarlarda oynadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DGMI -- 12 Nisan 2014; 2:37:41 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sinyorita

pc x64 bit tabanı kaldırıyorsa format attırınız pc nizi win7 professional yapın win8 şimdilik çoğu oyunda hata veriyor ve x64 bit taban yaptırınız ama olmuyorsa can sağlığı
    ram i yükseltin bütçe iyiyse 16gb ram çok iyi olur ama bütçe iyi değilse 8 gb e yükseltseniz yeter
    oyun oynarken grafiklerin iyi olması ve kasmaması olayındaki en büyük etmenler RAM ve EKRAN KARTIdır.

"Windows 8 şimdilik çoğu oyunda hata veriyor."

Oyun için 16 gb ram tavsiyesi ?

Oyunların kasmaması için en büyük etkenlerden biri RAM ?

Gece gece bizi güldürdün , teşekkürler.

• sahin1986 kullanıcısına yanıt
    sisteme uygun en iyi seçim gtx 750Ti 'dır. Daha güçlü bir kart için işlemci + anakart + güç kaynağı masrafına girmen gerekecek. Bu senin beklentine bağlı.

4770 ile gtx 750Ti değiştirdiğinde tüm oyunları yeni oyunları rahatça oynarsın . ( oyununa göre high-medium değişir.)

Çözünürlük Full hd değil ise 750ti rahat rahat iş görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxone

quote:

pc x64 bit tabanı kaldırıyorsa format attırınız pc nizi win7 professional yapın win8 şimdilik çoğu oyunda hata veriyor ve x64 bit taban yaptırınız ama olmuyorsa can sağlığı

"Windows 8 şimdilik çoğu oyunda hata veriyor."

Oyun için 16 gb ram tavsiyesi ?

Oyunların kasmaması için en büyük etkenlerden biri RAM ?

Gece gece bizi güldürdün , teşekkürler.

sitede cin olmadan adam çarpmaya çalışan çok malesef. bir şey değil 3-5 tanesi birleşip adamı gaza getirip fuzuli masraf yaptıracaklar.. para kolay kazanılmıyor yazık!
    Her neyse arkadaşım sana tavsiyem sizteminizin hiçbir bileşini değiştirme. Gayet uyumlu bir sistem güle güle kullanın gidip boş yere ekran kartı falan almayın.

• ugurr999 kullanıcısına yanıt
    biraz mantıklı olun + olarak deneyin !!! bilip bilmeden konuşmayın

windows8 prism3d motorlu oyunlarda atacakmı atmıyacakmı görün
    1-2 gb ram ile mi yoksa 16 gb ram ile mi oyunları daha güzel grafiklerde ve kasmadan oynayacaksınız görün tam hayal edilen tarz oyunlar 10 gb ram altında neredeyse çalışmıyor gidip GTA Vice oynuyorsanızda artık 2014 yılında ben oyun oynuyorum demeyin
    x64 taban mı daha iyi 32 BİT mi deneyin ve farkı görün

böyle bilip bilmedende konuşmayın !
    forumda rütbe yaptık bizim sözüm geçer mantığı kullanıyorsanız yanılıyosunuz ahbaplar

• quote:

1-2 gb ram ile mi yoksa 16 gb ram ile mi oyunları daha güzel grafiklerde ve kasmadan oynayacaksınız görün tam hayal edilen tarz oyunlar 10 gb ram altında neredeyse çalışmıyor gidip GTA Vice oynuyorsanızda artık 2014 yılında ben oyun oynuyorum demeyin

forumda rütbe yaptık bizim sözüm geçer mantığı kullanıyorsanız yanılıyosunuz ahbaplar

Kardeşim hayal dünyanı kendine sakla yanlış bilgi verme lütfen. Konuyu açan arkadaşın sistem belli. Alakasız şeyler söylüyorsun.

Forumda çoğu kişi 4 gb yada 8 gb ram kullanıyor. İstersen tek tek danış hepsine bakalım ne diyecekler. Dikkat et ama sana bir taraflarıyla gülmesinler.

Sallayanı gördüm de arkadaş bu kadarına da pes savunuyor birde. Cahillik zor tabi...

EDİT: Dene demişsin al bak bakalım. 4gb ram incelemesi olarak gör. http://forum.donanimhaber.com/m_89078334/f_//tm.htm#89078334

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A18D9F459 -- 12 Nisan 2014; 11:45:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxone

quote:

Kardeşim hayal dünyanı kendine sakla yanlış bilgi verme lütfen. Konuyu açan arkadaşın sistem belli. Alakasız şeyler söylüyorsun.

Forumda çoğu kişi 4 gb yada 8 gb ram kullanıyor. İstersen tek tek danış hepsine bakalım ne diyecekler. Dikkat et ama sana bir taraflarıyla gülmesinler.

Sallayanı gördüm de arkadaş bu kadarına da pes savunuyor birde. Cahillik zor tabi...

EDİT: Dene demişsin al bak bakalım. 4gb ram incelemesi olarak gör. http://forum.donanimhaber.com/m_89078334/f_//tm.htm#89078334

Cidden bunlara uymak aptallik olur
    Oturma organindan salliyor
    16 gbde grafikler daga iyi olurmus
    Pehhh

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• uslüpten evet :D çünkü artık jeton düştü size ve haklıymışsında demek zorunuza gidiyor
    salak dediğimide yediremiyorsunuz ve uslübümden dolayı oluyor
    burda amacınızın polemik yapmak olduğu çok belli.
  • sen bi konudaki soruyu dikkatlice oku sonra benim yorumlarımın hepsini dikkatlice oku sonra düzgünce bir araştır onun bunun lafına bakmadan sonrada bir mantık yürüt sonra gel burda polemik yaratmadan adam akıllı yorum at seninle adam gibi münakaşa yapalım oldumu efelenmeye uğraşan canım kardeşim benim hadi kolay gelsin.
    illa canınız laf dalaşığı istiyorsa buyrun ben buradayım.
  • quote:

uslüpten evet :D çünkü artık jeton düştü size ve haklıymışsında demek zorunuza gidiyor
    salak dediğimide yediremiyorsunuz ve uslübümden dolayı oluyor
    burda amacınızın polemik yapmak olduğu çok belli.

Kardesim beni deli etme
    Sacma sacma yorumlar yapiyorsun
    Hakarelerinden oturu sikayet ettim zaten
    Yil olmus 2014 diyor
    2014 yilinda boyle ( 16 gb ram ile daha iyi grafik alabilcegini)dusunenler var
    Yil 2018 olsaydi 16 gbram tamam derdim ama
    Su an bile 4 g yi zar zor dolduruyir oyunlar o da bir tek bf 4 dolduruyor
    Gta 5 i biraz inceledim ama daha kesin bir sistem gerksinim lerini bile gormedim
    Fc 3 oynadim arkada kayit programlari afterburner vs. Varjen bile 4 gb nin doldugunu gormedim
    Tabi bunlar sadece bnm gordugum

Bn rutbeye falan bakmam dogruya dogru yanlisa yanlis
    Daha bir tek 6 gb ram istiyen oyun ghosts O bile 4 e dusurdu gerksinimi
    Sen neyin kafasini yasiyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hep işine gelen oyunları araştırma diğer dediklerimede bir bak
    PLANETSİDE 2
    APB
    ETS 2

tabi bunları oynamadan anlayamazsınız
    min. sistemle oynayacağım diyorsanız sorun yok tabi o grafiklerde çizgi film oynuyormuş gibi olur o ayrı konu

ha ayrıca 4gb ram ile şunları oynuyorum falan filan en düşük grafiklerde oynamak ve kasarak oynamak size tatmin ediyor olabilir ama ben ve bir çok kişiyi asla
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.