slm arkadaşlar böyle bir başlık açtım çünkü eminim herkesin çok güzel anıları ve ilginç hikayeleri vardır sizden ricam bu topik kavgasız gürültüsüz sohbet tarzında olsun herkes anılarını anlatsın ve mutlaka herkes yaşınıda belirtsin önce ben başlıyayım
yaş nickimde yazılı ben im atariyle tanışmam bir arkadaşım sayesinde oldu ilk okul çağlarında arkadaşım cebinde bir sürü jetonla gelir hadi atariye gideceğiz derdi bende atarinin ne olduğunu bile bilmezdim bu arkadaşın abisi akşam eve cebinde kalan jetonlarla gelir buda abisinin cebindeki jetonları aşırır doğru atarinin yolunu tutardık ozamanlar atari salonlarında olan oyunlar şimdikiler gibi 3D süper grafikli oyunlar değildi haliyel hiç unutmam bi uçak oyunu vardı adını bilenler bilir hala emulatörlerde oynanabiliyor (river rider)denen sadece yukarı doğru giden önüne çıkan helikoptervari cisimleri vurarak puan kazandığımız bir oyundu hatta yollar git gide daralır ve oyun zorlaşırdı bide benzin seviyemiz düşerse uçak patlardı işte böyle dandik bir oyuna dünya kadar jeton harcardık şimdiki gibi oyunda hdr eksik kaplamalar iyi olmamış aa eksikliği var yoktu paşa paşa oynuyorduk valla
sonraları artık arkadaş gelmez oldu kendimiz gitmeye ve bağımlı olmaya başladık daha sonraki yıllarda world heroes,namıdeğer dragon ,mortal kombat serileri aldı başını gitti mortal kombat gelmiş geçmiş en güzel oyundur hala gözümde hala emulatörlerle pc de ve ps3 de oynuyorum kendime aldığım ilk konsol diyeyim artık amiga 500 alaaa ne günlerdi onlar yaa giderdik bilgisayarcılara abide çıkarırdı listeyi seçerdik oyunları sonra çektirirdik disketlere 3-5-bazen 7 disket değiştir babam değiştir bir raund oyna 2 kere disket değiştir bir gün baktım oyun listelerinde acayip acayip isimler var listede adama utana sıkıla kıpkırmızı bir şekilde abi bunlardanda yüklermisin dedim ve soluğu evde aldım anaa one laaa ufacık videolar halinde cıbıl cıbıl töbe töbee hatta bir ara bütün ev ahalisinin olduğu bir zamanda yanlışlıkla o disketi taktım amanallahım başımdan aşşağı kaynar sular döküldü herkes gördü ama görmemezlikten geldiler
daha sonra ben okul aralarında yaz tatillerinde çalışırken çarşıda bir yer vardı ozamanlar sadece oyun ve bu tür ıvır zıvırları satan bir yer vardı burası tekti her zaman o dükkanın önünden geçerdim yeni bir cihaz gelmişti hemde 8 bit değil 16 bit adam bide sanki inadıma mortal kombatı takmıştı vitrinde ki televizyonu haftalarca izlemiştim adam artık beni tanımıştı ve sorularımdan bıkmıştı ama gel görki almaya param yetmiyordu gel zaman git zaman sonunda paramı denkleştirip aldım makinayı ve oyunuda kardeşimle bazen kavgada etsek (beni hep yeniyordu çünkü çok ballıdır kendisi)sabahlara kadar oynuyorduk sabah kalktığımda o makinayı evimde görmenin heyecanı herşeyden daha öte birşeydi o kasedi elime alıp bakmak makinanın o siyah görüntüsü anlatılamaz bir heyecandı (en azından artık disket değiştirme derdi kalmamıştı )
vee en son playstation hayatımıza girdi bir daha hiç çıkmayacasına büyük bir aşkla istanbula taşınmıştık artık segadanda bıkmıştım tekrar atari salonlarına devam bizim biladerle birlikte aksarayda bir yer vardı bir otel var yokuş yukarı hemen onun yanında bir yerdi oraya takılıyorduk taa sultançiftliğinden taa aksaraya kadar her hafta boş zamanlarda oradaydık bikeresinde yol paramızı bile jetona verme pahasına yaya gidip geldik (allah akıl fikir versin)işte ozamanlarda gömrdüm ps1 i hergün bizim pederi artık isyan derecesine getirene kadar yalvardım alalım diye ve en sonunda gidip fatihte bir sony bayiinden taksitle aldık eve gelene kadar yaşlandım yemin ederim yollar bitmiyordu sanki kutuyu bir tutuşum vardı görenler acayip acayip bakıyordu aldık ama ne çip var nede orjinal oyun alacak para yanlızca bir demo disc ve o demoyla 4 ay oynadım abartısız sonrada paramızı biriktirip biladerle kavgaya kaldığımız yerden devam mk3 ü aldık
sonra ps2 çıktı onuda aldım hemde birden fazla şuan dükkanımda oynatıyorm ps2 kafem var daha sonra ps3 üde aldım onuda dükkanda oynatıyorum ama bu son iki makina bana hiçmi hiç o anlattığım heyecanları yaşatmadı ve yaşatmasıda imkansız yaş ilerliyor ve zevkler başka yönlere doğru ister istemez kayıyor hayat dertleri stress insanı artık eskisi kadar mutlu etmiyor ama herşeye rağmen oyunsuzda olmuyor
sıkılmadan okuyan herkese çok teşekkürler umarım güzel bir topik olur katılımlarınızı bekliyorum herkese iyi oyunlar
5 yasinda basladim kara kutu-8 bit-Sega16bit-PS1-Dreamcast-PS2-PS3 derken 18 sene gecmis... ilk PS2 mi 14 mart 2000de aldim hic unutmam PS2 oyunu diye PS1 orjinal junglebook oyunu verdiler tabi o zamanlar kimsenin PS2 hakkinda bilgisi yoktu, 10 orjinal PS2 oyunu aldim, NBA Street,SSX, Onimusha 1(PS2nin ilk DVD oyunu) Tekken tag, MGS2(Heyecandan eve gidemeyip 3 saat Ankara FANTASYLAND) e takilmistim-Gran Turismo 3 (OFF), Eski zevkleri alamamizin sebebi yas-beklentilerimizin artmasi... Neyse devam edeyom PS2 oyunlarina 7 sene önce 90 ytl veriyordum, DremCasti herseyiyle verip 2 PS2 oyunuyla takas ettim(SALAKLIK), ilk PS2mi 1 sene cipsiz kullandim 2001de ilk ciplerden taktirdim, O zamanlar PS2 oyunlarini kesip CD ye koyuyorlardi ve PS2im bozuldu milyarlik serveti 200ytle sattim. ikinci PS2yi Alanyadan 900ytlye aldim FFX özel pack, 2 ay kullandim ödeyemedigim icin geri verdim, 2003te konsol isini biraktim iZmirdeyim Malum 2004 te tekrar nüksetti, Hatun+Konsolu denedim olmadi,Konsolu tercih ettim
İlk defa el atarisi ile tanımıştım. Sonra 8 bit tv atarileri. Daha sonra Sega, PC oyunları. Ne teknoloji
ilk önce
sonra
sonra
sonra
sonra psone ve ps2slim
Resimli anlatim bu olsa gerek
6 yaşındayken atari salonları yavaş yavaş çıkmaya başladı.river raid falan derken kara kutu piyasada iyice yayıldı.o gün bügün hala bağımlısıyım bu sektörün.
arkadas sohbet tarzında olsun demiş amam herkes özetin özetini gecmis soyle konuya bir dahah bakın ve verin cokuyu verin coskuyu burda o anı anlamaya calısıyoruz sırayla hangi kosolu aldıgınızı degil sıra belli zaten ps3 alıpta oynamak için game star alan olmaz heralde sen niye anlatmadın demeyin ben anlattım konudan haberim var bakayım dedim kim ne demis soyle karşıyakalı27 gibi anlatımlar bekliyorum sanırım oda aynı seyi bekliyor hadi beyler oyuncuyum diye gecinen cok gorelim efsaneniz nasıl dogmus?
commodore 64 ne heyecandı
Uzun zaman önce; siyah regülatör gibi bir makinaydı (atari) ilk oynadığım konsol. salon zamanlarında "final fighter" oynadık en çok (namı diğer hagar) tabi sinclair, commodore, amiga 500, sega master sistem plus, sega master sistem II, ps 1-II ve nihayetinde PS3 ile devam.
benimkide herkesinki gibi olsu ama unutamadığım lisede ps1 in en ii olduğu zamanlardı...kz arkdsımla buluşmaya syphon filter için gitmedim..kız pazartesi günü beni terketti
commodore 64
commandos falcon patrol donkey kong winter olimpics bi de bi yarıs oyunu vardı ama (out run dııl baska bısey neydı yaa..??)
quote:
Orjinalden alıntı: yuyamasan
arkadas sohbet tarzında olsun demiş amam herkes özetin özetini gecmis soyle konuya bir dahah bakın ve verin cokuyu verin coskuyu burda o anı anlamaya calısıyoruz sırayla hangi kosolu aldıgınızı degil sıra belli zaten ps3 alıpta oynamak için game star alan olmaz heralde sen niye anlatmadın demeyin ben anlattım konudan haberim var bakayım dedim kim ne demis soyle karşıyakalı27 gibi anlatımlar bekliyorum sanırım oda aynı seyi bekliyor hadi beyler oyuncuyum diye gecinen cok gorelim efsaneniz nasıl dogmus?
benim uzun hikayem milletin gözünü korkuttu heraldekimse olaya girmemiş sadece ne kullandığını yazmış ama yinede sağolsunlar en azından paylaşımcı olmuşlar keşke herkes en azından ufak bir anısını anlatsa buradaki herkesin yüzünü tebessüm ettirecek bişeyde olsa yeterdi
benim ilk olarak amiga500üm vardı daha sonra nes ve gameboy almıştım
İlk oyun konsolum daha doğrusu bilgisayarım Commodore 64'dü. Mavi bir kartuşu ile açılıyordu. 5''lik disketleri vardı ne günlerdi ya. Annem yaz aylarında açmama izin verirdi. Şimdi aynı oyunları PSP'de oynuyorum inanın o günleri çok özlüyorum tabi yaşta küçük herşey güzel geliyordu fazlada seçeneğimiz yoktu. Daha sonraları gizli atari almıştım eve ilk oyunumda Mario Bros'du klasik ondan sonra Sega Genesis, Gameboy, PlayStation diye sürüp gitti oyun maceram ve en sonda şuanda sahip olduğum konsollar PS2, PSP, PS3, XBOX360 ama inanın Commodore 64'den aldığım zevki bunlardan alamıyorum belkide o zamanlar düşüncelerim çok farklıydı şimdi herşeyi bol yaşayınca baymış olabilirim.