Şimdi Ara

OYUN İÇİN 32'' EKRAN UYGUN MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şuan kullanmakta oldugum Asus marka monitör bulunmaktadır. Ürünü 2 senedir kullanıyorum ve linkte ki üründür buyurun;

PC de oyun oynarken pek sorunum olmuyor 24'' ile hatta 2Ms olması vs. oyunlarda memnunum cihazımdan görüntü kalitesi de güzel lakin gecen sene itibari ile Ps4 de aldım bu ekrana takıp masabaşı hem Pc hemde Ps4 kullanıyorum. Tabi sadece oyun değil ve film-dizi de izliyorum. Ps4 de insanlar 50'' koca Tv lerde oynarken bu aralar bende heves ettim acaba biraz daha büyük bir ekrana geçsem mi diye. Açıkcası Tv lerin görüntü kaliteleri falan pek memnun değilim. Ozellikle konsol oyunlarında bazı oyunlarda AA olmayınca tırtıkları kırılmaları vs fazla belli ediyor ama bu monitörüm ile hic sorun yasamadım.

Aklımda bu ara 32'' olarak şu cihazı alma fikrim var sizce ekran kalitesini bozmadan sadece biraz daha büyük ekrana gecçe işini sorunsuz halleder miyim?

http://www.vatanbilgisayar.com/lg-32mb25hm-3281-cm-fhd-ips-led-ekran-ucretsiz-kurulum.html

Araştırdıgım kadarı ile bu Tv değil tam monitör karışımı. Hazır indirime girmişken sizce bu cihazı almalı mıyım masabası oyunculuk alıskanlıgında sorun yasar mıyım? En cok tedirgin kısmım ise 24'' 2ms monitörden sonra görüntü kalitesi vs de çok sorun yasaşıp pişman olur muyum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel bir şeye benziyor.Acaba tepki süresi kaç?
  • https://www.youtube.com/watch?v=e3hnGUJxonM

İnceleme olarak şöyle kısıtlı bir video buldum Ne yalan söyliyim , 32" ilk göze korkutucu görünüyor ama video da ki ekranı şöyle bir süzünce aslında hoş bile duruyor , ben mesela film i de diziyi de oyunu da tek bir ekrandan halleden birisiyim , fakat yakından kullanım söz konusu olduğu için (şu anda baktığım 17" lcd nin üzerine) 32" benim için fazlaca büyük gelecektir ancak senin 24" den geçişte sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Oyun performansında belki seni endişelendirebilecek şey Ghosting olabilir , Vatan mağazasında biraz inceleyip test ettir , bana oyunu da film i de hakkıyla oynatabilecek monitör-tv gibi geldi fiyatı da iyi biraz daha küçük olsa ben bile düşünebilirdim.

• 32 inc TV ise bence problem. Cunku panel tv icin oldugu icin gecikmeleri vs farkli oluyor.

Bir de belli boyutun ustu problem. 23.6 inc benim gozumde ideal. Ustu icin 27 inc 2 K olmasi lazim en az ki pikseller secilmesin.

23.6 inc dusuk gecikmeli tercihen 144 hz ama sart degil monitor oneririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

32 inc TV ise bence problem. Cunku panel tv icin oldugu icin gecikmeleri vs farkli oluyor.

Bir de belli boyutun ustu problem. 23.6 inc benim gozumde ideal. Ustu icin 27 inc 2 K olmasi lazim en az ki pikseller secilmesin.

23.6 inc dusuk gecikmeli tercihen 144 hz ama sart degil monitor oneririm.

Bunda pikseller cok sayılır mı hocam? ona gore bosuna alıp masraf yapmayalım 24 de kalalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

https://www.youtube.com/watch?v=e3hnGUJxonM

İnceleme olarak şöyle kısıtlı bir video buldum Ne yalan söyliyim , 32" ilk göze korkutucu görünüyor ama video da ki ekranı şöyle bir süzünce aslında hoş bile duruyor , ben mesela film i de diziyi de oyunu da tek bir ekrandan halleden birisiyim , fakat yakından kullanım söz konusu olduğu için (şu anda baktığım 17" lcd nin üzerine) 32" benim için fazlaca büyük gelecektir ancak senin 24" den geçişte sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Oyun performansında belki seni endişelendirebilecek şey Ghosting olabilir , Vatan mağazasında biraz inceleyip test ettir , bana oyunu da film i de hakkıyla oynatabilecek monitör-tv gibi geldi fiyatı da iyi biraz daha küçük olsa ben bile düşünebilirdim.

Vatan pc de xbox one takıp birkac oyun açtılar goruntu fena değildi ama ev masa ortamında nasıl olur tam bilmiyorum. aşağı da arkdş da 32 ınc de 1080p yeterli olmayıp piksel sayma durumu olabilir demiş sizce bu mümkün mü? ona gore bosuna masraf yapmayalım 24 de kalalım?

• Ark_balee kullanıcısına yanıt
    Mümkün, oyuncu monitörlerinin çok büyük çoğunluğunun neden 23 24" olduğunu düşünmüşsünüzdür herhalde, yeni yeni 27 lerde popülerleşiyor tavsiyem 23 24.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Mümkün, oyuncu monitörlerinin çok büyük çoğunluğunun neden 23 24" olduğunu düşünmüşsünüzdür herhalde, yeni yeni 27 lerde popülerleşiyor tavsiyem 23 24.

Hocam konuda ki ilk mesajimi okudunuz mu? Suan kullandigim 24 " monitor linkini ve almayi dusundugum 32" model attim rica etsem onlara gorede bi yorum yapar misiniz?

• Her çözünürlüğün toplam piksel sayısı vardır , full hd nin 2,073,600 dür , 21" ekranda da bu sayıdadır 32" Full hd ekranda da.

22" ekranda piksel aralığı 0,24 mm iken , 25" de 0,28 mm dir 30" de 0,35 belki 32" de 0,4 mm dir tahmini rakamlar fakat üç aşağı beş yukarı bu böyledir.

Ekrana özellikle yakından baktığında pixel rate i kötü (aralığı büyük) ekranlarda arkadaşın dediği gibi görüntüde kötüleşme,piksel sayma durumu olabilir bu farklı panel teknolojileriyle fark edilmez hale gelecek şekilde gideriliyor mudur ? Bilmiyorum :)

Dediğim gibi mağaza da yakından da uzaktan da kısaca çoğunlukla kullanacağın mesafelerden incele,bak rahatsız edici görüntü vermiyorsa fiyatı da gaming monitörler gibi "o kadar da para verdim" dedirtecek kadar pahalı da değil alıp deneyebilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ark_balee

quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Hocam konuda ki ilk mesajimi okudunuz mu? Suan kullandigim 24 " monitor linkini ve almayi dusundugum 32" model attim rica etsem onlara gorede bi yorum yapar misiniz?

Ben önermiyorum dostum böyle büyük ekranları, pixelleri sayarsın evet sonra bütün hevesin kaçar.
  • Sakin alayim deme. Full hd tamam buyuk tamam ama diger tum ozellikleri kotu. Zaten fiyatindan da siritiyor. Elindeki minitor kesinlikle ondan daha kaliteli goruntu verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Khan Aitmatov

Sakin alayim deme. Full hd tamam buyuk tamam ama diger tum ozellikleri kotu. Zaten fiyatindan da siritiyor. Elindeki minitor kesinlikle ondan daha kaliteli goruntu verir.

Hocam zaten asus monitorumden memnunum baya goruntu kalitesi cok iyi. Birkac arkds ps4 de oyun acinca yok ya bu playstation mu fln dediler misal.nba,fifa falan sanki her oyunda AA var gibi net keskin ve renkler tok gosteriyor.

Sadece millet konsollari fln koca 50" tv lerde oynayinca bende acaba mi dedim max 32" falan gecsem diye hani tv de olmasin monitor gibi kalitesi olsun diye az cok fikirlerinizi sormak istedim biraz daha buyuk ekranda oyun dizi daha zevkli olur gibi geldi.

Zaten 24 inc monitorunuz varmis. Hic macera aramayin bence... Ha evde ps4 varsa onu tv ye baglarsiniz gerekirse. Konsolun mantigi biraz da bu tv ye bagla buyuk ekran ve 3 metreden oyna, pc gibi 60 cm den oynanmiyor. 32 inc i 60 cm den denerseniz gozunuze eziyet edersiniz sadece... Su anki monitor 2 ms de diyorsunuz cok cok yeterli ve hos;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 32 inc güzel bişey 2-3 bin tl den başlar heralde ucuza alacagın 32" in input lag süresi yarım saniye falan olur oyun falanda oynanmaz zevkle.
  • Aynı modelin 42" olanı var bende kullanıyorum çok güzel TV görüntü kalitesi gerçekten çok güzel Monitör TV olarak geçmesinin sebebi gecikme süresinin düşük olması ve SCART girişinin olmaması. Reciverları HDMI'la bağlıyoruz zaten artık SCART gereksiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f0rs4ky

Aynı modelin 42" olanı var bende kullanıyorum çok güzel TV görüntü kalitesi gerçekten çok güzel Monitör TV olarak geçmesinin sebebi gecikme süresinin düşük olması ve SCART girişinin olmaması. Reciverları HDMI'la bağlıyoruz zaten artık SCART gereksiz.

Hocam siz 42 de bile sorun yaşamıyorsanız 32 de daha rahat olur muyum? Hani amacım dediğim gibi monitor kalitesini bozmadan biraz daha büyük ekrana geçmek. bu da sanırım monitor olarak geçiyor Lg? Oyunlarda lag vs piksel sorunu oluyor mu sizde?

Ben oyunla hiç denemedim ama senin için takıp bi lol oynamayı deniyim bakalım nasıl olacak. PS4'üm yok ne yazıkki.
  • quote:

Ben oyunla hiç denemedim ama senin için takıp bi lol oynamayı deniyim bakalım nasıl olacak. PS4'üm yok ne yazıkki.

Cok saol hocam, bakınca siz yazarsınız buraya acil acelesi yok hemen.

• Hocam sonuç çok tatmin edici 42" Ekran TV ye nerdeyse 1 metre mesafeden bakarak oynadım daha önce eski 46" LCD Phillipste denemiştim onda oynanacak halde olmuyo görüntü çamur gibi Windows 10'da yazılar falan okunmuyo o derece ama LG monitör'de yakın mesafeden bile görüntü çok kaliteli çok az kırılma var Windows üzerinde ama oyunda hiç bir şekilde fark edilmiyor gecikme süreside yeterli rahatsız etmedi beni oynarken hatta hisedilebilir bi gecikme yok yani eski LCD ekranlar gibi değil diğer TV'de mouse slow motion hareket ediyordu resmen bunda deneyince bende şaşırdım. Bana kalırsa monitör olarak kullanıma uygun.

Ayrıca görüntü ayarlarında Kesikinlik diye bir ayar var Oyun moduna geçirince bu ayarı iyice düşürüyo TV. Ne kadar düşükse görüntü o kadar smooth oluyor kırılmaları minimuma indirmek için göz zevkine göre ayarlanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokbu -- 22 Kasım 2015; 15:37:33 >

• quote:

Hocam sonuç çok tatmin edici 42" Ekran TV ye nerdeyse 1 metre mesafeden bakarak oynadım daha önce eski 46" LCD Phillipste denemiştim onda oynanacak halde olmuyo görüntü çamur gibi Windows 10'da yazılar falan okunmuyo o derece ama LG monitör'de yakın mesafeden bile görüntü çok kaliteli çok az kırılma var Windows üzerinde ama oyunda hiç bir şekilde fark edilmiyor gecikme süreside yeterli rahatsız etmedi beni oynarken hatta hisedilebilir bi gecikme yok yani eski LCD ekranlar gibi değil diğer TV'de mouse slow motion hareket ediyordu resmen bunda deneyince bende şaşırdım. Bana kalırsa monitör olarak kullanıma uygun.

Ayrıca görüntü ayarlarında Kesikinlik diye bir ayar var Oyun moduna geçirince bu ayarı iyice düşürüyo TV. Ne kadar düşükse görüntü o kadar smooth oluyor kırılmaları minimuma indirmek için göz zevkine göre ayarlanabilir.

Tesekkürler hocam baktıgın icin, bir fikir olmus oldu bize de az cok. 32 de daha net iyi gosterebilir sanırım 42 ye gore

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.