Şimdi Ara

Oyun İçin İşlemci Hızı mı? Ekran Kartı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Bu bugün açtığım 3. başlık :) . Ama her defasında farklı soru işareti ile geliyorum buraya. Karar kıldığım laptop packard bell tj75.
    Ekran kartı sıralamada 40. ve güzel bi ekran kartı.İşlemcisi i5 430m 2.26 Ghz. Gözlemlerime göre Ghz ne kadar artarsa fiyat o kadar artıyor. 2.22 ghz ile 2.8 ghz li laptop arasında 200 tl fark var.Bu oyunu etkilermi. Ve gt 240 iyi bir ekran kartımı ? 2000 tl lik laptoplar da bile bu ekran kartından var. İşlemcisi yüksek olanlarda bu ekran kartından var.Bu ghz nin çok önemli olduğu ve gt 240 ın güzel bi ekran kartı olduğu anlamınamı geliyor yoksa.
    Neyse daha fazla kafanızı karıştırmadan önce sorayım:
    1)T9600 işlemciler i5 430m 2.26 ghz den iyimi ?
    2)Oyun için kasmaması için T9600 işlemci gt240 ekran kartlı laptop mu alayım yoksa i5 430m işlemcili Ati 5650 ekran kartlı laptopmu alayım ?

• Ekran kartına ağırlık verin. En fazla sistem gerekensinimi isteyen oyun bile çift çekirdekli 2.0 ghz işlemci üzerinde rahatça çalışır.

alınacak biligisayarmıdır yoksa ben packard bell tj75 ile yola devam mı etmeliyim ? Acer ile ilgili çok iddaalar var ortada. Çok sessiz diyende var çok sorunlu diyende..
  • maksimum oyun performansı için tabiiki ekran kartının iyi olması ilk sıradadır. işlemci daha sonra gelir. oyunları full performans oynayabilmen için en üst seviye işlemcilere ihtiyacın yoktur fakat ekran kartının mutlak üst seviye olması gerekir. dediğim gibi işlemci ikinci sırada.

diğer sorularına gelirsek

- t9600 i5 430 m den performans olarak çok düşükte olsa biraz daha performanslı olabilir ama bunu farketmezsin bile. ayrıca şu an alınacak bir laptopta eski teknoloji olan t serisi alınacağına i serisi almak çok daha mantıklı. i serisi hem son teknoloji, hem enerji tüketimi daha az. kesinlikle t serisi yerine i serisini tercih etmelisin. ayrıca gt240 iyi bi kartmıdır diye sormuşsun söylim. gt240 orta seviye bi ekran kartıdır. oyun amaçlı bi laptop alıyosan gt240 bakmaman lazım. ati hd 5650. gt 240 tan 3 gömlek üstün bir karttır.

- sağlam bi oyun performansı için kesinlikle t9600 + gt 240 ı değil i5 + ati 5650 yi tercih etmelisin.t9600 + gt 240 sistemde üst düzey grafik isteyen oyunları orta grafik seviyesinde oynarken i5 + ati 5650 sistemde bu oyunları full ayarlarda rahatça oynarsın ( cyrsis, call of modern warfare gibi oyunları full ayarlarda çok rahat oynarsın ama diğer sistemde full oynayamazsın.)

- acer marka laptoplardan kesinlikle uzak dur acer en son düşüneceğin marka olsun. pb ve acer arasında isen seçimini mutlaka pb den yana yap.

• Diğer konularda yazdığım gibi oyun için istiyorsan ekran kartı en azından HD 5650'li bir dizüstü bak.

Ayrıca i5 430m, yeri geliyor T9600'le başa baş giderken, yeri geliyor T9600'ü geçiyor.(Özellikle yeni mimariyi destekleyen uygulamalarda) Ve yeni geliştirilen uygulamalarında yeni mimariyi destekleyeceğini düşünebiliriz. Sonuç olarak i5 430m, T9600'den daha iyi bir işlemcidir.

Hangisinin daha iyi oldugunu anlamakta en onemli etken ekrankartlarinda kartin kac bit oldugu, islemcilerdede onbellek hafizasinin ne kadar oldugudur. (Diger etkenler birbirine yakinsa)

Ayrica GeForce bircok oyunda daha iyi optimizasyon sagliyor, bu da kartin ozelliklerine bakarak anlasilamayan ama onemli bir ayrinti.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yyayman

t9000 serisinde 6mb on bellek varken i5'lerde bunun yarisi kadar var. dolayisiyla t9000 daha iyidir diye biliyorum ben.

Hangisinin daha iyi oldugunu anlamakta en onemli etken ekrankartlarinda kartin kac bit oldugu, islemcilerdede onbellek hafizasinin ne kadar oldugudur. (Diger etkenler birbirine yakinsa)

Ayrica GeForce bircok oyunda daha iyi optimizasyon sagliyor, bu da kartin ozelliklerine bakarak anlasilamayan ama onemli bir ayrinti.

Hocam senin dediğin çok eskilerde kaldı. Ekran kartında artık belleğin hangi çeşit bellek olduğu daha önemli. Çünkü 128 bit GDDR5 bellekli bir kart, 256 Bit GDDR3'lü bir karttan daha fazla bellek bant genişliği sağlıyor

Ayrıca işlemcide önemli olan mimaridir. Core i serisi yepyeni bir mimari, bu yüzden T9xxx serisinde önbellek 6 mb olmasına rağmen, Core i5 430m 3 MB'lık önbelleğiyle, 6 mb önbellekli T9600'ü zaman zaman geride bırakabiliyor(Özellikle yeni mimari destekli uygulamalarda)

Ayrıca Nvidia'nın oyunları kartlarına daha iyi optimize ettiğinden bahsetmişsin. Doğru, fakat böyle bir kartın karşısında birçok oyunda öne geçemez GT 330m - GT 335m serileri ile. Fakat direnebilir HD 5650'ye karşı orası doğru Sizin dediğiniz daha çok performansı birbirine yakın olan kartlar için geçerli. Özellikle de masaüstü PC'ler için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraoca2 -- 24 Mart 2010; 16:26:46 >

• oyun için tabiki ekran kartı işlemcini pek alakası yok benim işlemci orta düzeyde ekran kartım hd4650 cod mw2 batman nfs shift grid full detayda oynuyorum
    ...
    Kesinlikle pişman olmazsın!

Daha az paraya daha stabil oyunlar ve oyuncuya oyun zevki...
    Laptopun kralını da alsan 1 sene sonra ya sistem yetmez ya arıza yapar.
    Aman aman acer mi? sakın ha...Sırf internet için bile olsa yaklaşma!
    Amd işlemcili bir laptop ise markası ne olursa olsun uzak dur.
    Nvidia kartları da laptoplar da ben hep m serisi gördüm hep biraz daha zayıftır...Küçük kart düşük soğutucu,ısınma ve problem fps düşer,kasar,sonu ÖLÜM.ya çipset ya anakart yada bacakların yanar
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.