Şimdi Ara

Oyun Bilgisayarı Toplarken Amd mi İntel mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, arkadaşlar adımdan anlayacağınız gibi acemiyim daha önce pc toplamadım hakaret etmezseniz sevinirim. Konuya geçeyim:

Arkadaşlar ben bilgisayar topluyorum ortalama 3500-4500 arası oyun bilgisayarı işlemci konusunda karar kılamadım.
    Forumda gördüğüm kadarıyla Amd işlemcide karar kıldım fakat Amd işlemci Ddr4 kabul etmiyormuş. İntelde ise Ddr4 kullanılıyor. Benim içimden Ddr4 ve Amd almak geçiyor acemi olduğum için de karar kılamadım. Cevap verirseniz sevinirim, ayrıca buraya amd alsaydım istediğim işlemciyi de atıyorum:

http://www.vatanbilgisayar.com/amd-fx-x8-8350-soket-am3-4ghz-16mb-onbellek-125w-32nm-islemci.html

• Kardesim butcen guzel, o butceye yazik etmek olmaz AMD sistem kurarak. Illa AMD istiyorsan AMD Zen islemci gelecek yakinda o muhabbeti bekle. Ben pek umutlu degilim her zaman Intel'den yanayim ama o butceye illa AMD diyorsan ya bekleyeceksin yada Intel ile kur sistemi. Butcen guzel cunku.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emreeogann E kullanıcısına yanıt
    Ya intelde en fazla i5 alabiliyorum ve forumlarda da oyun bilgisayarı için amd daha iyi olur diyenler de var ayrıca ben bu pcyi 5 6 senede bir değiştiricem i5 biraz eski olur diye düşünüyorum teşekkür ederim cevabın için
  • acemipctoplayicisi A kullanıcısına yanıt
    bence hangi i5 i alabildiğine göre durum değişir i5 6500 + alabiliyorsan mükemmeldir gtx1080 hariç hiçbir kartta darboğaz yapmaz i5 6500 6600 gibi işlemciler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OgnC -- 10 Ağustos 2016; 16:56:22 >
  • İ5 6500 + gtx1070 sistem topladım 4.3'e işletim sistemi de 300 tl al san 4.6. Gtx1070 al sisteme. Tabi monitor almicaksaniz bu bütçeye. Tabi monitorunde 2k olursa tam tadını alırsın. Fakat 1080p Msaa açık da rahat oynarsin. Daha kartlar full Msaa ayari için ideal değil.(tek kart). Msaa bnce gereksiZ farkını görmedim. Msaa Off olunca bile 40fps gidiyor.(test ettim) multiple rendering olursa Msaa çok rahat yüksek fps aliom. Msaa 8 de 80 70 fps gidiyor. tam fps killer ayar. Hiç bir grafik değişimi görmedim göze batan. Arastir hocam. Bn 1 ay araştırdım gtx1070i bkledim. Sonunda kavuştum. Şükür. Ssd falan da tak böyle sisteme. Gidipte W7, W8 kurma bnce W10 kur
    Dx12 de fark olacak deniyor ve tek dx12 i destekleyen sistem W10.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xstrayder123 -- 10 Ağustos 2016; 17:07:13 >
  • Aslında sorun burada başlıyor ekran kartına basmak istiyorum biraz gtx1070 alıcam
  • Kardesim i5 eski diyorsan AMD antikadir :) i5 6500 gibi islemciler hala gunumuz ekran kartlarina hicbir sekilde darbogaz yapmazken AMD islemciler bu performansin yanindan gecemiyor. Ayrica DDR 3 sistem mi toplanir bu saatten sonra...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • xstrayder123 X kullanıcısına yanıt
    evet almıcam henüz ama 5 yıl sonra çıkacak bir oyunu i5 le oynayabilir miyim yüksek ayarlarda çünkü değişiminin de zor olacağını biliyorum
    Eski demek istemedim aslında yani 5 sene sonra şimdiki pentium gibi olur da bir daha da değiştirmek zor olacağı için böyle düşündüm. Teşekkürler
    8 çekirdek olması seni yaniltmasin fxler bekleneni veremedi, mutlaka amd istiyorum diyorsan zen islemcilerini bekle

Bilemem onu hocam. Teknolojiye yetişemez kimse. Bak rx480 ckti hemen 1060 i bastılar piyasaya. Durmaz hocam. Almışken iyisini ,içine sinen alacaksın. Butceyede biraz kıyacaksınız tabi

Casper 5ms 1080p 23 Inc monitor vardı. Gtx1070 olunca satıp PG278Q aldık. Doğrusda bu. Hakkettigini vereceksin karta ve monitöre. Yoksa hakaret etmiş gibi olursun.

• xstrayder123 X kullanıcısına yanıt
    Haklısın işte de gidip 8k alamam yani elimden geleni almaya çalışıcam
  • Bence i5 4590 al bende onu kullanıyorum gayet memnunum
  • borakaplann kullanıcısına yanıt
    Yüksek sistem gerektiren oyunlarda en yüksek seviyede ya da biraz aşağısında kasıyor mu
  • amd işlemcileri gayet iyidir birçok kullanıcı kullanmadan yazıyor yarın zenler çıksa aynı şeyleri onada diyeceklerdir param bol alırım diyorsan iyi bir i5 al yok param cebimde kalsin diyorsan amd

• Arkadaşlar demek istediğim şuydu beni kararsızlığa düşüren DDr4 ve Ddr 3 farkı pek bilmediğim için kararsız kaldım. Yani intel i5 den daha güçlü bir amd ve ddr3 mü yoksa intel i5 ve ddr4 mü? Ben bunun kararsızlığını yaşıyorum bu konuda bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi acilen ?
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Şunu merak ediyorum Ddr3 ve Ddr4 farkı ne kadarlık bir fark oluşturur yoksa neden fazla para harcamak isteyeyim
  • Hocam DDR 3 eski modeller sonucta, madem param cebimde kalsin diyorsun o zaman 2000 liraya GTX 1070 alacagina GTX 980 alirsin 1600-1700 liraya falan. Ama neden 1070 aliyoruz? Cunku yeni bir iscilik ve performans artisi var. Param cebimde kalsin eski modellere yoneleyim dersen hata edersin. 4-5 senede bir degistirecegim diyorsun, AMD islemci alirsan anakartinida uyduracaksin, buyuk ihtimalle Zen ciktiginda yeni chipset ile gelir, butun sistemi degistirmek zorunda kalacaksin. Bence DDR4 bir sistem almak cok cok daha mantikli. Sonucta gelecege yonelik olmasida onemli senin icin. i5 diyip gecme 6. Nesil olan i5 ler oyunlar icin fazlasiyla iyi performans sagliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: acemipctoplayicisi

Merhaba, arkadaşlar adımdan anlayacağınız gibi acemiyim daha önce pc toplamadım hakaret etmezseniz sevinirim. Konuya geçeyim:

Arkadaşlar ben bilgisayar topluyorum ortalama 3500-4500 arası oyun bilgisayarı işlemci konusunda karar kılamadım.
    Forumda gördüğüm kadarıyla Amd işlemcide karar kıldım fakat Amd işlemci Ddr4 kabul etmiyormuş. İntelde ise Ddr4 kullanılıyor. Benim içimden Ddr4 ve Amd almak geçiyor acemi olduğum için de karar kılamadım. Cevap verirseniz sevinirim, ayrıca buraya amd alsaydım istediğim işlemciyi de atıyorum:

http://www.vatanbilgisayar.com/amd-fx-x8-8350-soket-am3-4ghz-16mb-onbellek-125w-32nm-islemci.html

Ben amd kullanıcısıyım ve gerçekten berbat.İlk aldığında hersey mükemmel diyorsun ve 1 yıl gecmeden donmalar takılmalar ısınmalar(Gerci ısınma sorunu hep vardı) başlıyor.İntel sistem denemedim ama alırsan deneyımını duymak ısterım.

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar galiba intel alıcam hem Ddrsi olsun hem daha sağlam olması olsun haklısınız ama başka fikri olan da söyleyebilir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.